także super pomysł na wykorzystanie zakalcowatego biszkoptu, czy ciasta, które trochę podeschło. Tym razem ciasto miodowe przekroiłam na pół i posmarowałam cienką, prawie niewidoczną warstwą galaretki z czarnej porzeczki, która idealnie przełamała słodki smak i sprawiła, że kokosanki zniknęły jeszcze szybciej. Ciasto: 125 dag (1/2) margaryny lub masła 3 jaja 1 szklanka cukru 3 łyżki miodu
Cynamonowe szczęścieprzepis na: Alle Dobre 5. Ciasto Eliza przepis na: Prosty Przepis Na 6. Ciasto jajko sadzone na zielonym mchu przepis na: Prosty Przepis Na 7. Kokosowa zebra z czarną porzeczką przepis na: Kuchenne Wzloty i Upadki 8. Ciasto biszkoptowa inka przepis na: Kuchnia Domowa Ani 9. Sezamek z masą chałwową przepis na: Smakołyki Asi 10. Wyborowy kasztanek przepis
BabskiePorady.pl - Przepisyserka mascarpone (w temp pokojowej) / 200 g dobrej, gorzkiej czekolady / 500 g śmietanki 36% dobrze schłodzonej / 3 łyżki cukru pudru mus porzeczkowy 150 g mrożonych czarnych porzeczek / mały słoiczek konfitury porzeczkowej / kieliszek wiśniówki / ponadto 1 łyżeczka cynamonu / kieliszek rumu / 1/2 szklanki herbaty earl grey / cukrowe ozdoby do dekoracji Wykonanie biszkopt Białka jajek oddzielić od żółtek. Białka przełożyć
Raj dla PodniebieniaKrem śmietankowy: 400 ml śmietanki kremówki (36%) 3 łyżki cukru pudru 50 ml wody 15 gr żelatyny w proszku 25 dkg serka mascarpone Dodatkowo: 22 dkg dżemu z czarnej porzeczki 5 dkg tartej czekolady mlecznej Jak zrobić Porzeczkowiec. Biszkopt kakaowy przygotowanie. Do miski włożyć jajka, cukier puder i sól. Ubijać przez 5 minut. Kolejno, małymi strużkami dodać olej
MeCooksPieczemy ok. 55- 60 minut w temp. 175-180 stopni+termoobieg ( do suchego patyczka). Studzimy. Kroimy na trzy(cztery) blaty. Przełożenie: ½ słoika dżemu z czarnej porzeczki bądź powideł nasączenie: ½ szklanki mocnej , osłodzonej herbaty polewa deserowa WYKONANIE : blat piernikowy + nasączenie +½ dżemu blat piernikowy + nasączenie + ½ dżemu blat piernikowy polewa Smacznego! p { margin
Domowe ciastajagodowych przypomnijmy jeszcze, że do tej grupy należy tak naprawdę bardzo wiele gatunków, różniących się kolorem, smakiem i składem biochemicznym (warto wymienić wśród nich m.in. borówki, jagody kamczackie, maliny, porzeczki czarne i czerwone, jeżyny, aronię, agrest, truskawki i minikiwi). „Ważne jest, abyśmy jedli różnorodne owoce jagodowe, aby móc czerpać korzyści z różnych witamin i składników mineralnych, które
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!