Szybkie w przygotowaniu muffinki z dodatkiem szpinaku, o niesamowitym, pięknym, zielonym kolorze ucieszą nie tylko oko, ale i podniebienie. W wersji bez kremu- do przygotowania w
Kuchnia w czekoladziedomowe a la rafaello jest naprawdę prosty i każdy sobie powinien z nim poradzić. Spróbujcie. Zostawiam Was z tą słodkością i jadę na urodzinowe przyjęcie Składniki: 1 tabliczka białej czekolady 100 g 3/4 szklanki drobnych wiórków kokosowych 2 1/2 łyżki cukru pudru 50 g masła / margaryny (nie z lodówki) do obtoczenia: strzelająca posypka Popping Candy (u mnie z Cukieteria(...)odrobina wiórków kokosowych Przygotowanie: Czekoladę łamiemy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w wersji ekspresowej (ja taką dziś wykorzystałam) w mikrofali (Uwaga! czekolada nie ma się całkowicie w tym wypadku rozpuścić, ale być bardzo miękka, ciągnąca). Masło lub margarynę przekładamy do miski, dodajemy cukier puder i dokładnie miksujemy. Następnie stale miksując dodajemy naszą czekoladę. Odkładamy mikser, dosypujemy do naszej masy
Słodkie okruszkiWspominałam Wam już, że zostałam obdarowana cukinią...? No właśnie ;) Jeśli również macie jej pod dostatkiem, to przygotujcie taką oto sałatkę. Wystarczy dodać marchew, papryki oraz cebulę
Kuchnia w czekoladzieSkładniki na nadzienie: 200g wiórków kokosowych ⅓ szklanki mleka kokosowego (najlepiej tego kremu z góry puszki) 2 łyżki oleju kokosowego 2-3 łyżki miodu Składniki na polewę 1 duża gorzka czekolada 3 łyżki oleju koksowego 2-3 łyżki mleka kokosowego (jak ktoś lubi bardzo słodkie może dodać miód) Przygotowanie: Składniki na nadzienie wrzucamy do miski i mieszamy, następnie formujemy w kształt(...)wielkość batoników (możemy zrobić kilka małych albo jeden super wielki bounty). Wstawiamy do lodówki na około godzinę, aż nasze batoniki stwardnieją. Kolejno rozpuszczamy w garnuszku czekoladę, olej kokosowy oraz mleko. Wszystko dokładnie mieszamy i w tak rozpuszczonej czekoladzie zanurzamy nasze batony (co najmniej dwukrotnie). Oblane czekoladą batoniki odkładamy do lodówki, aby czekoladowa polewa zrobiła się twarda. Przed zjedzeniem posypujemy batonik
PaleoLifeDoskonała w smaku, o kremowej konsystencji i delikatnej barwie. Podana z pieczoną, chrupiącą ciecierzycą oraz z intensywnie zielonym mchem jadalnym podbiła moje serce. Jeśli Wy także
Kuchnia w czekoladziebyście chcieli :) Każdego dnia jest do wyboru pięć smaków, w tym zawsze jeden wegański. Jakie to smaki właściciele na bieżąco informują na facebooku lodziarni. Zdecydowanie polecamy borówkę z białą czekoladą (prawdziwy sztos!), śmietankę z oreo (ach!) i białą czekoladę z malinami (wymiata)! Smaki, które próbowałyśmy: Śmiatanka z oreo Biała czekolada z malinami Borówka z białą czekoladą Malina Malina sorbet Truskawka
Kolizje SmakówNiedoceniane przeze mnie kuleczki ciecierzycy doskonale sprawdziły się jako chrupiąca przekąska, a także jako dodatek do kremu z cukinii. Pomysł na nie zaczerpnęłam z internetu. W
Kuchnia w czekoladzieNie za duży, nie za mały- taki właśnie jest deser przygotowany w kieliszkach do wina. Smak jagód pod postacią galaretki i delikatnej pianki jagodowej doskonale łączy
Kuchnia w czekoladzieCiekawy kolorystycznie, ale i smakowo mech jadalny możemy wykorzystać do zup, mięs i ziemniaków. Doskonale sprawdzi się także jako element dekoracji naszych potraw. Do jego przygotowania
Kuchnia w czekoladziemogło go u mnie zabraknąć :) A jeśli jest on w dodatku na tak czekoladowym spodzie to nie łatwo się od niego oderwać :) Składniki: Czekoladowy spód: 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 200 g masła 1,5 szklanki cukru pudru 4 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera do serników(...)szklanka cukru 1 cukier wanilinowy 1 budyń śmietankowy 5 łyżek śmietany 18 % 5 jajek 6 połówek brzoskwiń z puszki Sposób przygotowania: 1. Czekoladowy spód: Obie czekolady rozpuszczamy na parze i odstawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch z cukrem pudrem. Następnie dodajemy po jednym jajku, dokładnie miksując po każdym. Do masy dodajemy mąkę z proszkiem oraz płynną czekoladę
Na Ciasteczkowych PapierachWiecie już jak bardzo lubię jagody, a jeśli chodzi o migdały... jest podobnie :) Zwłaszcza teraz kiedy staram się unikać wszelkich orzechów, to nadrabiam właśnie migdałami. Wyobraźcie
Kuchnia w czekoladzieSkładniki: 250g borówki amerykańskiej (równie dobrze mogą być jagody) 150g masła 3 jajka 100g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 100g jogurtu naturalnego 270g mąki pszennej kilka
Kocham Czekoladęzimnego masła 2 łyżki cukru pudru 1 jajko łyżka cukru z prawdziwą wanilią – u mnie domowy, nie przesiany, stąd czarne „paprochy” w cieście NADZIENIE: 5 dag mlecznej czekolady 200 ml dobrze schłodzonej śmietany kremówki 30% - u mnie bezlaktozowa cukier puder płaska łyżeczka żelatyny 1/4 szklanki wrzącej wody ok. 30 dag jeżyn WYKONANIE: Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem pudrem i cukrem(...)minut do zrumienienia. Odstawić do wystudzenia. Po wystudzeniu wyjąć z formy, przełożyć na płaski talerz. Razem z tartą upiec listki z ciasta, pilnując, żeby się nie przypaliły. Czekoladę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, dwie łyżki odłożyć, resztę rozsypać równą warstwą na wystudzonym cieście. Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie. Dobrze schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dosłodzić według smaku, zmiksować
Kuchenne zapiski EdytyDelikatne ciasto i pyszny farsz z białego sera i jagód leśnych. Tak przygotowane pierożki posmakują każdemu: i dużemu i małemu. Dodatkowo kuszą swoim pięknym, fioletowym kolorem
Kuchnia w czekoladziekokosowym najlepiej własnej roboty (przepis znajdziecie na blogu w zakładce mleko kokosowe). Smak kokosa jest fajnie w nich wyczuwalny, miłośnicy kokosa będą zadowoleni. Do tego smażone banany i gorzka czekolada, aby przełamać słodycz i obiad na słodko, jak z najlepszej restauracji gotowy. Składniki: ( na 9 placuszków dla 2 osób) 125 gram mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki(...)trzcinowego szczypta soli 2 jajka (oddzielnie żółtka i białka) 200 ml mleka kokosowego masło klarowane lub olej do smażenia Ponadto: 2 małe banany kawałeczek masła 50 gram gorzkiej czekolady wiórki kokosowe Przygotowanie: Mąkę przesiać do miski razem z proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka, cukier trzcinowy i mleko kokosowe. Zmiksować na niskich obrotach na gładkie ciasto. W osobnej misce ubić
Wołowina od rekina