czekolada - 27946 przepisów (strona:441/1864)

Sernik truflowy 142

1 kg twarogu z wiaderka 1 puszka masy krówkowej 3 lub 4 jajka (w zależności od wielkości) 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200g masła

Kocham Czekoladę
Muuu… babka krówkowa 151

Składniki (na tzw. „keksówkę” lub okrągłą foremkę na babki): – 2 szkl. mąki pszennej np. tortowej – 1 jajko – 12 łyżek oleju słonecznikowego – ½ szkl

Kocham Czekoladę
Pizza na cieście pełnoziarnistym z sosem pomidorowym 98

Składniki na ciasto: 450-500g mąki pszennej PEŁNOZIARNISTEJ 1 szklanka ciepłej wody 1/2 kostki drożdży (50g) 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oleju

Kocham Czekoladę
Zakręcona drożdżówka budyniowa 141

Składniki na ciasto: 50 g drożdży 30 g cukru trzcinowego 540 g mąki 200 ml mleka 2 jajka 1 żółtko 75 ml oleju masło i bułka

Kocham Czekoladę
Muffinki do piwa z szynką, cebulką i serem 141

Składniki na 12 muffinek – 350 g mąki pszennej – 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia – 1 łyżeczka soli – 120 g żółtego tartego sera

Kocham Czekoladę
Pieczone muffinkowe pączusie 123

Składniki: 400 g dobrej mąki pszennej 15 g świeżych drożdży 1 całe jajko 75 ml cukru ok. 150 ml mleka 50 g masła 1/4 łyżeczki soli

Kocham Czekoladę
Chleb domowy pszenno żytni 122

Chleb z tych, które robi się bardzo łatwo i przyjemnie. Pomimo dodatku mąk mieszanych bardzo delikatny i puchaty. Bardzo polecam. Składniki: 300 g mąki pszennej 120

Kocham Czekoladę
Chleb mieszany z miodem na maślance 147

Składniki 300g mąki pszennej 100g mąki żytniej – typ 2000 pelnoziarnista 3 czubate łyżeczki drożdży suchych (14g) – lub 30g drożdży świeżych 200g maślanki 1/2 szkl.wody

Kocham Czekoladę
Chleb z prażonymi ziarnami 137

Składniki: 300 g mąki pszennej 100 g mąki żytniej razowej 15 g drożdży 1 łyżeczka miodu 300 g wody 1 i 1/2 łyżeczki soli 50 g

Kocham Czekoladę
Kruche ciasto z truskawkami 124

Truskawki już SĄ! Bardzo mnie to cieszy, choć w tym roku obiecałam sobie, że nie będę robiła zapraw. Dziś wariacja z przepisu http://www.kochamczekolade.pl/2015/10/08/kruche-ciasto-z-owocami-i-budyniowa-pianka/ Czy

Kocham Czekoladę
Pizza z szynką szwarcwaldzką i wędzonym serem 150

Składniki na ciasto: 450-500g mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody 1/2 kostki drożdży (50g) 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy Przyprawy

Kocham Czekoladę
Rumowe ciasto z truskawkami i kokosem. 169

Składniki na spód: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 4 łyżki wody 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki wiórków kokosowych

Kocham Czekoladę
Chleb trzy zboża (mąka pszenna, żytnia, orkiszowa) 158

Składniki: 1 kg mąki pełnoziarnistej Lubella 3 zboża 2 czubate łyżeczki soli 5 dag świeżych drożdży 700 ml wody pestki dynie do posypania Drożdże rozpuszczamy w

Kocham Czekoladę
Torcik wiśniowo-czekoladowy 178

Mocno czekoladowy torcik z konfiturą wiśniową powstał na bazie przepisu na Czekoladowe ciasto tortowe  (ulubione ciasto mego syna). Wiśnie i czekolada to wspaniałe połączenie.  Mój torcik nie wymaga zbyt dużo pracy i dlatego często gości na domowych przyjęciach. Jeśli chodzi o dekorowanie tortów, to dużego talentu nie mam, ale smakiem tego torcika moi goście byli zachwyceni. Krem(...)łyżki kakao krem: 3 jajka 1/3 szklanki mleka 3 łyżki mąki 1/2 szklanki cukru 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki kakao 200 g masła 1 1/2 (150 g)czekolady deserowej (może być 1 gorzka i 1/2 mlecznej) dodatkowo: 400 - 500 g dobrej konfitury wiśniowej (przełożenie) 100 g wiśni kandyzowanych (dekoracja) 250 - 300 ml soku wiśniowego (nasączenie) 2 - 3 łyżki

Kuchcik gotuje
Brownie jaglane z migdałami i jagodami goji 116

wszystkich tych, którzy pragną odżywiać się zdrowo, nie rezygnując przy tym z przyjemności :) Smak jaglanego brownie przypomina budyń czekoladowy, ale nie jest zbyt słodkie (poziom słodkości jak w gorzkiej czekoladzie). Ma miękką, a przy tym zwartą i sprężystą konsystencję. Jest też bardzo wilgotne. Płatki migdałowe dają fajne chrupnięcie ;) Jagody goji możecie równie dobrze dodać do masy przed upieczeniem. Polecam(...)zapraszam do wypróbowania :) Składniki: 1 szklanka suchej kaszy jaglanej (szklanka o pojemności 250 ml) 100 g czekolady gorzkiej (użyłam 74%) 1 szklanka cukru (można zastąpić np. ksylitolem) 1-2 łyżki jagód goji ok. 50 g płatków migdałowych 1/2 szklanki śmietanki UHT 10-12% (można użyć także kremówki) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 duże jajka (w temperaturze pokojowej

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania