więc u mnie dziś Ratatouille. Uwielbiam wszystko co związane z warzywami, to danie nie wymaga dużo czasu więc szybko przyjmie się w każdej kuchni :) SKŁADNIKI: 1 bakłażan 2 małe cukinie 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 papryka zielona 1 papryka żółta 2-3 papryki czerwone 8-10 pomidorów sól pieprz tymianek olej do podsmażenia warzyw WYKONANIE: 1. Bakłażana, cukinie, paprykę
Dziś Ja gotujecukinii można zrobić wiele świetnych przepisów. Jednym z lepszych pomysłów na jej wykorzystanie są kotlety z cukinii . To proste i super smaczne kotlety warzywne, które z powodzeniem zastąpią kotlety mięsne. Takie kotleciki do obiadu z ziemniakami i lekką sałatką smakują rewelacyjnie. A domowy sos czosnkowy sprawia, że można je jeść nawet bez żadnych dodatków
AniaGotuje.plMakaron z cukinią i kurczakiem w sosie pomidorowym. Całość posypana mozzarellą i bazylią. Kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę i cukinię również pokroić w kostkę średniej wielkości. Cebulę
BullioSkładniki na 4 sztuki: ok 150-200g makaronu spaghetti 1 małe jajko 1 szklanka bułki tartej Olej lub oliwa do głębokiego smażenia 1 ząbek czosnku ½ małej cukinii 1 opakowanie sera mozzarella Galbani Świeża bazylia Sposób przygotowania: Makaron spaghetti gotujemy al’dente w osolonej wodzie. Odcedzamy, formujemy 4 gniazdka i osuszamy na papierowym ręczniku (ciepły makaron w trakcie osuszania(...)soli i pieprzu jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju tylko do zrumienienia i osączamy na papierowym ręczniku. W środku umieszczamy kawałek mozzarelli, a na wierzchu cukinię podsmażoną z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zapiekamy w piekarniku w temp. 120⁰C przez 10 minut (tylko do stopienia sera). Podajemy na ciepło lub na zimno
Kuchnia w czekoladziewykorzystuję jako bulion do innych dań) podkręciły dodatkowo smak... mniam.. Danie dla ok. 4 osób Składniki: - ok.0,5kg piersi z kurczaka - 2 średnie cebule - 3 ząbki czosnku - mała cukinia, u mnie 250g - 250g pieczarek, u mnie mini - 1/2 strąka czerwonej papryki - 2/3 szklanki ryżu Arborio - 1/2 szklanki białego, wytrawnego wina - 0,75l (3 szklanki) bulionu - 2 kostki mrożonego bulionu(...)świeżo mielonym pieprzem. Gdy kurczak będzie obsmażony dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki pieczarki (u mnie na 4 części). Chwilę smażymy do odparowania wody. Następnie dodajemy pokrojoną na kawałki cukinię, dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę i smażymy, co jakiś czas mieszając. Na patelnię wrzucamy ryż, obsmażamy, następnie zalewamy całość winem i smażymy do odparowania. Do garnka dodajemy po 1 szklance bulionu
Smaczne Zdroweczym są. Tym razem zapraszam na tartę na gotowym cieście kruchym ( można kupić w każdym markecie typu Lidl, Biedronka itd).Moja tarta dziś jest z kurczakiem i cukinią w serowo-jogurtowym sosie. Polecam robi się ją w miarę szybko a smakuje rewelacyjnie. Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com(...)czerwonej cebuli 1 kulka mozzarelli PRZYGOTOWANIE: Filety z kurczaka myję i kroję w kostkę. Doprawiam. Na patelni rozgrzewamy olej. Kurczaka smażę na rumiano. Cukinię obieram i kroję w kostkę. Paprykę myję i kroję w kostkę. Cebulę obieramy i drobno kroję. Szczypiorek i dymkę również myję i drobno kroję. Mozzarelle drobno rwę
Gotowanie PatkiSkładniki : - 2 średnie cukinie - pęczek koperku - 500 g szpinaku rozdrobnionego - szklanka soczewicy zielonej - 200 ml mleka kokosowego - opcjonalnie sól i pieprz - uprazony słonecznik do posypania Przygotowanie : Soczewice płuczemy na sitku. Zalewamy 4 szklankami wody i zagotowujemy. Dodajemy obrana pokrojoną w kostkę cukinię. Gotujemy 15 minut na średnim ogniu pod przykryciem. Dodajemy szpinak, dolewamy ponownie
Szkrab Je Samidealne połączenie, które sprawdza się w każdej sytuacji. Składniki 1 opakowanie ulubionego miksu sałat 10 pomidorków koktajlowych 2 żółte słodkie papryczki 2 czerwone słodkie papryczki 2 mini cukinie 50 ml oleju z pestek winogron 1 łyżka musztardy sarepskiej 2 łyżki miodu 2 łyżki octu cydrowego sól, pieprz Przygotowanie Miks sałat płuczemy, osuszamy. Cukinie, papryczki i pomidorki kroimy. Sałaty i warzywa
R'n'G Kitchendrobiowym, najczęściej piersią z kurczaka lub indyka z ananasem i kurczakiem z grzybami, najczęściej z pieczarkami, sezonowo kurkami z zielonym groszkiem z fasolką szparagową z brokułami lub kalafiorem z cukinią i bakłażanem z ziemniakami z ciecierzycą lub soczewicą. A la leczo w rozmaitych wersjach smakowych zajadamy z tartym serem i natką, ot tak samo lub z gorącymi chrupiącym domowymi grzankami(...)proszę bardzo To danie, które w naszym domu króluje kilka dni, bo najlepiej przygotować go więcej (jak bigos z kapusty czy modne teraz bigosy warzywne, np. z dyni lub cukinii), odgrzewać i smakować. Każdego dnia, nie wiedzieć czemu smakuje lepiej:) SMACZNEGO Składniki: 3 czerwone duże papryki 2 cebule 1 por 4 pomidory 6 suszonych pomidorów 350 g kiełbasy
Zasmakuj Kuchnikorzystać :D Składniki na 3-4 porcje: 1 duża cebula ok. 400 g ciecierzycy ze słoika (lub puszki, ewentualnie samodzielnie ugotowanej) 3 czerwone papryki 1 żółta papryka 1 nieduża cukinia 3 dojrzałe pomidory (sparzone i obrane ze skórki) 1 czubata łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1 płaska łyżeczka wędzonej słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej mielonej papryki 1 łyżeczka miodu(...)słodką, ostrą i wędzoną paprykę oraz miód, wymieszać i podsmażać na małym ogniu, aż przyprawy puszczą aromat. Dodać pokrojone w dużą kostkę papryki, wymieszać i smażyć. Nieobraną cukinię pokroić w półplasterki lub ćwierćplasterki i dorzucić do garnka. Na końcu dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory. Dokładnie wszystko wymieszać, doprawić solą i pieprzem i dusić pod przykryciem
Simply Foodoczywisty sposób. Zapraszam do wypróbowania przepisu Zapiekanka z indykiem i batatami 0,4 kg fileta z indyka pół brokuła, duży batat duży por pół czerwonej papryki mała cukinia przyprawa do drobiu sól, pieprz łyżka oleju 2 jajka 2 łyżki jogurtu naturalnego 0,4 kg sera mozzarella Batata obieramy, kroimy na cienkie plastry i układamy w naczyniu(...)indyka na ręcznik papierowy, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Paprykę kroimy na drobną kostkę, pora kroimy w cienkie plasterki, wrzucamy na patelnię i lekko dusimy, po czym przekładamy do naczynia. Cukinię kroimy w cienkie plasterki, układamy jako kolejna warstwa w naczyniu. Następnie dzielimy brokuła na drobne różyczki, gotujemy al dente. Gdy będzie gotowy przekładamy na naszą zapiekankę. Całość pokrywamy sosem
Kuchnia moimi oczamiCzasem właśnie takie jak teraz "na bogato". Wrzuciłam do jednego garnka wszystko, co miał mi do zaoferowania mój ogród i półki z marketu :) Składniki: * 1 laska kiełbasy * 1 mała cukinia * 2 papryki ( miałam pomidorową) * 1 cebula czerwona * 1/2 puszki czerwonej fasoli * 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego * 1 pomidor * 6 pieczarek * 2 łyżki kukurydzy * 1 łyżka oleju * sól, papryka ostra(...)słodka Cebulę pokroiłam w piórka, kiełbasę w krążki. Podsmażyłam na patelni z odrobiną oleju. Paprykę, cukinię, pomidora i pieczarki pokroiłam i dodałam do podsmażonej kiełbasy. Przykryłam pokrywką i dusiłam ok. 6 minut. Po tym czasie dodałam słoiczek przecieru i fasolę. Chwilkę jeszcze całość gotowałam bez przykrycia. Posypałam całość kukurydzą i przyprawiłam do smaku solą i paprykami. Zanim podałam
Pieprzyć z Fantazjąkupić w pierwszym sklepie. Zapraszam Was zatem do próbowania 😊 Może wśród poniższych przepisów znajdziecie swoje ulubione. Przepis otworzy się po kliknięciu w nazwę zupy lub w zdjęcie. Zupa z cukinii i ziemniaków Zupa ziemniaczano-porowa Krem z fioletowych ziemniaków z wędzonym łososiem Zupa ziemniaczana z rozmarynem i wędzonym łososiem Zupa ze świeżych ogórków z dodatkiem grzanek Zupa fasolowa z pieczarkami(...)ostro Zupa z białej kapusty i białych warzyw, z dodatkiem pieczarek Zupa z pomidorów z dodatkiem sera pleśniowego Zupa z cukinii Zupa jarzynowa z chrupiącym boczkiem Zupa z fioletowej marchwi Zupa dyniowa z grillowaną gruszką Zupa z pietruszki i selera,z dodatkiem jabłek i smażonych listków szałwii Zupa z batatów z grzankami Zupa z pieczonych buraków z jabłkiem Zupa
Codzienna kuchnia niecodziennałyżki sosu kebab-gyros od Folwark 200 g pieczarek 1 cebula 1 por (biała część) 1 łyżka masła 1 marchew 500 g ziemniaków 2 łyżki domowej kostki bulionowej 1 cukinia 100 g groszku cukrowego 125 ml śmietany kremówki 1 łyżka mąki kukurydzianej sól, pieprz Przygotowanie Udka oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem obtaczamy w sosie. Pieczemy(...)ziemniakami, pokrojoną marchewką, smażymy na maśle. Około 10 minut. Następnie dodajemy szklankę wody, kostkę bulionową, mięso ( dodajemy sos powstały podczas pieczenia ) i dusimy pod przykryciem przez 20 min. Pokrojoną cukinię i groszek dodajemy kilka minut przed końcem. Całość zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką, do smaku doprawiamy solą i pieprzem
R'n'G Kitchenkurczaka 10 dag półtłustego twarogu 6 łyżek jogurtu naturalnego typu greckiego 6 łyżek mleczka kokosowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 ząbek czosnku 1 mała cukinia olej do smażenia sól, pieprz łyżka zielonej pasty curry 1/2 pęczka kolendry łyżeczka słodkiej czerwonej papryki Sposób przyrządzenia: 1. Kotlety sojowe gotować zalać wrzątkiem, gotować(...)chwilę aż będą miękkie. Po tym czasie pokroić w paski. 3.Do miski włożyć jogurt, twaróg, mleczko kokosowe, pastę curry oraz pół szklanki wody i dokładnie wymieszać. 2. Cukinie umyć, pokroić na malutkie kwadraciki, zeszklić na rozgrzanym oleju w dużym rondlu, dodać czosnek oraz kotlety sojowe pokrojone w paski. Dodać mieszankę jogurtową, doprawić solą i pieprzem
pieprzny smaczek