czarna porzeczka - 3345 przepisów (strona:111/223)

Bezowy tort choinka na Święta! 76

serka mascarpone - 500 g śmietanki 36% - 1 laska Wanilii z Wysp Pacyfiku DR.OETKER - ½ buteleczki naturalnego ekstraktu z Migdała z MarokaDR.OETKER - 2 łyżki cukru pudru - 8 łyżek konfitury z czarnej porzeczki/ wiśni / borówki lub pomarańczy Wykonanie: Śmietanę ubij na sztywno, dodawaj partiami mascarpone i dalej ubijaj. Dodaj naturalny ekstrakt z Migdała z Maroko, ziarenka z laski Wanilii z Wysp

SMYKWKUCHNI
Ciasto waniliowo-migdałowe z prażonym słonecznikiem 60

śmietanki kremówki ubitej z 250g serka mascarpone + pasta waniliowa + 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklanki gorącej wody. Przekroić biszkopt na pół. Przełożenie to biszkopt posmarowany konfiturą z czarnej porzeczki + masa waniliowa + biszkopt + kajmak + prażony słonecznik i migdały. Autor przepisu: Helena Nowak Artykuł Ciasto waniliowo-migdałowe z prażonym słonecznikiem pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Świąteczny piernik z orzechami. 101

masła 1 opakowanie przyprawy do piernika 15 g kakao 4 jajka 50 g cukru 220 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki 70 g posiekanych orzechów włoskich – polecam orzechy włoskie Helio Dodatkowo: polewa czekoladowa – polecam polewę czekoladową Helio 70 g posiekanych orzechów włoskich Miód oraz masło przekładamy do rondelka

Fascynacje Ani
KOSTKA PIERNIKOWA + FILMIK 75

przyprawa do piernika 1 opakowanie 2 duże łyżki ciemnego kakao  3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia  150 g rodzynki lub innych suszonych owoców ( u mnie czarna porzeczka firmy HELIO )  powidła do przełożenia  POLEWA : 200 g czekolady deserowej i mlecznej 200 ml śmietany 30 %  50 g masła  1 łyżka żelatyny namoczona we wrzątku

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto Orzechowiec 78

budyniu śmietankowego bez cukru pół szklanki cukru drobnego do wypieków 200 g miękkiego masła ( 1 kostka ) 750 ml mleka ( 3 szklanki ) odrobina soli Dodatkowo : 220 g dżemu z czarnej porzeczki ( 100 % owoców do ciasta użyłam blaszkę 22 cm x 33 cm (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto orzechowiec – sposób wykonania: Masa orzechowa: Orzechy kroimy na kawałki około

Olcia gotuje!
Chleb wiejski na kefirze 102

Nikt chyba nie zaprzeczy, że nie ma nic lepszego niż świeże domowe pieczywo. Chrupiąca skórka, sprężyste, wilgotne, wypieczone wnętrze. Nam najlepiej smakuje z domowymi konfiturami z czarnej porzeczki. A zapach pieczonego chleba rozchodzący się po domu nie oceniony.. Składniki:   350g Mąka Uniwersalna typ 480 150g Mąka Pełnoziarnista typ 1850 500ml kefir 2 łyżeczki sól 1 łyżeczka

W garach u Gosi
Chleb wiejski na kefirze 96

Nikt chyba nie zaprzeczy, że nie ma nic lepszego niż świeże domowe pieczywo. Chrupiąca skórka, sprężyste, wilgotne, wypieczone wnętrze. Nam najlepiej smakuje z domowymi konfiturami z czarnej porzeczki. A zapach pieczonego chleba rozchodzący się po domu nie oceniony.. Składniki:   350g Mąka Uniwersalna typ 480 150g Mąka Pełnoziarnista typ 1850 500ml kefir 2 łyżeczki sól 1 łyżeczka

W garach u Gosi
Ciasto łyżką mieszane 5951

szklanki cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka 1 łyżeczka sody 1 łyżka kakao 4 łyżki dżemu (u mnie powidła śliwkowe, ale może być inny dżem, np. z czarnej porzeczki lub truskawkowy) garść suszonej żurawiny garść rodzynek 1 łyżka mąki pszennej Dodatkowo: 1 łyżka masła do wysmarowania blachy 1 łyżka bułki tartej do wysypania blachy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Kwasy omega 3,6 i 9 i ich rola w organiźmie 84

jest linia suplementów diety EstroVita. W należącym do firmy Skotan S.A. nowoczesnym zakładzie produkcyjnym powstają preparaty wyizolowane z czterech naturalnych olejów roślinnych – z oleju lnianego, z wiesiołka, z czarnej porzeczki i z ogórecznika. Tłoczone na zimno oleje przetwarzane są w specjalnie opatentowanej technologii, która pozwala pozwala na uzyskanie skoncentrowanych kwasów omega 3,6 i 9 w postaci pozbawionej

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Czy odżywianie ma wpływ na kondycję naszych zębów? 73

zębów? Witaminę D znajdziemy w tłustych rybach takich jak makrela, tuńczyk, halibut czy sardynki . Witaminy C najwięcej znajdziemy w warzywach i owocach, takich jak kapusta, natka pietruszki, brokuł, czarna porzeczka, jabłka, czy owoce cytrusowe. Witaminy A ma najwięcej marchew, szpinak, wątróbka, kapusta, jaja, czerwone mięso. Naturalnie witamina E występuje w oleju słonecznikowym, w oleju z zarodków pszennych, migdałach

Słodkie okruszki
Piernik Staropolski dojrzewający 91

jajka 3 łyżeczki sody oczyszczonej 125 ml mleka 1/2 łyżeczki soli 2 opakowania przyprawy do piernika (ok. 80g razem) Do przełożenia według uznania: powidła śliwkowe dżem z czarnej porzeczki dżem malinowy masa marcepanowa krem orzechowy inne Polewa według uznania: polewa czekoladowa (100g wybranej czekolady roztopić z 40g msła) lukier Sposób przyrządzenia Piernik: 1. Miód, masło i cukier podgrzewaj

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto czekoladowe z kremem kajmakowym 89

Długo pozostaje świeże. SKŁADNIKI Ciasto: 3 jajka szczypta soli 150 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 150 g masła 250 ml mleka 3,5% 80 g dżemu z czarnej porzeczki lub innego 50 ml oleju rzepakowego 300 g mąki pszennej tortowej 40 g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczka sody Masa kajmakowa: 1 puszka kajmaku (masy

Passions hobbies life
Ciasto Frappuccino 99

kajmak 400 g, krem kawowy: śmietanka 36% 500 ml, cukier puder 4 łyżki, żelatyna 2 łyżeczki, kawa rozpuszczalna nie granulowana 1,5 łyżeczki, Dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki, biszkopty okrągłe 35 dag, ciemne kakao do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Jajka ubić z cukrem. Dodać olej oraz zimną wodę i delikatnie wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę pszenną, kakao oraz

kulinarne odsłony pati
Ciasto rodzynkowiec 80

szklanki zaparzonej herbaty z 2-3 torebek 1/3 kostki margaryny 1 czekolada mleczna 100 gram 1 czekolada gorzka 100 gram mały słoiczek dżemu u mnie z czarnej porzeczki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: do miski przelewamy zaparzoną herbatę, wódkę oraz aromat rumowy. Dodajemy rodzynki dokładnie mieszamy i odstawiamy na całą noc. upieczenie biszkoptu: białka wraz ze szczyptą soli ubijamy

Blog kulinarny S9.PL
Kisiel owocowy 56

mamy możemy użyć mrożonych. Składniki 500 g-700 g owoców ( u mnie kiść ciemnych winogron, średnie jabłko, słodka gruszka) mrożone rozmrozić 1 litr soku z winogron lub czarna porzeczka 100% lub własnej produkcji ( sok dopasujmy kolorem do owoców z których robimy kisiel) 2-3 łyżki skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej( jeżeli lubimy rzadszy mniej mąki, gęściejszy więcej) 2-3 łyżki

gotuj ze mną

Proponowane wyszukiwania