Poprzednio był biszkopt czekoladowy – idealny biszkopt czekoladowy , tym razem jasny biszkopt maślany. Idealna baza do różnych ciast. Na przykład dziś będzie on bazą do dwóch
Kocham CzekoladęPrzygotowanie jej jest banalnie proste i co ważne- nigdy nie będziecie się zastanawiali czy makaron pomiędzy warstwami jest już odpowiednio miękki, jak to się zdarza przy
Kuchnia w czekoladziedeserki. Galaretka, bita śmietana, serek mascarpone i owoce są idealne aby stworzyć coś słodkiego. składniki: 250 g serka mascarpone 150 ml śmietanki 30 % 1 galaretka truskawkowa 2 kostki gorzkiej czekolady oraz starta czekolada do posypania kilka truskawek i czereśni Galaretkę truskawkową przygotować wg przepisu na opakowaniu i wystudzić. Rozlać do szklaneczek, na wysokość ok 1/3 szklanki. Wstawić do lodówki(...)galaretka stężała. Śmietankę ubić na sztywno. Serek mascarpone zmiksować. Dodać ubitą śmietankę oraz startą czekoladę i wymieszać. Masę przełożyć do szklaneczek ze stężałą galaretką. Na wierzchu posypać jeszcze odrobiną startej czekolady i udekorować owocami. Przed podaniem schłodzić. Z podanych składników wyszły mi 4 deserki takie jak na zdjęciu
Monia miesza i gotujesię przepisem z blogu: Niemodelka . Jednakże przepis całkowicie zmodyfikowałam, bo pierwotna wersja niesamowicie mi się rozlewała. Ciasteczka wyszły przepyszne, takie mocno kokosowe, z rozpływającymi się w ustach - kawałkami białej czekolady. Są chrupiące z zewnątrz i posiadają lekko miękki środek. Robiłam je na dwa sposoby - grubsze i bardziej płaskie. Obie wersje smakują rewelacyjnie i znikają bardzo szybko. Ciasteczka idealnie nadają się(...)diecie bezglutenowej. (około 18 sztuk) 150g płatków jaglanych 100 ml mleka 80g oleju kokosowego 80g wiórek kokosowych (*) 1/2 szklanki cukru brzozowego 2 jajka (małe) Dodatkowo: 50g białej czekolady (bezglutenowej) Około 60g płatków jaglanych zalać gorącym mlekiem i odstawić na 10-15 minut. Po tym czasie dodać do nich pozostałe składniki (oprócz czekolady) i wszystko dokładnie wymieszać, a następnie połączyć
Di gotujerazem moc czekoladowego ciasta przełamałam lekkimi sezonowymi owocami. Przepis na ciasto pochodzi z KUCHNI 03/2016. Szybkie ciasto czekoladowe podwójnie ciasto: 3 jajka 20 łyżek cukru 80 g gorzkiej czekolady, rozpuszczonej w kapieli wodnej 200 ml oleju 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 10 płaskich łyżeczek kakao polewa: 80 g gorzkiej czekolady 80 ml śmietanki kremówki sezonowe owoce(...)podania Jajka ubijamy z cukrem, wlewamy czekoladę, Dolewamy olej, wsypujemy przesiana mąkę z proszkiem i kakao. Dokładnie mieszamy składniki. Ciasto wlewamy do wysmarowanej masłem blaszki (keksówki, tortownicy i formy na babkę). Pieczemy ok 50 minut w 170 st.C. Robimy polewę rozpuszczając czekoladę w kąpieli wodnej i łącząc ja ze śmietanką. Polewamy nią lekko ostudzone ciasto. Ciasto dekorujemy sezonowymi owocami
Dzieje kuchennej Wiewióryelikatne, wilgotne muffiny z wiśniami i kawałeczkami g orzkiej czekolady. Najsmaczniejsze jeszcze ciep ł e, smacznego :) **** I muffin alle amarene con pezzetti di cioccolato fondente sono delle delizie morbide e delicate da mangiare ancora caldi. Buon appetito :) SKŁADNIKI na 12 sztuk 120 gr m ą ki pszennej 60 gr m ą ki migdałowej(...)proszku do pieczenia 200 gr wiśni 100 gr gorzkiej czekolady 70 gr cukru 100 ml mleka 50 ml oleju słonecznikowego 2 jaja sól płatki migdałowe do dekoracji **** INGREDIENTI per 12 pezzi 120 g di farina 00 60 g di farina di mandorle 16 g di lievito in polvere per dolci 200 g di amarene
La grande e la piccola cuocaPikantny i o pięknym kolorze krem kukurydziany podałam z wołowo-kukurydzianymi pulpecikami, śmietanką i rumianymi pieczarkami. Wbrew pozorom, słodycz zupki nie jest aż tak intensywna i
Kuchnia w czekoladziePyszne i efektowne ciasto, typu babkowego o różnym smaku. Przełożone masą serowo - budyniową, polane czekoladą i posypane posypkami. Idealne na przyjęcia i święta. SKŁADNIKI na ciasto(...)DODATKOWO : 150 g mlecznej/deserowej czekolady 3 łyżki mleka naturalne posypki dekoracyjne Delekta Czekoladę łamiemy na kawałki, dodajemy mleko i rozpuszczamy w mikrofalówce, mieszamy aż się rozpuści. PRZYGOTOWANIE
Kulinarne Fantazje MarioliSKŁADNIKI : 150 g drobnych płatków owsianych 100 g czekolady mlecznej, rozpuszczonej 1/4 szklanka mleka 50 g masła 1 łyżka cukru 50 g czekolady do dekoracji dowolne posypki PRZYGOTOWANIE(...)Płatki owsiane wsypujemy do miski oraz cukier, wlewamy rozpuszczone masło, płynną czekoladę i mleko. Masę wyrabiamy rękoma aż składniki dobrze się połączą. Formujemy owalne jajeczka lekko je spłaszczając. Odkładamy do lodówki aż całkowicie zastygną. Rozpuszczamy czekoladę, którą polewamy jajeczka i ozdobnie dekorujemy, Ponownie odkładamy do lodówki aż polewa zastygnie. Jajeczka pięknie się prezentują na stole, są idealne na Święta
Kulinarne Fantazje MarioliSzczerze powiedziawszy długo zastanawiałam się czy wstawić tak banalny przepis :) Stwierdziłam jednak, że ludzie szukają różnych rzeczy i nawet ten może komuś się przydać. Kopytka są
Kuchnia w czekoladziemocno słodkiego) 1 cukier waniliowy 6 żółtek (ja zawsze dodaję 3) 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 200g masła Wierzch: 250g serka mascarpone 25-30g stopionej czekolady (można użyć dowolnego kremu czekoladowego) Ponadto (opcjonalnie): starta czekolada do posypania pokruszone herbatniki Żółtka, mąki i 1/2 szklanki mleka dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać(...)budyniem. Na blasze (wyłożonej folią aluminiową) ściśle ułożyć warstwę herbatników. Na ciastkach rozsmarować 1/2 kremu i kolejno położyć warstwę ciastek, resztę masy, herbatniki. Całość posmarować serkiem mascarpone wymieszanym z czekoladą i posypać startą czekoladą oraz pokruszonymi ciastkami. Ciasto wstawić do lodówki do stężenia (najlepiej na całą
Di gotujeTydzień temu pisałam na fp że chce mi się zjeść coś słodkiego, ale bladego pojęcia nie miałam, co by to mogło być. Zaczęłam więc rozmyślać, kombinować
Kuchnia w czekoladzieczekoladowe z truskawkami to kolejna po serniczkach z rabarbarem propozycja na przygotowanie sernika w formie mini. Tym razem zaspokoję wszystkich czekoladoholików, gdyż te małe babeczki mają w składzie sporo czekolady i kakao. Serniczki smakują lekko deserowo, co idealnie współgra z kwaskowatością truskawek. Do tego wyglądają uroczo, więc można je śmiało podać na przyjęciu lub spotkaniu ze znajomymi. Z podanej porcji(...)czekoladowe z truskawkami Składniki: CIASTO KRUCHE 200g mąki pszennej 100g masła 100g cukru pudru 2 żółtka 6 łyżeczek kakao MASA SEROWA 200g mielonego twarogu 50g śmietany 18% 60g gorzkiej czekolady 1 jajko 60g domowego cukru waniliowego 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej 120g truskawek (lub 12 średniej wielkości truskawek) Wykonanie: CIASTO KRUCHE - mąkę przesiać z cukrem pudrem i kakao, dodać posiekane
Smakołyki BerenikiSposobów faszerowania cukinii jest wiele, ja dziś użyłam do tego nie tylko mięsa ale też sera mozzarelli i suszonych pomidorów. Składniki: 2 średniej wielkości młode cukinie
Kuchnia w czekoladziePołączeniu kokosu, białej czekolady i truskawek – uwielbiam! I właśnie takim połączeniem dziś będziemy się zachwycać! Mam dla Was przepis na pyszne tartaletki wypełnione lekkim kokosowym kremem z dodatkiem białej czekolady i obłożone soczystymi truskawkami, na które już powoli będzie kończył się sezon. Takie tartaletki są świetnym pomysłem zarówno na imprezę , jak i słodkości do popołudniowej kawki. Koniecznie zróbcie! Gwarantuję(...)masło – 100 g * cukier puder – 1 łyżeczka * mleko – 1 łyżka * żółtko – 1 szt KREM: * mascarpone – 125 g * śmietana 36% – 300 ml * biała czekolada – 100 g * wiórki kokosowe – 3-4 łyżki DODATKOWO: *truskawki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie składniki na kruche ciasto siekamy, zagniatamy, formujemy kulę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki. Schłodzone wałkujemy
Ostra na Słodko