Ptysie z kreme z czarnej porzeczki

Ptysie z kreme z czarnej porzeczki

Ptysie z kreme z czarnej porzeczki

  PTYSIE Z KREMEM PORZECZKOWYM Składniki: ptysie: 250 ml wody 125 g masła 1 szkl mąki 4 jajka krem: 200 g czarnej porzeczki + 1 łyżka cukru 3 białka 210 g cukru Przygotowanie: ptysie: Wodę gotujemy z masłem, a kiedy zacznie wrzeć dosypujemy mąkę i mieszamy aż ciasto zrobi się gęste i zacznie odklejać się od ścianek rondla. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia.  Do wystudzonej ciasta dodajemy po jednym jajku cały czas miksując ciasto.  Ciasto przekładamy do worka cukierniczego, z którego wyciskamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon appetit mon amie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.