powodzeniem można też użyć stewii w płynie lub erytrolu . Dzięki temu sos pomidorowy będzie nie tylko pyszny, ale i niskowęglowodanowy. Wybór dodatków pozostawiam Wam. U mnie są to pieczarki, cukinia i salami. Jak to tylko tyle??? A ser? Przecież to niezbędny element każdej pizzy…??!! Niestety, ser jest mocno prozapalny, więc go unikam. Jeśli nie stosujecie takich ograniczeń żywieniowych, możecie(...)łyżeczki bazylii suszonej 1/2 łyżeczki oregano suszonego 1 szczypta stewii suszonej lub kilka kropli stewii w płynie/ szczypta erytrolu do smaku sól, pieprz Dodatki 10 plastrów salami 3/4 średniej cukinii pokrojonej w plastry 5 pieczarek pokrojonych w plastry Sposób przygotowania Spód Kalafiora zetrzeć na tarce, po czym ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić i odcisnąć z wody (najbardziej
Modern Cave GirlSkładniki na słoik 500 ml: 2 czerwone papryki (345g) 1 duża marchew (250g) 1 cukinia (440g) 4 ząbki czosnku 1 łyżka oleju rzepakowego przyprawy (czosnek, bazylia, pieprz, sól, papryka ostra) 2 łyżki domowej pasty tahini * *Dowolną ilość ziaren sezamu, uprażyć na suchej patelni na złoty kolor (należy uważać aby nie spalić ziaren :) ). Następnie zblendować na gładką masę (ewentualnie można dodać(...)umyć. Następnie pokroić na małe kawałki, wsypać do miski i dodać łyżkę oleju oraz przyprawy. Odstawić na 10 minut. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w małe kawałki. Cukinię również umyć i pokroić. Pokrojone, powyższe warzywa wsypać do drugiej miski, dodać pokrojony w drobną kostkę czosnek i przyprawy. Odstawić na około 10 minut. Na blachę wyłożoną papierem
Banana Smilesprzekąska na imprezę podana np. na krakersach lub jako dodatek do mięs z grilla. Pełna i głęboka w smaku o intensywnym aromacie ziół i oliwy skradnie niejedno serce. Składniki: cukinia bakłażan 5-6 pomidorów suszonych z zalewy 2 ząbki czosnku cebula papryka czerwona pół papryczki chilli 3-4 łyżki oliwy z oliwek pół pęczka świeżej bazylii 5 gałązek świeżego tymianku(...)sól, pieprz, szczypta ziół prowansalskich Z podanych składników otrzymamy około 90 dag pasty warzywnej, czyli około 25 porcji (1 porcja = dwie łyżki). Przygotowanie . Cukinię i bakłażana kroimy w grube plastry. Cebulę przekrawamy na ćwiartki. Z papryki usuwamy nasiona i kroimy na kawałki. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy wszystkie warzywa. Dodajemy również czosnek i chilli w całości. Wszystko skrapiamy
Analiza Smakuziemniaków, ale taki zestaw warzyw można również urozmaicić o ziemniaki i cały obiad byłby gotowy. Polecam serdecznie :) Składniki (2 porcje): 1 duża pierś z kurczaka lub 2 mniejsze bakłażan cukinia 2 pomidory 1 szalotka lub mała cebulka sól i pieprz Marynata ziołowo-czosnkowa: 4 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1/2 łyżeczki rozmarynu 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka(...)Przygotowanie: Pierś z kurczaka opłukać, osuszyć i oczyścić z błonek. Jeśli była jedna duża to przeciąć wzdłuż na dwa kotlety. Oprószyć solą i pieprzem. Cebulkę pokroić w piórka. Bakłażana, cukinię oraz pomidory pokroić w grubsze plastry. Plastry bakłażana oprószyć solą i zostawić na chwilę - po chwili wytrzeć plastry bakłażana ręczniczkiem papierowym, w ten sposób pozbędziemy się charakterystycznej goryczki. Składniki marynaty
Kocham..lubię..gotuję..gotujemy na małym ogniu, bez przykrycia, co jakiś czas mieszając *** *** Gorący krem czekoladowy nalewamy w słoiki i zakręcamy. Pasteryzacja nie jest potrzebna *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Nutella ze śliwek pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemprzez większość czasu robi się samo. Polecam! Składniki: 1 kg części z kurczaka ( u mnie udka i podudzia) 1/3 główki kapusty 5-6 ziemniaków 2 marchwie pół cukinii pół czerwonej papryki 2 łyżki oleju 2 łyżki musztardy sarepskiej 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka miodu Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, papryka ostra, majeranek(...)polewamy olejem, obsypujemy przyprawami i mieszamy *** *** Warzywa układamy między kawałkami kurczaka *** *** Danie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy pod przykryciem przez 1 godziną. W międzyczasie cukinię oraz paprykę kroimy w kostkę *** *** Po godzinę potrawę odkrywamy i dodajemy pokrojone warzywa *** *** Całość pieczemy jeszcze przez 30 minut – bez przykrycia *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY
Blog z ApetytemSkładniki: 2 jajka 15 g otrąb pszennych 70 g papryki 50 cukinii kawałek pora jarzynka curry, chili serek kanapkowy śniadaniowy Przygotowanie: Paprykę, cukinię i pora pokroić drobni o wrzucić na … Czytaj dalej Babeczki śniadaniowe
czarrna od kuchniwyższy. Nie dodajemy żadnych detergentów myjących! Włączamy zmywarkę i czekamy, aż zakończy program. Po tym czasie otwieramy drzwiczki i pozostawiamy przetwory do wystygnięcia. POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Ogórki w curry pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemdanie. Składniki znajdziemy na każdym straganie. Danie można dowolnie modyfikować dodając ulubione warzywa. Kilka ziemniaków Kolorowe papryki- 1 szt czerwonej ,1 szt zielonej i 1 szt żółtej Cukinia baby zielona i żółta garść fasolki szparagowej 5 pieczarek cebula czerwona 1 sztuka Pieprz ziołowy OLMIX Przyprawa Pomidory z czosnkiem i czarnuszką OLMIX 1 marchewka 1 cebula biała jeśli ktoś lubi można(...)oliwy podsmażamy fasolkę, po około5 minutach dodajemy plasterki marchewki, pokrojoną w piórka cebulę i paprykę pokrojoną w grubsze paski. Mieszamy delikatnie i smażymy 2 minuty. Teraz przyszła kolej na cukinie. Kroimy je w grubsze krążki i dorzucamy do warzyw. Podlewamy pozostałą ilością oliwy, dodajemy ziemniaki i pokrojone w plasterki pieczarki. Lekko mieszamy, smażymy 3 minuty pod przykryciem.Gotowe danie doprawiamy solą
Kasia i jej kobiecy światzostały w lodówce. Makaron z poprzedniego dnia, trochę warzyw, parówki które miałam w lodówce i obiad gotowy. 100 g ugotowanego makaronu kokardki 4 parówki małe 1 cebula 1 cukinia żółta 1 papryka czerwona 20 dkg fasolki szparagowej żółtej 6 gałązek natki pietruszki sól, pieprz czarny i czerwony, chili olej rzepakowy 1 ząbek czosnku Cebule i czosnek drobno kroję(...)przesmażam na oleju. Dodaję pokrojone na plasterki parówki i dalej smażę, na końcu dodaję pokrojoną paprykę i cukinię. Fasolkę obieram i kroję na kawałki. Gotuję w osolonej wodzie, odcedzam. Dodaję do reszty warzyw i chwilę smażę. Doprawiam sola, pieprzem czarnym i czerwonym,chili, natką pietruszki
wesoła kuchniaszklanka ryżu do risotto Arborio 2 ząbki czosnku 1/4 szklanki białego wina 2 szklanki bulionu 2 łyżki masła 300g krewetek (użyłam takich malutkich ale mogą być zwykłe) 1 mała cukinia (lub pół większej) 1/2 czerwonej papryki 2 łyżki świeżych siekanych ziół typu: bazylia, oregano, tymianek, pietruszka Przyprawa: sól, pieprz, 1 łyżeczka kurkumy, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej, 1 łyżeczka suszonych(...)poprzednia zostanie wchłonięta przez ryż. Gotujemy na małym ogniu jeszcze przez około 10-15 minut, aż ryż będzie miękki *** *** Na patelni podsmażamy przez chwilę na łyżce oleju drobno pokrojoną cukinie oraz paprykę *** *** Podsmażone warzywa przesuwamy na boki patelni, dokładamy łyżkę masła i krewetki. Całość podsmażamy przez kilka minut ciągle mieszając *** *** Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty czosnek oraz posiekane zioła, mieszamy
Blog z Apetytem