Roladki z kurczaka, idealne danie obiadowe. Nie dość , że są lekkie , delikatne to z dodatkiem cukini i mozzarelli fajnie smakują. Dziś polecam roladki z kurczaka, faszerowane cukinią, papryką,szczypiorem , duszone w sosie pieczarkowym. Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie(...)wędzonej 1 łyżka papryki czerwonej mielonej słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej PRZYGOTOWANIA: Filety z kurczaka kroję wzdłuż, rozbijam na cienkie kotlety. Doprawiam solą, pieprzem i przyprawą do indyka. Cukinię myję i kroję w kostkę. Paprykę również kroję w kostkę. Dymkę myję i kroję drobno. Mozzarelle kroję drobno. Mieszam ze sobą, doprawiam solą i pieprzem. Na środek każdego kotleta
Gotowanie PatkiBardzo często poszukujemy przepisu na szybkie w przygotowaniu przekąski. Nasze zmartwienie może rozwiązać bruschetta, której przygotowanie jest niezwykle szybkie i nie wymaga od nas niezliczonej liczby
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dziś polecam Wam kolejną wariację sosu z cukinii na zimę. Tym razem jest to sos cukiniowo paprykowy o słodko kwaśnej nucie. Taki sos będzie jak znalazł na zimę jako sos do pizzy czy sos do spaghetti. Cukinii i papryki w sklepach i na działkach mnóstwo więc nie zwlekajcie i zróbcie taki sosik. Sos cukiniowo - paprykowy Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnimielonego kardamonu, kuminu, kurkumy, mielonego chili LUB ½ opakowania gotowej mieszanki curry Sól do smaku wg uznania 2 duże pomidory lub 4-5 małych 200 g ryżu basmati 1 malutka cukinia Czerwona/żółta papryka Curry z boczniakami Przygotowanie: Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej cebulę na złoto. Następnie dodajemy czosnek oraz(...)cebuli i przypraw. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem tak, aby pomidory w większości rozgotowały się i utworzyły sos. Odparowujemy nadmiar wody. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię oraz papryki kroimy w cieniutkie paski, a następnie podsmażamy na oliwie z dodatkiem soli i świeżo mielonego czarnego pieprzu. Sposób serwowania: z ryżu tworzymy „wianuszek”. Na środek nakładamy curry
Kate's KitchenPolub mnie na Facebooku Składniki: ( szklanka 250 ml) Mąka pszenna tortowa 2 szklanki Szklanka startej cukinii na średnich oczkach ( nie odsączamy wody) jogurt naturalny 1/2 szklanki olej 1/2 szklanki sól 1/2 łyżeczki jajko 2 cukier szklana proszek do pieczenia łyżeczka soda łyżeczka Skórka otarta z całej cytryny łyżka soku z cytryny Lukier: Cukier puder 2/3 szklanki sok z cytryny łyżka(...)solą, proszkiem do pieczenia i sodą. W osobnej misce mieszamy trzepaczką jajka z cukrem następnie dodajemy, olej, jogurt, skórką z cytryny oraz sokiem. Wszystko razem mieszamy. Na koniec dodajemy cukinię. Wszystko razem przelewamy do miski z suchymi składnikami. Ponownie mieszamy. Całość przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok godzinę lub do tzw. suchego
Kulinarne przygodydużo nie ma a dojechać trzeba - niestety nie mamy pod domem), to serdecznie się dziwujemy, że działka nam w takich ilościach oddaje. Mówi się, że masz jeden krzaczek cukinii czy patisona i spokojnie wystarczy, no to my mamy ich kilka. I jak to niektórzy mówią, krzaki giganty. Patisony uwielbiam (tak samo jak cukinie czy bakłażany) stąd przerabiam je również
Gotowanie z pasjąmielonego kardamonu, kuminu, kurkumy, mielonego chili LUB ½ opakowania gotowej mieszanki curry Sól do smaku wg uznania 2 duże pomidory lub 4-5 małych 200 g ryżu basmati 1 malutka cukinia Czerwona/żółta papryka Curry z boczniakami Przygotowanie: Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej cebulę na złoto. Następnie dodajemy czosnek oraz(...)cebuli i przypraw. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem tak, aby pomidory w większości rozgotowały się i utworzyły sos. Odparowujemy nadmiar wody. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię oraz papryki kroimy w cieniutkie paski, a następnie podsmażamy na oliwie z dodatkiem soli i świeżo mielonego czarnego pieprzu. Sposób serwowania: z ryżu tworzymy „wianuszek”. Na środek nakładamy curry
Kate's Kitchenpewną dozą wątpliwości postanowiłam zrobić dżem z cukinii. Przepis dostałam od bratowej ale nie byłabym sobą abym go nie zmodyfikowała. W przepisie nie było mowy o wanilii a ja ją dodałam i to było dobre posunięcie. Dżem jest smaczny i jak dla mnie trochę za słodki, więc możecie dać go mniej jak nie lubicie słodkich dżemów. Dżem z cukinii
Ewa w kuchniroku,kiedy mamy dostęp do różnych rodzajów warzyw,latem i jesienią jednak jest największy wybór.Mona użyć jakich tylko chcemy i co mamy akurat pod ręką,u mnie cukinia,ogórki gruntowe,papryka,pieczarki,czerwona cebula,ale można dać również,kalafior ,brokuły,patisony,dynie itp.polecam bo taki słoik zawsze warto mieć w lodówce-można go przetrzymywać do 3 miesięcy(...)używać na kanapki,do hot-dogów,hamburgerów lub po prostu do obiadu -polecam Składniki na 1 litrowy słoik: 900g mieszanych warzyw – ogórki, papryka, młode patisony i cukinia, słodka i ostra papryka, cebula, szalotka, zielona fasolka, groszek cukrowy, drobne pieczarki, różyczki brokułu lub kalafiora, młoda marchew Na zalewę: 1 łyżka soli (15g) 350ml wody 150ml octu spirytusowego o kwasowości
Swojskie jedzonkołyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka czerwonej papryki 1 łyżeczka ziół proansalskich płaska łyżka pieprzu 1 łyżka domowej wegety lub sól do smaku keksówka o wymiarach :30/15 cm Wykonanie : Cukinię myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o średnich oczkach, następnie przekładamy na sito i odstawiamy na kilka minut.Cebulę obieramy i drobno siekamy, następnie podsmażamy na maśle. Ser ścieramy(...)tarce o średnich oczkach, papryczkę miksujemy w blenderze z czosnkiem. Do dużej miski przekładamy odciśniętą z nadmiaru soku cukinię, dodajemy starty ser, papryczkę z czosnkiem,przyprawy i kaszę mannę, wszystko mieszamy i przyprawiamy ewentualnie do smaku, solą lub pieprzem, według uznania. Jajka ubijamy na gęsty kogel mogel i wlewamy do masy, jeszcze raz wszystko dobrze mieszamy. Keksówkę wykładamy papierem
Sama słodycz i szczypta chilipasteryzacji słoiki wykładamy na wyłożony ściereczką blat kuchenny. Wieczka słoików powinny być wypukłe, gdy przetwory całkowicie ostygną wieczka powinny „wklęsnąć” *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ SAŁATKA WIELOWARZYWNA LATO W SŁOICZKU PRZEPIS TUTAJ Artykuł Koreczki z ogórków w zalewie – przetwory na zimę pochodzi
Blog z Apetytemmnie są na samym szczycie listy Pomidorowego Top Mam nadzieję, że Wam posmakują 7 przepisów z pomidorami w roli głównej Suszone pomidory Zupa krem z pieczonych pomidorów Ketchup z cukinii Koktajl pomidorowy Bezglutenowe galette z pomidorami i mozarellą Foccacia z pomidorami koktajlowymi Leczo z cukinią i czerwoną soczewicą Artykuł 7 przepisów z pomidorami w roli głównej pochodzi z serwisu
365 dni dookoła kuchnipojedyncze 1/2 opakowania mrożonego szpinaku 1 cebula 1/2 kostki fety 2 łyżki masła 3 szklanki mleka 1 łyżka mąki 1/2 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej 2 ząbki czosnku 1/2 małej cukinii ( wielkości ogórka szklarniowego ) sól , pieprz do smaku 2 jajka Składniki na ciasto , łączymy ze sobą i wyrabiamy na gładka masę , jeśli zbyt się kruszy , dolewamy po trochu kwaśnej śmietany(...)piekarnika , do 210 C i podpiekamy około 15 minut . Wyjmujemy ,odstawiamy do przestudzenia . Zdejmujemy groch . Na tak przygotowany spód , wykładamy kurczaka , szpinak ( tak jak Wam pasuje ;). Dekorujemy fetą i cukinią pokrojoną w cieniutkie półksiężyce . Zalewamy sosem , połączonym z roztrzepanymi jajkami .Zapiekamy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 C , przez około 45 minut ( trzeba kontrolować czas pieczenia , bo wysokość formy
Ogrodnik w podróżymielonego kardamonu, kuminu, kurkumy, mielonego chili LUB ½ opakowania gotowej mieszanki curry Sól do smaku wg uznania 2 duże pomidory lub 4-5 małych 200 g ryżu basmati 1 malutka cukinia Czerwona/żółta papryka Curry z boczniakami Przygotowanie: Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej cebulę na złoto. Następnie dodajemy czosnek oraz(...)cebuli i przypraw. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem tak, aby pomidory w większości rozgotowały się i utworzyły sos. Odparowujemy nadmiar wody. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię oraz papryki kroimy w cieniutkie paski, a następnie podsmażamy na oliwie z dodatkiem soli i świeżo mielonego czarnego pieprzu. Sposób serwowania: z ryżu tworzymy „wianuszek”. Na środek nakładamy curry
Kate's Kitchengóry dnem i zostawiamy je w tej pozycji do całkowitego wystygnięcia. Gotowe Mam nadzieję, że wykorzystacie ten prosty przepis na pomidory w słoikach A jeśli macie jeszcze trochę cukinii to polecam przepis na PIKANTNĄ CUKINIĘ W SŁOIKACH Artykuł POMIDORY W SŁOIKACH pochodzi z serwisu Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii