czekolada - 27946 przepisów (strona:602/1864)

Blok daktylowy z borówkową galaretką 125

kakao 1 łyżka mąki kokosowej II warstwa: 1 szklanka borówek 2 łyżki erytrolu 1 łyżeczka agar agar 100 ml wody III warstwa: Kilka łyżek płatków owsianych 100 g gorzkiej czekolady Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie odsączamy na sitku, przekładamy do miski. Do daktyli dodajemy masło z nerkowców, kakao i mąkę kokosową. Całość blendujemy(...)wysypujemy płatki owsiane tak aby pokryły galaretkę. Gdy galaretka już dokładnie zastygnie, odwracamy foremkę na płaską deskę. Zdejmujemy delikatnie folię spożywczą. Cały blok oblewamy dokładnie rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Gdy czekolada zastygnie możemy kroić batoniki

VioletoweKucharzenie
CYTRYNOWY SERNIK NA ZIMNO. STRACCIATELLA 191

śmietany kremówki 30% 2 galaretki cytrynowe 1 cukier waniliowy 16g 2 łyżki cukru pudru skórka otarta z 1 sparzonej cytryny` posypka czekoladowa (nie cukrowa kakaowa tylko prawdziwa czekolada), kropelki czekoladowe,  bądź starta na drobnych oczkach gorzka czekolada Wykonanie:  Galaretki rozpuszczamy w 1 i 1/3 szklanki gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia. Schłodzoną w lodówce śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym(...)galaretkę. Mieszamy wszystko delikatnie przy użyciu trzepaczki. Wsypujemy czekoladowe wiórki, mieszamy i wylewamy do tortownicy. Wstawiamy do lodówki w celu stężenia. Kiedy masa stężeje posypujemy ją startą na tarce czekoladą i zdobimy dowolnie

Walijskie Pichcenie
Ciasto Maxi King 427

wypływa. Polecam na różne okazje, w tym świąteczne. Choć mega słodkie szybko znika ze stołu. Foremka 24/24 cm Składniki: 40 dag herbatników maślanych 1 puszka kajmaku ½ tabliczki gorzkiej czekolady 60% kakao ½ tabliczki białej czekolady 100 ml śmietanki kremówki 10 dag orzeszków ziemnych niesolonych Krem mleczny: 1 szklanka mleka 3,2 % ¼ szklanki cukru 1 torebka cukru z prawdziwą wanilią Dr.Oetker(...)drugą warstwą herbatników, rozsmarowujemy kajmak z puszki , dajemy następną warstwę herbatników, rozkładamy drugą połowę kremu mlecznego, i znów kolejna warstwa herbatników. Na herbatnikach rozsypujemy pokrojone na kawałki orzeszki ziemne. Czekolady rozpuszczamy każdą osobno w 50 ml słodkiej śmietanki   kremówki w   goracej kąpieli wodnej ,   płynną polewamy orzeszki   na przemian, jasną polewą i ciemną   tak aby się

Wanilia i Kardamon
TORCIK POMARAŃCZOWE TIRAMISU 135

jajek 1 szklanka cukru 4 łyżeczki octu 3 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek oleju szczypta soli Masa: 500 g serka mascarpone 4 żółtka 50 g tabliczki gorzkiej czekolady 250 ml śmietanki 36% 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki soku z pomarańczy 4 łyżki cukru skórka z 1/2 pomarańczy Poncz: 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej szczypta kardamonu(...)piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia. Po ostygnięciu ścinamy wierzch biszkopta. Masa: Żółtka łączymy z cukrem, a następnie ubijamy mikserem na parze, aż masa jajeczna będzie jasna i gęsta. Studzimy. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Zimną masę jajeczną łączymy z serkiem mascarpone, startą czekoladą i aromatem pomarańczowym. Zimną śmietankę ubijamy mikserem na sztywną masę. Żelatynę namaczamy w 3 łyżkach

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto bez pieczenia: Rurociąg 1562

sztuk kakaowych herbatników 1,5 opakowania rurek 3 budynie śmietankowe bez cukru 3 łyżki cukru 3 szklanki mleka 200 g masła lub margaryny 4 łyżki cukru pudru 1 czekolada mleczna lub deserowa + 6 łyżek mleka Wykonanie: Na dnie wyłożonej papierem do pieczenia blaszki wyłożyć warstwę herbatników: Przygotować masę: z mleka odlać jedną szklankę. Resztę mleka zagotować. W odlanym mleku wymieszać(...)wyłożyć rurki na całej powierzchni. Następnie na rurki z kremem wyłożyć drugą część masy. A następnie całą powierzchnię przykryć warstwą herbatników. Polewa: W garnuszku podgrzać mleko, wkruszać do niego czekoladę i dokładnie mieszać do uzyskania jednolitej polewy. Gorącą czekoladę wylać na herbatniki i dokładnie rozprowadzić za pomocą łyżki. Schłodzić przez noc w lodówce. PS. Moja blaszka jest odrobinę większa, więc

Mojewlasne.pl
Kokosowa owsianka na zimno (owsianka bounty) 210

Dziś kolejna nocna owsianka, tym razem w wersji kokosowej, a skoro podana w towarzystwie czekolady to można uznać, że jest to taka owsianka bounty. Zresztą smak od razu przywołuje skojarzenia z tym popularnym batonikiem, a po jej zjedzeniu ochota na kokosowe słodkości zdecydowanie zostaje zaspokojona. Owsianka jest bardzo prosta w przygotowaniu, wszystko robimy dzień wcześniej i rano mamy gotowy posiłek(...)Składniki: 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki mleka kokosowego 100 g jogurtu kokosowego (Planton) 2 łyżki syropu z agawy 2 łyżki wiórków kokosowych na wierzch: kilka kostek roztopionej gorzkiej czekolady, wiórki kokosowe Wykonanie: Płatki owsiane wsypać do miski lub słoiczka, zalać mlekiem, dodać jogurt, syrop z agawy oraz wiórki kokosowe i bardzo dokładnie wymieszać. Przełożyć do lodówki na całą

Healthy food explorer
Czekoladowe pancakes z gorącymi śliwkami 100

mąka gryczana - 2 szklanki kakao - 2 łyżki sproszkowane daktyle - 2-3 łyżki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka napój ryżowy lub woda - 1 szklanka jajo - 1 szt. kilka kostek gorzkiej czekolady - olej do smażenia 1/2 kg śliwek węgierek Węgierki umyj i wypestkuj zacznij podgrzewać w rondlu. Kiedy będą miękkie i puści sok zblenduj. Powstaną konfitury lecz rzadszej konsystencji. Mąkę gryczaną, kakao(...)pieczenia i jajko. Wymieszaj na gęste ciasto. Gdyby płynu było za mało dolej jeszcze pół szklanki. Na rozgrzaną patelnię wlej odpowiednią ilość ciasta a na środku umieść kostkę czekolady, łyżką zatop czekoladę w cieście i smaż okrągłe placki

AZgotuj!
Daktylowe ciasteczka 151

alternatywa słodkości dla dzieci i dorosłych. 1 szklanka daktyli 1 szklanka lekkiego zboża ekspandowanego  Radix-bis 4 łyżki masła z nerkowców 1 łyżka oleju kokosowego 60 g gorzkiej czekolady 2 łyżki orzechów laskowych Daktyle zalewamy wrzątkiem na 20 minut. Po tym czasie odsączamy na sitku. Do daktyli dodajemy masło z nerkowców oraz rozpuszczony olej kokosowy. Całość blendujemy na gładką(...)klejącą masę. Do daktyli dokładamy zboże ekspandowane i mieszamy łyżką. Mokrymi dłońmi formujemy kuleczki, które rozpłaszczamy na kształt ciastka. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej orzechy laskowe. Czekoladą z orzechami oblewamy ciasteczka. Chłodzimy w lodówce

VioletoweKucharzenie
Ciasto Zielone Jabłuszko 2157

ziemniaczanej Masa jabłkowa: 4 zielone galaretki agrestowe 1,2 litra wrzątku 5 dużych jabłek pół cytryny Masa śmietanowa: 400ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan fixy pół czekolady deserowej 1/4 szklanki mleka       *** Przygotowujemy biszkopt: Białka jajek ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodajemy cukier, cały czas ubijając, gdy cukier się skończy dodajemy(...)galaretką wkładamy do lodówki – do całkowitego stężenia. Następnie przygotowujemy masę śmietanową: schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem. Gotową śmietankę wykładamy na galaretkę *** *** W garnuszku roztapiamy czekoladę z mlekiem, gdyby masa była zbyt gęsta dodajemy więcej mleka, do uzyskania płynnej konsystencji *** *** Z płynnej masy czekoladowej wykonujemy na śmietanie za pomocą małej łyżeczki cienkie paseczki *** *** Następnie patyczkiem

Blog z Apetytem
Kokosowe placuszki z rodzynkami i białą czekoladą. 106

Zapraszam na pyszne i delikatne w smaku placuszki, z wyczuwalną w smaku białą czekoladą. Polecam na podwieczorek. Przepis taki prosty, a pyszny. Macie ochotę? To zróbcie koniecznie :) Składniki na pewno znajdziecie w kuchennej szafce. Zachęcam i smacznego życzę :) Składniki: Ciasto: 2 jajka 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki mleka 1 łyżka cukru 3 łyżki wiórek kokosowych 4 łyżki rodzynek pół(...)łyżeczki proszku do pieczenia 4 kostki białej czekolady Dodatkowo: olej do smażenia Wykonanie: 1. Jajka, cukier, mleko, mąkę, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia przekładamy do miski, następnie miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Dodajemy rodzynki i czekoladę startą na tarce o dużych oczkach i dokładnie mieszamy. 2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki po kilka minut z każdej

Izabelawkuchni
Ciasto Milky way 140

cukier waniliowy 7 łyżek maki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej Masa biała składniki: 500 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny 2łyżki cukru pudru Ciemna masa składniki: 3 jajka 1 czekolada mleczna ½ czekolady gorzkiej ½ kostki margaryny 1 łyżeczka żelatyny Ciasto Milky way Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubijamy sztywną pianę z dodatkiem cukru. Do ubitej piany po jednym dodajemy(...)dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania dodać chłodną żelatynę, i dokładnie wymieszać. Wykonanie masy ciemnej: W małym rondelku rozpuszczamy margarynę. Do rozpuszczonej lekko przestudzonej margaryny dodać w kawałkach czekoladę. Dokładnie wymieszać i odstawić do przestudzenia. Żółtka roztrzepać widelcem i dodać do przestudzonej ale nie zimnej masy czekoladowej. Na samym końcu dodajemy białka ubite na sztywną pianę i przestudzoną rozpuszczoną żelatynę

Pomysłowa kuchnia
Czekoladowe ciasto z cukinii 120

szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Dodatkowo: 100 g orzechów ( dałam nerkowce ) 50 g suszonej żurawiny 50 g rodzynek 100 g czekolady deserowej Przygotowanie:   1. Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 2. Obie mąki połączyć z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą. 3 . Orzechy posiekać, czekoladę pokroić w nieduże kawałki(...)Jajka utrzeć z cukrem pudrem. Do masy jajecznej dodać sypkie składniki, dolać olej, mleko. Następnie dodać startą cukinię, czekoladę oraz bakalie. Masę dobrze wymieszać - do połączenia składników. 5. Tortownicę średnicy 25/27 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać do tortownicy. Piec w temperaturze 180 stopni C przez około 60 minut. Upieczone ciasto wyjąć z tortownicy i pozostawić do zupełnego ostygnięcia

kolorowotorcikowo
Gdzie na kawę i ciasto? Przegląd najlepszych kawiarni i cukierni w Lizbonie 119

Lisboa Landeau Chocolate  || Rua das Flores 70, Lisboa godziny otwarcia: codziennie 12:00 - 19:00 Wnętrze Landeau Chocolate. Ciasto czekoladowe z Landeau Chocolate. Chocolataria Equator Pozostając w temacie czekolady, koniecznie musicie odwiedzić to miejsce! W Chocolataria Equator ręcznie przygotowuje się niezwykłe tafle czekolady i praliny z dodatkiem Porto, marakui, czy mango. Tabliczki czekolady są przepięknie zapakowane, więc

Food Square
Brownie z orzechami 183

Idealne na pochmurny dzień, idealne do popołudniowej kawy i przedpołudniowego lunchu. Idealne na spotkanie z przyjaciółką, czy samotny wieczór. Brownie z orzechami ma w sobie to coś. Może to czekolada, która poprawia humor, dostarcza magnez, witaminę B6 i trochę cukru? Może to orzechy, które również pomagają nam się uspokoić i zrelaksować? Co stoi za jego właściwościami nie wiem, wiem jednak(...)łyżek gorzkiego kakao 2 łyżki ksylitolu szczypta soli pół łyżeczki esencji migdałowej 2 jajka 60 g mąki ryżowej 30 g mąki kokosowej 30 g mąki ziemniaczanej 50 g gorzkiej czekolady pół szklanki dowolnych orzechów Olej kokosowy przełóż do garnka, podgrzewaj, do czasu aż stanie się płynny. Następnie zdejmij garnek z kuchenki, dodaj kakao i esencję migdałową. Całość dokładnie wymieszaj

365 dni dookoła kuchni
princessa zebra kokosowa 246

masła - 150 g wiórków kokosowych - 500 ml mleka - 2 żółtka - 2 czubate łyżki budyniu waniliowego) - 2 płaskie łyżki mąki pszennej - 2/3 szklanki cukru - 1 cukier waniliowy - 50 g białej czekolady - 200 g herbatników kakaowych  - słoiczek dżemu malinowego - wiórki kokosowe do posypania Żółtka ucieram z połową cukru. Dodaję obie mąki, 1/2 szklanki mleka i dokładnie miksuję. Pozostałe mleko wlewam(...)powstanie wtedy kożuch)  i odstawiam do wystygnięcia. Masło ucieram na puch. Dodaję po łyżce budyniu i łączę  na gładki krem.  Do kremu dosypuję wiórki i startą czekoladę, mieszam łopatką. Formę wykładam papierem do pieczenia. Na dnie układam ściśle warstwę herbatników. Na herbatniki wykładam 1/3 część kremu i równo rozsmarowuję. Na masie układam kolejną warstwę herbatników. Ciastka smaruję

Cook&Love

Proponowane wyszukiwania