czarna porzeczka - 3345 przepisów (strona:108/223)

NIEBIAŃSKI CHŁÓD 220

wracam do świata żywych . Ciasto jest tak pyszne,że musiało tutaj trafić . Składniki: 1 duża paczka krakersów 2 duże paczki herbatników masa krówkowa z puszki słoik dżemu z czarnej porzeczki 500 ml śmietany kremówki 36 % 2 budynie śmietankowe z cukrem 1/2 l mleka  masło  2 łyżki cukru pudru 100g płatków migdałowych Na blaszce

Niespełnione zdolności kulinarne
Ciasto śliwka w czekoladzie 101

wierzch: 200 g czekolady mlecznej 1 łyżka masła 250 g śliwek suszonych 1 szkl wiśniówki (lub 1/2 szkl śliwowicy+1/2 szkl.wody) dodatkowo:  2 słoiczki dżemu z czarnej porzeczki   Przygotowanie: śliwki: Śliwki suszone zalewamy wiśniówką lub rumem czy śliwowicą wymieszanym z wodą i odstawiamy na 2-3 godziny. biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywno, następnie

Bon appetit mon amie
Ciasto Niedzielne 540

przygotowaną masę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Ciągle ubijając, stopniowo dodajemy cukier, oraz serek mascarpone. Przestygnięty biszkopt smarujemy dżemem z czarnej porzeczki. Na biszkopt wykładamy przygotowaną masę. Wierzch ciasta posypujemy migdałami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto Niedzielne pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Jak udekorować stół na Wielkanoc - trzy przepisy dla każdego na Wielkanoc! 91

mieszaj rózgą aż masa zgęstnieje i zacznie się gotować gęsty krem. Gorącym kremem nadziewaj babeczki, posyp otartą skórką z cytryny. Dodaj owoce świeże lub kwaśną konfiturę np. z czarnej porzeczki, całość możesz polać również czekoladą. Obłędne połączenie smaków! Do serwowania babeczek użyłam podłużnych talerzy FARGKLAR , sprawdzają się super jako półmiski na warzywa, dodatki, ale również właśnie jako patery

SMYKWKUCHNI
naleśniki delikatne budyniowe z dżemem... 96

opakowanie, cukier 2 łyżki, sól 2 szczypty, kurkuma 1 łyżeczka, jajka 2 sztuki "L", mleko 1/2 litra, woda gazowana 2-3 szklanki, olej rzepakowy 5 łyżek, dżem z czarnej porzeczki 280 gram lub inny Do wysokiego pojemnika wsypać mąkę tortową, budyń waniliowy, cukier, kurkumę, sól, wbić jajka, wlać mleko, olej, wodę gazowaną i mikserem wszystko dokładnie połączyć

W Mojej Kuchni Lubię
Gofry z miodem i sokiem z cytryny + wyniki konkursu z Dezal 93

ogródka sprawiają że ślinka na sam widok cieknie z podbródka! Posypane do smaku cukrem pudrem, z malinami które wraz z dziećmi i rodziną mogę chrupać godzinami z czarnymi porzeczkami – to dopiero jest niebo w gębie pyszniejszych gofrów nikt nie robi w okolicy obrębie ! Ale ! Co to się stało, DEZAL Pro – Nowa Dęba gofrownice daje z taką najlepiej

Słodkie okruszki
Kostka malinowo - bezowa / Meringue Raspberry Cake 152

szklanki cukru, szklanka mąki, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia kilka łyżek wody z sokiem z cytryny do nasączenia biszkoptu kilka łyżek kwaskowatego dżemu (malinowego lub z czarnej porzeczki) na malinowy krem budyniowy: 2 opakowania budyniu malinowego bez cukru (40g) 750 ml mleka, 100 g masła, 3-4 łyżki cukru (lub do smaku) 2 galaretki malinowe

Lekcje w kuchni
Mazurki wielkanocne – 10 najlepszych przepisów 102

malinowy z różami przepis na: Leśny Zakątek 8. Mazurek makowy przepis na: Gotuj Zdrowo Kolorowo 9. Kokosowy mazurek z truskawkami przepis na: Szalona Kuchnia Eweliny 10. Mazurek z czarną porzeczką i białą czekoladą przepis na: Moje Małe Czarowanie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Mazurki wielkanocne – 10 najlepszych przepisów pochodzi z serwisu Babskie Porady

BabskiePorady.pl - Przepisy
Tort kawowy kruchy, z nutą porzeczki 120

cukru pudru  20 dag masła w temperaturze pokojowej  5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka spirytusu ½ łyżeczki esencji waniliowej odrobina soli 1 słoiki galaretki z czarnej porzeczki - do smarowania blatów Przygotowanie tortu Przygotowanie tortu kruchego zaczynamy od upieczenia blatów z kruchego ciasta.  Jak upiec kruche blaty Do miski lub na stolnicę wysypujemy mąkę, cukier puder

Korniszonki
Tort kawowy kruchy, z nutą porzeczki 95

cukru pudru  20 dag masła w temperaturze pokojowej  5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka spirytusu ½ łyżeczki esencji waniliowej odrobina soli 1 słoiki galaretki z czarnej porzeczki - do smarowania blatów Przygotowanie tortu Przygotowanie tortu kruchego zaczynamy od upieczenia blatów z kruchego ciasta.  Jak upiec kruche blaty Do miski lub na stolnicę wysypujemy mąkę, cukier puder

Gotujemy i jemy
Ciasto bez pieczenia 3 BIT 56

ciasto bez pieczenia 3 BIT. Idealne dla osób które lubią bardzo słodkie desery. Składniki 6-7 paczek herbatników petit beurre 1 puszka masy kajmakowej 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki lub innego kwaskowatego 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 500 ml mleka 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Wasze Przepisy
BANANOWE GOFRY I FIT GOFRY BEZGLUTENOWE 113

bardzo lubi i często je robię, bo robi się je błyskawicznie. Pasują do wszelakich dodatków, Krzysiek zazwyczaj je je z owocami i jogurtem czy też domowym dżemem z czarnej porzeczki czy jagód. Polecam Wam je bardzo dzieciakom. Fit gofry są alternatywą dla mąki glutenowej, są też fajnym patentem na to, jak przemycić do diety siemię lniane

SMYKWKUCHNI
Ciasto Usta Grażyny 251

twarogowego na sernik 2 galaretki malinowe 1/2 szklanki cukru 500 ml śmietany kremówki 500 ml wody GALARETKA 2 galaretki malinowe 800 ml wody DODATKOWO 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki 200 g biszkoptów okrągłych 160 g herbatników Uwaga: Ilość herbatników i biszkoptów zależy od ich rodzaju (firmy) jedne są lżejsze, inne cięższe. Podałam przybliżoną wartość. Lepiej kupić więcej

Przepiski.pl
Ciasto półkruche z dżemem 75

delikatna pianka to zdecydowanie jedno z lepszych połączeń w słodkich wypiekach. Do tej pory wśród tego typu ciast królował pleśniak, który robiłam z dodatkiem konfitury śliwkowej lub z czarnej porzeczki i obowiązkowo z warstwą ciasta kruchego z kakao. Tym razem postanowiłam nieco poeksperymentować i zrezygnowałam z dodawania kakao, a konfiturę śliwkową zastąpiłam dość wyrazistym w smaku i słodkim

Kuchcik gotuje
Ciasto Usta Grażyny 316

twarogowego na sernik 2 galaretki malinowe 1/2 szklanki cukru 500 ml śmietany kremówki 500 ml wody GALARETKA 2 galaretki malinowe 800 ml wody DODATKOWO 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki 200 g biszkoptów okrągłych 160 g herbatników Uwaga: Ilość herbatników i biszkoptów zależy od ich rodzaju (firmy) jedne są lżejsze, inne cięższe. Podałam przybliżoną wartość. Lepiej kupić więcej

Przepiski.pl

Proponowane wyszukiwania