pestek słonecznika. Możecie dać również migdały jak i żurawinę czy rodzynki. Drukuj Batony fit z masłem orzechowym, amarantusem i orzechami Składniki 50 g ekspandowanego amarantusa (popping) 80 g gorzkiej czekolady ( u mnie 90%) 50 g oleju kokosowego + 1 łyżka 120 g masła orzechowego 3 łyżki kakao 4 łyżki miodu 200 g orzechów mleko (opcjonalnie) Sposób przygotowania Olej kokosowy rozpuszczamy(...)rondelku. Czekoladę z łyżką oleju rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do miski wrzucamy pozostałe składniki, dodajemy olej i czekoladę. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dodajemy 2-3 łyżki mleka. Dokładnie mieszamy. Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Masę wyrównujemy i dociskamy. Chłodzimy w lodówce 2-3h. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/fit/batony-fit-maslem-orzechowym-amarantusem-orzechami/ MieszamWGarnku Artykuł Batony fit z masłem orzechowym, amarantusem
Mieszam w Garnkuchwil i to bez włączania piekarników. A więc do dzieła ! Składniki: 1 kostka do pieczenia Kasia 130 g herbatników masa serowa: 1 kg sera dwukrotnie mielonego 1/2 tabliczki czekolady deserowej 1/2 tabliczki czekolady białej cukier puder do smaku 4 łyżki żelatyny wierzch: kora czekoladowa Wykonanie: *Kostkę do pieczenia Kasia rozpuszczamy, dodajemy do niej drobno pokruszone herbatniki, mieszamy(...)przyrządzoną masą wylepiamy dno tortownicy o śr. 26 cm. Odstawiamy do lodówki do stężenia. *Czekolady tarkujemy na dużych oczkach, dodajemy je do sera, mieszamy. Żelatynę namaczamy w odrobinie wody, kiedy napęcznieje podgrzewamy, ale nie zagotowujemy. Studzimy. Chłodną żelatynę dodajemy do masy serowej, mieszamy. Wylewamy na spód ciasteczkowy . Wierzch ciasta posypujemy korą czekoladową. Mój sernik przygotowałam dla moich synów. Oni wprost
Z Majeczką w kuchnijuż koniecznie "musi" mi pomóc. Składniki (na około 25 kulek kokosowych): 2 szklanki wiórek kokosowych 1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego 1 łyżka miodu 50-100 gram gorzkiej czekolady (im większa zawartość kakao tym lepiej- ja użyłam tu czekolady 85%) do polania kulek 1/2 łyżeczki wanilii (opcjonalnie) 2 łyżki śmietany 18% - jeśli ktoś nie jada nabiału można dać śmietanki kokosowej(...)dość gęsta lepić kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego i układać w papilotkach. Można zaangażować do tego dzieci :-) schłodzić w lodówce ok 15 minut, po czy polewać każdą kulkę roztopioną czekoladą. Najlepiej robić to małą łyżeczką. Kuleczki przechowujemy w lodówce, najlepiej smakują schłodzone. A tak wyglądają gotowe kuleczki kokosowe Paleo. Zapewniam was że trzeba się powstrzymywać żeby nie zjeść za dużo
Marta próbujenajszybszą wersję więc nie ma opcji żeby komuś się nie udał Składniki na 5 porcji po ok 100g: 400 g śmietanki kokosowej 10 g kakao bez cukru 100 g czekolady min 75% (u mnie 81%) Czekoladę pokruszyć i roztopić w kąpieli wodnej. Dodać kakao i wymieszać. Następnie lekko ostudzić. Schłodzoną śmietankę kokosową ubić na puszystą masę. Do śmietany dodawać(...)stopniowo czekoladę i delikatnie mieszać tak by powstała jednolita masa. Mus przełożyć do pucharków/kieliszków/szklaneczek i wstawić do lodówki aby stężał. Podawać z bitą śmietaną, owocami (maliny, borówki, truskawki), orzechami, wiórkami kokosowymi, płatkami migdałów itp. Smacznego! — BTW całości (tylko mus bez dodatków): 510 g, 1320 kcal
Ola la LCHFkażdym dodaniu. Dodać likier kokosowy i zmiksować. Kremową masę kokosową przełożyć na wystudzone ciasto, wyrównać i schłodzić w lodówce. Wystudzone ciasto udekorować czekoladową. Polewa czekoladowa: 50 g mlecznej czekolady 50 g gorzkiej czekolady 75 ml kremówki W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia, natychmiast zdjąć z ognia. Dodać posiekaną czekoladę, odstawić na 2 minuty. Po tym czasie
Domowa cukiernia EwyPieczemy ok. 25 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 500 ml śmietany kremówki (min. 30 %) 250 g serka mascarpone 100 g czekolady białej 3 łyżki cukru pudru 150 g wiórek kokosowych wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej a następnie odstawiamy do przestudzenia. Serek rozmiksowujemy, dodajemy przestudzoną czekoladę oraz wiórka i miksujemy. Schłodzoną
Domowy Smak JedzeniaPyszne desery na bazie bitej śmietany z masą krówkową oraz ziarnami zbóż w czekoladzie. Może są dość kaloryczne ale czasami warto sobie pozwolić na małe co nieco. Składniki: 50 gram ziaren ekspandowanych 50 gram gorzkiej 330 ml. śmietany 36% 0,5 puszki masy krówkowej Sposób przygotowania: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy ziarna zbóż, dokładnie mieszamy. Schłodzoną śmietanę ubijamy(...)sztywno, ubijając dodajemy po łyżce masy krówkowej. Do masy dodajemy ziarna zbóż w czekoladzie, cześć ziaren odkładamy do dekoracji, mieszamy i przekładamy do pucharków lub szklanek. Wierzch posypujemy odłożonymi ziarnami, desery przed podaniem mocno schładzamy
Bajeczna Kuchniabezglutenowej (można zrobić ją z płatków owsianych) 1 szklanka płatków owsianych 1/4 szklanki oleju kokosowego 3 łyżki syropu klonowego 1/4 łyżeczki soli morskiej drobnoziarnista Na nadzienie czekoladowe 3 tabliczki czekolady 70% kakao około 400 gramów (w sumie) 2 łyżki miodu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub ziarenka z 1 wanilii 1 puszka mleka lub śmietanki kokosowej pełnotłustej wstawionej(...)stopni. Wszystkie składniki na spód dokładnie wymieszać w misce. „Wylepić” nim formę na tartę i wstawić do nagrzanego piekarnika/ Piec około 10-12 minut. Przygotowanie nadzienia czekoladowego Czekoladę rozpuścić w małym garnuszku, dodać do niej miód i wanilię. Ostudzić. Mleko lub śmietankę kokosową wyjąć z lodówki, gęstą część wyjąć i przełożyć do garnuszka z rozpuszczoną czekoladą. Dokładnie wymieszać łyżką
Mała w garnku mieszaBardzo prosta i szybka w wykonaniu rolada.Moja jest czekoladowa z kremem na bazie maskarpone i białej czekolady. Pieczemy? Składniki: 4 jajka ,oddzielnie białka i żółtka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki 2 łyżki wody 2 łyżki oleju 2 łyżki kakao lub 3 Najpierw ubijamy białka na sztywną pianę dodając po łyżce cukru.Następnie po jednym żółtku i nadal ubijamy.Teraz olej(...)Zaraz po upieczeniu zwijamy ją ,jeszcze gorącą w rulon ,razem z papierem. Odkładamy na 0,5 godziny. Krem: 100 ml śmietany kremówki 5 łyżek sera mascarpone 100 g białej czekolady,rozpuścić ,przestudzić Śmietanę ubijamy na sztywną pianę,ale nie za długo . Dodajemy po łyżce serek mascarpone i ubijamy do połączenia się masy .Na koniec czekoladę ,mieszamy wszystko razem i rozsmarowujemy
Ladylaura.picia, najlepiej czarnego, towarzystwo i weekend:) Składniki: 5 całych jajek 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu (20 g, użyłam Kamis) 1 karmelowa czekolada 90 g - użyłam Wedel 3 szklanki mąki 1 szklanka oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 400 g jogurtu typu grecki, gęsty kilka brzoskwiń z puszki Przygotowanie: Jajka ubijamy(...)rodzajami cukru na puszystą masę (ubijamy ok. 5 minut). Następnie dodajemy olej, przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz jogurt. Wszystko mieszamy dokładnie, dodajemy pokruszoną czekoladę. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, a na wierzch układamy plasterki brzoskwini. Brzoskwinie ze słoika pokroiłam na cztery i powtykałam lekko w ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez
Zasmakuj KuchniCIASTO NA WEEKEND UCIERANE CIASTO CZEKOLADOWE Z OWOCAMI! Mamy znowu weekend, to oczywiście czas na słodkości. Czas na słodki wypiek. Proste i szybkie ciasto, z owocami i czekoladą. Bardzo lubię, takie szybkie wypieki, lekkie ciasta na bazie oleju rzepakowego. Bez zbędnych kremów i mas czy bitej śmietany. Ciasto, które smakuje wszystkim, jest lekko wilgotne, nie zsycha się. Pozostaje świeże(...)mąki pszennej babuni - 1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia - 1 płaska łyżeczka sody - 135 g cukru pudru - 2 czubate łyżki kakao - 5 łyżek kuleczek czekoladowych ( ewentualnie drobno posiekana czekolada) - 4 duże jajka - 2 szczypty soli - 1 szklanka oleju rzepakowego - 2- 3 łyżki malin - 2 -3 łyżki borówek - łyżka jagód - 2 -4 łyżki jeżyn - łyżka śmietany 18% - 150 g powideł
SMYKWKUCHNIMajowy weekend przeleciał nie wiadomo kiedy... a po nim zostały wspomnienia o biszkoptowych pysznych babeczkach z bananem, oblane czekoladą... pycha! Składniki; 5 jajek 5 łyżek cukru kryształu 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 banan Do dekoracji; pół tabliczki mlecznej czekolady 3 łyżki mleka posypka(...)Ciasto przełożyć do foremek Banana pokroić w plastry i powkładać po kilka plasterków do każdej babeczki. Piec w temp. 170 C około 15 min. Sprawdzając co jakiś czas. Czekoladę wraz z mlekiem rozpuścić i polać zimne babeczki. Udekorować posypką. Możemy też zrobić w formie muffin ;-) Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.spód. Wydrążone ciasto kruszymy. składniki na masę: 250 g serka mascarpone 330 ml śmietany kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 2/3 łyżki żelatyny 2 łyżki gorącej wody 70 g czekolady deserowej 3 banany sok z cytryny wykonanie: Czekoladę siekamy. Serek mascarpone miksujemy, w osobnym naczyniu ubijamy śmietankę z cukrem pudrem a następnie łączymy ją z mascarpone. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie(...)żelatyny dodajemy 2 łyżki kremu, mieszamy i dodajemy do reszty kremu. Całość miksujemy. Dodajemy pokrojoną czekoladę i mieszamy. Banany obieramy ze skórki, przekrawamy wzdłuż i skrapiamy je sokiem z cytryny. wykonanie ciasta: Na wydrążonym spodzie ciasta układamy banany. Wykładamy „kopiato” krem i całość oblepiamy pokruszonym ciastem. Gotowy Kopiec kreta schładzamy w lodówce. Już po 30 min. możemy podawać
Domowy Smak Jedzeniaposypywałam bułką tartą. I piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 55 minut. Jak ciasto trochę przestygło przygotowałam polewę czekoladową i polałam całość. Polewa czekoladowa: 1,5 tabliczki czekolady - ja zużyłam resztki różnych czekolad, które się poniewierały ale większość to była czekolada gorzka 2 łyżki mleka duża łyżka masła 1-2 łyżki cukru Całość rozpuścić do połączenia składników. Należy
Ze smakiem bez glutenułyżeczki żelatyny 200 g orzechów laskowych lub orzechów ziemnych niesolonych 2 mleczne czekolady Wykonanie: Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier, żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i olej. Wkładamy do piekarnika nagrzanego wcześniej(...)ostudzoną żelatynę. Całość przekładamy na masę krówkę. Na bitą śmietanę nakładamy drugą część ciasta. Czekolady mleczne rozpuszczamy na parze z odrobiną mleka i masła. Jeżeli mamy orzechy laskowe musimy je najpierw uprażyć w piekarniku w temperaturze ok 200 ° jakieś 5-10 minut. Następnie musimy
Słodkie ciacho