czarna porzeczka - 3345 przepisów (strona:113/223)

Popapraniec 79

budyń. Całość: Ciasto kroimy na pół, spód ciasta wkładamy do formy w której się piekło, wykładamy ¾ kremu, przykrywamy drugim plackiem, wykładamy resztę kremu, a na wierzch dżem z czarnej porzeczki. Posypujemy uprażonymi płatkami migdałowymi. Migdały wysypujemy na patelnię i chwilę podgrzewamy, od czasu do czasu mieszając, lekko rumienimy. (Uwaga bo bardzo łatwo je spalić.) Całość polewamy rozpuszczoną czekoladą

To co lubię - gotuję i polecam
Dżem truskawkowo-rabarbarowy 82

zależności od upodobań, ale z podaną w przepisie ilością są wystarczająco słodkie. Tu znajdziecie przepis na pyszny dżem z truskawek. Tu znajdziecie przepis na pyszny dżem z czarnej porzeczki. Tu znajdziecie przepis na pyszny dżem z cukinii. Tu znajdziecie przepis na pyszny dżem dyniowy . Dżem truskawkowo-rabarbarowy to co lubie gotuje i polecam Artykuł Dżem truskawkowo-rabarbarowy pochodzi

To co lubię - gotuję i polecam
Bezy owocowe 101

aromatów. 110 g białek – 3 białka, 137 g cukru, 110 g cukru pudru, 18 -20 g sproszkowanych owoców liofilizowanych (ja użyłam po 5 g różnych owoców: ananasów, truskawek, czarnych porzeczek, mandarynek), 30 ml soku z cytryny, Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, aż otrzymamy sztywną, gęstą, lśniącą pianę. Dodać cukier puder i wymieszać dokładnie (łyżką

królestwo garów
tort czekoladowo jagodowy 87

ugniatamy widelcem i doprowadzamy do wrzenia. Do gotujących się jagód dodajemy mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w wodzie. Mieszamy i gotujemy, aż frużelina zgęstnieje. dodatkowo opcjonalnie: nalewka jagodowa lub z czarnej porzeczki złożenie tortu: Pierwszy blat biszkopta układamy na paterze, opcjonalnie delikatnie nasączamy. Smarujemy cienką warstwą kremu, na którym układamy żelkę jagodową i przykrywamy ją również cienką warstwą kremu. Układamy

Domowy Smak Jedzenia
Ciastka z kaszy jaglanej – 4 składniki 86

zlepienia całości. Szybki, uniwersalny pomysł. Ciasteczek wyszło mi 12, zjedliśmy na podwieczorek. Polecam! PRZEPIS CIASTKA Z KASZY JAGLANEJ Składniki: 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 2 łyżki dżemu z czarnej porzeczki garść suszonych wiśni 1 jajko M Jak zrobić ciastka z kaszy jaglanej: Zaczynamy od kaszy jaglanej ugotowanej na sypko (zobacz wpis Jak ugotować kaszę ) najpierw widelcem rozdzielamy całość

Dorota Smakuje
Nalewka z czarnej porzeczki 107

Domowa nalewka z czarnej porzeczki to jedna z popularniejszych polskich nalewek. Jest prosta do zrobienia i nie wymaga posiadania specjalnego sprzętu. Zapraszam ! - tylko 4 składniki - można użyć mrożonych porzeczek - bardzo dokładny opis wykonania nalewki

AniaGotuje.pl
Budyniowy przekładaniec 92

koniec dodaję cukier waniliowy i kakao i jeszcze chwilę miksuję (jeśli krem jest za mało słodki, można dodać łyżkę cukru pudru). Dodatkowo: 200 g ulubionego dżemu (tutaj z czarnej porzeczki) 2 garście płatków migdałów 50 g posiekanej czekolady Teraz mogę przystąpić do złożenia przekładańca. Dolny blat nasączam połową wody z cytryną i pomarańczą, smaruję dżemem, kładę połowę kremu

Słodki sentyment
DŻEM BRZOSKWINIOWY 106

wcześniej słoików i zakręcamy również wysterylizowanymi zakrętkami. 6. Słoki przekręcamy do góry dnem i zostawiamy pod ciepłym przykryciem, aż do wystygnięcia. SMACZNEGO! spróbuj również:  dżem z czarnej porzeczki

Kulinarnie z Polką na Kresach
Tort czekoladowy z kremem owocowym 89

deserowej lub gorzkiej), 180 g mąki pszennej (u mnie tortowa), masło i bułka tarta do wysypania formy krem : 750 g owoców świeżych lub mrożonych (u mnie maliny, jeżyny, czarna porzeczka, jagody), 6 łyżek cukru, 300 ml śmietany kremówki 30%, 18 g żelatyny, do nasączenia : mocny napar herbaty, sok z cytryny, cukier, owoce do dekoracji (u mnie maliny i borówki

królestwo garów
"Co rośnie w sadzie" Kateryna Michalicyna 97

wyglądają jej kwiaty, potem owoce i co z tych owoców się robi. Kolejnym drzewem na które poleciał była czereśnia, grusza, śliwa, jabłoń, ałycza. Potem krzewy takie jak agrest, czarna porzeczka i czerwona porzeczka. Był też lilak i pigwowiec. Ten ostatni okazał się krzewem którego szukał, a o którym kiedyś śpiewał jego tata. Tak też słowik znalazł swój dom. Książeczka

kruche babeczki
Sierpień 90

Owoce: maliny, melon, czarna porzeczka, mirabelki, jeżyny, winogrona, nektarynki, śliwki, poziomki, jagody, arbuzy. Warzywa : koper włoski, fasolka szparagowa, grzyby kurki, por, karczochy, bakłażan, cukinia, brokuły, fenkuł, kalarepa, fasola, kapusta. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp

Coś bym zjadła
Galaretka z czarnej porzeczki 102

Super pyszna i bardzo prosta do zrobienia galaretka z czarnej porzeczki to idealny dodatek do naleśników lub placków. Można ją też zrobić z porzeczki czerwonej i z agrestu. - tylko 2 składniki - można użyć mrożonych porzeczek - bez potrzeby pasteryzowania słoików

AniaGotuje.pl
Ciasto Śmietankowe z Musem Porzeczkowym 616

dwie części. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masa: Składniki: 2 opakowania śmietanki 30% po 500 ml 6 łyżek cukru pudru 2 serki mascarpone Dodatkowo: 2 słoiki dżemu z czarnej porzeczki opcjonalnie na wierzch: maliny/wiórka kokosowe/ kakao/ starta czekolada Przygotowanie: Ubijamy śmietankę na sztywno. Następnie dodajemy cukier puder i serek mascarpone, miksujemy do połączenia. Masę dzielimy na dwie części. Rada

Przepiski.pl
Agrestówka, nalewka z agrestu z imbirem 109

jasnych. Natomiast imbir nadaje jej charakteru i przyjemnie rozgrzewa. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie także inne przepisy na nalewki: Imbirówka, nalewka z imbiru i cytryny Nalewka z czarnej porzeczki Nalewka z czerwonej porzeczki Nalewka farmaceutów (aptekarska) Agrestówka, nalewka z agrestu z imbirem Nalewka z agrestu z imbirem Czas przygotowania: 15 minut + czas oczekiwania Składniki: 350 g agrestu

Kulinarne przygody Gatity
Ogórki kiszone 74

nieduże Dodatki na litrowy słoik: 1 baldach kopru 1 – 2 ząbki czosnku korzeń chrzanu  – około 3 cm 1 – 2 liście (do wyboru: liście czarnej porzeczki, wiśni, dębu, winorośli lub ogórecznika) Solanka:  na 1 l przegotowanej wody – 1,5 łyżki soli kamiennej Wykonanie Solanka Zagotowujemy wodę, dodajemy sól, mieszamy, studzimy. Ogórki Ogórki zalewamy

Tajemnice Smaku