"Popękane" ciasteczka czekoladowe

"Popękane" ciasteczka czekoladowe

Te pyszne, czekoladowe, „popękane” ciasteczka są idealne, gdy macie ochotę przekąsić coś słodkiego :) Są mocno czekoladowe, lekko chrupiące z wierzchu, z miękkim środkiem, a do tego same się dekorują! Charakterystyczne pęknięcia, przypominające marmurowy wzór, tworzą się podczas pieczenia, kiedy to obtoczone w cukrze pudrze ciastka rosną, a biała, cukrowa warstewka rozchodzi się na boki odsłaniając ciemne ciasto. Ciasteczka są bardzo smakowite! Polecam :) Przepis pochodzi z książki „Ciasteczka” autorstwa Elinor ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MyCookBook.pl

Autor

Ania R.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasteczka, czekolada, ciastka , ciasto, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, orzechy, czekoladowe ciasteczka , ciasteczka z czekolada, ciasto z orzechami, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasteczka waniliowe, biała czekolada, pyszne ciasto

Inne przepisy z MyCookBook.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.