czarna porzeczka - 3345 przepisów (strona:106/223)

Nalewka z aronii 73

krok po kroku w prosty i szybki sposób wykonać aroniówkę. Nalewka z aronii to kolejny alkoholowy wyrób. W tym roku robiłam już nalewkę z wiśni i nalewkę z czarnej porzeczki . Obie lada dzień będę odsączała :-). Moja babcia często robiła nalewki, które leniwie sączone zimową porą, przypominały nam wakacyjne smaki owoców . Poszłam w jej ślady i każdego roku staram

Ania gotuje
Dieta aby uniknąć niedoboru witaminy C 74

ilościach, ponadto często są sprowadzane z innych krajów, a podczas długotrwałego transportu i przechowywania kwas askorbinowy jest niszczony. Dużo witaminy C zawiera papryka, a także brokuły, szpinak i czarna porzeczka . Dojrzałe pomidory, pietruszka i zielona cebula zawierają wystarczającą ilość witaminy C. W sezonie przydatne jest robienie sałatek witaminowych i przygotowywanie deserów ze świeżych jagód. Witamina C nie jest lekiem

ProstePesto.pl
Ekspresowy murzynek - rewelacyjny ! 112

Składniki: 3 jajka 1 szklanka drobnego cukru 1,5 szklanki mleka 2% 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka oleju 4 czubate łyżki powideł lub dżemu u mnie z czarnej porzeczki" 3 łyżki ciemnego kakao 1,5 łyżeczki sody 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1. Składniki suche: cukier, mąką, kakao, soda i proszek do pieczenia mieszamy w jednej

kruche babeczki
Keto śmietanowiec (Paleo, LowCarb, bez nabiału) 99

wodą, po czym połączyć z mlekiem kokosowym. Podzielić masę na 5 części, do każdej dodać ok. 1/3 łyżeczki bolero w wybranym smaku ( u mnie: marakuja, kiwi, malina, czarna porzeczka i borówka). Każdą wylewać kolejno na poprzednio stężałą warstwę. Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Przed serwowaniem wstawić foremkę do ciepłej wody na kilka

Modern Cave Girl
Współpraca z "Apimar" 83

produkcją miodu sztucznego i syropu cukru inwertowanego. Blog po raz pierwszy nawiązał z niniejszą firmą współpracę. W paczce znajdowało się:  miód kremowany z truskawką miód kremowany z czarną porzeczką miód kremowany z maliną miód kremowany z kakao miód kremowany z pomarańczą miód nektarowy wielokwiatowy  Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów! Zapraszam

Truskawkowa Fiesta
Ptysie z kreme z czarnej porzeczki 92

PTYSIE Z KREMEM PORZECZKOWYM Składniki: ptysie: 250 ml wody 125 g masła 1 szkl mąki 4 jajka krem: 200 g czarnej porzeczki + 1 łyżka cukru 3 białka 210 g cukru Przygotowanie: ptysie: Wodę gotujemy z masłem, a kiedy zacznie wrzeć dosypujemy mąkę i mieszamy aż ciasto zrobi się gęste i zacznie odklejać się od ścianek rondla. Odstawiamy

Bon appetit mon amie
Placek z czarną porzeczką 87

Składniki : 2 czubate szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 6 jaj 6 łyżek oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/2 szklanki cukru czarna porzeczka ok.20 dag Przygotowanie : Całe jajka utrzeć z cukrem Mąki i proszek zmieszać Do utartych jaj dodawać na przemian zmieszane mąki i olej Utrzeć dokładnie Na wysmarowaną tłuszczem blaszkę wyłożyć 3/4 masy

Proste Potrawy
Domowe ogórki kiszone 70

dobro narodowe i nieodłączny element kuchni polskiej. Uwielbiam je od dziecka. Pamiętam te ogromne ilości słoików, po brzegi wypełnionych ogórkami, które robiła mama. Ja przeważnie zbierałam pachnące liście czarnej porzeczki i wiśni, aromatyczne kwiaty kopru i świeży czosnek. Tata kopał […] Artykuł Domowe ogórki kiszone pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Kompot z wiśni bez drylowania do słoików na zimę 76

przed snem. Kompot z wiśni – dodatki smakowe. Kompot z wiśni możemy urozmaicić o dodatki smakowe. Listki mięty ubogacają smak i poprawiają wartości zdrowotne. Osobiście bardzo lubię dodatek czarnej porzeczki lub malin do kompotu. Dla osób lubiących eksperymenty w kuchni, polecam dodatek korzennych przypraw. Mam na myśli przede wszystkim: goździki, kardamon, cynamon oraz imbir. Świetnie komponuje się także

Ania gotuje
Kompot porzeczkowo-wiśniowy- szybka metoda 74

Składniki: ok.1 kg wiśni 1 i 1/2 kg czarnych porzeczek cukier, woda Przygotowanie: Owoce umyć Do garnka wlać ok. 6 l. wody, wsypać cukier- u mnie 1 kg Wsypać owoce, zamieszać Gotować ok. 5 min. po wypłynięciu owoców na wierzch, zdjąć garnek z ognia Do umytych słojów nalewać bardzo ostrożnie esencjonalny kompot Brzegi słojów wycierać jeśli polaliśmy kompotem, przykrywać

Proste Potrawy
Kremowa czekoladka 94

masło ucieramy do białości (ok 10 minut na najwyższych obrotach miksera), a następnie dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu i miksujemy do połączenia. Dodatkowo: słoik kwaśnego dżemu (np z czarnej porzeczki) herbatniki 100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej 3-4 łyżki mleka Złożenie ciasta: Biszkopt przekrawamy na pół. Na jednej połowie rozsmarowujemy dżem, na dżem dajemy 2/3 kremu budyniowego

Cynamonowe szczęście
Tarta mus czekoladowy z czarną porzeczką na orzechach tygrysich 75

Post Tarta mus czekoladowy z czarną porzeczką na orzechach tygrysich pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara

Codogara
Śmietankowe cappuccino 105

kremem cappuccino ) ale to, które zrobiłam ostatnio na wilgotnym kawowym spodzie nieco przypominającym brownie z kremem budyniowym o smaku cappuccino i warstwą śmietankową, przełamane odrobiną kwaśnego dżemu z czarnej porzeczki jest po prostu genialne. Dobrze się kroi, wygląda efektownie, a smak zachwyci najbardziej wybrednych fanów ciast warstwowych.  Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 120 g masła

Cynamonowe szczęście
Waniliowe naleśniki z miodowym serkiem (naleśniki bez jajek) 75

znajdziecie również pyszne kremowe miody smakowe, które uwielbiam dosłownie wyjadać łyżeczką prosto ze słoiczka i tworzyć z nimi pyszne przepisy. Miód z cynamonem, kakao, truskawką, pomarańczą, maliną czy czarną porzeczką. Cudne! A kropką nad “i” są pyszne miody z dodatkami, np. miód z orzechami czy miód z żurawiną. Polecam Wam zajrzeć do Spiżarni Smaku i odkryć

Słodkie okruszki
Merlot, Buhac, 2019, Chorwacja 58

intensywności i pomimo, że wino jest bez wady, nie każdemu może przypaść do gustu. Biorąc pod uwagę charakterystykę aromatów, znajdziemy tutaj dużo ciemnych owoców leśnych, takich jak jeżyny, czarne porzeczki i borówki. W pierwszym nosie wyjątkowo intensywne są aromaty ziemiste, ściółki leśnej, grzybów oraz mokrych liści, które po dłuższej chwili kontaktu z powietrzem zdecydowanie łagodnieją i pojawiają się

Kate's Kitchen

Proponowane wyszukiwania