Sernikowe Brownie z Truskawkami – Zapraszam na pyszne, mocno czekoladowe ciasto z masą serową i truskawkami. Aromatyczne, wilgotne, rozpływa się w ustach. Taki jakby sernik na czekoladzie :) z soczystymi truskawkami. Deser prosty i szybki w przygotowaniu, zamiast truskawek można użyć malin lub brzoskwiń. Bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernikowe Brownie(...)Truskawkami Składniki: Brownie – ciasto czekoladowe: 200g gorzkiej czekolady 150g masła 2 płaskie łyżki kakao bez cukru 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 3 jajka 180g jasnego brązowego cukru 100g mąki pszennej (użyłam tortowej) 100ml mleka Masa serowa: 250g serka mascarpone 250g gotowego sera na sernik 100g cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (można użyć pasty waniliowej) 2 jajka
Mała CukierenkaSkładniki: - 150 ml mleczka kokosowego z puszki - 25 g masła orzechowego 100% - 20 g wiórek kokosowych - 1 łyżka syropu klonowego Polewa - 40 g gorzkiej czekolady - 1 łyżka oleju kokosowego Wykonanie W kąpieli wodnej rozpuszczamy mleczko kokosowe z syropem klonowym oraz masłem orzechowym. Mieszamy do połączenia składników. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe. Całość mieszamy. Pozostawiamy do wystudzenia. Przestudzoną masę(...)przelewamy do foremek do lodów. Chowamy do zamrażalnika najlepiej na całą noc. W rondelku rozpuszczamy gorzką czekoladę oraz olej kokosowy. Mieszamy do rozpuszczenia i połączenia składników. Tak przygotowaną polewą polewamy nasze lody. Masa w środku jest kremowa a czekolada chrupiąca. To idealna alternatywa dla osób z nietolerancją laktozy. Warto ich spróbować! Smacznego
Health-Fit-Lifejajka 3 czubate łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl wody Wodę, cukier, masło, kakao zagotować i odstawić do wystygnięcia. Białka ubijamy na sztywno. Do przestudzonej czekolady dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Do białek dodajemy stopniowo żółtka i miksujemy. Białka z żółtkami dodajemy do czekolady, mieszamy. Pieczemy ciasto w formie wyłożonej papierem(...)słoik powideł śliwkowych. Układamy ciasto: Zaczynamy od dołu: Ciasto czekoladowe (1/2 ciasta bo ciasto przekrawamy na pół) powidła śliwkowe masa kajmakowa beza masa kajmakowa ciasto czekoladowe polewamy ciasto czekoladą i posypujemy migdałami. Artykuł Ciasto czekoladowe z bezową chmurką pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plwielkanoc. Z powodzeniem można upiec je w formie na babkę i udekorować wedlug gustu. Cięższe i o zwartej konsystencji, ale wspaniale swieże i kruche. Połączone z polewą z mlecznej czekolady i płatkami migdałowymi świetnie pasuje do popołudniowej kawy. Ciasto piekłam w formie keksówce ok 30x10cm Składniki (10 porcji) -1,5 szkl. mąki -3/4 szkl. cukru -cukier wanilinowy -4 budynie(...)smietankowe -6 jajek -1 kostka margaryny -10 łyzek oleju -2 łyżeczki proszku do pieczenia -3 łyżki kakao -100 g mlecznej czekolady -100 ml śmietanki UHT -garść płatków migdałowych Przygotowanie Margarynę rozpuścić i odstawić do ostygnięcia. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę. Dodać cukier, cukier wanilinowy, proszek dopieczenia, mąkę, budynie, olej i żółtka. Miksować na małej mocy, pod koniec
Zielona Kuchniapół szklanki oleju kokosowego 1 szklanka kakao 1/4 szklanki soku pomarańczowego 1/4 szklanki ksylitolu pół łyżeczki soli pół łyżeczki sody oczyszczonej pół łyżeczki proszku do pieczenia kilka kostek gorzkiej czekolady Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. Fasolę odsączyć na sicie i wypłukać. Następnie przełożyć ją do dużego naczynia malaksera, dodać wszystkie pozostałe składniki (oprócz czekolady) i wszystko zmiksować(...)gładką masę. Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej olejem roślinnym i wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypać połamaną czekoladą. Piec przez ok. 40 min. Po Po wystudzeniu włożyć blachę z ciastem na ok. pół godz. do lodówki, dopiero po schłodzeniu kroić. Przechowywać w lodówce
Domowa Cookierenka Agijako baza do kremów do ciast. W ramach wydarzenia Ciasto na niedzielę – Słodkości bez pieczenia przygotowałam kokosowe kulki a’la Raffaello. Składniki na ok. 40 sztuk: - 200 g białej czekolady - 100 g miękkiego masła - 50 g cukru pudru - 1,5 szklanki wiórków kokosowych - ok. 40 szt. obranych migdałów Dodatkowo: - ok. ¾ szklanki wiórków kokosowych do obtoczenia kulek Czekoladę kroimy na kawałki(...)rozpuszczamy na parze, w kąpieli wodnej. W drugiej misce ucieramy robotem miękkie masło z cukrem pudrem. Dalej miksując dodajemy porcjami przestudzoną, ale płynną czekoladę. Dodajemy wiórki kokosowe – mieszamy łyżką do połączenia składników. Masę wstawiamy do stężenia na godzinę do lodówki. Po wyjęciu formujemy kulki umieszczając wewnątrz każdej migdał. Gotowe obtaczamy dokładnie we wiórkach kokosowych. Wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą
mojewypiekiinietylkocukru waniliowego 300 g masła 2 szklanki mleka w proszku Poncz: Słodka czarna herbata z cytryną 1 pomarańczowa galaretka 1 szklanka wrzątku Polewa czekoladowa: 100 g mlecznej czekolady 50 g masła 3 łyżki śmietany 30% Orzechy laskowe do dekoracji Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy je na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania partiami wsypujemy cukier. Następnie kolejno(...)Tortownicę wstawiamy do lodówki aby galaretka zastygła. Następnie rozsmarowujemy kilka łyżek kremu. Dogniatamy delikatnie kolejnym biszkoptem. Na końcu wykładamy resztę kremu. Torcik polewamy mleczną polewą. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i masło. Gdy całość jest gładka wlewamy śmietankę. Naczynie zdejmujemy znad pary i energicznie mieszamy aby czekolada się nie zważyła. Jeszcze ciepłą polewą oblewamy tort. Dekorujemy orzechami laskowymi
VioletoweKucharzeniecukru – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 1 łyżeczka sody oczyszczonej – szczypta soli – 2 jajka – 1 szklanka mleka – 110 ml oleju – 200 g czekolady truflowe – 1 łyżka kakao Przygotowanie : W jednej misce połączyć mokre składniki (mleko, olej), natomiast w drugiej suche składniki ( proszek i sodę, mąkę, cukier oraz sól). Czekoladę rozpuścić w kąpieli(...)wodnej i ostudzić. Następnie do mokrych składników wsypać suche i wymieszać. Dodać czekoladę i również wymieszać. Ciasto wyłożyć do foremek na muffinki .Piec w piekarniku nagrzanego do 200 stopni C i piec ok. 20- 30 minut. Artykuł Muffiny truflowe pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFESkładniki: ok 25 sztuk kakaowych herbatników 3 budynie śmietankowe (bez cukru) + 3 łyżki cukru 3,5 szklanki mleka 1 kostka masła lub margaryny (200g) 1 biała czekolada (90 g ) 3 łyżki cukru pudru 1 słoik dżemu malinowego 50 g wiórków kokosowych *** Na dnie blaszki wykładamy warstwę herbatników (moja blaszka ma wymiary 24×24 cm) *** *** Przygotowujemy krem: z mleka(...)mieszamy i gotujemy aż zgęstnieje (około 2 minuty). Budyń studzimy. Masło ucieramy razem z cukrem pudrem i stopniowo dodajemy zimny budyń. Całość dokładnie ucieramy, aż powstanie gładki krem *** *** Białą czekoladę ścieramy na tarce *** *** Startą czekoladę mieszamy z kremem budyniowym. Krem dzielimy na 3 części. Pierwszą część kremu wykładamy na herbatniki *** *** Całość przykrywamy warstwą herbatników *** *** Herbatniki smarujemy dżemem malinowym *** *** Na dżem
Blog z Apetytemchyba że w mięsie... Spód: 300 g kruchych ciastek kakaowych 100 g masła Masa serowa: 1 kg zmielonego sera na senniki 5 jajek ok. 2/3 szklanki cukru 100 g czekolady mlecznej 2/3 słodkiej śmietanki 18% ½ słoika masła orzechowego (może być z kawałkami orzechów) Wierzch: ½ puszki masy kajmakowej 5-6 batonów snickers Masło stopić. Ciastka zmielić w malakserze(...)wymieszać ze stopionym masłem. Wylepić masą spód tortownicy (25-26 cm) wyłożonej papierem. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy. Czekoladę rozpuścić ze śmietanką w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Ostudzić. Jajka utrzeć z twarogiem, cukrem, rozpuszczoną czekoladą i masłem orzechowym. Wyłożyć na ciasteczkowy spód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC. Piec około 45 minut aż masa serowa zetnie
Czerwień i błękitPolskich młynów, sprawdza się idealnie do wszelkiego rodzaju wypieków, zapewniając im idealną konsystencję i smak. Ciasteczka pięknie wyglądają, są wypełnione kremem maślanym. Całość polana jest niteczkami białej czekolady :) Gorąco Wam polecam te ciasteczka, ponieważ są na prawdę rewelacyjne. Proporcje są bardzo wydajne, mi wyszło z nich około 70-80 pojedynczych ciasteczek czyli około 40 gotowych markizów :) SKŁADNIKI(...)mąki ziemniaczanej 60g cukru pudru 3 ugotowane żółtka 150 g masła opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka kakao KREM 150g masła 2 łyżki cukru pudru DODATKOWO kawałek białej czekolady do polania ciasteczek CIASTO Składniki na ciasto dajemy do miski, mąkę przesiewamy, a ugotowane i ostudzone żółtka trzemy na tarce lub kruszymy rękami. Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto. Pod koniec
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumiękkiego masła 1 szklanka erytrolu 2 jajka 2 szklanki mąki razowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki płatków owsianych 2 garście orzechów włoskich 1 tabliczka czekolady gorzkiej (powyżej 85 %) PRZYGOTOWANIE W mikserze ucieramy masło z erytrolem. Dodajemy jajka, mąkę oraz proszek do pieczenia. Chwilę miksujemy. Na końcu wrzucamy płatki owsiane, drobno posiekaną czekoladę
Moje Kuchenne Rewelacjeświeżych drożdży 1 szklanka mleka 1 jajko 1 łyżeczka cukru brązowego 2 łyżki syropu klonowego 2-3 łyżki oliwy szczypta soli Nadzienie: 1 mango 2 jabłka 50 g gorzkiej czekolady garść orzechów włoskich Kruszonka: 2 szklanki płatków z kasztanów jadalnych Radix-Bis 3-4 łyżki mąki owsianej (bezglutenowej) 3 łyżki oleju kokosowego Radix-Bis 3 łyżki syropu klonowego 1/2 łyżeczki(...)Nadzienie: Jabłka obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Mango obieramy ze skóry, usuwamy pestkę i również kroimy w kostkę. Orzechy włoskie drobno siekamy. Czekoladę gorzką kroimy w drobną kostkę. Na przygotowany spód pizzy wykładamy kawałki jabłka oraz mango i posypujemy posiekanymi orzechami oraz czekoladą. Kruszonka: Do rozdrabniacza wsypujemy płatki z kasztanów i dodajemy olej kokosowy oraz
Kuchnia MagdaLenyziemi! Mają aksamitną konsystencję i niespodziankę w środku. Mmm, palce lizać! Poziom zaawansowania: Łatwy Składniki na 5 szt: 2 batoniki „Mars” 50 g masła 150 g czekolady mlecznej (50 do polewy) 50 ml śmietanki 30 % 2 jajka (2 białka do ubicia) 4 łyżki mąki garść orzechów włoskich łyżeczka miodu/ cukru (najlepiej muscovado) łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Roztapiamy(...)masło z białą czekoladą. W oczekiwaniu, aż masa trochę przestygnie miksujemy białka na sztywną pianę. Dzięki temu babeczki będą bardziej puszyste. Łączymy suche składniki, tj. mąkę, cukier, proszek do pieczenia, orzechy włoskie pokruszone na kawałki. Następnie łączymy je z uprzednio roztopioną masą. Dodajemy ubite białko. Delikatnie mieszamy i wykładamy całość do foremek, do połowy wysokości. Do środka wciskamy kawałek batonika
Pyszny Duet