czarna porzeczka - 3345 przepisów (strona:101/223)

Ciasto Porzeczkowa Fantazja 402

dodajemy po 2-3 łyżki budyniu; budyń będzie po wystudzeniu bardzo gęsty). Łyżką nakładać porcje kremu na dżem, delikatnie wyrównać całość. Na krem budyniowy nałożyć pozostały dżemu z czarnej porzeczki. Przygotować posypkę: na 2 łyżkach masła zrumienić sezam z kokosem i cukrem pudrem (zajmie to kilka minut). Gdy całość będzie ładnie pachnieć i zmieni kolor na złoty, odstawić

Lekcje w kuchni
Kantyczka 335

jajek 2 szkl cukru pudru 2,5 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/2 szkl maku duża paczka okrągłych biszkoptów słoik dżemu z czarnej porzeczki Polewa: 1/4 kostki margaryny 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao 2 łyżki mleka łyżeczka żelatyny orzechy i wiórki kokosowe do dekoracji Ciasto: Składniki powinny być w temp. pokojowej

Smakołyki Asi
Śmietanowiec z owocami i galaretką - dwie warstwy 371

Śmietanowiec z owocami i galaretką Śmietanowiec z owocami i galaretką - dwie warstwy Czas przygotowania: 60 minut + czas oczekiwania Proporcje na formy: 19 i 24 cm Składniki: 1 galaretka czarna porzeczka 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka cytrynowa  700 g śmietany 18% 4 łyżeczki żelatyny* 2 galaretki krystaliczne owoce do ozdoby: u mnie maliny, truskawki, jeżyny i borówki amerykańskie

Kulinarne przygody Gatity
Tort czekoladowy z musem z porzeczek 58

serka mascarpone (w temp pokojowej) / 200 g dobrej, gorzkiej  czekolady / 500 g śmietanki 36% dobrze schłodzonej / 3 łyżki cukru pudru mus porzeczkowy 150 g mrożonych czarnych porzeczek / mały słoiczek konfitury porzeczkowej / kieliszek wiśniówki /  ponadto 1 łyżeczka cynamonu / kieliszek rumu / 1/2 szklanki herbaty earl grey / cukrowe ozdoby do dekoracji Wykonanie biszkopt Białka jajek oddzielić od żółtek. Białka przełożyć

Raj dla Podniebienia
8 wskazówek zdrowego grillowania 82

Zawarte w nich substancje zniwelują działanie wolnych rodników występujących w grillowanym mięsie. Wybieraj jednak te o niskiej kaloryczności. Przykładowe owoce i ich kaloryczność na 100g: Truskawki 28 Maliny 29 Porzeczki czarne 35 Melon 36 Czarne jagody 45 Jabłka 46 Brzoskwinia 46 Wiśnie 47 Morele 47 Nektarynka 48 3. Stewia zamiast cukru. Przygotowując napoje na grilla

Dorota Smakuje
Nalewka z rabarbaru 65

Narodzenia. Dla mnie jak najbardziej ok, nie spieszy mi się zupełnie, mam w domu jeszcze sporo swoich trunków, które powoli sobie dochodzą. Leżakuje sobie aronia, leżakuje moja ulubiona czarna porzeczka. A, jeszcze jedno. Tomkowy przepis jest na 1 kg owoców, ja zrobiłam nalewkę od razu z potrójnej porcji, bo naprawdę sporo dobrego od niej oczekuję. Mam nadzieję, że się

Kardamonovy
Ciasto kawowe z mascarpone 61

gorąca woda: 100 ml śmietanka 30 – 36 %: 300 g serek mascarpone: 250 g żelatyna: 3 łyżeczki mleko: 50 ml cukier puder: 3 – 4 łyżki Galaretka: galaretka czarna porzeczka: 2 op. śliwki suszone: 100 g amaretto: 50 ml woda: 700 ml Ciasto kawowe – przepis Przygotowanie: Śliwki zalej gorącą wodą i zostaw na 10 minut. Następnie odcedź, dodaj

Kuchnia Na Wypasie
Batony energetyczne i proteinowe This -1 ze sklepu Aktywnyturysta.pl 64

roztopią się w temperaturze do + 50 stopni i nie zamarzną w temperaturze do - 40 stopni. Nie zawierają   zapychaczy. W ofercie sklepu znajdziemy batony o smaku czarnej porzeczki, czekoladowy, z dodatkiem konopii, z dodatkiem orzechów i superbaton energetyczny z guaraną

kruche babeczki
Czekoladowa kostka z nutellą 73

ekspresowe, miody, syropy, orzechy, owoce suszone, owoce kandyzowane, owoce w syropie, czekolady  i inne dodatki. Jednym słowem mają wszystko co jest potrzebne do cieszenia się smakiem ulubionej małej czarnej (może tylko poza ciastem, na które zapraszam do mnie), czy aromatem dobrej pysznej herbaty. Sklep ten działa na rynku od niedawna, ale wyróżnia go dbałość o jakość oferowanych(...)dość rzadki, ale jak widzicie na zdjęciach kroi się całkiem ładnie. Dodatkowo: ok. 1/2 szklanki zaparzonej i ostudzonej kawy (najlepiej od Venosa.pl ) słoik ok. 450 g dżemu z czarnych porzeczek 250 g herbatników (użyłam kakaowych z dyskontu) kakao do posypania   Jeden z blatów biszkoptów umieszczamy w blaszce i nasączamy kawą. Na biszkopcie rozsmarowujemy dżem, mój był dość rzadki

Cynamonowe szczęście
Bezalkoholowy poncz majowy 74

benedyktyńskiego mnicha Wandalbertusa z klasztoru w Prüm z 854 r. Podawano je w klasztorze jako napój leczniczy wzmacniający serce i wątrobę. Oryginalna mikstura  zawierała jeszcze liście czarnej porzeczki i winorośli. W średniowieczu poncz majowy uznawano za afrodyzjak. Bezalkoholowy poncz majowy

Cztery Fajery
Mazurek z powidłami i kajmakiem 78

kostka masła – 200g 100g cukru pudru 2 żółtka 1 łyżka śmietany 18% 3-4 łyżki powideł porzeczkowych puszka masy kajmakowej (400g) szczypta soli Możecie również wykorzystać powidła z czarnej porzeczki, albo powidła śliwkowe. Ważne jest aby przełamać odrobinę słodki smak kajmaku. Tak, tak ciasto powinno być słodkie, ale nie aż tak bardzo. Mazurek z powidłami i kajmakiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Drożdżówki z rabarbarem i orzechową kruszonką 61

lukier ucieramy na gładką masę i polewamy lekko przestudzone drożdżówki. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pączki pieczone → Jagodzianki → Słodkie bułeczki bananowe z dżemem z czarnych porzeczek → Rogaliki serowe ze śliwkami i cynamonem → Ciasto waniliowe z rabarbarem i kruszonką Artykuł Drożdżówki z rabarbarem i orzechową kruszonką pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Ciasto imieninowe 90

budyniu oraz orzechy. Na koniec wlewamy kawę. Proponuję robić to stopniowo i spróbować kremu, by wiedzieć czy taka jej ilość w kremie nam odpowiada. Dodatkowo: słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 100 g czekolady (może być mleczna, może być gorzka) 3-4 łyżki mleka Złożenie ciasta: Biszkopt kakaowy smarujemy cienką warstwą dżemu, na dżem wykładamy połowę kremu i przykrywamy

Cynamonowe szczęście
Fit pleśniak 83

orkiszowej, 75 g mąki kukurydzianej 30 g oleju kokosowego (w formie stałej) lub masła 3 łyżki ksylitolu Dodatkowo: 5 białek 4-5 łyżek ksylitolu 250 g dżemu z czarnej porzeczki 100% (bez cukru) Wykonanie: Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na około 30 minut. Do miski przesiać mąkę, dodać żółtka, ksylitol oraz olej kokosowy i r ozdrabniać składniki

Healthy food explorer

Proponowane wyszukiwania