Risotto pomidorowe - mięsno fasolowe

Risotto pomidorowe - mięsno fasolowe

Risotto pomidorowe - mięsno fasolowe

Risotto czyli ryż  pierwsze przesmażony, następnie w bulionie do kremowości uduszony.  Na dużej patelni się go przygotowuje, a obiad dla całej rodziny niewiele czasu zajmuje. Tym razem na czerwony kolor risotta postawiłam i do marynowania mięsa koncentratu pomidorowego użyłam. Całość z ryżem połączyłam, ziół, fasoli pinto oraz szynki wędzonej dołożyłam. Świeże pomidory w postaci koncentratu pomidorowego, dodały smaku głębokiego, wyraźnego i bardzo smacznego.   Risotto tradycyjnie zamieniłam w pomi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, risotto, mielone, szynka, marynaty, kurczak, obiad, mięso, sosy, pierś, piersi, filet z kurczaka, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, kurczak z ryżem, sos pomidorowy, kurczak wędzony , czerwona fasola, dania z piersi kurczaka, mięso mielone

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.