czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:208/307)

Pikantne chili con carne 151

amerykańskich barach. Główne składniki to: różnego rodzaju papryka chili, cebula, czosnek, pomidory i mielone lub drobno siekane mięso Składniki: 40 dag fasoli  „JAŚ” 2 cebule 40 dag mielonej wołowiny 4 kolorowe papryki 1 szklanka czerwonego wina 1 łyżka koncentratu pomidorowego 4 łyżki oleju sól do smaku pieprz do smaku papryka ostra mielona do smaku Wykonanie: Fasolę namoczyć parę godzin

Tradycyjna Kuchnia
Papryka Aleppo - co to jest 144

Aleppo przybierają ciemno czerwony, burgundowy kolor, częściowo wysychają, pękają i tracą nasiona. Następnie w procesie produkcji są grubo mielone lub kruszone. Do czego stosować paprykę Aleppo Aleppo pepper jest popularną w krajach śródziemnomorskich i na Bliskim Wschodzie  przyprawą, tradycyjnie stosowaną do doprawiania zup, mięsa, fasoli, sałatek i marynat, może być jednak traktowana jako zamiennik czerwonej ostrej papryki papryki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pikantna sałatka z bobu i białej fasoli 127

mniam, a całości dopełnia biała fasola oraz świeże listki rukoli, to co może dacie się skusić?. Składniki: - 1 kg świeżego bobu - 1 puszka białej fasoli Bonduelle gotowanej na parze www.warzywneinspiracje.pl   - masło klarowane - pikantna czerwona papryka, ok. 3 cm dla średnio pikantnej potrawy - 2 ząbki czosnku - kilka liści rukoli - sól - cukier 1. Bób wrzucamy do gotującej się lekko osolonej(...)bardzo obeschnie twardnieje i trudniej jest ściągnąć skórkę. 2. Na patelni rozpuszczamy ok 2-3 łyżki masła klarowanego, obsmażamy drobno pokrojony czosnek i chili. Bób łączymy z białą fasolą oraz z masłem, mieszamy. Podajemy ze świeżymi listkami rukoli. Smacznego

Apetyczna babeczka
Chińsko-Polska śmieciówka czyli zupa warzywna 173

lepiej :) Składniki (średni garnek) 1 pojedyncza pierś z kurczaka (opcjonalnie) 2 średnie ziemniaki 1 szklanka marchewki z groszkiem 1 szklanka zielonej fasoli szparagowej 1 szklanka żółtej fasoli szparagowej 5 różyczek kalafiora 5 różyczek brokuła 1/4 średniej główki czerwonej kapusty 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 czerwonej papryczki chili 1 łyżka masła 1 kostka rosołowa  1 łyżeczka ostrej

Piekielna Kuchnia Pati
Sajgonki wegetariańskie 188

widoczne ;) trochę kolorów w szary dzień nie zaszkodzi :) Składniki na ok 15 sztuk: papier ryżowy (ok 15 arkuszy) 5 suszonych grzybów mun 100g kiełków fasoli mung 1/4 główki małej białej kapusty 1 mała czerwona papryka 1 średniej wielkości marchewka 1 mały por 1/2 papryczki chili (jeśli jest malutka to cała) 2 łyżki sosu sojowego  curry - do smaku Przygotowanie(...)Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na tarce i dodajemy do grzybów. Paprykę kroimy w kostkę, pora w krążki i dorzucamy do poprzednich składników. Dusimy przez kilka minut i dodajemy kiełki fasoli mung. Następnie bardzo drobniutko kroimy chili i dodajemy do farszu.  Przyprawiamy sosem sojowym i curry (ewentualnie dodajemy jeszcze inne przyprawy wg. uznania). Każdy arkusz papieru ryżowego zwilżamy wodą bezpośrednio

Ze smakiem i z pasją
Naczos z guacamole, salsą pomidorową i pastą fasolową 173

śmietany Pasta fasolowa • 2 puszki fasoli • 2 łyżki pikantnego keczupu • 1 łyżka soku z cytryny • sól, pieprz do smaku Guacamole • 2 miękkie awokado • 2 łyżki soku z cytryny • 2 ząbki czosnku • 1 mała ostra papryczka • sól, pieprz do smaku Salsa pomidorowa • 5 pomidorów • 1 mała ostra papryczka • 2 cebule czerwone • 2 łyżki posiekanej kolendry(...)sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Fasolę zmiksować pozostawiając część fasoli całej. • Wymieszać z keczupem i sokiem z cytryny, doprawić i odstawić. • Awokado obrać, pokroić na małe kawałki i zmiksować. • Wymieszać z cytryną, zmiażdżonym czosnkiem i drobno posiekaną papryczką, doprawić. • Pomidory pokroić na ćwiartki, wyjąć gniazda nasienne i sam miąższ

To co kocham
Sałatka z fasoli i tuńczyka 127

śniadanie do pracy. Do sałatki użyłam fasoli Piękny Jaś Tyczny od CENOS. Polecam bo to dobra jakość za niską cenę. 1 szkl fasoli Piękny Jaś Tyczny Cenos puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym mała czerwona cebula ząbek czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego sól świeżo zmielony pieprz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki rzeżucha do posypania Dzień wcześniej wieczorem fasolę

Smakołyki Asi
Serowy gulasz z dynią i fasolką 101

Składniki: 1/2 dyni hokkaido 1 cukinia mała 2 marchewki 1 kawałek pora biała część 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 szklanka ziaren fasoli fioletowej     250 g schabu, może być inne mięso 1 papryka czerwona 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka płaska kurkumy 1 łyżeczka płaska papryki wędzonej sól, pieprz papryczka chili, mieszanka ziół 500 ml przecieru pomidorowego(...)łyżka masła klarowanego 100 g serka topionego natka pietruszki   Wykonanie Ziarna fasoli miałam świeże, nie ususzone, dopiero co zerwane dlatego ich nie moczyłam. Gotowałam je w osobnym garnku w litrze wody do miękkości. Około godzinę.  Do przygotowania gulaszu wykorzystałam schab bo takie mięso miałam, ale można użyć każdego innego. Mięso kroję w paski i przesmażam na odrobinie masła

wesoła kuchnia
Fasola pieczona w sosie pomidorowym po grecku - Gigandes plaki 187

minuty. Dorzuć marchewki, świeże pomidory, przecier pomidorowy, liście laurowe, natkę pietruszki i pomidory z puszki. Dopraw czerwonym octem winnym (ok. 2 łyżki), solą i pieprzem. Podlej ok. 300 ml. wody. Duś na małym ogniu przez 10 minut. Dodaj ugotowaną fasolę i wymieszaj. Potrawę przykryj i wstaw na godzinę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Możesz wstawić patelnię, jeżeli

Chilli Czosnek i Oliwa
Fasola pieczona z kabanosami i papryką 59

więcej dodać? Nic. Bierzcie się za gary i zróbcie tę fasolę koniecznie.  Ja, przez ostatnie dwa tygodnie, zrobiłam ją już trzy razy. Naprawdę.  Składniki: 500 g fasoli  (ja użyłam pięknego Jasia karłowatego) 300 g kabanosów wieprzowych 1 duża czerwona papryka 1 mała chili (lub duża – jak kto woli) 1 cebula 2 ząbki czosnku(...)passaty pomidorowej 4 ziela angielskie 2 liście laurowe 1 łyżka oregano sól   Fasolę namaczamy na noc w wodzie, najlepiej żeby wody było przynajmniej dwa razy więcej niż fasoli. Na drugi dzień całość gotujemy około 1,5 h pod przykryciem (w tej samej wodzie, w której się moczyła) – do miękkości, z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego, od czasu

Kardamonovy
Eintopf - pyszne i sycące danie z jednego garnka 152

fasoli. Pozostałe składniki wpływają głównie na smak potrawy. Mi najbardziej smakuje do niego pieczywo, ale można go również podawać z ziemniakami lub kaszą. SKŁADNIKI 1 kg mięsa wieprzowego z łopatki 4 średnie cebule oliwa mąka pszenna typ 500 4 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 1 średni korzeń pietruszki 2 gałązki selera naciowego 1 puszka krojonych pomidorów 3 czerwone papryki 1 żółta papryka 120 g pieczarek 2 puszki fasoli białej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, świeżo mielony pieprz kolorowy, słodka papryka, ostra papryka WYKONANIE Mięso umyć, pokroić w kostkę i przełożyć do dużej brytfanny. Dodać obrane i pokrojone w kostkę cebule, po czym polać całość oliwą. Następnie doprawić solą, pieprzem, dużą ilością słodkiej papryki i odrobiną ostrej

Passions hobbies life
Papryka z fasolą 152

Dziś przepis na danie jednogarnkowe, proste i szybkie do zrobienia. Potrzebujemy tylko fasolę, paprykę i dobrej jakości kiełbasę.  Całość wyszła  naprawdę  pyszna i wystarczyło 20 minut by obiad był gotowy, polecam. Składniki: 2 duże czerwone papryki 1 zielona papryka 1 żółta papryka 1 duża cebula 2 puszki białej fasoli 500 g kiełbasy 1 puszka pomidorów

magiczna kuchnia Kasi
Fasolka po Bretońsku. 195

fasoli ,typu Jaś 300 g dobrej ,chudej kiełbasy 1 słoiczek przecieru pomidorowego 1 cebula 100 g suszonych pomidorów mała cukinia mała papryka czerwona ulubione przyprawy -majeranek ,sól ,pieprz , ziele angielskie 2 kulki i jedno listko laurowe . Fasole zalewamy woda ,dodajemy szczyptę soli i gotujemy do miękkości ,około 30 minut .W połowie gotowania dodajemy do niej liść laurowy i ziele

Ladylaura.
Sałatka z karelosse 132

zakochałam. Taką pyszną i zdrową sałatkę przygotowałam sobie do pracy na obiad, bardzo mi smakowała. Składniki: 100 gram karelosse Pół puszki mixu fasoli z cieciorką Bonduelle  0,5 słoika suszonych pomidorów 1 mała papryka czerwona 1 mała papryka zielona 3-4 łyżki oleju z dyni Sól, pieprz Sposób przygotowania: Karelosse myjemy, dzielimy na mniejsze części, suszone pomidory odsączamy(...)oleju, kroimy na mniejsze kawałki. Fasolę odsączmy z zalewy, papryki myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy olej i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem

Bajeczna Kuchnia
karp z pietruszką 168

smarujemy oliwą , przyprawiamy solą oraz zielonym pieprzem i grillujemy około 8-12 minut z każdej strony. Podajemy z gorącym puree z pietruszki , ugotowaną fasolą szparagową i zieleniną  skrapiać oliwą z chili oraz posypując czerwonym pieprzem. Smacznego

na gazie

Proponowane wyszukiwania