czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:219/307)

Szybkie kotlety z białej fasoli z rukolą 188

zmielonego - gotowa panierka z maki kukurydzianej (lub mąka kukurydziana) - odrobina bazylii - pół łyżeczki kurkumy - pół łyżeczki czerwonej słodkiej papryki - pieprz ziołowy - sól, pieprz - oliwa Przygotowanie: 1. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oliwie, aż się zarumienią. 2. Fasolę wrzucamy na sitko i płuczemy pod wodą. Przekładamy ją do sporej miski i ugniatamy widelcem lub tłuczkiem

Bananowe Pole
Peking Duck Sauce - Sos do kaczki po pekińsku 497

oleju sezamowego (najlepiej ciemnego) 2 łyżki pasty z brązowej fasoli (black bean paste) 3-4 łyżki brązowego cukru, miodu lub ostatecznie zwykłego miałkiego cukru 1-2 łyzki zimnej wody 1 łyżka miałkiej mąki kukurydzianej dodatkowo wybrane z poniższych: 1-2 cebuli dymki ze szczypiorem 1/2 ogórka wężowego 1 czerwona cebula cieniutkie krążki ciasta do kaczki po pekińsku upieczone mięso(...)najlepiej oczywiście w stylu kaczki po pekińsku) Wykonanie: Mąkę kukurydzianą wymieszać w zimnej wodzie i odstawić Patelnię postawić na ogniu i dać na nią olej sezamowy, pastę z czarnej fasoli, sos hoisin, cukier i wszystko wymieszać. Gdy masa jest ciepła, dodać wodę z mąką kukurydzianą, zamieszać i zagotować by powstał gęsty sos. Jeśli chcesz zrobić wyjątkowy sos do kaczki

Sztuka gotowania w/g Samiry
Fasolka szparagowa z pieczoną papryką 90

Kuchnia hiszpańska  Składniki:     500 g żółtej fasolki szparagowej   1 czerwona papryka   1 żółta papryka   1 zielona papryka   2

R'n'G Kitchen
Zupa z Fasolą Czarne Oko i Brązowym Ryżem 231

warzywami zjadło cały talerz tej zupki. Składniki na 4-6 osób: 250 g fasoli "czarne oko" Skworcu 1 łyżka oliwy z oliwek 1 duża cebula  2 ząbki czosnku drobno posiekane lub zmiażdżone 2 marchewki  2 łodygi selera naciowego  1 mała czerwona papryka 85 g chudej wędzonej szynki 1/2 łyżeczki świeżego tymianku lub 1/8 łyżeczki suszonego(...)listek laurowy Skworcu 1,2 l bulionu drobiowego lub warzywnego 600 ml wody 100 g brązowego ryżu sól pieprz natka pietruszki lub szczypior drobno posiekanego do dekoracji Wykonanie: Fasolę namaczamy w dużej ilości zimnej wody minimum 6 godzin, ale najlepiej przez całą noc. Namoczoną fasolę wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą tak, aby poziom wody sięgał 5 cm nad fasolą

Blondynka Gotuje
Sałatka z kapustą pekińską i fasolą 83

najwięcej sałatek, w tym również takich, które mają być pełnowartościowym posiłkiem. Dzisiejsza sałatka z kapustą pekińską i fasolą, może być świetnym dodatkiem do obiadu lub zostać samodzielnym daniem, dzięki dodaniu do niej ryżu. Na zdjęciu widzisz wersję z ryżem parabolicznym i czerwonym. Jeśli nie masz zamiaru dodawać ryżu do sałatki, to na blogu znajdziesz świetny przepis na podpłomyki , domowe(...)użyłem jogurtu naturalnego, roślinnego. Świetnie sprawdzi się również roślinna śmietana, a w wersji “jak szaleć, to szaleć”, możesz dodać np. sojonez . Artykuł Sałatka z kapustą pekińską i fasolą pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy

Blendman
Leczo, ragout z kiełbasą 117

dodajcie inny rodzaj mięsa, np. posiekaną pierś kurczaka, chorizo, parówki, wersję bogatą wege – cukinia, bakłażany, marchew, seler, groszek, fasolę, kukurydzę, pietruszkę, bawcie się smakami, ja to uwielbiam! Danie serwuję ze świeżą pietruszką. SMACZNEGO Składniki: 3 czerwone papryki 1 żółta papryka 1 zielona papryka 3 pomidory 2 cebule 500 ml passaty słoiczek koncentratu pomidorowego opcjonalnie dla rozrzedzenia leczo

Zasmakuj Kuchni
Leczo, ragout z kiełbasą 105

dodajcie inny rodzaj mięsa, np. posiekaną pierś kurczaka, chorizo, parówki, wersję bogatą wege – cukinia, bakłażany, marchew, seler, groszek, fasolę, kukurydzę, pietruszkę, bawcie się smakami, ja to uwielbiam! Danie serwuję ze świeżą pietruszką. SMACZNEGO Składniki: 3 czerwone papryki 1 żółta papryka 1 zielona papryka 3 pomidory 2 cebule 500 ml passaty słoiczek koncentratu pomidorowego opcjonalnie dla rozrzedzenia leczo

Zasmakuj Kuchni
Paszteciki z pieczarkami i orzechami włoskimi 179

wiem czy istnieją ludzie, którzy nie lubią czerwonego barszczu, ale jeśli są, to są to bardzo smutni ludzie. Czerwony barszcz jest absolutnie doskonały. Czysty można pić, przegryzając pasztecikiem. Można zostawić buraki i dodać ziemniaka lub fasolę. Można dodać multum warzyw i ugotować barszcz ukraiński. Można, wreszcie, zakisić buraki i ugotować barszcz na kwasie ... [Read more

Gotuj z Blue Raven
Przepis na chili z fasoli i soczewicy 148

chili do wypróbowania. W końcu je ugotowałam! Pyszne chili z czarną fasolą, zieloną soczewicą i mielonym mięsem. Pożywne, zdrowe i ostre. Takie właśnie lubię! Ostra, meksykańska potrawa na obiad lub kolację. Smaczne nadzienie do tortilla. Przepis na chili Składniki: 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 czerwone chili 500 g mielonego, wołowego 1 łyżka oleju 1 łyżeczka chili(...)proszku 1 ½ – 2 łyżeczki soli lub wedle smaku 100 ml gotowego chili sosu, tutaj przepis 100 ml wody 400 g czarnej fasoli, ugotowanej 400 g zielonej soczewicy ugotowanej 1 doniczka świeżej kolendry Pokrój cebulę i czosnek w kostkę. Oczyść chili z pestek i również pokrój w kostkę. Podsmaż na oleju. Dodaj mięso i smaż aż mięso przestanie być krwiste

codojedzenia
Kotlety z fasolki szparagowej i płatków kukurydzianych 167

szparagowa, idealnie nadała się, aby wykorzystać ją do kotletów. Wyszły pyszne! A roboty przy nich dużo nie ma :) Kotlety z fasoli szparagowej i płatków kukurydzianych Przepis na ok. 7-8 kotletów Potrzebujemy: - garść zielonej fasolki szparagowej - pół czerwonej cebuli - 1 marchewka - 1 ząbek czosnku - kubek płatków kukurydzianych (zwykłe, śniadaniowe, np. cornflakes) - 2 łyżki mąki ryżowej - 4 listki bazylii świeżej

Bananowe Pole
CHIŃSZCZYZNA - bilet do orientalnych smaków. 178

żna kupić i poczytać o nich tu: kliknij - marchew, 2, - kukurydza, pół puszki, - ananas, pół puszki, - cebula, 2 czerwone duże i dwie żółte duże, - kapusta pekińska, pół dużej, - pędy bambusa, 1/3 do pół puszki, - kiełki fasoli MUNG, 1/3 słoika, - przyprawy: pieprz czarny, papryka ostra, papryka słodka, - sos sojowy - uwaga: bezglutenowcy omijają szerokim łukiem, - miód: łyżka, - czosnek. duża główka, - olej

Wypisz Wymaluj
Kurczak Curry w Czerwonym Kroeung 82

Kurczak Curry w Czerwonym Kroeung czyli Somlar Kari Saek Mouan Kurczak Curry to bogate aromatyczne curry z mlekiem kokosowym, kurczakiem, bakłażanem, fasolka szparagowa, ziemniakami białym i słodkim, ale przede wszystkim fantastyczną czerwoną pastą ziołową Kroeung.  W przeciwieństwie do tajskiego curry to danie jest mniej ostro, chociaż i tutaj jest zachowana równowaga między smakami, słonymi, kwaśnymi, słodkimi(...)opowieści, życzę Ci smacznego  👥 – 4 ⏰ – 45 minut 🇰🇭 – Kambodża Co potrzebujesz by zrobić Kurczaka Czerwona pasta ziołowa Kroeung 3 łyżki oleju roślinnego 800 g piersi z kurczaka lub innych części tego ptaka 1 puszka mleka kokosowego 100 g fasoli szparagowej 1 cebula dość grubo pokrojona Bakłażan obrany i pokrojony w kostkę Ziemniak obrany pokrojony w kostkę

RafalCook
Wegańskie burgery z pieczarkami i fasolą 206

dodatki u mnie awokado, cebula, pomidor, rukola na burgery :  400g pieczarek 2 puszki fasoli ( może być również ugotowana) 1 cebula 1-2 duże ząbki czosnku 3-4 łyżki otrębów bułka tarta sos sojowy pieprz, sól przyprawy do wyboru (u mnie papryka wędzona, czerwona czubryca, oregano i czosnek w proszku) Przygotowanie :   Siekamy czosnek i cebulę, podsmażamy(...)cebula się zeszkli, następnie dodajemy posiekane pieczarki i smażymy, aż puszczą wodę i zrobią się ciemne, doprawiamy do smaku w blenderze (lub w maszynce do mielenia mięsa) miksujemy fasolę i pieczarki z cebulą i czosnkiem, do masy dodajemy otręby i taką ilość bułki tartej, aż masa będzie zwarta, formujemy burgery wielkości nieco mniejszej niż bułki, pieczemy aż zrobią się lekko

zdrowa vege kuchnia
Danie meksykańskie 201

Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 puszka czarnej fasoli 1 puszka pomidorów 1/2 puszki zielonego groszku 100 g żółtej fasolki szparagowej 100 g zielonej fasolki szparagowej 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego olej do smażenia sól, pieprz, czerwona papryka Wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy w piórka, podsmażamy, dodajemy mięso i smażymy, aż nabierze brązowego koloru. Wrzucamy żółtą(...)zieloną fasolkę, dolewamy 1/2 szklanki wody i gotujemy do miękkości, aż woda odparuje. Gdy fasolki będą miękkie, dodajemy pomidory, czarną fasolę oraz zielony groszek. Chwilę dusimy ,dodajemy koncentrat pomidorowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Przykryć i dusić jeszcze ok 10 minut

magiczna kuchnia Kasi
BOTWINKA - przepis na barszcz czerwony z botwinką 122

młodymi buraczkami 1,5 litra rosołu  posiekany koperek sól, pieprz i cukier do smaku kilka listków selera koncentrat czerwonego barszczu do smaku (ewentualnie)* 1 łyżka masła Dodatki do barszczyku z botwinką: kwaśna, gęsta śmietana biały ser podsmażona cebulka ugotowana fasola albo zielony groszek Barszczyk z botwinką - sposób wykonania: Krok 1. Botwinę oczyścić, dokładnie opłukać i pokroić w paski(...)sporą ilość posiekanego, świeżego kopru. Gotowy barszczyk z botwinką podajemy ze śmietaną i ulubionymi dodatkami np. jajkiem na twardo lub białym serem. Palce lizać! Smacznego :) Barszczyk z botwinką. Barszcz czerwony z botwinką

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania