wersję:). Poniżej przepisy na potrawy ze zdjęcia (kliknij w link by poznać przepis): 1. ŚNIADANIE - Ryż na mleku kokosowym z owocami / borówkami 2. LUNCH - Pasztet z cukinii z kaszą jaglaną 3. OBIAD - Makaron z kurczakiem, suszonymi pomidorami, cukinią i serem feta 4. KOLACJA - Pasta jajeczna z papryką i serem cheddar + ogórki małosolne + pieczywo jedzenie
Szefowa kuchnidodajemy żadnych detergentów myjących! Włączamy zmywarkę i czekamy, aż zakończy program. Po tym czasie otwieramy drzwiczki i pozostawiamy przetwory do wystygnięcia. *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Bruschetta w słoikach pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemwięcej pisać? Smakują świetnie na obiad, śniadanie, jako przekąska do pracy lub na imprezę. Polecam! Składniki na 1 blachę (10-12 placuszków): 3 szklanki startej na grubych oczkach cukinii (1 średniej wielkości cukinia) - przepraszam za brak wagi ...😊😀 1 1/2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej, 1 cebula, 2 łyżki oliwy lub oleju (można pominąć), 1 łyżeczka soli, Szczypta pieprzu, 1/2 szklanki
Jeść, by żyć w zdrowiukilku prostych składników, takich jak makaron, mięso mielone wieprzowe lub drobiowe, cebula, pomidorów z puszki i żółtego sera. W daniu tym pomidory z puszki możecie zastąpić ketchupem z cukinii, na który przepis znajdziecie na moim blogu: ketchup z cukinii . Można także dodać połowę pomidorów i połowę ketchupu, to już wedle uznania. Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na pyszne
Przepiski.plSkładniki: (na tortownicę 24 cm) Cukinia 500 g Marchewka 200 g Pieczarki 200 g Jajka 4 Cebula średnia Ser tarty 200 g Kasza manna 130 g Olej łyżka Czosnek 3 ząbki Koperek 1/2 pęczka Sól Pieprz Słodka papryka łyżeczka Przygotowanie: Cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach, lekko posolić, odstawić na kilka minut i odcisnąć z nadmiaru
Kulinarne przygodyzimno. Super propozycja na grilla ale przygotujesz ją również w domu opiekając warzywa na patelni grillowej. 3 porcje 2 duże papryki czerwone lub inne 1 mała młoda cukinia 1 duża cebula biała lub czerwona 1 duża marchewka 1 mała polędwiczka wieprzowa marynata do mięsa 4-5 łyżek oleju sól pieprz słodka papryka czerwona odrobina sproszkowanego czosnku dodatkowo przyprawa(...)rozdzielamy na cienkie części, z papryki wykrawamy gniazda nasienne, kroimy na 4-5 dużych kawałków, marchewkę obieramy i kroimy za pomocą obieraczki do jarzyn na cienkie plasterki, cukinię kroimy w grubsze krążki. Następnie warzywa układamy na dość mocno rozgrzanym grillu najlepiej użyć odpowiedniej tacki do grillowania skrapiamy niewielka ilością oleju i posypujemy przyprawą grillową. Grillowaną paprykę kroimy
Andzia Pichciboczkiem i warzywami. Tak żeby pozbyć się trochę resztek i zużyć rzeczy, które już miały swój czas. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: kilkanaście młodych ziemniaków 1 średnia cukinia 300 g filetu z indyka 1 opakowanie boczku w plasterkach kilkanaście czarnych oliwek kilkanaście pomidorów suszone pomidory z bazylią i czosnkiem czosnek suszony sól pieprz oliwa z oliwek 1. Ziemniaki(...)obieramy i gotujemy. Po ugotowaniu odcedzamy. Naczynie żaroodporne skrapiamy oliwą z oliwek. Wrzucamy ziemniaczki. 2. Indyka kroimy w kostkę, cukinie w półplasterki, pomidorki na pół. 3. Do ziemniaków wrzucamy indyka, posypujemy przyprawami i mieszamy. Następnie wrzucamy resztę warzyw. 4. Plasterki boczku kroimy na pół. Zwijamy i wciskamy między warzywa. Całość ja jeszcze skropiłam oliwą i posypałam przyprawami. 5. Pieczemy
kruche babeczkiPyszna ,chrupiąca, kolorowa sałatka z cukinii ,papryki i marchewki. Będzie idealna do obiadu lub na przekąskę. Cukinii w ogrodzie teraz dużo więc trzeba korzystać. Polecam gorąco
Swojskie jedzonkopolowej. Wiem, nie każdy ma możliwość gotowania pod chmurką. Jednakże takie danie może każdy z Was przygotować w domku. Co nam trzeba? Karkówka – 1,5 kg 2 młode cukinie 1 czerwona papryka 1 papryka żółta 5 marchewek 2 cebule pół kg młodych małych ziemniaków 3 młode buraczki z botwinką Do tego dużo ziół: ja dałam cząber, oregano, tymianek, natkę(...)pietruszki, koperek po łyżeczce: soli, pieprzu ziołowego, papryki słodkiej, papryki ostrej Koncentrat pomidorowy – 200ml Woda – 200ml 300g makaronu- pokruszone łazanki Robimy! Karkówkę kroimy w kosteczkę Cukinię kroimy w pół krążki Marchewkę obieramy kroimy w plasterki Papryki obieramy kroimy w dużą kostkę Ziemniaki myjemy, dajemy całe Cebulę kroimy w wiórka Wszystko wraz z ziołami, wodą, koncentratem mieszamy w kociołku
Latosiowydomnajbardziej ochotę. Chyba nie zaskoczę Was, kiedy powiem, że kochamy jajka w różnej postaci. Bo zgaduję, ze wiele z Was również. Lubimy pasty np. z gotowanych jajek z cukinią (patrz – przepis na pastę z jajek z cukinią ), jajka solo, jajecznicę z różnymi dodatkami np. ze szpinakiem, tosty francuskie z jajkiem i awokado – obłędne! (patrz – przepis na angielskie
W Kawiarence150g kaszki kuskus 1 szklanka (150ml) wrzącej wody 1 łyżka oliwy 1 czerwona cebula, drobno posiekana 1 papryka (czerwona, pomarańczowa, żółta), oczyszczona i pokrojona na niewielkie kawałki 1 mała cukinia, posiekana około 200g ciecierzycy, ugotowanej w domu, albo odcedzonej z jednej 400g puszki 75g suszonych moreli, drobno posiekanych pasta harissa, do smaku - oryginalnie 2 łyżki, u mnie 2 łyżeczki(...)świeża natka) 100g pokruszonego sera feta Wsyp kuskus do sporej miski. Wlej wodę, przykryj ściereczką i zostaw na 10 minut. Rozgrzej oliwę na sporej patelni. Dodaj cebulę, paprykę i cukinię, i smaż około 5 minut, aż warzywa będą miękkawe. Dodaj ciecierzycę i morele i smaż około 2 minut, tyle, by je zagrzać. Następnie dodaj kuskus i wszystko wymieszaj. Wmieszaj harissę
Lejdi of the housecałkiem niedawne czasy, gdy nie zawsze mogły znaleźć na grillu coś, co mogłyby zjeść. Do tradycyjnego menu grillowego należały przede wszystkim dania mięsne, czasem można było spotkać grillowane ziemniaki, cukinię lub ser pleśniowy typu camembert. Te czasy na szczęście minęły i dziś nawet w ofertach supermarketów bez problemu można znaleźć nie tylko wegetariańskie, lecz także wegańskie gotowe dania na grilla(...)tofu czy inne sery. Sycącym daniem, które z pewnością przypadnie do gustu wegetarianom i weganom są warzywne sakiewki z grilla. Do ich przygotowania potrzebujemy pokrojonych w kostkę warzyw: cukinii, bakłażanów, papryki, cebuli, ziemniaków i pomidorków koktajlowych. Wymieszane warzywa należy umieścić w sakiewkach przygotowanych z folii aluminiowej. Następnie trzeba polać je oliwą z oliwek i obsypać przyprawami – solą, pieprzem, świeżymi
Cztery FajeryFaszerowane warzywa, to obowiązkowa pozycja w moim letnim, kuchennym repertuarze. Na przemian faszeruję cukinię i paprykę, ponieważ są to warzywa, które moim zdaniem najlepiej się do tego nadają. Tym razem ukręciłem dla siebie, jak i oczywiście dla Was paprykę faszerowaną ryżem, zapiekaną w sosie pomidorowym. Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami w sosie pomidorowym Połączenie delikatnego ryżu i sosu beszamelowego(...)mleko sojowe. Sprawdza się ono najlepiej, ale oczywiście możesz użyć również każdego innego, które akurat masz pod ręką. Jeśli lubisz faszerowane warzywa, to na blogu czeka na Ciebie również cukinia faszerowana kaszą jaglaną oraz papryka faszerowana kaszą pęczak . Artykuł Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy
Blendmancytrynowa z bezą Tarta z truskawkami i rabarbarem Biszkoptowa tarta z serkiem i truskawkami Tarta z jagodami Rustykalna tarta z rabarbarem Tartaletki z gruszką i serem Tarta z cukinią i fetą Tarta z rabarbarem Rustykalna tarta z kurkami Tarta ze śliwkami i jogurtem Tarta z cukinią i serem Galette z papierówkami
Obiad gotowy