czekolada - 27946 przepisów (strona:607/1864)

PODWÓJNIE TRUSKAWKOWE PTYSIE RED VELVET 131

mąki ziemniaczanej 5 jajek szczypta czerwonego barwnika z proszku 1 łyżeczka liofilizowanych truskawek w proszku krem: 250 ml kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 tabliczka białej czekolady kilka truskawek Mleko, wodę oraz Palma formy Bielmar gotujemy. Mąkę pszenną przesiewamy z mąką ziemniaczaną i dodajemy do gotujących się składników. Ciasto energicznie mieszamy trzymając na ogniu przez ok 40 sek. Odstawiamy(...)średnicy. Między jednym a drugim ptysiem należy zostawić odstęp ponieważ ciasto urośnie. Pieczemy ok 30 minut w temp. 200 st C bez termoobiegu. Przygotowujemy krem: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy serek mascarpone oraz przestudzoną białą czekoladę. Mieszamy krem.  Truskawki czyścimy ze szpatułek. Kroimy i dodajemy do kremu. Delikatnie mieszamy do połączenia się owców

Kuchnia w oparach
SERNIK GOTOWANY NA BISZKOPCIE, MOJA DELICJA + FILMIK 863

budynie waniliowe  1 łyżka mąki ziemniaczanej  2 jajka             DODATKOWO :  300 g delicji morelowych lub pomarańczowych  100 g czekolady deserowej + 1/4 szklanka mleka  wiórki kokosowe do posypania  blaszka 25/35(...)wylewamy część masy budyniowej, przykrywamy drugim ciastem i lekko dociskamy. Na wierzch rozkładamy resztę masy i równo ją rozprowadzamy.  Delicje rozkładamy równo w rzędach, biszkoptem na dół a czekoladą do góry i lekko je dociskamy.  Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy mleko i podgrzewamy w mikrofalówce aż się rozpuści. Kiedy przestygnie rozsmarowujemy ją w lukach między delicjami oraz rozsypujmy

Kulinarne Fantazje Marioli
arbuzowiec (sernik na zimno) 127

Takie dobre ciacho na letnie upały chyba dawno mi nie wyszło. Całą robotę robi tu arbuz ale musi być słodki i soczysty. Masę serową wzbogaciłam drobinkami czekolady a całość osadziłam na czarnych herbatnikach Petit Beurre Blacky. Mają nie tylko ciekawszy kolor ale są mocno kakaowe, przepyszne. A samo ciasto jest lekkie, orzeźwiające i nie jakoś strasznie kaloryczne więc można wsunąć(...)razu dokładkę:) *foremka 24*24 cm Składniki: 1 kg serka z wiaderka 5-6 łyżeczek żelatyny 70 g mlecznej czekolady 3 żółtka 3/4 szklanki cukru 2 opakowania czerwonej galaretki herbatnki Pettit Beurre Blacky od Cukry Nyskie 500 g miąższu arbuza Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku, wystudzić. Żółtka wbić do metalowej miski, ustawić ją nad garnkiem z gotującą się wodą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Czekoladowe ciasto z truskawkami 163

Łączymy składniki co jakiś czas mieszając. Kiedy mleko będzie ciepłe dodajemy masło i je rozpuszczamy w masie czekoladowej. Odstawiamy do przestudzenia. Mieszamy razem z żółtkami i odlewamy pół szklanki czekolady. W miseczce przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia. Wlewamy czekoladę i miksujemy do powstania gładkiej masy. W oddzielnym naczyniu ubijamy pozostałe białka na sztywna pianę i dodajemy je do pozostałego(...)szypułki. Kroimy truskawki na pół i wykładamy na wierzch. Wstawiamy formę na 45 minut do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni (grzanie góra - dół). Upieczony placek wystawiamy i polewamy pozostałą czekoladą. Studzimy.   Smacznego

ChilliJemy
Snikers lodowy – pyszne ciasto bez pieczenia! 465

sztuki kakaowych herbatników 1 puszka masy kajmakowej (400g) 150g orzeszków ziemnych niesolonych 250g serka mascarpone 330g śmietany kremówki 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru 1 mleczna czekolada 3 łyżki mleka 3 batoniki snikers – do dekoracji     *** Prostokątną formę (keksówkę) wykładamy folią spożywczą. Na dnie formy układamy warstwę nasączonych mlekiem herbatników. Pierwszą i ostatnią warstwę herbatników nasączamy mlekiem(...)nasączmy mlekiem*** *** Ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc, a następnie przekładamy na trzy godziny do zamrażalki. Przed wyjęciem z zamrażalki przygotowujemy polewę: do garnuszka wlewamy mleko, wkładamy połamaną czekoladę, podgrzewamy i mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Polewę odkładamy do wystudzenia *** *** Ciasto wyjmujemy z zamrażalki, delikatnie wyjmujemy z foremki i zdejmujemy folię spożywczą *** *** Po wyjęciu z zamrażalki ciasto oblewamy polewą

Blog z Apetytem
oszukane brownie 157

fasola. Gdy zaniosłam ciasto do pracy, nikt nie czuł fasoli tylko banana. Zaskoczenie było duże gdy powiedziałam, że główny składnik to fasola, a banan jest jeden. Do tego jeszcze czekolada i niebo w gębie gwarantowane.  Składniki: 2 puszki czerwonej fasoli 1 banan 1/4 szklanki cukru 1 tabliczka mlecznej czekolady 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jaja(...)szklanka oleju szczypta soli Przygotowanie: fasolę odsącz z zalewy na sitku w mikserze rozdrobnij czekoladę - Thermomix czas 15 s/ obr 3-4 dodaj fasolę i zblenduj - TM czas 30 s/obr 5 dodaj pozostałe składniki i dokładnie zblenduj - TM czas 2 min/obr 4 ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st przez

Gotowanie z pasją
oszukane brownie 111

fasola. Gdy zaniosłam ciasto do pracy, nikt nie czuł fasoli tylko banana. Zaskoczenie było duże gdy powiedziałam, że główny składnik to fasola, a banan jest jeden. Do tego jeszcze czekolada i niebo w gębie gwarantowane.  Składniki: 2 puszki czerwonej fasoli 1 banan 1/4 szklanki cukru 1 tabliczka mlecznej czekolady 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jaja(...)szklanka oleju szczypta soli Przygotowanie: fasolę odsącz z zalewy na sitku w mikserze rozdrobnij czekoladę - Thermomix czas 15 s/ obr 3-4 dodaj fasolę i zblenduj - TM czas 30 s/obr 5 dodaj pozostałe składniki i dokładnie zblenduj - TM czas 2 min/obr 4 ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st przez

Gotowanie z pasją
Wegańskie lody o smaku masła orzechowego 127

masła orzechowego 1/2 łyżeczki soli (mniej jeśli używacie solonego masła orzechowego) 1/2 szklanki śmietanki kokosowej (można zastąpic tą samą ilością mleka roślinnego) Dodatki: garść suszonych daktyli 1 rządek czekolady 70% kakao + łyżeczka oleju kokosowego garść orzeszków solonych prażonych Lody: Daktyle zalewamy wrzątkiem, tak aby wszystkie owoce znalazły sie pod powierzchnią wody. Odstawiamy na min pół godziny. Banany obieramy ze skórki(...)kilka godzin), następnie blendujemy je na gładko razem z wodą w której się moczyły. Jeśli masa jest zbyt gęsta- dodajemy wody i jeszcze przez chwilę blendujemy. Polewa czekoladowa: czekoladę siekamy na drobne kawałki i roztapiamy w kąpieli wodnej razem z olejem kokosowym. Orzeszki: orzeszki wkładamy do torebeczki foliowej i kruszymy tłuczkiem do miesa na drobno. Całość: Lody nakładamy do pucharków

Zawsze głodna!
FIT BABECZKI JAGLANE W OWSIANYCH FOREMKACH 80

mleka. Gdy masa przestygnie blenduję ją, aby konsystencja była gładka i kremowa dodaję mleko Wypełniam foremki i wstawiam do lodówki. Polewa: 80 g. daktyli suszonych 1 kostka gorzkiej czekolady 1 łyżka oleju kokosowego ryż dmuchany do posypania daktyle zalewam na 15 minut wrzątkiem, odcedzam. Czekoladę i masło kokosowe rozpuszczam w kąpieli wodnej. Lekko przestudzoną czekoladę blenduję z daktylami. Polewam

Upiecz sobie babeczkę
POLEWA LUSTRZANA 157

znajdziesz przepis na  torcik . SKŁADNIKI: 1,5 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody 60 ml.  śmietany kremówki 36% 30 g. glukozy szczypta barwnika 100 g. białej czekolady PRZYGOTOWANIE: żelatynę rozpuszczam w wodzie, odstawiam w rondelku podgrzewam ciągle mieszając śmietankę, glukozę i barwnik kiedy się rozpuszczą dokładam połamana czekoladę, mieszajac podgrzewam do rozpuszczenia się czekolady podgrzewam chwilkę żelatynę i dodaję

Upiecz sobie babeczkę
MINI SERNICZKI NA SEZAMOWYM SPODZIE FIT 105

serowej delikatnie mieszając łyżką na końcu dodaję bakalie wylewam na sezamowe spody Piekę 35 minut   w 180 stopniach. Serniczki muszą ostygnąć w piekarniku. Po ostygnięciu możemy polać je czekoladą POLEWA CZEKOLADOWA: 100 g. gorzkiej czekolady  2 łyżki syropu z agawy lub  miodu 1 łyżka oleju kokosowego  PRZYGOTOWANIE: czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej dodaję syrop i olej

Upiecz sobie babeczkę
SZYBKIE BABECZKI BANANOWE FIT 96

możesz cieszyć się mięciutkimi, puszystymi cudeńkami. Odchudzonymi cudeńkami. Szybko, łatwo i zdrowo. Zastanawiasz się jeszcze? SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia pół tabliczki gorzkiej czekolady 2 jajka pół szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego pół szklanki jogurtu miód 3/4 szklanki pół łyżeczki olejku waniliowego 3 dojrzałe banany ( rozgniecione widelcem) WYKONANIE:  włączam piekarnik na 180 stopni(...)miksuję jajka  z miodem, dodaję olej kokosowy, olejek waniliowy, jogurt mieszam mąkę z proszkiem do pieczenia dosypuję mąkę do masy jajecznej i mieszam łyżką dorzucam posiekaną czekoladę i rozgniecione banany mieszam wszystko i przekładam do papilotek piekę 20-25 minut do suchego patyczka SKŁADNIKI NA KREM 400 g jogurtu greckiego  2 dojrzałe banany 2 łyżki oleju kokosowego

Upiecz sobie babeczkę
"MIĘTUSKI " BABECZKI WYPEŁNIONE BUDYNIEM Z MIĘTOWYCH LANDRYNEK, OZDOBIONE ŚMIETANKOWĄ PIANKĄ 97

szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 jajka 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oleju 0k. 12 listków świeżej mięty 1 tabliczka czekolady WYKONANIE: włączam piekarnik na 180 stopni C siekam drobno listki mięty   rozpuszczam czekoladę w kąpieli wodnej mieszam mąkę,  kakao, proszek do pieczenia i sodę w drugiej misce miksuję(...)jajka z cukrem, dodaję mleko i olej stopniowo dodaje suche składniki cały czas miksując wsypuję listki mięty dolewam cienkim strumieniem roztopioną czekoladę Nakładam do papilotek,  piekę  20 minut w 180 stopniach. KREM LANDRYNKOWO- BUDYNIOWY: 180g. landrynek miętowych 1/4 szklanka wody 1 budyń śmietankowy 360 ml. mleka 150g. miękkiego masła 2 łyżki cukru   WYKONANIE:  landrynki rozpuszczam

Upiecz sobie babeczkę
Serniczek na zimno (bezglutenowy) 142

Składniki: (na 8 sztuk w foremkach do dużych muffinek , w 8 obręczach cukierniczych lub małej formie do tortu) spód: 150 g płatków kukurydzianych 150 g masła pół tabliczki białej czekolady masa serowa: 0,5 l śmietany 30 % 750 g sera sernikowego 3 łyżki cukru pudru sok z 1 cytryny lub limonki 5 łyżeczek żelatyny owoce (truskawki, granat, winogrona, borówki(...)takie jak macie)   Przygotowanie: Płatki kukurydziane rozdrabniamy blenderem. Masło i czekoladę rozpuszczamy w rondelku, wlewamy do płatków i mieszamy. Jeżeli nadal są zbyt sypkie trzeba dodać jeszcze masła. Im większe kawałki płatków tym trudniej je skleić i potrzeba do tego więcej masła. Dno foremek wysypujemy płatkami tak ok 1 cm warstwą i ubijamy. Wkładamy do lodówki. Żelatynę rozpuszczamy

Kulinarna Patilogia
Panna cotta w słoiczku 421

formie babeczki odwróconej do góry dnem. Jest bardzo delikatna i kremowa. Ja uwielbiam w każdej formie. Kto się skusi? PANNA COTTA Składniki: (4 porcje) 125 g białej czekolady 200 ml mleka 400 ml śmietany 30 6 g żelatyny 1/3 szkl wody 150 g malin 150 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 1 szk wody (do galaretki) Przygotowanie: Białą czekoladę siekamy. Mleko(...)śmietanę podgrzewamy, ale nie gotujemy. Do ciepłej mieszanki dodajemy czekoladę , mieszamy do rozpuszczenia. Zdejmujemy z ognia dodajemy rozpuszczoną w gorącej wodzie (1/3 szkl) żelatynę, mieszamy. Studzimy, przelewamy do szklanek ustawionych pod kątem. Wstawiamy do lodówki. Kiedy krem zastygnie nalewamy warstwę galaretki z owocami. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl gorącej wody. Truskawki i maliny miksujmy na mus blenderem. Dodajemy do galaretki

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania