dziurką ale tym razem chciałyśmy je nieco ulepszyć i dodać do nich puree z dyni, które nada im wilgoci i miękkości. Znów wykorzystałyśmy lukier z ksylitolu i gorzką czekoladę oraz ekspandowaną jaglankę od Soligrano w formie posypki. Takie ziarna świetnie sprawdzają się nie tylko jako propozycja śniadaniowa ale też pięknie udekorują Wasze świąteczne wypieki i nie dostarczą dodatkowych zbędnych kalorii(...)orkiszowej pełnoziarnistej -7g suszonych drożdży -230ml napoju roślinnego -50g oleju kokosowego -50g cukru kokosowego (lub trzcinowego) -200g gęstego puree z dyni Dodatkowo Polewy: gorzka czekolada/ ksylitol zmielony na puder (w młynku do kawy) + sok z cytryny + kilka kropel soku z buraka Posypki: ekspandowana kasza jaglanaSoligrano / mak niebieski Napój, olej i cukier roztopić razem. Dodać
Candy Pandassubst. spulchniające, sól, lecytyna sojowa, aromat), muszelki czekoladowe (pełnoziarnista mąka pszenna, mąka graham, kaszka kukurydziana, cukier, glukoza, kakao, olej słonecznikowy, mleko w proszku, lecytyna sojowa, aromaty, cynamon), biała czekolada (cukier, mleko w proszku, tłuszcz kakaowy, lecytyna sojowa, wanilia), chrupki proteinowe (izobat białka serwatki, mąka ryżowa, lecytyna). Masa netto: Fit: 575g/ C&C: 600g Wartości odżywcze: Fit (z owocami): 100g(...)muszelki oraz pokruszone ciasteczka, które chyba tylko z jedną nazwą nam się kojarzą :P Kolejne są zlepki czekoladowej granoli a co się ukrywa pomiędzy takimi dużymi elementami? Kropelki białej czekolady <3 i proteinowe chrupki! Takie zagranie ze strony producenta sprawia, że zapominamy o cukrze, glutenie itd. a w głowie mamy BIAŁKO = SPORT xD Podoba nam się to, że wszystko
Candy Pandasmiałyśmy piekarnika to zrobiłyśmy mrożone batony z tym masłem. Chyba nie musimy pisać jakie to było genialne! Wersja z migdałów kusiła nas aby połączyć ją z czekoladą. Cóż, ten duet również sprawdził się rewelacyjnie :D Bez wątpienia są to świetnej jakości masła, które warto spróbować. Spaghetti ze szpinakowo-orzechowym pesto z masłem z orzechów włoskich Nutura ( przepis ) Placuszki migdałowe(...)malinami i masłem z nerkowców Nutura Domowa czekolada z masłem migdałowym Nutura ( przepis ) Chrupiące batony z masłem z nerkowców Nutura, popcornem i konfiturą morelową, polane domową czekoladą (przepis wkrótce na instagramie) Ocena: 6 pand
Candy Pandaskakao ciemnego 1 łyżka śmietany 18% kwaśnej 60-100g cukru pudru 100g zimnego masła 1 żółtko 350 ml śmietanki 36% 80ml mleka 50g cukru 170g białej czekolady 1 laska wanilii 4 łyżeczki żelatyny 500g truskawek (już obranych) dodatkowo: plus 250 g (także obranych, ewentualnie mrożonych) 2-3 łyżki cukru (w zależności od słodkości truskawek) 3 łyżeczki żelatyny 1 łyżka(...)porcję żelatyny, zalać 2-3 łyżkami zimnej wody i odstawić aż napęcznieje. W drugim garnuszku wymieszać mleko, kremówkę, wanilię i cukier. Wymieszać i zagotować. Zdjąć z palnika, dodać połamaną czekoladę i mieszać, aż czekolada się rozpuści. Napęczniałą żelatynę lekko podgrzać (nie gotować!) aż się rozpuści i dodać do masy czekoladowej po czym dokładnie wymieszać. Ostudzić i włożyć do lodówki, żeby
Pociąg Do Kuchnikokosowego 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich 1/4 szklanki wody 2 łyżki brązowego cukru Masa serowa 3 jajka 2 żółtka 400 g serka Philadelphia 250 g serka mascarpone 200 g czekolady 50% 1/2 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki mleka 100 ml śmietany 30% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Orzechy siekamy drobno i zagniatamy razem z resztą składników podanych na spód, wykładamy dno okrągłej(...)tortownicy i pieczemy 15 minut w 180 stopniach. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Następnie ucieramy serek philadelphia z mascarpone i cukrem pudrem, powoli dodajemy mleko, śmietanę, jajka i żółtka. Wszystko razem mieszamy za pomocą miksera na małych obrotach. Następnie dodajemy lekko przestudzoną i rozpuszczoną czekoladę, mieszając łyżką. Wylewamy masę na spód i pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Sernik jest
Delusional Trineumierać. Skoro już znamy się troszkę to przejdźmy do meritum, znaczy do sedna. Czyli do sernika konkretnie. Bo dzisiaj mamy dla Was rewelacyjny sernik na zimno, z warstwą czekolady. Co prawda my z czekoladą przesadziliśmy i zdominowała ona, niestety, smak sernika, ale w przepisie już skorygowaliśmy jej ilość i będzie idealnie. Sernik jest naprawdę świetny. Spód z kruchych herbatników(...)warstwa twarogu z jagodami, na nim czekolada zmiksowana z jagodami, na tym wszystkim jagody i całość zalana galaretką z owoców leśnych. Przyznacie, że mocno jagodowa sprawa, nie? ;) »»» CZYTAJ DALEJ
Marder&Marder ManufactureWitajcie, dzisiaj propozycja szybkiego deseru z kubeczka. Jak wiecie uwielbiam wszystko co kokosowe dlatego deser zawiera fantastyczne połączenie czekolady i kokosa. Czy jest coś smaczniejszego? :) Przechowywany w lodówce przed podaniem idealnie sprawdzi się jako chłodny posiłek w upalne letnie dni. Jedna porcja zawiera: 346, 2 kcal w tym: W: 41,8 g, B: 16,6 g, T: 12 g. Składniki(...)jedna porcja) - 1 opakowanie jogurtu greckiego 150 g - 20 g daktyli wcześniej namoczonych - 1 łyżeczka kakao - 10 g wiórek kokosowych - 2 kostki gorzkiej czekolady - 1 łyżeczka słodzika lub cukru (opcjonalnie) Wykonanie Odsączone daktyle blendujemy z kakao. Przekładamy do kubeczka. Jogurt grecki łączmy z wiórkami kokosowymi ( około 1 łyżeczki wiórków zostawiamy do posypania na wierzch) oraz ewentualnym słodzikiem. Tak przygotowaną
Health-Fit-Lifełatwiej można było je porcjować. Polecam również lody bananowe, które znajdziecie w zakładce DESERY Składniki 400 g śmietany kremówki 36% 2 banany cukier puder do smaku 50 g czekolady deserowej Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Banany obrać i ugnieść widelcem, dodać do śmietany i zmiksować. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wlać do śmietany. Wszystko dokładnie zmiksować. Wlać(...)lody do pojemnika i zamrozić. Przed podaniem najlepiej wyjąć lody wcześniej. lody bananowe z czekoladą bez maszynki
O kuchni z uczuciemostatnio ulubionych deserów właśnie z płatków jaglanych - budyń jaglany. Jest bardzo prosty w przygotowaniu a smakiem i zapachem przypomina ( a nawet jest lepszy) tradycyjny budyń. Dodałam do niego gorzką czekoladę i tak powstał czekoladowy budyń. Polałam sosem z truskawek. Smakuje jak ten z dzieciństwa:) Składniki ( 1 porcja): - 40 g płatków jaglanych - kostka gorzkiej czekolady ( u mnie 90 % kakao(...)łyżeczka miodu Płatki jaglane zalałam około 3/4 szklanki wody i zagotowałam. Kiedy masa zrobiła się bardzo gęsta dodałam czekoladę, całość wymieszałam aż budyń nabrał czekoladowego koloru. Następnie dodałam łyżeczkę miodu i całość zblendowałam na gładką masę. Sos truskawkowy przygotowałam na bazie mrożonych truskawek. Wyjęłam je troszkę wcześniej z zamrażalnika ( można dodać odrobinę gorącej wody). Dodałam do nich odrobinę miodu
Health-Fit-Lifezabrać na letnie wycieczki:) Jeden batonik to: 210 kcal, B: 5,2 g, W:27,8 g, T: 7,9 g. Składniki: - 120 gram namoczonych daktyli - 40 gram gorzkiej czekolady - 1 łyżka oleju kokosowego - 90 gram płatków owsianych - 30 gram preparowanej gryki Polewa - 2 łyżki masła orzechowego 100% - 1 łyżeczka oleju kokosowego Wykonanie W rondelku rozpuszczamy łyżkę oleju kokosowego(...)oraz gorzką czekoladę. W międzyczasie do miski wrzucamy odsączone daktyle, do których wlewamy rozpuszczoną masę oleju i czekolady. Wsypujemy płatki owsiane oraz połowę preparowanej gryki ( drugą część zostawiamy na wierzch). Całość blendujemy. Tak przygotowaną masę wykładamy do keksówki. Na wierzch układamy resztę gryki. Pieczemy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Po tym czasie wyciągamy ciasto i zostawiamy
Health-Fit-Lifesłodzika - ja użyłam cukru kokosowego - puszka mleczka kokosowego (należy pamiętać o odwróceniu puszki na noc i przechowywaniu jej w lodówce) - 1,5 łyżki dowolnego słodzika - truskawki - 40 g gorzkiej czekolady - 1 łyżka oleju kokosowego Wykonanie Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy powoli cukier oraz żółtka. Całość dokładnie blendujemy. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem(...)słodzikiem na bitą śmietanę. Następnie rozsmarowujemy ją na wystudzonym biszkopcie. Truskawki przekrawamy na połówki i układamy na śmietanie. Na koniec przygotowujemy polewę. W rondelku roztapiamy olej kokosowy oraz czekoladę. Tak przygotowaną polewą polewamy ciasto. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Bita śmietana i truskawki oraz czekolada to idealne połączenie. Bitą śmietanę z mleczka kokosowego można śmiało zastąpić jogurtem greckim wymieszanym
Health-Fit-LifeWitajcie, dzisiaj przed Wami żytnie ciasteczka z powidłami śliwkowymi polane czekoladą. Idealne do po południowej herbaty lub kawy. Są lekkie i aromatyczne dzięki mące żytniej. Do tego bez białego cukru i utwardzanych tłuszczy:) Składniki: - 250 gram mąki żytniej - 2 jajka - 20 gram cukru kokosowego - 40 gram oleju kokosowego - 1 łyżka jogurtu - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie - powidła śliwkowe(...)Polewa - 40 gram gorzkiej czekolady - 1 łyżka oleju kokosowego Wykonanie Na stolnicę wsypujemy mąkę. Robimy wgłębienie, w które wbijamy jajka, dodajemy cukier, olej jogurt oraz proszek do pieczenia. Całość dokładnie zagniatamy. Tak powstałe ciasto dzielimy na mniejsze części i rozwałkowujemy. Następnie wycinamy dowolne kształty. W środek ciastka nakładamy powidła, po czym zlepiamy brzegi. Układamy na blasze i pieczemy w piekarniku
Health-Fit-Lifedomu. Tym razem padło na ptasie mleczko (tego gotowego nie jadłam chyba ładnych kilka lat!). Postanowiłam przygotować delikatną o lekko wyczuwalnym cytrynowym smaku piankę w polewie z gorzkiej czekolady. Spróbujcie sami! Składniki: - 4 białka - 4 łyżeczki cukru waniliowego - 20 g słodzika lub cukru pudru - sok z 1/2 połówki cytryny - 9 g żelatyny - 50 ml mleka roślinnego lub zwykłego Polewa(...)łyżka oleju kokosowego - 50 g gorzkiej czekolady Wykonanie Żelatynę rozpuszczamy w mleku i pozostawiamy aż napęcznieje czyli na około 5 minut. Następnie ubijamy białka na sztywną pianę powoli dodając cukier waniliowy oraz słodzik. Wlewamy także sok z cytryny. Kolejno napęczniałą żelatynę podgrzewamy do momentu aż się rozpuści. Powoli i bardzo delikatnie wlewamy ją do powstałej masy z białek - ciągle mieszamy
Health-Fit-Lifeminut pieczenia. Cisto jest lekko wilgotne, nie za słodkie, idealne do zabrania w plener. Składniki: 650 g mąki pszennej 2 średnie banany 200 g cukru 200 g gorzkiej czekolady 300-400 g porzeczek 200 ml oleju roślinnego 250 ml mleka roślinnego czubata łyżeczka proszku do pieczenia czubata łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżki kakao lub karobu Przygotowanie: Do jednej dużej miski(...)przesiej mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę. W drugiej misce zblenduj banany, olej, mleko i cukier. Posiekaj czekoladę. Wymieszaj składniki z obu misek do połączenia się składników, nie dłużej. Podaj owoce i czekoladę. Połącz. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz na środkowej półce piekarnika w temp. 180 C przez 50-60 minut. Prościzna, prawda? Smacznego! Artykuł
greenscarfpiątku, żeby jak najszybciej zleciał i zaczął się weekend :-) Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 250 g mąki pszennej typ 450 80 g masła 100 g miodu 100 g gorzkiej czekolady 2 garście słonecznika 2 garście żurawiny suszonej 1,5 łyżeczki cynamonu 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1. Masło roztapiamy razem z miodem. Odstawiamy do przestudzenia. Mąkę, proszek(...)cynamon przesiewamy przez sitko do dużej miski. Żurawinę siekamy, czekoladę rozdrabniamy na mniejsze kawałki. 2. Do miski, do której daliśmy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cynamonem dodajemy płatki owsiane, jajka i roztopione masło z miodem. Mieszamy, dodajemy słonecznik, żurawinę i czekoladę. Ponownie mieszamy. 3. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nabieramy porcje ciasta
kruche babeczki