cukinia - 18701 przepisów (strona:668/1247)

ZDROWIE NA ŚNIADANIE - 50 przepisów na zdrowe śniadania 229

Syrniki z malinami i czekoladą      44   Racuchy bananowe z gruszką       46 Placki brownie fasolowe      48 Placki z cukinią i koperkiem podane z twarożkiem chrzanowym      50 Z miseczki Kokosowy ryż z musem mango      53 Czekoladowo-kokosowy budyń jaglany(...)Gofry dyniowe z jajkiem     86 Gofry z burakiem i serem feta     88 Z pieczywem Szakszuka z cukinią     91 Sałatka z jajek, rzodkiewek i szpinaku     93 Chrupiąca bułeczka z awokado i jajkiem w koszulce     95 Bruschetta z pomidorami i mozzarellą

Zdrowie na języku :P
Grzyby marynowane 89

piekarnika, ustawiamy temperaturę na 130’C i pasteryzujemy przez 20 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy słoiki do wystudzenia.     POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Grzyby marynowane pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Jesienna zupa z warzywnym makaronem 98

zastąpić innym makaronem lub kilkoma o różnych kształtach. Dość gęsta i głód zaspokoi na długo. Zapraszam do przepisu. Składniki 200 g makaronu warzywnego lub według swojego uznania 1 duża cukinia, pokrojona w kostkę 1 marchewka, pokrojona w kostkę 1 łodyga selera naciowego, pokrojona w kostkę 1 cebula drobno posiekana 3 ząbki czosnku, drobno pokrojone 1 średni ziemniak 1 pomidor żółta(...)zielonego groszku, mrożony rozmrozić natka pietruszki posiekana 150g kapusty włoskiej 2l bulionu warzywnego lub rosołu mięsnego oliwa sól, pieprz Czosnek, cebulę, zeszklić na oliwie. Dodać paprykę, marchewkę, cukinię ,łodygę selera, ziemniak oraz pomidor. Dusić około 10 minut. Zalać bulionem dodać pozostałe składniki i gotować około 30 minut. Pod koniec wsypać makaron i zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego:) Artykuł Jesienna

gotuj ze mną
Kasza gryczana z dynią, szarą renetą i kerguleną 92

smażenia  łyżka masła  ćwierć dużej cebuli  świeży tymianek i rozmaryn  szczypta soli i pieprzu szczypta cynamonu, kurkumy, gałki muszkatołowej i goździk  pół małej cukinii  250 g dyni hokkaido  1 szara reneta 1 mała marchew 1/2 małego selera natka pietruszki  wędzona kergulena, lub inna niezbyt intensywna wędzona ryba Kaszą gryczaną gotuję w wodzie(...)przepisu na opakowaniu. Warzywa kroję w kostkę lub półplastry, dowolnie. Cebulę siekam drobno. Na rozgrzanym oleju rzepakowym smażę cebulkę oraz pokrojone warzywa: dynię, cukinię, marchew i seler. Dodaję świeży tymianek, sól, rozmaryn i pieprz i smażę składniki 3- 4 minuty. Podlewam niewielką ilością wody i duszę do miękkości. W garnuszku rozgrzewam masło i smażę na nim pokrojoną w kostkę szarą

Mango Papaja
Nadziewana cukinia 121

Uwielbiam przygotowywać potrawy z sezonowych warzyw i owoców, jedną z nich jest nadziewana cukinia. Danie bardzo zdrowe, pyszne jedno z moich ulubionych Składniki · 2 cukinie · 100g ugotowanej mix kaszy trendy lunch lub kaszy gryczanej

Kulinarne pyszności Molki
ZUPA Z CUKINIĄ I MAKARONEM 78

Delikatna, ale pożywna. Rozgrzewająca ale z warzywami lata. Lekka, z makaronem i dużą ilością warzyw. Składniki: 1 cukinia włoszczyzna (marchewka, seler, pietruszka) biała część pora 2 pomidory cebula 2 ząbki czosnku 1/2 szkl makaronu jajecznego Arc Pol 2 łyżki oliwy z oliwek 1/4 szkl śmietanki kremówki 2 gałązki tymianku 500 ml bulionu sól pieprz Makaron Arc Pol jajeczny ugotować(...)dente. Cukinię, marchewkę, cebulę i pomidora kroimy w kostkę. Por pokroić w ćwiartki. Seler w kostkę. na rozgrzanej oliwy podsmażyć cebulę z porem i tymiankiem. Czosnek przeciśnięty przez praskę dodać do cebuli i pora. Jak czosnek uwolni swój aromat dodać pozostałe warzywa. Zalać warzywa bulionem. Przyprawić. Zupę zabielić śmietanką. Podawać z makaronem

Kuchnia w oparach
Kopytka z kaszy jaglanej 116

kaszy jaglanej – ok. 100 g mąki (mieszanki kukurydzianej, ziemniaczanej i ryżowej) – 1:3 proporcji mąki do ugotowanej kaszy – jajko – sól + cebula, pieczarki, cukinia, ketchup, szczypiorek Sposób przygotowania Kaszę jaglaną dokładnie przepłukać kilka razy w gorącej wodzie aż woda będzie przezroczysta. Kaszę ugotować w proporcji 2:1 wody do kaszy przez ok. 17-20 min. Ostudzoną kaszę(...)Podzielić na części, uformować rulony i pokroić na kopytka. Kopytka gotować w osolonej wodzie przez ok. 2-3 min od czasu wypłynięcia. Podawać np. ze smażoną cebulką, pieczarkami i cukinią. Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! Powodzenia i… SMACZNEGO! Artykuł Kopytka z kaszy jaglanej pochodzi z serwisu Mrs. Endorfina

Mrs. Endorfina
Tost francuski z pieczarkami, wędzonym łososiem i cytrynowym mascarpone 112

pieczarki brązowe, około 8 sztuk  majeranek  łosoś wędzony  mascarpone, 5 łyżek skórka otarta z połowy cytryny i sok z jednej czwartej  odrobina kopru  kwiaty cukinii, jeśli masz, kilka sztuk  Bagietkę pokrój w plastry. Jajka roztrzep i dopraw solą oraz pieprzem. Na rozgrzanej patelni rozpuść masło i postaraj się go nie spalić, dlatego(...)delikatnym ogniu na złoto. Po usmażeniu odsącz na ręczniku papierowym. Na tej samej patelni możesz podsmażyć pieczarki, które wcześniej należało pokroić na ćwiartki lub w plastry. Jeśli masz kwiaty cukinii to smaż je z pieczarkami, a na koniec wszystko dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Mascarpone wymieszaj z sokiem z cytryny, koperkiem posiekanym najdrobniej jak to możliwe oraz skórką otartą

Mango Papaja
Kaszotto borowikowe z dynią i kolorowymi marchewkami 98

biała, fioletowa), 2 łyżki oleju rzepakowego, pęczek szczypiorku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ½ łyżeczka cukru, sól do smaku, chili do smaku, ser żółty np. bursztyn. Przygotowanie: Marchewki i cukinie obieramy. Połowę cukinii trzemy na tarce o grubych oczkach, pozostałą, razem z marchewkami kroimy w średniej wielkości kostkę. Na dużej patelni rozgrzewamy olej podsmażamy na nim warzywa pokrojone w kostkę

Moniki Smakołyki
QUINOA RISOTTO, czyli QUINOTTO 129

łyżki oleju 1 puszka siekanych pomidorów bez skóry 300 ml bulionu warzywnego 1/2 łyżeczki suszonej bazyli 1/2 łyżeczki suszonego oregano sól, pieprz do smaku pęczek natki pietruszki mała cukinia garść pomidorków koktajlowych Jak zrobić? Czosnek i cebulę obieram, drobno siekam i szklę na oleju.  Suchą komosę ryżową płuczę zimną wodą, dodaję do cebuli i czosnku, prażę około 3 minut(...)smaku solą i pieprzem. Jeśli mam wrażenie, że jeszcze trochę jej brakuje, dodaję kolejne 100 ml bulionu i gotuję do wchłonięcia całego płynu. Podaję z podsmażonymi lub grillowanym plastrami cukinii oraz pomidorkami koktajlowymi, posypując pozostałą natką pietruszki. SMACZNEGO

W kuchni Karmel-itki
Sałatka z cukinią i zielonym pomidorem na zimę 112

zimą będzie jeszcze bardziej smaczne i ...pożądane :) Miałam tylko takie składniki. I z tego wyszło mi kilka słoiczków kolorowej sałatki. Składniki : 3 duże zielone pomidory 2 młode, żółte cukinie 3 cebule papryki po 1 sztuce: czerwonej, żółtej i pomarańczowej 3 zielone ogórki Składniki na zalewę: 1 szklanka octu 10% 1 szklanka cukru 2 szklanki wody 1 i 1/2 łyżka soli(...)szklanki oleju kilka ziaren czarnego pieprzu, łyżeczka gorczycy Przygotowanie: Umyte papryki pokroić w paski, obraną cebulę pokroić wg uznania Cukinię jeśli trzeba pozbawić miękkiego wnętrza i pokroić w pół krążki Umyte ogórki pokroić wzdłuż, umyte pomidory pokroić w plastry, jeśli trzeba jeszcze drobniej Z podanych składników przygotować zalewę i do wrzątku wrzucić składniki na sałatkę Gotować do momentu aż warzywa

Proste Potrawy
Gulasz z indyka z warzywami 195

dzieła…. Składniki 500g mięsa gulaszowego z indyka (kupicie np. w Lidlu) 1 czerwona papryka 2 małe marchewki 1 biała papryka (możecie zastąpić inną dowolną papryką) 1 mała cukinia średnia cebula 2 łyżki ayvaru 1/2 łyżeczki czerwonej pasty curry olej do smażenia średniej wielkości por 1 łyżeczka oregano szczypta ostrej papryki 1 łyżeczka majeranku sól pieprz Przepis na gulasz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Karkówka po flisacku 138

parze. To danie z pewnością zasmakuje całej rodzinie.     Składniki: ok 1 kg karkówki 1/3 główki kapusty 3-4 ziemniaki 1 marchew 1/2 cebuli 1/2 czerwonej papryki 1/2 cukinii 10dkg boczku wędzonego 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka miodu 2 ząbki czosnku Przyprawy: sól, pieprz majeranek 1/2 szklanki mąki do obtoczenia mięsa olej do smażenia     *** Mięso kroimy(...)rumiano *** *** Kapustę kroimy w dużą kostkę i wykładamy na dno naczynia żaroodpornego *** *** Na kapuście układamy podsmażone mięso *** *** Ziemniaki oraz marchew obieramy i kroimy w grube plastry *** *** Paprykę i cukinie kroimy w kostkę, a cebulę w piórka. Pokrojone warzywa układamy na mięsie *** *** Boczek wędzony kroimy w kostkę i posypujemy na wierzchu potrawy *** *** Całość posypujemy solą i pieprzem *** *** Potrawę przykrywamy lub umieszczamy

Blog z Apetytem