cukinia - 18701 przepisów (strona:681/1247)

Pieczone placki z marchewki, ziemniaków i gruszki 99

możemy wykorzystać nie tylko warzywa, ale jak pokazuje dzisiejszy przepis, można włączyć do nich także owoce.  Na blogu znajdziecie już kilka innych przepisów na pieczone placki warzywne: z cukinii i ziemniaków ziemniaczano-marchewkowe z batata i kalafiora z cukinii z fetą i suszonymi pomidorami PIECZONE PLACKI Z MARCHEWKI, ZIEMNIAKÓW I GRUSZKI Czas przygotowania 45 minut 5 średnich marchewek

HealthyCreations
Ryż smażony z cebulką 100

pieczonych, klopsików), ryb, duszonych lub pieczonych warzyw. 2. Możesz przygotować ryż jako oddzielne samodzielne danie np. podsmażając z cebulą także boczek, kiełbasę, kurczaka, warzywa (papryczkę chili, brokuły, fasolkę szparagową, cukinię, suszone pomidory, paprykę, groszek konserwowy, kukurydzę konserwową), doprawiając ziołami (natką pietruszki, bazylią, tymiankiem) i przyprawami (papryką mieloną, curry, kurkumą).                 Na obiad proponuję(...)także : – Kurczak Tikka Masala – Placki ziemniaczane – Spaghetti z mięsem mielonym i warzywami – Spaghetti carbonara – Leczo z cukinią – Pizza z patelni

Kulinarne S.O.S.
Kasza jaglana z mięsem i sosem bolońskim 107

Składniki na 3 duże porcje: 40 dag mielonego mięsa z indyka 1 szklanka kaszy jaglanej 1,5 szklanki passaty pomidorowej 1 szklanka rosołu lub bulionu drobiowego 1 duża marchewka ½ cukinii ½ szklanki fasolki szparagowej ¼ szklanki mrożonego groszku 2 łodygi selera naciowego 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól i pieprz do smaku 2-3 łyżki oliwy Sposób(...)pokrojoną w kostkę marchewkę , pokrojoną fasolkę i mrożony groszek, wlewam pomidorową passatę i bulion,mieszam. Całość duszę pod przykryciem około 20 minut, po tym czasie dodaję pokrojoną w słupki cukinię i seler naciowy, podsmażam razem 5 minut, wsypuję ugotowaną kaszę, mieszam, doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi, podaję od razu po przygotowaniu. Można posypać posiekaną zieleniną

Wanilia i Kardamon
KURCZAK Z MAKARONEM I WARZYWAMI Z PATELNI 137

Polecam dla smakoszy kuchni chińskiej i nie tylko. Jak dla mnie bomba :) SKŁADNIKI :  500 g piersi z kurczaka 250 g makaronu chow mein 1 mały brokuł 1 mała cukinia 1 marchew 250 g pieczarek 1 cebula 1 mała papryka czerwona garść groszku cukrowego  3 ząbki czosnku 1 centymetrowy kawałek imbiru sól, pieprz, słodka papryka do smaku 2 łyżki(...)PRZYGOTOWANIE :  Kurczaka, kroimy w kostkę. Pieczarki, marchew, paprykę, imbir, cebulę w paseczki. Cukinię kroimy w talarki a brokuł na mniejsze kawałki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni, na oleju podpiekamy cebulę, czosnek i imbir. Dodajemy mięso i przyprawy. Chwilkę podpiekamy, następnie dodajemy warzywa, wlewamy 1/2 szklankę wody i przykrywamy patelnię.  Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po kilku

Kulinarne Fantazje Marioli
PIZZA SEROWA (keto, LCHF, bez glutenu) 271

kcal, B 18 g, T 21 g, 2 g. A tutaj pomysły na inne pizze LCHF: z kalafiora , z cukinii , serowo-kokosową ,  keto pizzę z mąką migdałową (tu już niestety obróbka orzechów) oraz mini pizze z cukinii . Artykuł PIZZA SEROWA (keto, LCHF, bez glutenu) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
FitMuffiny z cukini i żurawiny bez mąki 67

również muffiny z fasoli i muffiny z marchewki z orzechami. Zachęcamy też do zrobienia ciasta z cukini . Przepis na muffiny z cukini pochodzi z bloga Makinthymeforhealth.com . Składniki 1 średnia cukinia 1/2 szklanki jogurtu 2 jajka 2 szklanki płatków owsianych 4 łyżki masła orzechowego lub 6 łyżek oleju 2 łyżki miodu 1/2 szklanki suszonych żurawin 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)płatków. Krok 2 Dodaj mokre składniki: pół szklanki jogurtu, 2 jajka, łyżeczkę ekstraktu waniliowego, 2 łyżki miodu, 6 łyżek oleju lub 4 łyżki masła orzechowego, startą i dobrze odciśniętą cukinię. Miksuj aż składniki połączą się – wystarczy kilka pulsacyjnych ruchów miksera. Wsyp do ciasta żurawinę i wymieszaj łyżką. Krok 3 Przygotuj 12 kokilek. Wyłóż do nich ciasto, napełniając kokilki

Niedzielny kucharz
Kolorowy bukiet warzyw ze złocistym kurczakiem 375

kurczaka. Idealna na obiad, kolację i drugie śniadanie. Składniki: 300g fileta z kurczaka 250g pierożków tortellini z mięsem 500g brokułu 12 sztuk pomidorów koktajlowych 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 cukinia 3 łyżeczki przyprawy do złocistego kurczaka Natur Vegeta 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżeczka cukru sól Dressing: 2 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki miodu płynnego 3 łyżeczki soku z cytryny(...)umyć, podzielić na różyczki, ugotować al dente w lekko osolonej wodzie i z dodatkiem łyżeczki cukru. 4. Pomidorki umyć i pokroić w ćwiartki, a kukurydzę odsączyć z zalewy. 5. Cukinię umyć, pokroić w plastry jednakowej grubości, oprószyć solą i usmażyć na mocno rozgrzanej patelni grillowej. 6. Dressing: Wszystkie składniki dressingu przełożyć do miseczki, dokładnie wymieszać ze sobą i doprawić

Szalona Kuchnia Eweliny
NATURalnie pieczone warzywa z jajkiem w koszulce 121

posiłek i w tym przypadku powiedzenie 'w prostocie siła' nabiera mocy! 👌 2-3porcje, Warzywa: * około 200 g brukselki * 6 mniejszych marchewek * 3 duże ziemniaki * 2 główki czosnku * 1 cukinia * 1 burak * 1 żółta papryka * 1 cebula czerwona * 1/3 szklanki oliwy * 2 łyżeczki przyprawy Vegeta Natur "Do greckiej sałatki" * 1 łyżeczka przyprawy Vegeta Natur "Do ziemniaków z ziołami" * 1 łyżeczka(...)jajka na osobę * 1 łyżeczka soli * 1 łyżeczka octu jabłkowego * czarny sezam do posypania Przygotowanie: Ziemniaki, marchewkę, cebulę oraz buraki obrać ze skórki i wraz z papryką, cukinią pokroić w większe kawałki. Główki czosnku i większe brukselki przeciąć na pół (mniejsze zostawić w całości). Warzywa posypać Vegetą Natur oraz szczyptą soli i dokładnie wymieszać, a następnie polać oliwą wymieszaną

Kraina Miodem Płynąca
Serowe przekąski 99

także do pracy i szkoły. 1 opakowanie ciasta francuskiego 12 oliwek zielonych 170 g sera camembert 50 g sera feta z bazylią 6 pomidorków koktajlowych 1 cebula czerwona 1/4 cukinii małej sól, pieprz oregano koper świeży 1/2 papryczki chili żółtej 1 jajko Ciasto francuskie kroję na sześć kwadratów. W środku każdego kwadratu ciasta nacinam kwadrat o 1 cm mniejszy(...)docinam dwóch przeciwległych rogów. Przeplatam brzegi i wykładam na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. W środku układam po kawałku sera camembert dodaje plaster cienki cukinii, pokrojone pomidorki, piórka cebuli czerwonej, ser feta, posypuje solą, pieprzem, oregano, dodaję oliwki. Brzegi ciasta smaruje roztrzepanym jajkiem. Piekarnik nagrzewam do temperatury 200 stopni góra dół i zapiekam 15-20 minut aż się zrumienią

wesoła kuchnia
Zupa krem z fioletowych batatów 160

nich dodać rozmaite warzywa, tym razem wykorzystałam kawałek kapusty pekińskiej, do tego fioletowe bataty, rzodkiewki... i mamy pyszny obiad !  2 bataty fioletowe 2 pęczki rzodkiewek 2 młode cukinie mały por 2 średnie marchewki kawałek kapusty pekińskiej ( u mnie tylna część, pozostała po zrobieniu surówki) ćwiartka selera 4-5 ząbków czosnku 2 -3 łyżki masła klarowanego lub oleju kokosowego Przyprawy(...)garnku na maśle klarowanym obsmażam warzywa, najpierw rzodkiewkę, por i czosnek.  Jak rzodkiewka zmieni kolor, dodaję marchew, bataty, seler, posypuję solą i ziołami prowansalskimi. Na koniec wkładam cukinię i kapustę pekińską, wsypuję resztę przypraw, chwilę całość mieszam i podsmażam.  Zalewam warzywa gorącą wodą i gotuję do miękkości ( około 30 minut) Do prawie gotowej zupy wlewam mleko ( napój jaglany

Takie tam pichcenie
Bigos z czerwonej kapusty 97

garść suszonych podgrzybków 1 pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu mięsnego 1/2 litra passaty pomidorowej 4 łyżki ketchupu pikantnego 3 liście laurowe 4 sztuki ziela angielskiego 200 g cukinii 1/2 główki kapusty czerwonej 1 szklanka kapusty kiszonej 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka kminku mielonego sól, pieprz Przygotowanie Mięso przekładamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą (około 3 litry ), dodajemy ½ łyżeczki(...)ugotowane grzyby suszone i pokrojone w paski, posiekaną natkę i kapustę kiszoną. Gotujemy na średnim ogniu przez 60 min. Następnie dodajemy kapustę poszatkowaną kapustę czerwoną i pokrojoną w zapałkę cukinię. Wsypujemy kminek i dusimy pod przykryciem przez 40 min. Często mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Fasolka po bretońsku(wersja ekspresowa) 111

zalewą, przecier pomidorowy i paprykę w proszku. Do smaku dopraw solą i pieprzem.               Na obiad proponuję też… – Najprostsze placki z cukinii – Tartę z cukinią – Ekspresowy obiad z worka – Placki ziemniaczane najprostsze – Makaron z krewetkami i czosnkiem – Spaghetti z mięsem i warzywami

Kulinarne S.O.S.
Kaszotto z marchewką i groszkiem 174

Kaszotto z marchewką i groszkiem to jedno garnkowe danie, które idealnie sprawdzi się na obiad. Jest zdrowe, smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Do tego dania

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Papryka faszerowana kaszą jaglaną i warzywami 105

boxie do pracy.  Czas przygotowania: 50 min. Składniki na 4 szt. Koszt przygotowania: 14,00 zł SKŁADNIKI: 4 papryki czerwone 1 szklanka kaszy jaglanej 1 kulka sera mozzarella ½ cukinii 2 garści liści szpinaku 2 łodygi selera naciowego 1 por 1 ząbek czosnku natka pietruszki 1 łyżka masła 4 liście laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego ½ łyżeczki tymianku sól, pieprz oliwa(...)górną część. Usuwamy z nich gniazda nasienne. Na patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy posiekanego pora i czosnek. Dodajemy przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie i tymianek. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i seler naciowy. Całość smażymy, aż się delikatnie zrumieni. Usuwamy liście laurowe i ziele angielskie. Następnie dorzucamy liście szpinaku. Na końcu dodajemy kaszę jaglaną. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, doprawiamy solą

kulinarnyJa
Rolada schabowa z warzywami i serem 106

pewno jeszcze nie raz wrócę do tego przepisu i Wam polecam spróbować i ocenić Składniki: – 800g schabu – 1 cebula (150g) – 1 marchewka (170g) – 1 cukinia (200g) – 1 papryka (100g) – 7 pieczarek (150g) – 1op sera camembert – 1 pęczek koperku – 4 ząbki czosnku – 1 łyżeczka curry – 1 łyżeczka pieprzu – sól(...)mięsa, posolić, oprószyć pieprzem i odstawić na 30 minut. W tym czasie umyć, obrać/ oczyścić wszystkie warzywa. Cebulę pokroić w cienkie pióra, paprykę i pieczarki pokroić w cienkie paski, cukinię zetrzeć na tarce na dużych oczkach, marchewkę zetrzeć na drobnych oczkach. Na patelni rozgrzać olej, cebulę podsmażyć do miękkości, dodać paprykę, smażyć przez około 3-5 minut. Następnie dodać resztę

Smaki Armine