Kuleczki a la Bounty

Kuleczki a la Bounty

Kuleczki a la Bounty

Słodkie kuleczki z wyczuwalną alkoholową nutą, o aksamitnym smaku kokosa oblane delikatną mleczną czekoladą. Składniki: 400g wiórek kokosowych 200ml śmietany 30% 120g cukru pudru 140g masła extra 4 łyżki spirytusu 200g mlecznej czekolady 4 łyżki mleka Wykonanie: 1.  Masło, cukier i śmietanę rozpuścić w rondelku na małym ogniu. Wiórki przełożyć do miski, wlać spirytus oraz masło rozpuszczone z cukrem  i śmietaną. Całość dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie uform... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, kokosowe, polewa czekoladowa, ciasteczka, ciasteczka z czekolada, ciasteczka kokosowe, czekoladowe ciasteczka

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.