cukinia - 18701 przepisów (strona:659/1247)

Ciasta czekoladowe. Poznaj pomysły na nietradycyjne wypieki! 99

Brownie można przyrządzić np. z buraków lub fasoli, można też przygotować tropikalną lub czekoladowo-kokosową tartę czekoladową! Możliwości jest znacznie więcej. Ciasta czekoladowe, czyli brownie z batatów, buraków i cukinii! Ciasta czekoladowe takie jak brownie można przyrządzać na wiele sposobów. Istnieją brownie wegańskie, bezglutenowe, brownie z cukinii, buraków, batatów czy fasoli. Brownie z warzyw to świetny pomysł by przemycić

jakszef.pl
Naleśniki kakaowe 134

posiekanych i świeżych owoców, polanych polewą czekoladową (najlepiej domową), syropem lub miodem albo zwyczajnie posypane cukrem pudrem. Są pyszne i bardzo proste. Do naleśników kakaowych polecam domowy dżem z cukinii. DŻEM Z CUKINII SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki 1 szklanka wody, może być gazowana 1,5 szklanki mleka 1 średnie jajko 2 łyżki oleju 1 lekko czubata łyżka gorzkiego, naturalnego kakao

Zasmakuj Kuchni
Misja grill – grillowane ziemniaki, warzywa, portobello i kiełbaski w tortilli 99

Wyszło wiosennie kolorowo, wyjątkowo.  Uważam, że MISJA GRILL została zrealizowana, bo uczta była naprawdę udana. Składniki: warzywa: 1 duża marchew, 1 duża pietruszka korzeń, 1 cebula czerwona, 1 cukinia, garść cienkich szparagów, garść pomidorków cherry, ok. 1 kg młodych średniej wielkości ziemniaków, garść świeżego szpinaku, olej rzepakowy, przyprawy: VEGETA NATUR z curry, VEGETA NATUR z koperkiem, pieprz czarny świeżo(...)Natur z koperkiem , układamy na niej ziemniaki, które też doprawiamy, i przykrywamy folią aluminiową. Warzywa: Obraną marchew i pietruszkę kroimy po skosie na plasterki, cebulę w grubsze piórka, a cukinię w większe kawałki (kostkę, plastry). Przekładamy je do miski, polewamy olejem rzepakowym, doprawiamy przyprawą Vegeta Natura z curry i całość dokładnie mieszamy. Warzywa przekładamy na folię aluminiową ułożonej w koszyku

Moniki Smakołyki
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i serem 123

180g twardego sera żółtego (u mnie gouda) – 80g mąki (u mnie pszenna tortowa) – 250g mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe) – 1 duża cebula czerwona – 150g cukinii – 1 puszka fasolki czerwonej – 3 jajka – 150ml mleka – 1 łyżka musztardy ostrej – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca żółta, pieprz, sól(...)łyżka masła klarowanego lub innego tłuszczu do smażenia Najpierw należy przygotować nadzienie. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na mocno rozgrzanym tłuszczu. Następnie dodać cukinię pokrojoną w drobną kostkę i smażyć przez około 5 minut, dodać mięso, smażyć przez około 7-10 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie dodać czerwoną fasolkę (odcedzoną) i przyprawy, wszystko dokładnie wymieszać, zdjąć

Smaki Armine
Zupa Magisterska 148

Cebula ·        Papryka żółta ·        Papryka czerwona ·        Cukinia ·        Papryczka chili ·        2 kostki rosołowe ·        3 listki laurowe ·        Olej do smażenia(...)gotujemy 3.   Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju 4.   Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryczki, papryczkę chili oraz obraną i pokrojoną w paski cukinie, solimy 5.   Gdy ziemniaki są już prawie miękkie dodajemy kostki rosołowe, łączymy z warzywami, wrzucamy listki laurowe oraz ziele angielskie oraz mięso 6.   Pieczarki kroimy w plasterki

Kulinarna Chwila
Pikantna sałatka warzywna 120

nalewkom i sałatkom wytrawnym. A jeśli już jesteśmy przy temacie sałatek. Zrobimy szybką, pyszna, aromatyczną sałatkę do obiadu, do kanapek, na grilla! Składniki - 6 dużych marchewek - 1 duża cukinia - 2 duże czerwone papryki - 1 duża żółta papryka - 1 seler - 1 duża czerwona cebula - 6 łyżeczek soli - 1 łyżeczka pieprzu - 5 łyżek cukru - pół litra octu Warzywa umyj. Cukinię przetnij wzdłuż

Z Kuchni Do Kuchni
Sos z fetą (dip) 90

Fajnie się sprawdzi jako dodatek do krakersów… do przekąsek… do frytek… do mięsa z grilla. Można nim polać również gotowane lub pieczone warzywa np. kalafior, brokuł, cukinię.   Sos polecam do… ** Paluszków serowych z ciasta francuskiego ** Cukinii faszerowanej mięsem ** Gniazdek z mięsa mielonego ** Szaszłyków drobiowych z ananasem   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: mały jogurt naturalny

Kulinarny S.O.S.
Quesadilla z indykiem lub wołowiną / Turkey or beef quesadilla 82

cooking! SKŁADNIKI (na 12 kawałków): 4 pszenne tortille 1 pierś kurczaka 1 stek wołowy 1 FOOD średnia cebula 1 średnia papryka żółta 1 średnia papryka czerwona 1/2 sporej cukinii 10 pieczarek 1/2 puszki kukurydzy 200 g żółtego sera, np.: gouda 100 g sera typu cheddar Guacamole: 1 1/2 awokado 1/2 cebuli 1/2 pomidora sól, pieprz, oliwa Marynata do mięsa: oliwa(...)mięso, odstawiamy na bok, niech się chociaż trochę „przegryzie” Do tej potrawy przydadzą się dwie patelnie – zdecydowanie usprawni to pracę. Na jednej patelni smażymy warzywa – po kolei – cebula, papryki, cukinia, pieczarki. Całość smażymy aż wszystkie warzywa zmiękną. Na drugiej patelni, w tym samym czasie, smażymy mięso – osobno kurczaka i wołowinę. Gdy warzywa i mięso są gotowe układamy wszystkie skłądniki

Martyna Cooks
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami / Rye pasta casserole with chicken and vegetables 64

find the cheese in the recipe. Enjoy your cooking! SKŁADNIKI (5-6 porcji): 200 g makaronu razowego 400 g kurzych udek bez kości i skóry 1 średnia cukinia 200 g pieczarek 3 średnie buraki 1 średnia czerwona papryka 1 średnia marchewka 200 g jogurtu greckiego 1 kulka mozzarelli 150 g sera typu Lazur oliwa, czosnek, ulubione zioła, sól, pieprz INGREDIENTS(...)twardość sprawdzamy widelcem – tak jak przy ziemniakach. Makaron gotujemy 2-3 minuty krócej niż jest to podane na opakowaniu. Warzywa kroimy na kawałki mniej więcej równej wielkości. Cukinię wzdłuż na pół i w talarki, cebulę w piórka. Marchewkę porządnie wyszoruj pod bieżącą wodą i pokój w plasterki. Pieczarkom urwij nóżki, kapelusze obierz, jeśli jest taka potrzeba i przekrój jeśli

Martyna Cooks
Burrito “z odzysku” / Resourceful burrito 68

sure I’ll make it again. Go to the kitchen and cook! SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa z rosołu włoszczyzna z rosołu (marchew, pietruszka, seler) 1 średnia cukinia 1/2 zielnej papryki 1 średnia czerwona cebula 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 karton sosu pomidorowego 1 puszka pomidorów krojonych żółty ser 1 kieliszek czerwonego, wytrawnego wina sól, pieprz(...)mięsa. Warzywa pokrój na dość małą kostkę. Dużą patelnię rozgrzej z łyżką oleju. Na początek wrzuć cebulę, paprykę i fasolę, posmaż przez chwilę, aż warzywa lekko zmiękną. Dorzuć pokrojoną cukinię i kukurydzę, smaż dalej, ciągle mieszając. Jak warzywa będą już równomiernie usmażone dorzuć do tego mielone rosołowe mięso z warzywami i smaż dalej ciągle mieszając. W momencie, gdy mięso dokładnie

Martyna Cooks
Tarta ratatouille 103

soczystych, czego chcieć więcej, no może ciut sosu czosnkowego, aby było jeszcze lepiej. Składniki (na formę o średnicy około 31cm): opakowanie ciasta francuskiego 1 duży bakłażan 1 średnia cukinia mała czerwona papryka 1 średnia cebula 200g pomidorków koktajlowych sól i pieprz do smaku oliwa do skropienia kulka mozzarelli Na zalewę: 200ml śmietanki kremówki 3 duże jajka 2 ząbki czosnku(...)posiekanych świeżych ziół – użyłam bazylii i pietruszki sól i pieprz do smaku   Nagrzewamy piekarnik na 180°. Dużą blachę do pieczenia wykładamy folią aluminiową.   Przygotowujemy warzywa – myjemy bakłażana, cukinię oraz paprykę. Kroimy wszystko w około 1 centymetrową kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki. Wrzucamy wszystkie warzywa na blachę z folią. Doprawiamy solą, pieprzem skrapiamy z wierzchu oliwą. Wszystko

Smaczna Strona
Chrupiące kotleciki curry i risotto z warzywami 95

prowansalskich szczypta chili, pieprzu i gałki muszkatołowej olej do smażenia Risotto: 1 szklanka ryżu 1/4 szklanki białego wina 2 szklanki bulionu 2 łyżki masła 1 mała cebula 1 mała cukinia (lub pół większej) 1/2 czerwonej papryki Przyprawa: sól, pieprz, 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich 1 łyżka oleju       *** Mięso kroimy w średniej wielkości plastry(...)ryż. Gotujemy na małym ogniu jeszcze przez około 10-15 minut, aż ryż będzie miękki *** *** Na patelni podsmażamy przez chwilę na łyżce oleju drobno posiekaną cebulą, następnie dodajemy pokrojoną cukinie oraz paprykę. Smażymy na niewielkim ogniu, aż warzywa zmiękną *** *** Warzywa dodajemy do ugotowanego ryżu, mieszamy *** *** Risotto podajemy ze świeżo usmażonymi kotlecikami *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY

Blog z Apetytem