Składniki: 2 łyżki masła wiórki kokosowe 80 g gorzkiej czekolady 2 jajka szczypta soli 6 łyżek cukru trzcinowego 1 cukier waniliowy Wykonanie: Foremki wysmarować masłem oraz posypać wiórkami kokosowymi. Czekoladę podgrzać w kąpieli wodnej aż się rozpuści. Żółtka utrzeć na biało z 3 łyżkami cukru, połączyć z czekoladą i cukrem waniliowym. Do białek dodać sól i resztę cukru i ubić na pianę. Wymieszać pianę z żółtkami tak aby czekolada nie zastygła. Masą napełnić foremki. Piec w 180 stopniach przez około 20-25 min... czytaj dalej...
Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...