też pikantnych serów oraz delikatnych wędlin lub aksamitnych pasztetów do smarowania z kolei doskonale pasują konfitury owocowe czy warzywne (np. słodka konfitura z pomarańczy, wytrawna konfitura z czarnej porzeczki lub czerwonej cebuli). A miód? Miód to doskonały kompan dla pikantnych serów z niebieską pleśnią oraz słodkich, esencjonalnych słodkich win. W kolejnym wpisie dowiecie się, jak to wszystko
Kate's Kitchenlody śmietankowo-owocowe gotowe. Kto się skusi? Składniki: 500 ml śmietanki 36% (zimna) 250-300 g mleka zagęszczonego słodzonego 2 pełne łyżki pasty owocowej Lauretta – u mnie czarna porzeczka (ale może być inna) Przygotowanie: W wysokiej misce umieszczamy całą śmietankę i mleko zagęszczone słodzone. Miksujemy składniki na puch (nie na sztywno). Pół masy przelewamy do pojemnika z pokrywką
Słodkie okruszkiMasło 200 g Kokosowa posypka: Wiórki kokosowe 1 i 1/2 szklanki Masło łyżka Cukier 1/2 szklanki Dodatkowo: Woda 1/2 szklanki wody + łyżka soku z cytryny Dżem z czarnej porzeczki Przygotowanie: Przygotowanie kremu: Kajzerki namoczyć w 500 ml mleka i odstawić na ok. 15 minut. Po tym czasie rozdrobnić widelcem. Dodać wiórki kokosowe i całość wymieszać. Pozostałe mleko zagotować
Kulinarne przygodyChlebek rabarbarowy to drożdżowe ciasto zawijane z rabarbarem i upieczone w formie chlebka. Kolor bladego rabarbaru wzmocniłam dodatkiem czarnej porzeczki. Nadzienie jest pyszne, winne i bardzo wyraziste w smaku. Chlebek jest tak pyszny, że trudno poprzestać na jednym kawałku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Poznaj sprawdzony przepis na tradycyjny pleśniak na dużą blachę, znany także jako Skubaniec. Wyśmienite ciasto na kruchym spodzie przełożone dżemem z czarnej porzeczki, pianką z białek oraz chrupiąca kruszonką. Idealne przełamanie słodko-kwaśnego smaku. Szukasz inspiracji na warstwowe ciasto na dużą blachę, ale nie chcesz się napracować? Jeśli tak, to przepis na pleśniaka, który czytasz jest właśnie
Ania gotujemascarpone 200 ml śmietanki 30% Śmietankę ubijam, dodaję do niej kajmak i mascarpone i delikatnie miksuję na małych obrotach do połączenia się składników. Dodatkowo – 220 g dżemu z czarnej porzeczki bez cukru Teraz przystępuję do złożenia tortu. Ciasto kroję na trzy równe blaty. Nasączam pierwszy blat 1/3 kawy, wykładam dżem, na dżem krem czekoladowy. Przykrywam drugim blatem, blat
Słodki sentymentsię do popołudniowej kawy, ale także na wiele innych okazji. Domowe ciasto 3 bit składa się z herbatników, pysznej masy budyniowej i bitej śmietany. Dzięki dżemowi z czarnej porzeczki ciasto jest dobrze wyważone i nie za słodkie. Jeśli uwielbiasz ciasta bez pieczenia, a do tego lubisz robić proste desery inspirowane znanymi słodkościami, to polecam koniecznie wypróbować
Alle Dobre!perdu roulé – tosty francuskie z rocottą i malinami → Naleśniki żytnie z mascarpone, masłem orzechowym i bananami → Placuszki serowe z borówkami → Naleśniki z płatków kukurydzianych z twarożkiem i czarną porzeczką Artykuł Pełnoziarniste tosty francuskie z kremem mleczno – orzechowym Nutlove pochodzi z serwisu Oryginalny smak
Oryginalny smakwkładamy do lodówki. Beza: 6 białek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1 kisiel (u mnie wiśniowy) 3-4 garści posiekanych orzechów włoskich 2 słoiczki dżemu z czarnej porzeczki (po ok. 300 g każdy) Białka ubijamy z solą na sztywną pianę, stopniowo dodajemy partiami cukier, cały czas miksując, do czasu aż cukier się rozpuści. Na końcu wsypujemy
Cynamonowe szczęściełyżeczki soli 100g drobnego cukru 1 jajko 120ml mleka 125g letnich owoców (u mnie: lekko rozmrożona na papierowym ręczniku mieszanka 'Summer Fruits' Lidla - jeżyny, borówki, maliny i czarna porzeczka) 100g białej czekolady - posiekanej tabliczki, albo gotowych groszków do pieczenia Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj wybraną foremkę - wyłóż papierem do pieczenia. Stop masło (w mikrofali, albo w garnuszku) i odstaw
Lejdi of the housePORZECZKOWO-MORELOWE MONOPORCJE Składniki: (12 porcji) biszkopt: 2 jajka 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa porzeczkowa: 230 g czarnej porzeczki mrożonej 3 łyżki cukru 3 łyżki wody 250 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 100 g białej czekolady 250 g serka mascarpone 250 g sera białego
Bon appetit mon amieOGÓRKI KISZONE Składniki 2 kg świeżych ogórków gruntowych pęczek kopru z baldachami 10 cm korzenia chrzanu 4 łyżki soli kamiennej 2 litry wrzątku 2 główki czosnku liście chrzanu, czarnej porzeczki lub wiśni 4 litrowe słoiki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Do wykonania ogórków kiszonych będziemy potrzebować 4 litrowych słoików. Jeśli chcecie przygotować większą ilość ogórków, należy podwoić lub potroić
Przepiski.plserka mascarpone 1 łyżka cukru Nasączenie: około 100-150 ml wody wymieszanej z sokiem z cytryny Dodatkowo: 200g powideł śliwkowych (może być dżem np. wiśniowy lub z czarnej porzeczki) Drip: 80g czekolady mlecznej 80g śmietanki 30-36% Ozdoby: kolorowe kuleczki motylki 3D (na końcu podałam link do sklepu) topper Prosty tort Drip Cake
Di gotujeręcznik. Posypać cukrem pudrem i podawać póki gorące. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Paluchy z batata z kokosem → Słodkie bułeczki bananowe z dżemem z czarnych porzeczek → Oponki serowe → Naleśniki z bananami, serkiem mascarpone i sosem karmelowym → Naleśniki żytnie z mascarpone, masłem orzechowym i bananami Artykuł Smażone banany w cieście pochodzi z serwisu Oryginalny smak
Oryginalny smak