słodka za to w połączeniu ze słodkim spodem wyszło elegancka mieszanka :) No to zaczynamy. Składniki 1kg twarogu sernikowego 200g brzoskwiń z puszki 200g ananasa z puszki 50 g czekolady mlecznej 300g ciastek HIT (u mnie dwa rodzaje) 100g masła 6 łyżeczek żelatyny Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy, w międzyczasie w robocie mielimy na drobne kawałki ciasteczka oraz czekoladę(...)litr płynu (tak napisali na opakowaniu) i dokładnie mieszam. Gdy żelatyna ostygnie łączę ją z masą serowo owocową i zalewam już schłodzony po 2h spód. Na górze troszkę startej czekolady i do lodówki aż stężeje - najlepiej na całą noc ;) I na śniadanko można sobie zaserwować pyszny sernik :) Smacznego !!!! Wartości odżywcze oraz kalorie: Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net
Smacznie Pysznie Kalorycznierozcieńczyć go z wodą i dodać ulubione składniki. Na bulionie możesz przygotować dowolną zupę lub dodać do risotto. Składniki: 1 kalafior 1 cebula 2 łyżki masła 50 g białej czekolady 1,5 l wywaru na bazie bulionu KRAKUS warzywny 1 łyżka gęstej śmietany sól pieprz Gotujemy kalafiora do miękkości podzielonego na mniejsze części w bulionie. Na maśle podsmażamy cebule(...)pokrojoną w kostkę. Dodajemy ugotowany kalafior i podsmażamy ok 2 minut. Do bulionu, w którym gotowaliśmy kalafiora dodajemy podsmażone warzywa i gotujemy chwilę. Dodajemy połamaną białą czekoladę i gotujemy do rozpuszczenia się czekolady. Miksujemy na gładki krem. Na sam koniec dodajemy śmietanę oraz przyprawiamy zupę
Kuchnia w oparachokazji dnia makaronu przygotować makaron unicorne. Danie jest słodkie, ale też nie przesłodzone. Jest w sosie trochę alkoholu więc ten makaron nie nadaje się dla dzieci. Ciemna deserowa czekolada niweluje słodki smak hibiskusowego cukru pudru. Dodatkowo czerwone porzeczki sprawiają, że całość jest idealnie wyważona. Sok z cytryny sprawia, że makaron jest cieniowany czyli czerwony przeplata się z jaśniejszym odcieniem(...)przygotowania dania użyłam makaronu Lubella. Składniki: pół główki czerwonej kapusty 1/2 soku z cytryny makaron spaghetti LUBELLA ser typu białego (np. ricotta) 100 g czekolady deserowej kieliszek wiśniówki 1 łyżeczka hibiskusowego cukru pudru ((1 łyżka suszonego hibiskusa, 2/3 szklanki cukru pudru - miksujemy do uzyskania efektu piasku) Owoce do dekoracji lody owocowe Makaron gotujemy z czerwoną kapustą. Połowę makaronu
Kuchnia w oparachwaniliowego 180 g mixu bakalii (figi, skorka pomarańczowa kandyzowana, żurawina suszona) migdały 1 roztrzepane jajko 4 łyżki słodkiego wina DEKORACJA: bita śmietana wiórki kokosowe CHOINKI: paluszki 1 tabliczka białej czekolady zielony barwnik kolorowa posypka CHOINKI: Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z kilkoma kroplami barwnika. Przelewamy do szprycy i Wylewamy rozpuszczoną czekoladę na paluszki tworząc choinkę, posypujemy
Kuchnia w oparachminut w 180 º C. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Krem: 200 ml śmietanki 36% 250 g serka mascarpone skórka z limonki sok z połowy limonki 100 g białej czekolady cukier puder (opcjonalnie) Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić do całkowitego wystudzenia.Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno.Serek mascarpone zmiksować z rozpuszczoną czekoladą,skórką i sokiem z limonki. Ubitą śmietankę delikatnie
Anielskie wypiekiZamiast dużego sernika polecam upiec takie małe serniczki w formie muffinek. Pyszne i słodkie, idealne na podwieczorek i spotkanie ze znajomymi. Rodzynki i czekolada nadają im słodkości, a śmietanka kremówka delikatności. Czego chcieć więcej...mniam. Macie składniki? To koniecznie upieczcie. Zapraszam :) Składniki: Masa serowa: 50 dag sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 3 małe jajka pół szklanki cukru(...)cukier waniliowy pół szklanki śmietanki kremówki 30 % 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 5 dag mlecznej czekolady pół szklanki rodzynek Wykonanie: 1. Masa serowa: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i cukier waniliowy, następnie miksujemy na puszystą masę, wlewamy kremówkę, wsypujemy budynie w proszku i dalej miksujemy, dodajemy ser i miksujemy do dokładnego połączenia się
IzabelawkuchniWitajcie, wiecie, że 12 kwietnia obchodzony jest Dzień Czekolady? W takie święto nie można nie zjeść choćby kawałka:) Dla dbających o zdrowe odżywianie przygotowałam propozycję na pyszną domową czekoladą na mleczku kokosowym. Przysmak jest wegański, bez glutenu i dodatku białego cukru. Jej przygotowanie nie zabiera dużo czasu a smakuje wyśmienicie. A w dodatku ma o prawie połowę mniej kcal(...)przechowywania żywności, które wyłożyłam papierem do pieczenia. Pozostawiamy na chwilę do wystygnięcia a następnie wkładamy do lodówki na około godzinę a później do zamrażalnika również na około godzinę. Czekolada dość łatwo się rozpuszcza dlatego warto ją przechowywać w zamrażalniku. Do masy można dodać ulubione dodatki takie jak bakalie czy orzechy. Smacznego
Health-Fit-LifeDziś mam dla Was szybki deser z masą kajmakową w roli głównej. Inspiracją do powstania deserków była życzliwość marki Stovit, Helio oraz ePrezenty. Składniki: 50 g białej czekolady 250 g serka mascarpone 150 g masy krówkowej Helio 350 g śmietanki kremówki 30% Przygotowanie: Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie studzimy. Serek mascarpone miksujemy, po czym dodajemy 100 g masy(...)krówkowej oraz wlewamy przestudzoną białą czekoladę, miksujemy do połączenia. W misce ubijamy schłodzoną śmietankę kremówkę. Dodajemy ją do przygotowanej wcześniej masy. Całość krótko miksujemy do uzyskania puszystego kremu. Pozostałą masę krówkową (50 g) delikatnie podgrzewamy. Taką płynną masą polewamy od wewnątrz ścianki szklanek. Szklanki do samej góry napełniamy kremem. Wierzch deserków posypujemy płatkami migdałowymi Desery schładzamy w lodówce przez minimum
Podróż w kulinariaPrzygotowanie śliwek: 30 dag suszonych śliwek, pokroić na połówki i zalać przegotowaną ostudzoną wodą i odstawić na godzinę, po czym dokładnie odsączyć. Składniki na polewę: Galaretka wiśniowa 1 szt. Czekolada deserowa gorzka 1 szt. Czekolada mleczna 1 szt. Masło ½ kostki Śmietana kwaśna ½ szklanki Przygotowanie polewy: Galaretkę rozpuścić w ½ szklance gorącej wody, dodać pokruszone czekolady, masło i wszystko rozpuścić lecz
Tradycyjna Kuchniadeser proponuję kawowe muffinki:). Te małe babeczki lubi każdy z nas a ich wykonanie jest proste i nie wymaga dużego nakładu czasu. Kawowy posmak w połączeniu z mleczną czekoladą stanowią ciekawy duet. 2 niepełne szklanki mąki 1 i 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia 80 ml oleju 2 łyżki kawy rozpuszczalnej + 100 ml wrzątku 3 jajka(...)szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 50g mlecznej czekolady posypka 1. Kawę zalewamy wrzątkiem, mieszamy, studzimy. 2. W misce umieszczamy jajka, olej, cukier, cukier waniliowy, ostudzoną kawę. Mieszamy do połączenia składników. W drugiej misce mieszamy ze sobą mąkę z proszkiem do pieczenia. Składniki mokre łączymy ze składnikami suchymi. Mieszamy drewnianą łyżką do połączenia składników. Przekładamy do foremki na muffinki wyłożonej
Szefowa kuchnibardzo miło się zaskoczyłam. Wbrew pozorom wcale nie upiekłam jej na Święta Wielkanocne, a w zwykły weekend. Babka jest delikatna w smaku, przypomina biszkopt, a smak świetnie dopełnia biała czekolada. Jest słynnym wypiekiem świątecznym pewnie ze względu na obecność majonezu, który jest "królem" Wielkanocy, ale z powodzeniem sprawdzi się na każdą okazję. Dla kogo: dla lubiących kulinarne eksperymenty(...)chcących się mile zaskoczyć Składniki: 4 jajka pół szklanki cukru 3/4 szklanki majonezu (delikatnego w smaku) 90g mąki ziemniaczanej 90g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 100g białej czekolady 50 ml śmietanki 30 lub 36% Wykonanie ciasta: Dwa rodzaje mąki wymieszać w miseczce wraz z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania powoli dodawać cukier
Mania Wypiekaniachałki. Niewiele dodatków sprawi, że zamieni sie ona w chrupiący z wierzchu i delikatny w środku pudding. Zapieczony z nowością od Łowicza, czyli czekodżemem, który jest połączeniem mlecznej belgijskiej czekolady i owoców. To prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Uwielbiam spędzać wolne chwile delektując się tym właśnie wypiekiem, a może on stanowić także słodką propozycję na nieśpieszne weekendowe śniadanie. Jestem pewna(...)smak Was zachwyci :) Składniki (4 porcje): 200 g czekodżemu Łowicz Truskawka z belgijską czekoladą 1 czerstwa chałka 2 jajka 120 ml mleka 2 łyżki jogurtu 2-3 truskawki 2 łyżki płatków migdałów Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Chałkę pokrój na kromki o grubości ok. 1 cm. Jajka roztrzep z mlekiem i jogurtem. Każdą kromkę obtocz w jajecznej mieszance, po czym
Mienta blogMamy ale nie byłabym sobą gdybym czegoś nie zmodyfikowała :) Babka dzięki śmietanie jest bardzo wilgotna, delikatny smak wanilii i masła przypomina mi dzieciństwo...wszystko przełamane gorzką polewą z czekolady. Przepis łatwy i szybki a przede wszystkim tani :) Składniki na blaszkę 26cm (nie mam typowej formy do babek) wszystko powinno mieć temperaturę pokojową - 100g miękkiego masła - 175g śmietany(...)ziemniaczanej - budyń waniliowy (40g) - 4 duże jajka - laska wanilii (może być olejek waniliowy) - 2 małe łyżeczki proszku do pieczenia Polewa czekoladowa: - 100ml śmietanki 30% - 50g gorzkiej czekolady Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia albo smarujemy masłem i posypujemy mąką. Masło ucieramy z cukrem na białą masę, dodajemy po jednym jajku
Wypieki ReneDEKORACJA : 100 g czekolady deserowej + 3 łyżki mleka 5 batoników milky way czekoladki gwiazdki - milky way 2 batoniki crispy rolls PRZYGOTOWANIE : BISZKOPT - Całe jajka ubijamy mikserem na puch, dodajemy cukier, dalej ubijamy, następnie wlewamy olej i wsypujemy pomieszane mąki z kakao. Biszkopt delikatnie mieszamy, wylewamy na tortownicę o średnicy 24 ( może być również mniejsza ), wyłożoną folią(...)miseczki, będzie do dekoracji. Na boki ciasta ( zanim masa zastygnie ) przyklejamy gwiazdki czekoladowe. Tort odkładamy na kilka godzin do lodówki. Kiedy całkowicie masy zastygną, dekorujemy ciasto. Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy 3 łyżki mleka i ogrzewamy w mikrofalówce około 30 sekund, mieszamy aż powstanie gładka polewa. Na zimne ciasto wylewamy polewę i szybko
Kulinarne Fantazje Mariolipełnej wysokości foremek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 20 - 25 minut - piekłam z termoobiegiem. Gotowe babeczki wystudzić i polać przygotowaną polewą. Polewę zrobiłam z czekolady pozostałej z jednego wielkanocnego króliczka, jednego jajka czekoladowego i 8 kostek zwykłej czekolady. Czekoladę wrzuciłam do garnka, wlałam 2 łyżki mleka i całość podgrzałam na małym ogniu do połączenia składników
Ze smakiem bez glutenu