czekolada - 27946 przepisów (strona:593/1864)

Pomarańczowe brownie 92

Wszystkim Babciom i Dziadkom chciałam życzyć przede wszystkim zdrówka i dużo uśmiechu każdego dnia. A dla osłody podrzucam czekoladowe brownie :) Składniki: - 200 g gorzkiej czekolady - skórka i sok z jednej pomarańczy - 120 g mąki pszennej - 5 jajek - 200 g masła - 200 g cukru - 2 łyżki kakao Przygotowanie: Czekoladę oraz masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy lekko ostygnie dodajemy(...)Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywno. Następnie stopniowo dodajemy cukier cały czas miksując. Gdy piana jest szklista dodajemy po jednym żółtku, delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy stopniowo czekoladę oraz mąkę wymieszaną z kakao i skórką pomarańczową. Całość delikatnie mieszamy, przelewamy do formy o wymiarach 24 cm x 24 cm i pieczemy około 35 minut

Zainspirowana w kuchni
Keto ciasto z pianką wiśniową (Paleo, LowCarb) 76

pyszny kawałek noworocznego ciasta. Oby rok 2020 był tak dobry jak to keto ciasto z pianką wiśniową... Dania Deser Kuchnia Europejska , Wege Keyword ciasto z owocami , czekolada , owoce , piernik Porcje 16 porcji Czas gotowania 20 minut Czas oczekiwania 2 godziny Składniki Ciasto piernikowe 4 jajka 0,25 szklanki gęstego mleka kokosowego 2 łyżki masła klarowanego rozpuszczonego 4 łyżki erytrytolu(...)mogą być też mrożone) 2 łyżki soku z cytryny 5 łyżek erytrytolu 100 ml wody 24 g żelatyny (6 łyżeczek) Ganache czekoladowy 100 ml gęstego mleka kokosowego 100 g czekolady gorzkiej min. 85% kakao lub niskowęglowodanowej 8 łyżek konfitury wiśniowej 2 garści płatków migdałowych Sposób przygotowania Ciasto piernikowe Suche składniki poza solą i erytrytolem wymieszać. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka

Modern Cave Girl
Ciasto bajaderka na herbatnikach 91

Wszystkie resztki zamienią się w pyszne, bardzo aromatyczne ciasto! Ciasto bajaderka w naszym wydaniu prezentuje się wyjątkowo atrakcyjnie. Bajaderka jest pyszna, z doskonałym śmietanowym kremem oraz posypką ze startej czekolady! Przepis nie przysporzy żadnych trudności w przygotowaniu. Ciasto bajaderka to wyjątkowy deser, który zawsze smakuje inaczej. Za każdym razem do masy dodajemy kawałeczki innych ciast i ciastek. Dzięki temu zawsze(...)bakalie: 1 szklanka rum: 4 łyżki mleko: 250 ml kakao: 2 łyżki Masa śmietanowa: śmietana 30 %: 300 ml mleko w proszku: 0,5 szklanki cukier puder do smaku kawałek czekolady Ciasto bajaderka na herbatnikach Przygotowanie: Formę 20 x 20 cm wykładamy folią spożywczą. Spód blachy wykładamy herbatnikami. Mleko zagotowujemy razem z kakao i odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Bakalie płuczemy

Kuchnia Na Wypasie
Seromakowiec 144

jakości) 100 g masła temperatury otoczenia (pokojowa) 4 jajka rozmiar M również temperatury pokojowej 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy bez cukru Składniki na polewę czekoladową: 50 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 100 ml śmietanki 30% Seromakowiec – sposób wykonania: Przygotowanie kruchego spodu: Przygotować naczynie ,do którego wsypać przesianą mąkę, dodać cukier, masło pokrojone na mniejsze kawałki, żółtko(...)serowej. Po tym czasie wyłączyć i zostawić w piekarniku na około 40 minut. Potem wyjąc i niech sobie stygnie. Do garnuszka wlać śmietankę i trochę podgrzać i dodać połamaną czekoladę. Mieszać, aż zrobi się jednolita masa. Gdy polewa przestygnie należy polać nią ciasto. Zostawiamy ciasto do ostudzenia , a następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki . Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł

Olcia gotuje!
Makaroniki 115

mąki migdałowej 125 g drobnego cukru 125 g cukru pudru 90 g białek (3 -4 szt) barwniki: czerwony, niebieski, fioletowy, żółty, morela Krem 250 g mascarpone 50 g białej czekolady barwniki te same jak do ciastek Białka o temp pokojowej ubić na sztywno. Powoli dosypywać drobny cukier(na 3-4 razy) i dalej ubijać. Ubijamy, aż piana będzie sztywna(...)stopni 25-30 minut. Pukamy w makaronik paznokciem i jest twardy tzn odpowiednio wysuszony. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Dopiero po wystudzeniu zdejmujemy z papieru do pojemniczka. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić. Dodać serek do miksera, wlać czekoladę i razem zmiksować. Wstawić na chwilę do lodówki, nieco zgęstnieje. Nakładać łyżeczką porcję kremu na makaronik i docisnąć drugim. Gotowe

gotuj ze mną
Ciasto nesquik 115

cukru 1l mleka 3 płaskie łyżki mąki pszennej tortowej 0,5szkl. kakao rozpuszczalnego 1 płaska łyżeczka kakao naturalnego 200g masła Dodatkowo: ok. 3/4szkl. zaparzonej i osłodzonej kawy (rozpuszczalnej) 50g czekolady mlecznej lub gorzkiej 2 łyżki śmietany 30% Sposób przygotowania: Jajka wybiłam do miski. Dosypałam cukier i na najwyższych obrotach miksera ubijałam je na puszystą masę. Mąkę przesiałam i wymieszałam(...)rozsmarowałam podobną porcję kremu. Na to ułożyłam trzeci blat ciasta, nasączyłam resztą kawy i posmarowałam resztą kremu. Wierzch ciasta posypałam pokruszonym ciastem. Śmietanę podgrzałam i rozpuściłam w niej czekoladę połamaną na kawałki. Czekoladą polałam ciasto. Ciasto przed podaniem należy chłodzić minimum kilka godzin w lodówce. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Torcik naleśnikowy 106

śmietanki 30% 3 - 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 łyżeczka soku z cytryny Dodatkowo: świeże owoce do dekoracji (u mnie śliwki) groszek ptysiowy w czekoladzie lub starta czekolada sok malinowy lub wiśniowy do polania (opcjonalnie) Do odmierzania używam: szklanki - 250 ml, łyżki - 15 ml, łyżeczki - 5 ml. Jak zrobić torcik naleśnikowy? Żółtka oddzielić od białek(...)wystudzić. Naleśniki przekładać kremem, układając kolorami na przemian. Na każdy naleśnik położyć łyżkę kremu i rozsmarować. Ilość kremu dostosować do swoich upodobań. Wierzch udekorować według uznania, świeżymi owocami, konfiturą, czekoladą lub polać sokiem owocowym. Torcik naleśnikowy świetnie smakuje od razu po zrobieniu, jak i schłodzony. Krem Śmietankę ubić na sztywno z cukrem i cukrem z wanilią. Pod koniec ubijania dodawać

Kuchcik gotuje
Ciasto mleczna kanapka z kremem śmietankowo-jogurtowym 272

Kakao 2 pełne łyżki Krem: Śmietanka 30 % 400 ml Jogurt duży kubek u mnie 330 g żelatyna 2 łyżki pełne woda 60 ml Cukier puder 6 łyżek  Polewa: Czekolada mleczna 100 g masło 50 g Przygotowanie: Białka ubić w misce na sztywno a następnie dodawać partiami cukier cały czas miksując. Zmniejszyć obroty miksera o połowę i dodawać żółtka pojedynczo(...)przekrojony blat ciasta i przykrywam drugą częścią ciasta lekko dociskając. Wkładam do lodówki na kilka godzin do schłodzenia. ( ok. 3 godziny powinno wystarczyć). Do miseczki wsypuje połamaną na kostki czekoladę oraz masło. Całość rozpuszczam nad parą wodną. Po całkowitym rozpuszczeniu i ostudzeniu wylewam na ciasto płynną czekoladę. Wkładam na chwilę do lodówki do stężenia. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania

Kulinarne przygody
Biszkopt z kremem i orzeszkami ziemnymi ala snickers 144

Pyszne ciasto przełożone kremem budyniowym, posypane orzeszkami ziemnymi, posmarowane masą krówkową i polane roztopioną czekoladą. Składniki Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy : 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki maki ziemniaczanej 2 żółtka 25 dkg margaryny Dodatkowo: 300 gram orzeszków ziemnych(...)solonych 1 puszka masy kajmakowej krówkowej 1 mleczna czekolada 1. Biszkopt: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier, a następnie po jednym żółtku. Na koniec dajemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy i wykładamy na formę o wymiarach 25x35 wyłożoną papierem do pieczenia. 2. Pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni. 3. Krem: odlewamy

Kuchnia u Bietki
TORT MANGO MARAKUJA 532

Moje pierwsze podejście do tortu z mango i marakują było na tyle udane, że postanowiłam umieścić je na blogu 🙂 SKŁADNIKI (wszystkie składniki na końcu posta): Chrupki z białej czekolady: 100g białej czekolady czekoladę połam na nieduże kawałki i umieść na niedużej patelni teflonowej lub w garnuszku z nieprzywierającą powłoką postaw na małym ogniu gdy [...] Artykuł TORT MANGO MARAKUJA pochodzi

SandraFrej.com
Babeczki budyniowo-miodowe 140

Huzar 1 duże jajko 200 g serka homogenizowanego waniliowego 2 łyżki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 op. budyniu waniliowego 1/2 szkl mąki pszennej polewa: 50 g czekolady deserowej 1 łyżeczka masła 1 łyżka mleka kolorowa posypka Przygotowanie: Do miski przekładamy miód, jajko, serek oraz olej. Miksujemy do połączenia. Następnie dosypujemy mąkę, budynie oraz proszek do pieczenia. Miksujemy(...)foremek (po 1 czubatej łyżce). Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu studzimy babeczki. Polewa: do szklanki wkładamy małe kawałki czekolady, dodajemy masło i mleko. Wstawiamy do mikrofalówki na 30 sekund. Wyjmujemy i mieszamy (wtedy rozpuści się do końca czekolada). Polewamy zimne babeczki polewą i dekorujemy posypką. Przepis na 7 sztuk

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Staropolski piernik dojrzewający 119

odstawić na 3-4 dni. Następnie piernika podzielić na 3-4 porcje (u mnie 4), każdą oblać polewą kakaową lub czekoladową, ewentualnie udekorować. Moja polewa: 1 tabliczka (100g) gorzkiej czekolady 40 g masła Masło rozpuścić w rondelku, zdjąć z ognia i wrzucić czekoladę, chwilkę poczekać, po czym wymieszać całość do rozpuszczenia się czekolady. Odstawić, aż trochę zgęstnieje. Gotową polewą posmarować

Kuchnia domowa Ani
Czekoladowo-pomarańczowe ciasteczka z kremem milky way 111

aromatyczne i bardzo smaczne ciasteczka przełożone niebiańskim kremem mlecznym.     Składniki: Ciasto: 250g mąki 150g masła 100g cukru szczypta soli 2 żółtka skórka z 1 pomarańczy 50g gorzkiej czekolady Krem: 125g masła 65ml mleka 70g cukru 1 szklanka mleka w proszku       *** Czekoladę kroimy w drobną kosteczkę *** *** Pomarańczę dokładnie myjemy, sparzamy wrzątkiem, osuszamy i ścieramy skórkę(...)drobnej tarce *** *** Masło ucieramy z cukrem, solą i żółtkami do białości. Dodajemy otartą skórkę z pomarańczy, posiekaną czekoladę oraz mąkę i zagniatamy ciasto. Ciasto formujemy w kulę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 30 minut *** *** Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na podsypanym mąką blacie na grubość ok 0,5 cm *** *** Z ciasta wycinamy kształty za pomocą foremek

Blog z Apetytem
Deser z chia, truskawkami i mlekiem kokosowym 120

warto przypomnieć sobie sprawdzone pomysły na deser z ich wykorzystaniem. Postanowiłem przygotować deser z nasionami chia na bazie mleka kokosowego dodając do niego właśnie truskawki. Jako dekoracji użyłem gorzką czekoladę, która ostatnio coraz częściej u mnie gości. Serdecznie polecam i życzę smacznego! Składniki 400 ml mleczka kokosowego 400 g truskawek 3 łyżki nasion chia 1 łyżka miodu 1 łyżka cukru(...)kokosowego 4 kostki gorzkiej czekolady (70%) Przygotowanie Nasiona chia łączymy z mlekiem kokosowym i miodem. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Do szklanek lub pucharków układamy plasterki truskawek, a następnie resztę wypełniamy naszą masą z nasion chia i mleka kokosowego. Na górę wylewamy resztę truskawek zblendowaną z łyżką cukru kokosowego

Programista w kuchni

Proponowane wyszukiwania