czarna porzeczka - 3341 przepisów (strona:95/223)

Co to jest mazurek (ciasto)? 13

pożądanej konsystencji ciasta. Oto kilka propozycji na nadzienie do mazurka wielkanocnego: kajmak powidła śliwkowe krem czekoladowy masa orzechowa masa makowa biała czekolada z pistacjami masa marcepanowa konfitura z czarnej porzeczki krem cytrynowy masa czekoladowa z suszonymi śliwkami krem kokosowy krem chałwowy Jak zrobić polewę czekoladową do mazurka? Polewę czekoladową do mazurka można zrobić, podgrzewając w kąpieli wodnej słodką

Via Gusto
CIASTO DROŻDŻOWE Z MASĄ MAKOWĄ + FILMIK 13

MASA:  1 puszka masy makowej, gotowej (850 g ) 2 garście rodzynek 2 garście dowolnych orzechów 2 starte jabłka  2 łyżki dżemu z czarnej porzeczki         KRUSZONKA :  70 g masła  4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej tortowej z czubkiem

Kulinarne Fantazje Marioli
leśny mech z galaretką i bananami 149

ciasto się wystudzi ścinamy wierzch i kruszymy. składniki na warstwę galaretki z bananami: 2 galaretki cytrynowe 750 ml gorącej wody ok. 3 łyżki dżemu brzoskwiniowego lub z czarnej porzeczki ok. 5 dużych bananów wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Gdy zaczną tężeć kroimy banany na pół w poprzek, układamy je na cieście posmarowanym dżemem i zalewamy tężejącą galaretką

Domowy Smak Jedzenia
Mazurek Pychotka 22

szklanki mąki tortowej 0,5 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150g masła 4 żółtka 2 łyżki śmietany 18% słoik dżemu o kwaśnym smaku najlepiej z czarnej porzeczki lub jagodowego beza: 5 białek 0,5 szklanki cukru 2 łyżki maki ziemniaczanej krem: 5 żółtek 0,5 szklanki cukru 2 łyżki maki ziemniaczanej 250 ml mleka 100g masła

Dorota Smakuje
Torcik porzeczkowy z białą czekoladą (bez glutenu, bez cukru) 56

migdałowej (lub innej z orzechów, ale nie kokosowej) -25g kakao -łyżeczka proszku do pieczenia -ok 50ml mleka Krem porzeczkowy -500g sera mascarpone -230g dżemu z czarnych porzeczek (u nas słodzony ksylitolem) Dodatkowo -80g białej czekolady bez cukru + 3 łyżki oleju rzepakowego -owoce (do ozdoby) 1. Jajka, ksylitol, olej dokładnie połączyć. 2. Mąkę migdałową przesiać przez

Candy Pandas
Ciasto Czekoladowo Pomarańczowe 21

stop przez 40 minut do suchego patyczka, patyczek wbity w ciasto musi być suchy. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta możemy je polać polewą i przełożyć np. dżemem z czarnej porzeczki i np. masą z mleka w proszku. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Biszkoptowiec 42

BISZKOPTOWIEC PRZEPIS Składniki 20 biszkoptów podłużnych 12 herbatników maślanych 500 ml śmietanki kremówki 30% 50 g czekolady mlecznej 200 ml kawy do namoczenia biszkoptów 4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 60 ml wody Polewa 30 ml śmietanki kremówki 50 g czekolady mlecznej Przygotowanie 1. Żelatynę zalewamy zimną wodą i odstawiamy

Alle Dobre!
Ciasto Stefanka 82

masłem. Aby ciasto Stefanka nie było zbyt słodkie i mdłe to warstwy herbatników posmarowane są powidłami śliwkowymi. Powidła śliwkowe można zastąpić dżemem z owoców leśnych lub z czarnej porzeczki. Wierzchnia warstwa ciasta to ubita śmietana kremówka. U mnie ciasto Stefanka zostało przed podaniem posypane startą gorzką czekoladą, ale może to być też kakao. Ciasta bez pieczenia na herbatnikach

Danka Pichci
Tort kawowy z kajmakiem 15

mascarpone 200 ml śmietanki 30% Śmietankę ubijam, dodaję do niej kajmak i mascarpone i delikatnie miksuję na małych obrotach do połączenia się składników. Dodatkowo – 220 g dżemu z czarnej porzeczki bez cukru Teraz przystępuję do złożenia tortu. Ciasto kroję na trzy równe blaty. Nasączam pierwszy blat 1/3 kawy, wykładam dżem, na dżem krem czekoladowy. Przykrywam drugim blatem, blat

Słodki sentyment
Sernik kawowy 10

czekoladę i ponownie delikatnie mieszam. Masę serową wykładam na ciasteczkowy spód i sernik wstawiam do lodówki na kilka godzin. Sernik kawowy gotowy. Idealnie smakuje z kleksem dżemu z czarnej porzeczki. Smacznego ? Przepis pochodzi z książki „Po prostu pyszne. Gotowanie 2” Rona Kalenuika Artykuł Sernik kawowy pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Orzechowa krówka 13

kajmaku lub masy krówkowej 5 łyżek mleka skondensowanego słodzonego 7 łyżek masła orzechowego crunchy /może być też bez kawałków orzeszków/ 2 łyżeczki żelatyny 250 g dżemu z czarnej porzeczki Przygotowanie: Żelatynę zalewam zimną wodą, mieszam i odstawiam do napęcznienia. Następnie żelatynę dzielę na dwie części i każdą zalewam w kubeczku gorącą wodą i mieszam do całkowitego rozpuszczenia

Słodki sentyment
Mazurek czekoladowy z mlekiem w proszku 15

wyrównuję i odstawiam do przestygnięcia. Na koniec dekoruję mazurka bakaliami i ewentualnie upieczonymi kawałkami ciasta kruchego, które nam zostało. Możesz też przełamać słodycz i posmarować górę dżemem z czarnej porzeczki. Ja tak zrobiłam. W tym celu odstawiłam mazurka do całkowitego wystygnięcia, wstawiłam go następnie na kilka godzin do lodówki, żeby masa całkowicie stężała. Następnie smaruję górę dżemem

Słodki sentyment
20 przepisów na deserki w pojemniczkach 20

ZOBACZ PRZEPIS 17. Deser Wuzetka Przepis na ciasto wuzetka, ale w formie deserków w pucharkach. Deser składa się z kakaowych herbatników, kremu z kwaśną śmietaną oraz dżemu z czarnej porzeczki lub wiśniowego. Wierzch deserków to czekoladowa polewa. ZOBACZ PRZEPIS 18. Sernikowy deser Lion Mini serniczki inspirowane batonami Lion. Te deserki składają się z twarogowego kremu – pierwsza warstwa

Via Gusto
Golonka pieczona w piwie 18

liść laurowy: 2 – 3 listki ziele angielskie: 3 – 4 ziarna kilka ziaren czarnego i kolorowego pieprzu sól kamienna: 2 łyżki Do pieczenia: piwo ciemne typu porter: 400 – 500 ml czosnek suszony: 1 łyżeczka dżem z owoców leśnych lub z czarnej porzeczki: 2 łyżki słodka papryka mielona: 1 łyżeczka ostra papryka mielona: 1/2 łyżeczki musztarda

Kuchnia Na Wypasie