czekolada - 27946 przepisów (strona:592/1864)

Churros wg Aleex 68

ciągach pieszych oraz na dworcach, lotniskach, stacjach metra i innych ruchliwych miejscach. Jest to jedna z najpopularniejszych w Hiszpanii przekąsek śniadaniowych. Bywa zjadana samodzielnie lub po umoczeniu w filiżance czekolady i wtedy nazywa się chocolate con churros (w Katalonii xurros i xocolata). Zwykle posypuje się churros cukrem pudrem, ale w Urugwaju podaje się je także ze stopionym serem. Często churros(...)szczypta soli  • 1 szklanka mąki pszennej  • 3 jajka  • 1 litr oleju rzepakowego  • cukier puder z odrobiną cynamonu  • 50 ml śmietanki 30%  • 100 g czekolady (po 50 g deserowej i mlecznej)  Sposób przygotowania:   1. Do rondelka wlać wodę, dodać masło, sól i cukier. 2. Składniki zagotować.  3. Do garnka wsypać mąkę

W mojej kuchni
Churros 70

zwolennikiem tej drugiej metody, czyli wyciskania ciasta na papier do pieczenia i wkładania całości na olej. Po usmażeniu churros posypywane jest cukrem z dodatkiem cynamonu i podawane z gorącą czekoladą. Ja moje pierwsze w życiu churros miałam okazję zjeść kilka lat temu w Madrycie, w Chocolatería San Ginés . Podane było ono z fenomenalną gorąca czekoladą i smakowało wspaniale. Jeśli(...)wykładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Na talerzyku wymieszać brązowy cukier wraz cynamonem, po czym oprószyć churros. Churros podawać od razu po usmażeniu, z dodatkiem sosu czekoladowego bądź gorącej czekolady. Churros z cukrem i cynamonem Warto wiedzieć robiąc churros. Churros wyciskałam za pomocą tylki z dość małą dziurką. Najlepiej jest przetestować kilka tylek o różnej wielkości, aby zobaczyć która daje

MeCooks
Tort czekoladowy czarno - biały na biszkoptach w galaretce 66

łyżki cukru 1 łyżka żelatyny 125 gram serka mascarpone Masa czekoladowa: 300 ml śmietany 36 % 125 gram serka mascarpone 3 łyżki kremu czekoladowego  1 tabliczka gorzkiej czekolady Wykonanie: Dżem morelowy wkładamy do rondelka, podgrzewamy, wsypujemy galaretkę i mieszamy do jej rozpuszczenia. Odstawiamy. Dno tortownicy wykładamy okrągłymi biszkoptami  i pokrywamy warstwą powstałej żelki morelowej, wypełniajac dokładnie szczeliny pomiędzy ciastkami(...)niego żelatynę,  mieszamy do połączenia. Studzimy. Gdy budyń wystygnie, miksujemy go, by się rozpulchnił, dodajemy serek mascarpone  i miksujemy do połączenia w masę bez grudek. Masa czekoladowa: Czekoladę rozpuszczamy w kapieli wodnej lub w mikrofalówce, studzimy. Do misy miksera wkładamy mascarpone, śmietanę  i miksujemy chwilkę - do powstania gęstego kremu.  Dodajemy krem czekoladowy, miksujemy.  Na koniec

Kronika Piekarnika
Tort rafaello z wiśniową żelką 61

sobie na 3 dni.  Składniki (tortownica 24 cm): biszkopt: jajka 6 szt mąka pszenna 156 g, mąka ziemniaczana 48 g, cukier 198 g, krem: śmietanka 36% 500 ml, czekolada biała 2 szt, wiórki kokosowe  200 g, śmietan fix 2 szt, śnieżka w proszku 1 szt, cukier puder opcjonalnie, żelka wiśniowa: wiśnie 330 g,  żelatyna(...)całkowicie rozpuści. Żelkę należy zrobić o mniejszej średnicy niż tort. Tortownicę o średnicy 22 cm wykładamy folią spożywczą, przelewamy ostygnięte puree wiśniowe i włożyć do lodówki na całą noc. Czekolady rozpuścić w misce na parze wodnej lub w rondelku na małej mocy palnika z niewielką ilością mleka. Odstawić do ostygnięcia. Śmietankę ubić, ale nie całkowicie, musi pozostać lekko lejąca

kulinarne odsłony pati
Domowe ptasie mleczko 87

Masy: śmietana 30 %: 0,5 l białka jaj: 4 szt. mleko: 1/2 szklanki żelatyna: 6 łyżeczek cukier puder do smaku kakao: 2 łyżki mleko w proszku: 2 łyżki Polewa: czekolada: 50 g masło: 1 łyżka mleko: 2 łyżki Domowe ptasie mleczko Przygotowanie: Połowę śmietany ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy mleko w proszku oraz cukier puder do smaku(...)smug. Łączymy masy, dodajemy żelatynę i mieszamy. Wykładamy na związaną białą warstwę ptasiego mleczka. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Gdy masy stężeją, przygotowujemy polewę. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z masłem i mlekiem. Aby polewa ładnie pokryła ciasto, polecamy zrobić to w dwóch etapach. Na masy wylewamy połowę czekolady i wyrównujemy. Odstawiamy do lodówki, aby lekko stężała. Następnie kładziemy

Kuchnia Na Wypasie
Pączki kokosowe 72

czwartek" - więc obowiązkowo muszą być pączki. Przepis, którym się z wami podzielę - jest naprawdę wyjątkowy. Pączki wychodzą lekkie i puszyste, a nadzienie kokosowe z dodatkiem mleka kokosowego i białej czekolady zostawi niezapomniane wrażenia :) Polecam. Z podanych składników, wyjdzie nam około 20 sztuk pączków. Składniki: 100 ml mleka krowiego (letniego) 150 ml mleka kokosowego (letniego) 50 g świeżych drożdży 3 łyżki(...)masła (roztopionego i ostudzonego) 2 łyżki spirytusu    Nadzienie kokosowe: 400 ml mleka kokosowego 5 żółtek 50 g cukru 50 g mąki ziemniaczanej 180 g białej czekolady Lukier: 170 g cukru pudru 4 łyżki gorącej wody Dodatkowo: 100 g wiórków kokosowych  Zaczynamy od przygotowania nadzienia kokosowego. Żółtka z cukrem przełożyć do dosyć dużej miski. Całość utrzeć mikserem

Świat Ciasta
Ciasto milionera 386

czasu włożona w przygotowanie ciasta będzie nieproporcjonalnie mniejsza. Ciasto milionera zawsze wieńczy polewa czekoladowa. W tym wypadku należy pamiętać o dwóch rzeczach. Po pierwsze nie powinna być to sama czekolada, która po zastygnięciu będzie bardzo twarda co utrudni krojenie. Po drugie, w czasie wylewania na ciasto polewa powinna być przestudzona. W przeciwnym razie rozpuści masę karmelową. Jak przechowywać ciasto milionera(...)zabezpieczyć ciasto przed przesiąkaniem zapachami z lodówki. ciasto milionera Przepis na ciasto milionera Składniki na ciasto milionera Na foremkę o wymiarach 20cm x 25cm Polewa czekoladowa : 180g mlecznej czekolady 3 łyżki masła Spód: 50 g cukru szczypta soli 175 g mąki pszennej 125 g miękkiego masła Dodatkowo: 400 g masy kajmakowej (1 puszka) duża szczypta grubej soli Jak zrobić ciasto

okolicepalnika.pl
Pyszne desery delikatne jak piórko? Sprawdź, jak je przygotować! 81

wyrzutów można się zajadać nawet wieczorem! Równie dobrze śmietana kremówka smakuje z budyniem, a z jej udziałem zrobimy z niej także deser przypominający smakiem dobrze znane piankowe kosteczki pokryte czekoladą! Jeśli ma się ochotę na coś słodkiego, a zarazem delikatnego, warto skusić się na… po prostu inną kawę, która sama w sobie może być pysznym łakociem. Słodka, bita śmietana idealnie(...)napój, nadając mu charakter pysznego deseru. Taka wariacja świetnie sprawdzi się zarówno przy ciepłej kawie, jak i przy jej mrożonym wariancie. Kawę z bitą śmietaną można dodatkowo udekorować wiórkami czekolady czy polewą, np. karmelową. To idealne połączenie przyjemnego z pożytecznym – kawa pobudzi, śmietana osłodzi, a wszystko będzie lekkie i pyszne! A może serniczka…? Co zrobić z sera białego, jeśli

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto Morze Czarne 110

następnie przekrawam na dwa równe blaty. Blaty nasączam posłodzoną herbatą. Krem czekoladowy: opakowanie serka mascarpone 250 g szklanka śmietanki 30% 150 g kremu czekoladowego (użyłam Bakoma) 100 g czekolady gorzkiej Krem czekoladowy Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej (kruszę ją do metalowej miski i umieszczam w garnku z ciepłą wodą). Do miski dodaję śmietanę, mascarpone i ubijam na sztywno. Następnie dodaję(...)krem czekoladowy i rozpuszczoną czekoladę. Wszystko oczywiście razem krótko miksuję, do połączenia składników. Gotowy krem kładę na jednym biszkopcie i przykrywamy drugim. Masa malinowa: około pół kg mrożonych lub świeżych malin pół szklanki cukru 1/4 szklanki wody 2 łyżki mąki ziemniaczanej Mieszam masę malinową. Maliny wsypuję do garnka i dodaje cukier. Całość gotuję i mieszam, aby się nie przypaliło

Ania gotuje
Churros 89

soli 160-170 g mąki pszennej 3 jajka 1/2 łyżeczki cynamonu około 1/3 szkl. drobnego cukru trzcinowego Sos czekoladowy: 1/2 szkl. śmietanki 30% szczypta cynamonu szczypta chili 50 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 20 g masła W garnku umieszczamy masło, wodę, ekstrakt waniliowy, cukier oraz sól. Powoli doprowadzamy do wrzenia. Gdy składniki się zagotują, wsypujemy mąkę i energicznie(...)zastygnięcia do lodówki. Śmietankę podgrzewamy w rondelku wraz z cynamonem oraz chilli. Tuż przed momentem wrzenia zdejmujemy z palnika. Do gorącej śmietanki dodajemy masło oraz połamaną na kostki czekoladę. Odstawiamy na 2-3 minuty, po czym mieszamy całość, aż do uzyskania gładkiej konsystencji

Smaki Na Talerzu
Keto ciasto z pianką wiśniową (Paleo, LowCarb) 73

pyszny kawałek noworocznego ciasta. Oby rok 2020 był tak dobry jak to keto ciasto z pianką wiśniową... Course Deser Cuisine Europejska, Wege Keyword ciasto z owocami, czekolada, owoce, piernik Cook Time 20 minutes Total Time 2 hours 20 minutes Servings 16 porcji Ingredients Ciasto piernikowe 4 jajka 0,25 szklanki gęstego mleka kokosowego 2 łyżki masła klarowanego rozpuszczonego 4 łyżki(...)mogą być też mrożone) 2 łyżki soku z cytryny 5 łyżek erytrytolu 100 ml wody 24 g żelatyny (6 łyżeczek) Ganache czekoladowy 100 ml gęstego mleka kokosowego 100 g czekolady gorzkiej min. 85% kakao lub niskowęglowodanowej 8 łyżek konfitury wiśniowej 2 garści płatków migdałowych Instructions Ciasto piernikowe Suche składniki poza solą i erytrytolem wymieszać. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka wymieszać

Modern Cave Girl
Ciasto Pijana Śliwka 135

Mocno czekoladowe i mocno alkoholowe ciasto z kremem na bazie nutelli z suszonymi śliwkami nasączonymi rumem   i polewą z gorzkiej czekolady. Wyraziste, wilgotne  w smaku i bardzo smaczne, dla amatorów treściwych konkretnych ciast. Jest obłędnie pyszne! Sprawdzi się na róznych uroczystościach, nie sposób poprzestać na jednym kawałku. Polecam. Forma 25/30 cm Ciasto: ¾ szklanki oleju ½ szklanki wody(...)suszonych śliwek 150 ml rumu   Poncz: 100 ml zaparzonej kawy rozpuszczalnej 3 łyżki rumu   Dodatkowo: 4 pełne łyżki powideł śliwkowych   Polewa: 10 dag gorzkiej czekolady 150 ml słodkiej 30 % śmietanki   Dowolna posypka do dekoracji    Sposób przygotowania: Olej, wodę i jedną szklankę drobnego cukru oraz kakao umieścić razem w rondelku, podgrzewać aż masa się zagotuje

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania