czekolada - 27946 przepisów (strona:606/1864)

Przekąski idealne do chrupania podczas.... meczu! Beskidzkie! 148

dzisiejszy wieczór przygotowałam trzy przekąski. Oczywiście przekąski od Beskidzkich same w sobie są smaczne ale lekkie "podrasowanie" im nie zaszkodzi.  1. Paluszki Beskidzkie z sezamem w gorzkiej czekoladzie i kolorowej cukrowej posypce. Potrzebujemy; Beskidzkie paluszki z sezamem kilka kostek gorzkiej czekolady cukrowe posypki Paluszki maczamy w rozpuszczonej czekoladzie, posypujemy posypką i wkładamy na chwilę do lodówki. Najlepiej na stojąco

Radość kipiąca uśmiechem.
Przepis #152 FIT Rolada Snikers 118

Witajcie, jest weekend  musi być ciacho! Dzisiaj przygotowałam bezglutenową roladę o smaku Snikersa - bez dodatku białego cukru oraz mleka. Ciasto ma wyraziście czekolady smak i chrupiące nadzienie. Idealnie sprawdzi się na deser dla dużych i małych.  Nagrałam także film z jej przygotowaniem - link znajdziecie na końcu przepisu (mój pierwszy! - jestem ciekawa jak Wam się spodoba:)).   Wartości odżywcze(...)kukurydzianej - szczypta proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao - 2 -3 łyżki syropu daktylowego Masa - 200 g daktyli - 1 łyżka masła orzechowego - 30 g orzeszków ziemnych Dodatkowo - kilka kostek gorzkiej czekolady - łyżka posiekanych orzeszków ziemnych Wykonanie Białka oddzielamy od żółtek. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy syrop daktylowy. Dokładnie miksujemy przez chwilę. D odajemy po jednym żółtku

Health-Fit-Life
Mrożony napój kawowo-waniliowy i kawy smakowe little’s (recenzja) 215

aromatu wanilii Bourbon. Wspaniały aromat i smak. Osobiście uwielbiam połączenie wanilii i kawy. Duet doskonały. Skład: waniliowa kawa rozpuszczalna liofilizowana 100% Arabica, aromat naturalny Wanilii Bourbon. Kawa rozpuszczalna Czekolada Szwajcarska Little’s Arabika z dodatkiem naturalnego ekstraktu ciemnej czekolady szwajcarskiej. Po zaparzeniu wyraźnie czuć smak czekolady. Skład: kawa rozpuszczalna liofilizowana 100% Arabika, aromat naturalny lub identyczny z naturalnym

Słodkie okruszki
Przepis #151 Lody podwójnie czekoladowe 109

Składniki - 150 ml mleczka kokosowego - 1 łyżka syropu klonowego - 30 g odżywki białkowej - 1-2 łyżki kakao  Dodatkowo - kilka kostek gorzkiej czekolady  - 1 -2 łyżki oleju kokosowego Wykonanie W kąpieli wodnej rozpuszczamy mleczko kokosowe oraz syrop klonowy. Dokładnie mieszamy. Pod koniec dodajemy odżywkę białkową oraz kakao. Ponownie mieszamy łącząc dokładnie wszystkie składniki. Tak przygotowaną masę przelewamy do foremek(...)lodów i wkładamy do zamrażalnika najlepiej na całą noc.   Kiedy lody będą dobrze zmrożone przygotowujemy polewę. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę oraz olej kokosowy. Pozostawiamy do lekkiego wystudzenia . Następnie bardzo delikatnie polewamy nią nasze lody. Ponownie chowamy do zamrażalnika. Lody naprawdę idealnie chłodzą w upalne dni. W smaku dość mocno czuć czekoladę.  Smacznego

Health-Fit-Life
Scones z borówką amerykańską, białą czekoladą i płatkami migdałów 129

proszku do pieczenia 2 jajka L 100 g miękkiego masła 50 g płatków migdałów 2 łyżki cukru szczypta soli 1,5 szklanki borówki amerykańskiej  100 g posiekanej białej czekolady 1. Wszystkie składniki oprócz borówek, płatków migdałów i czekolady dałam do miski miksera i zmiksowałam, dodałam żurawinę, pokruszone płatki migdałów i czekoladę. Zagniatanie dokończyłam na stolnicy.  2. Jak powstanie

kruche babeczki
DINO PARTY CZEKOLADOWY TORT Z KREMEM ORZECHOWO-ŚMIETANOWYM 201

Przedstawiam tort dla wybrednych... Czekoladowy biszkopt przełożony kremem na bazie masła orzechowego ( uwielbiam) i masą śmietanowo-kokosową obsypany posiekaną gorzką czekoladą. Pycha... W mojej kuchni królują zdrowe słodycze, ale zdarzają się wyjatkowe okazje, które pozwalają mi zaszaleć. Świętując czwarte urodziny mojego syna -fana dinozaurów, (ośmieliłabym się nawet powiedzieć  psychofana) powstał cudowny tort. SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 5 jajek w temperaturze(...)uchylonym piekarniku. KREM ORZECHOWY: (na jedną warstwę i obłożenie tortu) SKŁADNIKI: 250g. masła orzechowego 400 ml. śmietanki kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietan-fixu tabliczka gorzkiej czekolady słoik dżemu np. brzoskwiniowy PRZYGOTOWANIE: masło orzechowe miksuję z połową szklanki śmietanki pozostałą śmietankę ubijam na koniec dodając cukier puder i śmietan-fixy mieszam delikatnie łyżką masło z bitą śmietanom

Upiecz sobie babeczkę
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz 136

efektowny deser z tapioką, czyli przeźroczystymi perełkami o jędrnej strukturze, nie zawierające glutenu, ani cholesterolu! Deser przygotowany jest na mleku kokosowym, przełożony warstwą czekodżemu Łowicz Truskawka z Belgijską Czekoladą oraz zmiksowanymi truskawkami- bo przecież sezon truskawkowy trwa więc warto wykorzystać go w pełni. Kokos + czekolada + truskawki... to musi być pyszne! 3-6 porcji: * mleko kokosowe- 400 ml * woda(...)truskawki- 200 g * tapioka- 60 g * cukier- 1 łyżeczka * sok z cytryny- 1 łyżka * Czekodżem Łowicz Truskawka z Belgijską Czekoladą- 1 słoik Tapiokę wymieszać z mleczkiem kokosowym, wodą oraz cukrem i moczyć przez około 30 minut. Namoczoną tapiokę gotować na bardzo małym ogniu- często mieszając- do miękkości, około 50 minut (czas dotyczy dużych kulek, mniejsze kulki tapioki gotują się

Kraina Miodem Płynąca
Angielskie ciasteczka owsiane – pychota  134

skórką pomarańczy 2 szklanki mąki luksusowej typ 550 2 ½ szklanki płatków owsianych ½ łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 100 g gorzkiej lub mlecznej czekolady 100 g siekanych orzechów włoskich 200 g rodzynek Wykonanie: Orzechy posiekać. Czekoladę pokroić w drobną kostkę. W misce utrzeć mikserem masło z cukrem białym i brązowym, cukrem ze skórką pomarańczy, olejkiem(...)waniliowym i jajkami. W oddzielnej misce zmieszać mąkę, płatki, proszek, sodę oraz sól. Dodać do utartego masła. Wsypać rodzynki, orzechy oraz czekoladę. Wyrobić ręką. Ciasto będzie kleiło się do rąk. Blachy o wielkości piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Formować kulki, układać na blasze i spłaszczać. Zachować duże odstępy, ponieważ ciasteczka rosną na boki. Piec w piekarniku nagrzanym

Przepisy Babci
Truskawkowo kawowy sernik 260

polecam. spód: 180 g ciastek kruchych 50 g masła masa serowa: 800 g serka homogenizowanego naturalnego 1 szklanka musu truskawkowego 25 g truskawek 1/3 szklanki cukru pudru 100 g czekolady białej 3 łyżki żelatyny masa kawowa: 1 i 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 % 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka czubata żelatyny 1 łyżka cukru pudru dekoracja: truskawki kawa mięta Spód(...)wykładam papierem do pieczenia, wysypuję masę z ciastek i dociskam palcami. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 170 stopni i piekę 5 minut. Masa serowa: Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Żelatynę namaczam w 6 łyżkach zimnej wody, i rozpuszczam w mikrofalówce. Do miski przekładam serki,cukier, dodaję mus truskawkowy, mieszam mikserem. Wlewam stopniowo jeszcze ciepłą czekoladę i cały czas mieszam mikserem

wesoła kuchnia
Gotowany sernik z musem truskawkowym 144

laska wanilii 4 jajka 2 budynie waniliowe 200ml mleka Mus truskawkowy: 500g świeżych truskawek 1/2 szklanka wody 1 galaretka truskawkowa Dodatkowo: 350g herbatników 300g świeżych truskawek 50g mlecznej czekolady Wykonanie: 1. Mus truskawkowy: Truskawki umyć, pozbawić szypułek, przełożyć do rondelka, dodać wodę i zagotować. Wsypać galaretkę i zmiksować blenderem (nie gotować). Mus pozostawić do lekkiego stężenia. 2. Masa serowa(...)tężejący mus truskawkowy i wstawić do lodówki  na około 30 minut. 5. Po tym czasie ułożyć połówki truskawek jedna obok drugiej i polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej  czekoladą. Dlaczego warto przygotować sernik z musem truskawkowym? # Nie zawiera sztucznych barwników, konserwantów ani ulepszaczy smaku # Swoim cudownym smakiem i kuszącym wyglądem zachwyci Waszych gości # Z pewnością zostanie królem letnich deserów

Szalona Kuchnia Eweliny
PODWÓJNIE TRUSKAWKOWE PTYSIE RED VELVET 135

mąki ziemniaczanej 5 jajek szczypta czerwonego barwnika z proszku 1 łyżeczka liofilizowanych truskawek w proszku krem: 250 ml kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 tabliczka białej czekolady kilka truskawek Mleko, wodę oraz Palma formy Bielmar gotujemy. Mąkę pszenną przesiewamy z mąką ziemniaczaną i dodajemy do gotujących się składników. Ciasto energicznie mieszamy trzymając na ogniu przez ok 40 sek. Odstawiamy(...)średnicy. Między jednym a drugim ptysiem należy zostawić odstęp ponieważ ciasto urośnie. Pieczemy ok 30 minut w temp. 200 st C bez termoobiegu. Przygotowujemy krem: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy serek mascarpone oraz przestudzoną białą czekoladę. Mieszamy krem.  Truskawki czyścimy ze szpatułek. Kroimy i dodajemy do kremu. Delikatnie mieszamy do połączenia się owców

Kuchnia w oparach
SERNIK GOTOWANY NA BISZKOPCIE, MOJA DELICJA + FILMIK 868

budynie waniliowe  1 łyżka mąki ziemniaczanej  2 jajka             DODATKOWO :  300 g delicji morelowych lub pomarańczowych  100 g czekolady deserowej + 1/4 szklanka mleka  wiórki kokosowe do posypania  blaszka 25/35(...)wylewamy część masy budyniowej, przykrywamy drugim ciastem i lekko dociskamy. Na wierzch rozkładamy resztę masy i równo ją rozprowadzamy.  Delicje rozkładamy równo w rzędach, biszkoptem na dół a czekoladą do góry i lekko je dociskamy.  Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy mleko i podgrzewamy w mikrofalówce aż się rozpuści. Kiedy przestygnie rozsmarowujemy ją w lukach między delicjami oraz rozsypujmy

Kulinarne Fantazje Marioli
arbuzowiec (sernik na zimno) 132

Takie dobre ciacho na letnie upały chyba dawno mi nie wyszło. Całą robotę robi tu arbuz ale musi być słodki i soczysty. Masę serową wzbogaciłam drobinkami czekolady a całość osadziłam na czarnych herbatnikach Petit Beurre Blacky. Mają nie tylko ciekawszy kolor ale są mocno kakaowe, przepyszne. A samo ciasto jest lekkie, orzeźwiające i nie jakoś strasznie kaloryczne więc można wsunąć(...)razu dokładkę:) *foremka 24*24 cm Składniki: 1 kg serka z wiaderka 5-6 łyżeczek żelatyny 70 g mlecznej czekolady 3 żółtka 3/4 szklanki cukru 2 opakowania czerwonej galaretki herbatnki Pettit Beurre Blacky od Cukry Nyskie 500 g miąższu arbuza Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku, wystudzić. Żółtka wbić do metalowej miski, ustawić ją nad garnkiem z gotującą się wodą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Czekoladowe ciasto z truskawkami 168

Łączymy składniki co jakiś czas mieszając. Kiedy mleko będzie ciepłe dodajemy masło i je rozpuszczamy w masie czekoladowej. Odstawiamy do przestudzenia. Mieszamy razem z żółtkami i odlewamy pół szklanki czekolady. W miseczce przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia. Wlewamy czekoladę i miksujemy do powstania gładkiej masy. W oddzielnym naczyniu ubijamy pozostałe białka na sztywna pianę i dodajemy je do pozostałego(...)szypułki. Kroimy truskawki na pół i wykładamy na wierzch. Wstawiamy formę na 45 minut do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni (grzanie góra - dół). Upieczony placek wystawiamy i polewamy pozostałą czekoladą. Studzimy.   Smacznego

ChilliJemy
Snikers lodowy – pyszne ciasto bez pieczenia! 473

sztuki kakaowych herbatników 1 puszka masy kajmakowej (400g) 150g orzeszków ziemnych niesolonych 250g serka mascarpone 330g śmietany kremówki 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru 1 mleczna czekolada 3 łyżki mleka 3 batoniki snikers – do dekoracji     *** Prostokątną formę (keksówkę) wykładamy folią spożywczą. Na dnie formy układamy warstwę nasączonych mlekiem herbatników. Pierwszą i ostatnią warstwę herbatników nasączamy mlekiem(...)nasączmy mlekiem*** *** Ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc, a następnie przekładamy na trzy godziny do zamrażalki. Przed wyjęciem z zamrażalki przygotowujemy polewę: do garnuszka wlewamy mleko, wkładamy połamaną czekoladę, podgrzewamy i mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Polewę odkładamy do wystudzenia *** *** Ciasto wyjmujemy z zamrażalki, delikatnie wyjmujemy z foremki i zdejmujemy folię spożywczą *** *** Po wyjęciu z zamrażalki ciasto oblewamy polewą

Blog z Apetytem