Przepis na PULLED PORK znajdziecie tu http://www.kochamczekolade.pl/2016/05/28/pulled-pork-ciagnieta-wieprzowina/ Jednym ze sposobów podania pulled pork w wersji bardzo lekkiej i wiosennej jest podanie mięsa z młodymi
Kocham CzekoladęPrzepis na pulled pork znajdziesz na moim blogu http://www.kochamczekolade.pl/2016/05/28/pulled-pork-ciagnieta-wieprzowina/ Wczoraj podałam propozycję na podanie pulled pork na obiad z młodymi ziemniaczkami http://www.kochamczekolade.pl/2016/05/28/mlode-ziemniaczki-z-pulled-pork-i-wiosenna-salatka/
Kocham CzekoladęJako że nadal uważam na to co jem, to i ciasta muszą być odpowiednio dobrane. Dzisiejsze marchewkowe nie zawiera silnie alergizujących orzechów, kakao i cynamonu. Składniki
Kuchnia w czekoladzieW porównaniu do mojego Męża- ja zawsze lubiłam połączenie mięsa z owocami. Postanowiłam więc na grilla przygotować dla siebie porcję kurczaka z suszonymi morelami. Składniki: 1
Kuchnia w czekoladziewystudzenia. Masło utrzyj na puch i dodawaj stopniowo chałwę, a na końcu masę budyniowa mocno zimną. MASA CZEKOLADOWA 4 jaja 2 łyżki kakao 3/4 szklanki cukru do wypieków gorzka czekolada kostka masła Jajka ubij na parze z cukrem, aż masa będzie puszysta i biała. Zdejmij z kąpieli wodnej i dodaj kakao i roztopioną i chłodną gorzką czekoladę, odstaw w zimne(...)miejsce. Masło utrzyj na puch, a następnie powoli dodaj chłodną masę czekoladową. DODATKOWO słoiczek wydrylowanych wiśni 150 g czekolady mlecznej 50 g masła Rozpuść masło i czekoladę w kąpieli wodnej. Na biszkopt wyłóż masę chałwową i przyłóż ciastem orzechowym. Następnie posmaruj masą czekoladową, przykryj drugim biszkoptem. Placek polej polewą. Gotowe! Smacznego
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: 1 podwójna pierś kurczaka 1 jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 ząbek czosnku Chili – do smaku 2 średnie cebule 1 marchewka makaron chiński (ew. spaghetti
Kocham CzekoladęTorcik biszkoptowy z truskawkami i rabarbarem przełożony płatkami dzikiej róży z jabłkiem i ganache z białej czekolady zdecydowanie zadowolił Mamę przy okazji dzisiejszego święta. Biszkopt z poniższego przepisu wychodzi wilgotny, nie wymaga nasączania, ładnie wyrasta, jest puszysty i mięciutki. Tuż po wyjęciu z piekarnika warto nim.. rzucić, jakkolwiek to brzmi. Metodę tę można zastosować do każdego ciasta biszkoptowego, dzięki(...)pół szklanki mąki ziemniaczanej pół szklanki mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia tłuszcz do wysmarowania tortownicy Warstwa różana: dwie garści płatków dzikiej róży jabłko Ganache: 200g śmietanki tabliczka białej czekolady Dodatkowo: truskawki rabarbar listki mięty cukier puder Biszkopt: Białka ubijamy z solą na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Pod koniec ubijania dodajemy mąkę ziemniaczaną. Łączymy pianę z żółtkami i mąką
Wrzosowa Polanawtedy pyszności. No cóż ja tylko tłumaczę, że jak mówię, że dobre, to znaczy, że dobre :)) Miłego dzionka Wam życzę :)) Składniki na jakieś 8 szt: cała tabliczka gorzkiej czekolady 250 ml mleka 2 jajka mąką (ile ciasto zabierze do uzyskania odpowiedniej konsystencji u mnie jakaś szklanka i trochę) 1 łyżka cukru pudru (ja nie dawałam) Farsz: serek naturalny u mnie(...)President truskawki mięta cytrynowa 2 łyżeczki cukru pudru Mleko podgrzałam, dodałam do niego pokruszoną czekoladę. Mieszamy do momentu roztopienia się czekolady. Zostawiamy na chwilę do przestudzenia. Do miski dajemy mąkę, jajka i ewentualnie cukier, dodajemy mleko z rozpuszczoną czekoladą, miksujemy, jak jest potrzeba, żeby dodać mąkę, to dodajemy mąkę, a jak ciasto będzie za gęste to troszkę mleka. Na małej
kruche babeczkibyło, moje dziecko już lamenty zaczęło odprawiać, bo jak to, bo kiedy, bo już i rób co chcesz człowieku ;) Zrobiliśmy, dwa rodzaje :)) Teraz pierwsze z płatkami owsianymi, pomarańczami, czekoladą gorzką i białą. Inspirowałam się tym przepisem, trochę go zmodyfikowałam pod siebie. U mnie muffinek wyszło około 16 szt, ale miałam mniejsze papilotki. Babeczki wyszły pyszne :))) Składniki: 2 szklanki mąki(...)szklanki cukru trzcinowego 2 jajka otarta skórka z 2 pomarańczy sok wyciśnięty z 2 pomarańczy 100 ml maślanki 50 g roztopionego masła 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia czekolada gorzka czekolada biała Na początku roztapiamy masło, ocieramy skórkę z pomarańczy i wyciskamy sok. Ja pokroiłam sobie również czekolady. Składniki suche mieszamy w jednej misce, składniki mokre w drugiej. Formę
kruche babeczkisię mleka, zmniejszyć ogień i intensywnie mieszać przez ok. 1 minutę. Pozostawić do ostudzenia. I cała reszta: Aby „szalupy” stały na talerzach, zrobiłam im podstawki z gorzkiej czekolady, rozpuszczając ją w kąpieli wodnej i nakładając łyżeczkę płynnej czekolady na papier do pieczenia i przyklejając szalupę. Pozostawiłam aż czekolada wystygnie i stężeje i delikatnie odkleiłam razem z szalupą(...)pomocą rękawa cukierniczego (łyżka też będzie idealna) domowy budyń i dodałam ulubione owoce (u nas rozmrożone zeszłoroczne borówki i truskawki). Całość niechlujnie pokropiłam rozpuszczoną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą. SMACZNEGO
gutfutMąż przywiózł truskawki. Miałam ochotę na wypiek, przy którym nie ma dużo pracy. Takim to sposobem do wieczornego kubka mleka mamy drożdżóweczki z budyniem i truskawkami
Kocham CzekoladęNawet nie wiecie jaki mam problem z jedzeniem teraz czegokolwiek... Jako że karmię piersią nie chcę zaszkodzić Młodemu. Słuchając Teściowej i Położnej powinnam ograniczać się do
Kuchnia w czekoladzieTaką sałatkę przygotowałam jakiś czas temu, kiedy jeszcze dane było mi zjeść kawałek grillowanej kiełbaski i oczywiście pomarańcze. Pierwszy raz skusiłam się na takie połączenie i
Kuchnia w czekoladzieSkładniki na biszkopt kakaowy: 135 g mąki pszennej 25 g mąki ziemniaczanej 20 g kakao 5 jajek 200 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta
Kocham CzekoladęDzień Matki, może przygotujecie dla niej właśnie to ciasto, polecam. Dla 8-10 osób Przygotowanie: 30 min. Pieczenie: 50 min. Chłodzenie: 8 godz. Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 500 g ricotty 200 g kruchych ciasteczek maślanych typu sablés lub cookies* 100 g masła (lub margaryny) 2 jajka 100 g cukru 60 g mąki pszennej(...)jajkami, 50 g cukru, cukrem waniliowym i 3 łyżkami mąki. Wlej do formy i piecz w piekarniku około 45-50 min. Pozostaw do ostudzenia. W rondlu zagotuj mleko. Rozpuść czekoladę i masło w kąpieli wodnej***. Zdejmij z ognia i dodaj resztę cukru, 60 g mąki, a następnie gorące mleko. Doprowadź do wrzenia i gotuj, cały czas energicznie mieszając trzepaczką rózgową
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska