Kawa mrożona- hit tego lata! Moja wersja jest wersją baardzo wypasioną, słodką i kaloryczną ;). Czekolada, mleko, kawa, lody i bita śmietana... wszystko to w jednej dużej szklance! Spraw sobie chwilę przyjemności, odmień swoją tradycyjną kawę w takie cudeńko, które nie tylko wygląda, ale i smakuje ;). Modyfikuj do woli! Lody śmietankowe możesz zastąpić dowolnymi innymi, np. czekoladowymi lub waniliowymi. Polewę czekoladową(...)zamień na karmelową, a bitą śmietanę posyp kakao albo płatkami migdałów! Obłęd! Składniki: (na 2 porcje) polewa czekoladowa lub kilka kostek mlecznej czekolady 300 ml zimnego mleka 150 ml zaparzonej mocnej gorącej kawy 2 gałki lodów śmietankowych (polecam domowej roboty ) bita śmietana cynamon do oprószenia Przygotowanie: Przygotować dwie wysokie szklanki o pojemności 400 ml. Ścianki szklanek od środka polać
Nastoletnie Wypiekaniełyżki żelatyny ½ szklanki wody Galaretka brzoskwiniowa: 1 puszka brzoskwiń w syropie 2 galaretki brzoskwiniowe 1 1/2 szklanka wody Pszczółki: kilka nektarynek kilka płatków migdałów 1/5 tabliczki gorzkiej czekolady 1 łyżka mleka Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Cały czas miksując stopniowo dodajemy cukier, a następnie żółtka. Mąkę, proszek i kakao przesiewamy(...)Wylewamy na wierzch sernika i wstawiamy do lodówki do stężenia. Pszczółki: Nektarynki należy sparzyć wrzątkiem i zdjąć skórkę, następnie przepołowić, wyjąć pestkę. Połówki owoców ułożyć na serniku. Czekoladę rozpuścić w mleku w kąpieli wodnej, wlać do małego woreczka strunowego, zrobić w nim dziurkę i na każdej połówce nektarynki narysować paski. Przytwierdzić płatki migdałów jako skrzydełka a z pozostałej
Jadło i czytadłoSkładniki (na 1 porcję) - banan (ok. 115 g), - łyżka masła orzechowego (ok. 20 g), - 2 kostki gorzkiej czekolady (ok. 10 g). Sposób przygotowania 1. Banana obieramy ze skóry, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do zamrażalnika na 3-4 h. 2. Banana blendujemy z dodatkiem masła orzechowego. 3. Do lodów dodajemy tartą na tarce o grubych oczkach czekoladę. 4. Lody(...)możemy jeszcze wstawić na kilkanaście minut do zamrażalnika. Lody bananowe z masłem orzechowym i czekoladą są bogate w: - potas (pochodzący z banana), który reguluje przewodzenie bodźców nerwowych. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 145 g Energia: 276,2 kcal Białko: 7,0 g Tłuszcze: 12,8 g Węglowodany: 36,7 g Błonnik pokarmowy
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachsubstancja spulchniająca: wodorowęglan sodowy, antyoksydant (ekstrakt tokoferolu). Crunchy czekoladowo-orzechowe: 47% pełnoziarniste płatki owsiane, błonnik (polidekstroza, dekstryna, inulina), chrupki otrębowe (otręby pszenne, mąka pszeniczna, mąka ryżowa, otręby owsiane), 6% czekolada (maltitol, miazga kakaowa, inulina, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa), otrębowe pałeczki (otręby pszeniczne, daktyle, rodzynki), tłuszcz roślinny, substancje słodzące (izomalt, glikozydy stewiolowe), 4% orzechy laskowe, otręby owsiane, 2,5% mąka(...)żółwia xD rozumie ten kto go miał :P). Dodatkowo w jednej wersji widać liofilizowane owoce, które na szczęście nie są gumowe a w drugiej orzechy laskowe oraz kwadraciki czekolady. Całość smakuje bardzo zbożowo z dominującą „owsianością”, która nie jest przytłumiona przez niepotrzebny cukier, ponieważ słodycz jest tutaj delikatna. Kwaśny dodatek owoców dodaje płatkom odświeżenia a orzechy w drugiej wersji
Candy Pandasszczypta soli Krem dyniowy -ok 200g puree z pieczonej dyni (u nas mieszanka piżmowej i hokkaido) -ksylitol (ok łyżka do smaku) Dodatkowo -masło orzechowe (najlepsze domowe!) -kilka kostek gorzkiej czekolady (do dekoracji) CIASTO FASOLOWO-DYNIOWE Ksylitol, kaszkę, odżywkę, cynamon, proszek do pieczenia wymieszać. Fasolę, żółtka, sok z pomarańczy, skórkę z pomarańczy, puree z dyni zmiksować blenderem na gładko. Dodać suche(...)ksylitolem i ułożyć na cieście pokrytym masłem orzechowym. Ważne aby puree było zwarte dlatego najlepsze jest z pieczonej dyni a gdy jest nieco za suche można dodać oleju kokosowego. Czekoladą na folii namalować oczy oraz buzię dyni i włożyć do zamrażarki. Kilka kostek czekolady rozpuścić nad parą wodną, przelać do foliowego woreczka, ciąć odrobinę jego róg i namalować na górze
Candy Pandasmąki owsianej Galaretki kokosowe (2szt) (jedna foremka o pojemności 200ml) -200ml mleka kokosowego -200ml napoju migdałowego -ksylitol -2 płaskie łyżeczki agaru Dodatkowo -kilka kostek gorzkiej czekolady -pasta z orzechów włoski z nasionami konopi Amandin TARTY KONOPNE Nasiona konopi zmielić w młynku do kawy na mokry piasek, wymieszać z pozostałymi mąkami i lnem. Do suchych składników dodać masło orzechowe(...)agarowa galaretka bez problemu „wyślizgnie” się z takiej foremki. Na kartce papieru narysować oczy i nosek oraz uszy (uszom dorysować jeszcze spiczastą końcówkę aby nią wbić się w galaretkę). Czekoladę rozpuścić nad parą wodną, wlać ją do foliowego strunowego woreczka i odciąć minimalnie jego róg. Na foliowej koszulce narysować kształty oraz je wypełnić czekoladą. Wstawić te elementy na kilka minut
Candy Pandasdziurką ale tym razem chciałyśmy je nieco ulepszyć i dodać do nich puree z dyni, które nada im wilgoci i miękkości. Znów wykorzystałyśmy lukier z ksylitolu i gorzką czekoladę oraz ekspandowaną jaglankę od Soligrano w formie posypki. Takie ziarna świetnie sprawdzają się nie tylko jako propozycja śniadaniowa ale też pięknie udekorują Wasze świąteczne wypieki i nie dostarczą dodatkowych zbędnych kalorii(...)orkiszowej pełnoziarnistej -7g suszonych drożdży -230ml napoju roślinnego -50g oleju kokosowego -50g cukru kokosowego (lub trzcinowego) -200g gęstego puree z dyni Dodatkowo Polewy: gorzka czekolada/ ksylitol zmielony na puder (w młynku do kawy) + sok z cytryny + kilka kropel soku z buraka Posypki: ekspandowana kasza jaglanaSoligrano / mak niebieski Napój, olej i cukier roztopić razem. Dodać
Candy Pandassubst. spulchniające, sól, lecytyna sojowa, aromat), muszelki czekoladowe (pełnoziarnista mąka pszenna, mąka graham, kaszka kukurydziana, cukier, glukoza, kakao, olej słonecznikowy, mleko w proszku, lecytyna sojowa, aromaty, cynamon), biała czekolada (cukier, mleko w proszku, tłuszcz kakaowy, lecytyna sojowa, wanilia), chrupki proteinowe (izobat białka serwatki, mąka ryżowa, lecytyna). Masa netto: Fit: 575g/ C&C: 600g Wartości odżywcze: Fit (z owocami): 100g(...)muszelki oraz pokruszone ciasteczka, które chyba tylko z jedną nazwą nam się kojarzą :P Kolejne są zlepki czekoladowej granoli a co się ukrywa pomiędzy takimi dużymi elementami? Kropelki białej czekolady <3 i proteinowe chrupki! Takie zagranie ze strony producenta sprawia, że zapominamy o cukrze, glutenie itd. a w głowie mamy BIAŁKO = SPORT xD Podoba nam się to, że wszystko
Candy Pandasmiałyśmy piekarnika to zrobiłyśmy mrożone batony z tym masłem. Chyba nie musimy pisać jakie to było genialne! Wersja z migdałów kusiła nas aby połączyć ją z czekoladą. Cóż, ten duet również sprawdził się rewelacyjnie :D Bez wątpienia są to świetnej jakości masła, które warto spróbować. Spaghetti ze szpinakowo-orzechowym pesto z masłem z orzechów włoskich Nutura ( przepis ) Placuszki migdałowe(...)malinami i masłem z nerkowców Nutura Domowa czekolada z masłem migdałowym Nutura ( przepis ) Chrupiące batony z masłem z nerkowców Nutura, popcornem i konfiturą morelową, polane domową czekoladą (przepis wkrótce na instagramie) Ocena: 6 pand
Candy Pandaskakao ciemnego 1 łyżka śmietany 18% kwaśnej 60-100g cukru pudru 100g zimnego masła 1 żółtko 350 ml śmietanki 36% 80ml mleka 50g cukru 170g białej czekolady 1 laska wanilii 4 łyżeczki żelatyny 500g truskawek (już obranych) dodatkowo: plus 250 g (także obranych, ewentualnie mrożonych) 2-3 łyżki cukru (w zależności od słodkości truskawek) 3 łyżeczki żelatyny 1 łyżka(...)porcję żelatyny, zalać 2-3 łyżkami zimnej wody i odstawić aż napęcznieje. W drugim garnuszku wymieszać mleko, kremówkę, wanilię i cukier. Wymieszać i zagotować. Zdjąć z palnika, dodać połamaną czekoladę i mieszać, aż czekolada się rozpuści. Napęczniałą żelatynę lekko podgrzać (nie gotować!) aż się rozpuści i dodać do masy czekoladowej po czym dokładnie wymieszać. Ostudzić i włożyć do lodówki, żeby
Pociąg Do Kuchnikokosowego 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich 1/4 szklanki wody 2 łyżki brązowego cukru Masa serowa 3 jajka 2 żółtka 400 g serka Philadelphia 250 g serka mascarpone 200 g czekolady 50% 1/2 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki mleka 100 ml śmietany 30% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Orzechy siekamy drobno i zagniatamy razem z resztą składników podanych na spód, wykładamy dno okrągłej(...)tortownicy i pieczemy 15 minut w 180 stopniach. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Następnie ucieramy serek philadelphia z mascarpone i cukrem pudrem, powoli dodajemy mleko, śmietanę, jajka i żółtka. Wszystko razem mieszamy za pomocą miksera na małych obrotach. Następnie dodajemy lekko przestudzoną i rozpuszczoną czekoladę, mieszając łyżką. Wylewamy masę na spód i pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Sernik jest
Delusional Trineumierać. Skoro już znamy się troszkę to przejdźmy do meritum, znaczy do sedna. Czyli do sernika konkretnie. Bo dzisiaj mamy dla Was rewelacyjny sernik na zimno, z warstwą czekolady. Co prawda my z czekoladą przesadziliśmy i zdominowała ona, niestety, smak sernika, ale w przepisie już skorygowaliśmy jej ilość i będzie idealnie. Sernik jest naprawdę świetny. Spód z kruchych herbatników(...)warstwa twarogu z jagodami, na nim czekolada zmiksowana z jagodami, na tym wszystkim jagody i całość zalana galaretką z owoców leśnych. Przyznacie, że mocno jagodowa sprawa, nie? ;) »»» CZYTAJ DALEJ
Marder&Marder ManufactureWitajcie, dzisiaj propozycja szybkiego deseru z kubeczka. Jak wiecie uwielbiam wszystko co kokosowe dlatego deser zawiera fantastyczne połączenie czekolady i kokosa. Czy jest coś smaczniejszego? :) Przechowywany w lodówce przed podaniem idealnie sprawdzi się jako chłodny posiłek w upalne letnie dni. Jedna porcja zawiera: 346, 2 kcal w tym: W: 41,8 g, B: 16,6 g, T: 12 g. Składniki(...)jedna porcja) - 1 opakowanie jogurtu greckiego 150 g - 20 g daktyli wcześniej namoczonych - 1 łyżeczka kakao - 10 g wiórek kokosowych - 2 kostki gorzkiej czekolady - 1 łyżeczka słodzika lub cukru (opcjonalnie) Wykonanie Odsączone daktyle blendujemy z kakao. Przekładamy do kubeczka. Jogurt grecki łączmy z wiórkami kokosowymi ( około 1 łyżeczki wiórków zostawiamy do posypania na wierzch) oraz ewentualnym słodzikiem. Tak przygotowaną
Health-Fit-Lifełatwiej można było je porcjować. Polecam również lody bananowe, które znajdziecie w zakładce DESERY Składniki 400 g śmietany kremówki 36% 2 banany cukier puder do smaku 50 g czekolady deserowej Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Banany obrać i ugnieść widelcem, dodać do śmietany i zmiksować. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wlać do śmietany. Wszystko dokładnie zmiksować. Wlać(...)lody do pojemnika i zamrozić. Przed podaniem najlepiej wyjąć lody wcześniej. lody bananowe z czekoladą bez maszynki
O kuchni z uczuciemostatnio ulubionych deserów właśnie z płatków jaglanych - budyń jaglany. Jest bardzo prosty w przygotowaniu a smakiem i zapachem przypomina ( a nawet jest lepszy) tradycyjny budyń. Dodałam do niego gorzką czekoladę i tak powstał czekoladowy budyń. Polałam sosem z truskawek. Smakuje jak ten z dzieciństwa:) Składniki ( 1 porcja): - 40 g płatków jaglanych - kostka gorzkiej czekolady ( u mnie 90 % kakao(...)łyżeczka miodu Płatki jaglane zalałam około 3/4 szklanki wody i zagotowałam. Kiedy masa zrobiła się bardzo gęsta dodałam czekoladę, całość wymieszałam aż budyń nabrał czekoladowego koloru. Następnie dodałam łyżeczkę miodu i całość zblendowałam na gładką masę. Sos truskawkowy przygotowałam na bazie mrożonych truskawek. Wyjęłam je troszkę wcześniej z zamrażalnika ( można dodać odrobinę gorącej wody). Dodałam do nich odrobinę miodu
Health-Fit-Life