cukinia - 18701 przepisów (strona:652/1247)

Grzyby w zalewie octowo-miodowej 217

czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy słoiki do wystudzenia.     POLECAM RÓWNIEŻ: SMAŻONE GRZYBY NA ZIMĘ PRZEPIS TUTAJ (klik) GRZYBY MARYNOWANE PRZEPIS TUTAJ (klik) SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Grzyby w zalewie octowo-miodowej pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Ratatouille 172

dodać obraną i pozbawioną"wnętrzności" paprykę i pomidora- smażyć do miękkości A po lekkim ostudzeniu zmiksować, doprawić do smaku solą pieprzem i ziołami. Składniki: nie duży bakłażan mała, młoda cukinia  ok.50 dag pomidorów Przygotowanie: Umytą cukinię, obrane ze skórki pomidory oraz bakłażan pokroić w plasterki o grubości 2-3 mm Formę do pieczenia posmarować połową przygotowanego wcześniej sosu, ułożyć

Proste Potrawy
Kolorowe szaszłyki 201

trud się opłaci, gdyż takie szaszłyki z piekarnika są przepyszne! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kolorowe szaszłyki składniki: 2 piersi z kurczaka 1 duża czerwona cebula 1 papryka  1/2 cukinii 1 duża brzoskwinia Kolorowe szaszłyki wykonanie: Kurczaka kroimy w kostkę, przekładamy do miski. Doprawiamy papryką słodką, ostrą, curry, imbirem, solą i pieprzem. Dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek i 2 łyżeczki(...)sosu worcester. Paprykę, brzoskwinię i cebulę kroimy w grubą kostkę, cukinię w plasterki. Nabijamy wszystko naprzemiennie na patyczki. Układamy na wyłożonej folią blaszce. Skrapiamy oliwą, pieczemy od 20 - 30 minut w 180 stopniach (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
Smażone grzyby na zimę – przetwory do słoików 211

zostawiamy słoiki do wystudzenia. *** A tu jeszcze zdjęcia z kotkiem, który zawsze musi wtrynić się przed obiektyw ***     POLECAM RÓWNIEŻ: GRZYBY MARYNOWANE PRZEPIS TUTAJ (klik) SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Smażone grzyby na zimę – przetwory do słoików pochodzi z serwisu Blog

Blog z Apetytem
ZDROWIE NA ŚNIADANIE - 50 przepisów na zdrowe śniadania 249

Syrniki z malinami i czekoladą      44   Racuchy bananowe z gruszką       46 Placki brownie fasolowe      48 Placki z cukinią i koperkiem podane z twarożkiem chrzanowym      50 Z miseczki Kokosowy ryż z musem mango      53 Czekoladowo-kokosowy budyń jaglany(...)Gofry dyniowe z jajkiem     86 Gofry z burakiem i serem feta     88 Z pieczywem Szakszuka z cukinią     91 Sałatka z jajek, rzodkiewek i szpinaku     93 Chrupiąca bułeczka z awokado i jajkiem w koszulce     95 Bruschetta z pomidorami i mozzarellą

Zdrowie na języku :P
Grzyby marynowane 116

piekarnika, ustawiamy temperaturę na 130’C i pasteryzujemy przez 20 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy słoiki do wystudzenia.     POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Grzyby marynowane pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Jesienna zupa z warzywnym makaronem 131

zastąpić innym makaronem lub kilkoma o różnych kształtach. Dość gęsta i głód zaspokoi na długo. Zapraszam do przepisu. Składniki 200 g makaronu warzywnego lub według swojego uznania 1 duża cukinia, pokrojona w kostkę 1 marchewka, pokrojona w kostkę 1 łodyga selera naciowego, pokrojona w kostkę 1 cebula drobno posiekana 3 ząbki czosnku, drobno pokrojone 1 średni ziemniak 1 pomidor żółta(...)zielonego groszku, mrożony rozmrozić natka pietruszki posiekana 150g kapusty włoskiej 2l bulionu warzywnego lub rosołu mięsnego oliwa sól, pieprz Czosnek, cebulę, zeszklić na oliwie. Dodać paprykę, marchewkę, cukinię ,łodygę selera, ziemniak oraz pomidor. Dusić około 10 minut. Zalać bulionem dodać pozostałe składniki i gotować około 30 minut. Pod koniec wsypać makaron i zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego:) Artykuł Jesienna

gotuj ze mną
Kasza gryczana z dynią, szarą renetą i kerguleną 119

smażenia  łyżka masła  ćwierć dużej cebuli  świeży tymianek i rozmaryn  szczypta soli i pieprzu szczypta cynamonu, kurkumy, gałki muszkatołowej i goździk  pół małej cukinii  250 g dyni hokkaido  1 szara reneta 1 mała marchew 1/2 małego selera natka pietruszki  wędzona kergulena, lub inna niezbyt intensywna wędzona ryba Kaszą gryczaną gotuję w wodzie(...)przepisu na opakowaniu. Warzywa kroję w kostkę lub półplastry, dowolnie. Cebulę siekam drobno. Na rozgrzanym oleju rzepakowym smażę cebulkę oraz pokrojone warzywa: dynię, cukinię, marchew i seler. Dodaję świeży tymianek, sól, rozmaryn i pieprz i smażę składniki 3- 4 minuty. Podlewam niewielką ilością wody i duszę do miękkości. W garnuszku rozgrzewam masło i smażę na nim pokrojoną w kostkę szarą

Mango Papaja
Nadziewana cukinia 144

Uwielbiam przygotowywać potrawy z sezonowych warzyw i owoców, jedną z nich jest nadziewana cukinia. Danie bardzo zdrowe, pyszne jedno z moich ulubionych Składniki · 2 cukinie · 100g ugotowanej mix kaszy trendy lunch lub kaszy gryczanej

Kulinarne pyszności Molki
ZUPA Z CUKINIĄ I MAKARONEM 100

Delikatna, ale pożywna. Rozgrzewająca ale z warzywami lata. Lekka, z makaronem i dużą ilością warzyw. Składniki: 1 cukinia włoszczyzna (marchewka, seler, pietruszka) biała część pora 2 pomidory cebula 2 ząbki czosnku 1/2 szkl makaronu jajecznego Arc Pol 2 łyżki oliwy z oliwek 1/4 szkl śmietanki kremówki 2 gałązki tymianku 500 ml bulionu sól pieprz Makaron Arc Pol jajeczny ugotować(...)dente. Cukinię, marchewkę, cebulę i pomidora kroimy w kostkę. Por pokroić w ćwiartki. Seler w kostkę. na rozgrzanej oliwy podsmażyć cebulę z porem i tymiankiem. Czosnek przeciśnięty przez praskę dodać do cebuli i pora. Jak czosnek uwolni swój aromat dodać pozostałe warzywa. Zalać warzywa bulionem. Przyprawić. Zupę zabielić śmietanką. Podawać z makaronem

Kuchnia w oparach
Kopytka z kaszy jaglanej 142

kaszy jaglanej – ok. 100 g mąki (mieszanki kukurydzianej, ziemniaczanej i ryżowej) – 1:3 proporcji mąki do ugotowanej kaszy – jajko – sól + cebula, pieczarki, cukinia, ketchup, szczypiorek Sposób przygotowania Kaszę jaglaną dokładnie przepłukać kilka razy w gorącej wodzie aż woda będzie przezroczysta. Kaszę ugotować w proporcji 2:1 wody do kaszy przez ok. 17-20 min. Ostudzoną kaszę(...)Podzielić na części, uformować rulony i pokroić na kopytka. Kopytka gotować w osolonej wodzie przez ok. 2-3 min od czasu wypłynięcia. Podawać np. ze smażoną cebulką, pieczarkami i cukinią. Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! Powodzenia i… SMACZNEGO! Artykuł Kopytka z kaszy jaglanej pochodzi z serwisu Mrs. Endorfina

Mrs. Endorfina
Tost francuski z pieczarkami, wędzonym łososiem i cytrynowym mascarpone 143

pieczarki brązowe, około 8 sztuk  majeranek  łosoś wędzony  mascarpone, 5 łyżek skórka otarta z połowy cytryny i sok z jednej czwartej  odrobina kopru  kwiaty cukinii, jeśli masz, kilka sztuk  Bagietkę pokrój w plastry. Jajka roztrzep i dopraw solą oraz pieprzem. Na rozgrzanej patelni rozpuść masło i postaraj się go nie spalić, dlatego(...)delikatnym ogniu na złoto. Po usmażeniu odsącz na ręczniku papierowym. Na tej samej patelni możesz podsmażyć pieczarki, które wcześniej należało pokroić na ćwiartki lub w plastry. Jeśli masz kwiaty cukinii to smaż je z pieczarkami, a na koniec wszystko dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Mascarpone wymieszaj z sokiem z cytryny, koperkiem posiekanym najdrobniej jak to możliwe oraz skórką otartą

Mango Papaja
Kaszotto borowikowe z dynią i kolorowymi marchewkami 127

biała, fioletowa), 2 łyżki oleju rzepakowego, pęczek szczypiorku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ½ łyżeczka cukru, sól do smaku, chili do smaku, ser żółty np. bursztyn. Przygotowanie: Marchewki i cukinie obieramy. Połowę cukinii trzemy na tarce o grubych oczkach, pozostałą, razem z marchewkami kroimy w średniej wielkości kostkę. Na dużej patelni rozgrzewamy olej podsmażamy na nim warzywa pokrojone w kostkę

Moniki Smakołyki