szklproszek do pieczenia - 1,5 łyżeczkijajka - 4 sztporzeczka czarna - 300 gcukier puderPRZYGOTOWANIE:Jajka wybić do miski, ubić mikserem. Następnie wsypać do jajek cukier, dalej ubijać na puszystą masę. Do ubitej masy wlewać cienkim strumieniem olej, dobrze zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy jajecznej, dobrze wymieszać. Porzeczki oddzielić od szypułek, opłukać, osączyć. Na samym końcu dodać
Kuchnia Danusiproszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 szklanka czerwonej porzeczki Przygotowanie: Do miski wbić jajka, dodać olej i wymieszać. W drugiej misce wymieszać mąkę z cukrem, zmielonymi migdałami, proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Następnie połączyć zawartość misek i wymieszać tylko do połączenia składników. Wrzucić czerwoną porzeczkę i delikatnie wymieszać. Formę do babeczek wyłożyć papierowymi papilotkami i wypełnić(...)piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 20 – 25 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Muffiny z mango i cytrynowym lukrem → Muffiny z czarną porzeczką → Muffiny czekoladowe z czerwoną porzeczką → Muffiny z malinami i białą czekoladą → Mini brownie migdałowe z gruszkami Artykuł Muffiny migdałowe z czerwoną porzeczką pochodzi z serwisu Oryginalny smak
Oryginalny smakagrest i czarne porzeczki prosto z krzaczków ;) Dziś przygotowałam świetny koktajl, który zastąpi mi podwieczorek, orzeźwienie podkręcone odrobiną miodu i dodatek quinoy, żeby napój był bardziej sycący. Proste i pyszne :) Składniki: 3 łyżki ugotowanej quinoy 200 gram dojrzałego zielonego agrestu 1 łyżka miodu pół szklanki wody Wykonanie: Agrest obieramy z czarnych końcówek, umieszczamy razem z pozostałymi
Quinoa Raz!łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru budyniowa pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 1/4 szklanki oleju dodatkowo: słoik dżemu z czarnej porzeczki ok 300 ml cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Zagniatamy kruche ciasto i dzielimy ciasto na 2 części, jedną wkładamy do zamrażalnika, a drugą do lodówki na 1 h. Formę
Życie zaczyna się w kuchniUwielbiam dżemy niskosłodzone. To wspaniały dodatek do ciast, deserów i drożdżówek. Są oszczędne, gdyż na 1 kg owoców zużywamy tylko małą łyżeczkę cukru. Składniki 1 kg czarnej porzeczki 1 łyżeczka cukru 1. Porzeczki dokładnie przebieramy i usuwamy ogonki. 2. Opłukane wkładamy do … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyporzeczki, które cudownie przełamały smak słodkiego ciasta. Wy śmiało możecie zrobić z innymi ulubionymi owocami! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 20 ) * jajko – 2 szt * mąka pszenna – 1,5 szkl * cukier drobny – 3/4 szkl * olej – 100 ml ( nie zastępujemy masłem! ) * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * letnie mleko – 1/4 szkl * cukier waniliowy – 1 łyżka * czarne porzeczki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jajka ucieramy z cukrem do białości. Wsypujemy makę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz cukrem waniliowym. Wlewamy olej i letnie mleko – cały czas miksujemy. Powstanie bardzo gęsta masa – tak ma być! Wylewamy an tortownicę lub blachę, obficie posypujemy owocami i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika. Pieczemy z termoobiegiem do suchego patyczka
Ostra na Słodkoporzeczki, które cudownie przełamały smak słodkiego ciasta. Wy śmiało możecie zrobić z innymi ulubionymi owocami! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 20 ) * jajko – 2 szt * mąka pszenna – 1,5 szkl * cukier drobny – 3/4 szkl * olej – 100 ml ( nie zastępujemy masłem! ) * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * letnie mleko – 1/4 szkl * cukier waniliowy – 1 łyżka * czarne porzeczki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jajka ucieramy z cukrem do białości. Wsypujemy makę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz cukrem waniliowym. Wlewamy olej i letnie mleko – cały czas miksujemy. Powstanie bardzo gęsta masa – tak ma być! Wylewamy an tortownicę lub blachę, obficie posypujemy owocami i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika. Pieczemy z termoobiegiem do suchego patyczka
Ostra na Słodkonich konfitury, soki i przeróżne galaretki. Mało kto owoce jagodowe łączy z daniami wytrawnymi, a zapewniam, że takie nietuzinkowe połączenie jest fantastyczne. Kotlety wieprzowe są wyśmienite z czarną porzeczką, a indyk z konfiturą z borówki Nie będę już wspominać pysznych sałatkach z truskawkami, które często goszczą na moim stole. W książce znajduje się mnóstwo przepisów na sałatkowe przystawki
Di gotujeSzał porzeczki, jagód i malin! Uwielbiam twórczo czyścić lodówkę :) Tym razem ostał mi się napoczęty jogurt naturalny ze zbliżającym się do końca terminem przydatności. No cóż z nim począć - no oczywiście że upiec ciasto jogurtowe !!! Z racji, iż jogurtu było ciut więcej niż w oryginalnym przepisie (do podejrzenia choćby tu - Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką
Grunt to przepis!Dziś szybki, pyszny i orzeźwiający deser, no może trzeba poczekać aż się schłodzi ale warto, można też zjeść gorący, też smakuje obłędnie. Użyłam tutaj czarnej porzeczki i czereśni, jednak można wziąć swoje ulubione owoce i też będzie pysznie. Mięta w deserze to orzeźwienie i lekkość, mój ulubiony deser, polecam. Budyń z tapioki z owocami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanielubię najbardziej. Składniki na średnią tartę: 200 g mąki pełnoziarnistej 50 g masła (lub oleju kokosowego w wersji vege/bez laktozy) 4 łyżki erytrolu/ksylitolu/cukru Szczypta soli 300 g czarnych porzeczek + 4 łyżki erytrolu + 2 łyżki mąki pełnoziarnistej Przygotowanie : Mąkę miksujemy z pokrojonym w kosteczkę masłem, erytrolem i solą. Dodajemy stopniowo wodę (ok. 50 ml lub więcej) i ugniatamy
Czarnawisienkamąki ziemniaczanej Krem Monte: 500 ml śmietany 30% 1,5 łyżki cukru pudru 4 serki Monte 1,5 łyżki żelatyny ¼ szklanki ciepłej wody Dodatkowo: 300 g winogron Garść czarnych porzeczek 1 krystaliczna galaretka o smaku winogronowym 1,5 szklanki wrzątku Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Stopniowo dosypujemy cukier. Gdy piana jest biała
VioletoweKucharzenieSkładniki :3 szkl mąki5 jajek1 margaryna1,5 szkl cukru3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki kakao3/4 - 1 szkl cukrusłoiczek kwaśnego dżemu (najlepszy według mnie jest z czarnej porzeczki)szczypta soliaromat lub cukier waniliowyPrzygotowanie:Margarynę rozpuścić i ostudzić.Białka oddzielamy od żółtek. Zagniatamy na stolnicy ciasto z mąki, margaryny, żółtek, 0,5 szkl cukru, aromatu i proszku do pieczenia.Dzielimy
charlotte gotujeczerwoną porzeczką ; blog: Smiling shrimp Surówka młodej kapusty i kopru włoskiego (fenkułu) ; blog: Czerwień i błękit Ogórki z miodem i musztardą (2 sposoby) ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Bułki owsiane extremalne ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Bułki owsiane ekstremalne ; blog: am.art kolor i smak Chałwa słonecznikowa z żurawiną ; blog: Gęba w niebie Owsiane placuszki z czarną porzeczką ; blog: Smiling shrimp Pyszne ciasteczka owsiane z marchewką i jabłkiem ; blog: Zdrowe smaki Mus malinowy z nerkowcami i miętą ; blog: Inspirowane naturą Sałatka z arbuzem, awokado i krewetkami ; blog: SMAKI FRANCJI współczesna kuchnia francuska Rukola z kurczakiem, mozzarellą, pomidorkami i ananasem ; blog: Czerwień i błękit Kasza manna z truskawkami ; blog: Bistro Patio Ogórki z miodem - przetwory
Weekendy w domu i ogrodzie