czarna porzeczka - 3345 przepisów (strona:104/223)

Piernik przekładany bez miodu 79

Pieczemy ok. 55- 60 minut w temp. 175-180 stopni+termoobieg  ( do suchego patyczka). Studzimy.  Kroimy na trzy(cztery) blaty.   Przełożenie: ½ słoika dżemu z czarnej porzeczki bądź powideł nasączenie: ½ szklanki mocnej , osłodzonej herbaty polewa deserowa WYKONANIE : blat piernikowy + nasączenie +½ dżemu    blat piernikowy + nasączenie + ½ dżemu   blat piernikowy   polewa Smacznego! p { margin

Domowe ciasta
Owoce jagodowe a nowotwory 57

jagodowych przypomnijmy jeszcze, że do tej grupy należy tak naprawdę bardzo wiele gatunków, różniących się kolorem, smakiem i składem biochemicznym (warto wymienić wśród nich m.in. borówki, jagody kamczackie, maliny, porzeczki czarne i czerwone, jeżyny, aronię, agrest, truskawki i minikiwi). „Ważne jest, abyśmy jedli różnorodne owoce jagodowe, aby móc czerpać korzyści z różnych witamin i składników mineralnych, które

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mini bezy z konfiturą jeżynową 54

jestem fanką innych wypieków. Musze jednak przyznać jedno – bezy, zwłaszcza w formie tych mini pavlovych są po prostu przepiękne! Ich słodycz przełamuje lekko kwaskowata konfitura z jeżyn i czarnej porzeczki od  … Artykuł Mini bezy z konfiturą jeżynową pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Ciasto orzechowa pychotka 73

łyżki cukru 2 łyżki miodu 180 g orzechów MASA 2 budynie śmietankowe bez cukru 200 g masła 3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru DODATKOWO 1/2 słoika dżemu z czarnej porzeczki 1/2 szklanki migdałów Wykonanie Mąkę przesiewamy na stolnicę. Robimy wgłębienie, w które przekładamy masło, jajka, cukier, sodę oraz miód. Całość zagniatamy na ciasto. Z ciasta formujemy dwie kulki

Alle Dobre!
Drożdżówki z makiem 56

podsypanej mąką na kształt dużego prostokąta. Ciasto równomiernie posmarować kolejno powidłami śliwkowymi oraz masą makową, omijając brzegi. Powidła możesz zastąpić dowolnym dżemem lub konfiturą. Pasować będzie dżem z czarnej porzeczki, wiśni lub jagód. Ciasto zwinąć w rulon wzdłuż dłuższego boku. Pokroić na kawałki. Drożdżówki ułożyć nadzieniem do góry na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować roztopionym masłem

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania