golden sella 2 szklanki wody + 1-2 łyżeczki wegańskiego bulionu w proszku - u mnie wegański 'Osem' (albo 2 szklanki wywaru warzywnego) 1 listek laurowy sól i biały pieprz 1 cukinia, pokrojona w kostkę 400g puszka drobnej fasolki, odcedzona i dobrze opłukana W sporym garnku rozgrzej na średnim ogniu olej. Dorzuć cebulę i marchewkę i podsmaż, aż cebula zacznie się robić(...)było dobrze pokryte olejem. Wlej wywar, lub wodę + proszkowany bulion, dodaj listek laurowy i dopraw do smaku. Wymieszaj, zagotuj, przykryj i gotuj na wolnym ogniu 10 minut. Wsyp cukinię - nie mieszaj, zostaw ją na wierzchu, przykryj i gotuj kolejnych 10 minut. Wmieszaj fasolkę, wyłącz źródło ciepła, i zostaw pod przykryciem na kilka minut. Przemieszaj i podawaj
Lejdi of the houseklasyczne, z produktów które miałam w domu. Żółtą paprykę podprowadziłam My, passata zawsze się u mnie znajdzie. Oregano, cebula, czosnek – łatwe, wszystko miałam. Zastanawiam się jeszcze nad dodaniem cukinii, ale po pierwsze jej nie miałam, a po drugie – po co? Ja akurat jestem fanką lecza jedynie z papryką. Na bank byłoby lepsze, gdyby było zrobione z różnych rodzajów(...)około 20 minut, od czasu do czasu mieszamy, żeby sos z pomidorów porządnie się wysmażył. Pod koniec gotowania doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podobne przepisy: Leczo z kiełbasą, cukinią i papryką Pieczone leczo Leczo z habanero Leczo z mięsem mielonym Leczo z chorizo Wegetariańskie leczo z fasolką szparagową Wegetariańskie leczo z oliwkami Leczo z kiełbasą, papryką i fasolką szparagową
Kardamonovygrzanki z kozim serem, które uwielbiam! Dzięki swojemu charakterystycznemu, bogatemu smakowi niezwykle podbijają smak sałatki. Polecam! PRZEPIS SAŁATKA BROKUŁOWA Z GRZANKAMI I KOZIM SEREM Składniki: 200g brokuła 1 mała cukinia 2 łyżki oliwy kilka listków sałaty kilka rzodkiewek kilka kasztanów jadalnych z zalewy 3 łyżki ziaren słonecznika prażonego kilka kromek bułki plastry sera koziego sól ziołowa olej rzepakowy tłoczony(...)zimno Jak zrobić sałatkę brokułową: Brokuły gotujemy al dente. Cukinie kroimy w kosteczkę i przesmażamy 1 minutę na oliwie. Rzodkiewki kroimy w plasterki. Kromki bułki tostujemy i na gorące kładziemy plastry koziego sera. Wszystkie składniki układamy na talerzu. Oprószamy solą ziołową, słonecznikiem. Polewamy olejem rzepakowym. Artykuł Sałatka brokułowa z grzankami i kozim serem pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujekilka innych wypróbowanych przepisów na łatwy obiad, które mogą Ci się spodobać: Makaron z kurkami w sosie śmietanowym Gnocchi w sosie kurkowym Przepis na szybki bigos z cukinii Kurczak curry z cukinią i mlekiem kokosowym Pulpety gotowane w sosie z warzywami Hawajski kurczak z ananasem Balsamiczne pieczone filety z kurczaka z serem mozzarella Polędwiczki wieprzowe duszone z cebulą Tortellini
Moja Książka KucharskaWitam serdecznie i zapraszam na przepyszne leczo bez cukinii. Leczo może jest bez cukinii ale jak dla mnie, jest równie smaczne a może nawet i smaczniejsze. Polecam przygotować takie leczo, bo naprawdę jest przepyszne. Składniki na leczo: Garnek o pojemności około 4 L około 1 kg pomidorów około 800 g papryki (czerwona, żółta lub zielona) 500 g pieczarek około
Uwaga Babcia Gotujeminut Ilość porcji: 2-3 osób Trudność przygotowania: łatwe Cena: przystępna SKŁADNIKI : 400g fileta z piersi kurczaka 200g ryżu basmati 1 cebula 1 czerwona papryka 1 cukinia 100g fasolki szparagowej 1/2 małego brokuła 0.4l bulionu warzywnego 2g sproszkowanego szafranu 2 łyżki oleju sól pieprz 1. Fileta z kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę(...)oleju i podsmażamy na rumiany kolor. 2. Następnie kroimy drobno cebulę i przekładamy na patelnię. 3. Cukinię kroimy w półksiężyce a paprykę w grubszą kostkę. Fasolkę natomiast kroimy na 2-3 równe długości. Wszystko dodajemy do kurczaka i podsmażamy. 4. Podsmażone i wymieszane warzywa zasypujemy ryżem. Do bulionu dodajemy sproszkowany szafran i mieszamy. Polewamy po całej powierzchni ryżu i warzyw
karolgotujeCebula biała cukrowa - 1 szt. · Czosnek - 5 ząbków · Marchewka - 1 szt. · Cukinia - 1 szt. · Papryka kolorowa - po 50 g · Sos pomidorowy - 1 l · Bazylia(...)doniczka · Kolorowy makaron fusilli – 400 g Na patelni podsmaż cebulę i czosnek, pokrojoną w kostkę marchewkę, cukinię i paprykę. Gdy warzywa zmiękną podlej je sosem pomidorowym i zagotuj, na koniec dodaj świeżą bazylię. Kolorowy makaron ugotuj w posolonej wodzie około 8 minut, następnie odcedź go do sosu pomidorowego. Foodbolówki Sokoliki - 2 opak. Bazylia
Obiad gotowykurek. Jeśli chcesz dodać lub ulepszyć ten makaron z kurkami , oto kilka składników, które możesz dodać: kiełbasa chorizo lub boczek filet z kurczaka olej truflowy do skropienia gotowej potrawy cukinia szpinak, jarmuż Oto składniki i przyprawy potrzebne do przygotowania makaronu z kurkami: około 180-200 g makaronu np. spaghetti 2 łyżki masła 1 posiekana niewielka cebula 1 pokrojony w plasterki(...)Makaron z pesto bazyliowym, burratą i pomidorkami koktajlowymi Makaron z tuńczykiem i oliwkami Makaron z kurczakiem i brokułami Makaron z indykiem, groszkiem cukrowym i pesto Tagliatelle z kurczakiem i cukinią w sosie curry Tortellini z brokułami w sosie curry Spaghetti Napoli Sałatka z makaronem z zupek chińskich Łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą Mam nadzieję, że przepis na makaron
Moja Książka Kucharskapokrojona w paski biała pietruszka pokrojonej na plasterki cebula – pokrojona w piórka batat – obrany i pokrojony na kawałki 2 ząbki czosnku – obrane i pokrojone w paski pół małej cukinii pokrojonej na plasterki po pół łyżeczki oregano, rozmarynu i tymianku duża szczypta pieprzu i cynamonu sok wyciśnięty z całej cytryny 4 łyżki oliwy koperek do dekoracji po upieczeniu 2 arkusze papieru(...)boczniakami Składniki: 2 cebule, obrane i pokrojone masło klarowane do podsmażenia papryka, oczyszczona i pokrojona na kawałki pół kilo boczniaków, umytych i pokrojonych na kawałki kalarepa, obrana i pokrojona cukinia, obrana i pokrojona po pół łyżeczki zmielonego pieprzu, papryki i tymianku łyżeczka pasty chili małe opakowanie passaty pomidorowej koperek do dekoracji Pełny przepis tutaj: Wiosenne leczo z boczniakami i kalarepą
Ugotowane pozamiatanemoim blogu znajdziecie już kilka przepisów na domowe przetwory, między innymi przepis na ogórki małosolne , sałatkę z cukinii do słoików , paprykę konserwową , ketchup z cukinii. Co roku staram się uzupełnić moją spiżarnię czymś nowym, ale robię również tradycyjne ogórki konserwowe .Takie ogóreczki są świetnym dodatkiem do kanapek, a także nieodłącznym składnikiem wielu sałatek. Mogą być serwowane również same
Gotuj z Prezesemtowarzystwie niskowęglowodanowych dodatków leczo wcale nie odstrasza wysoką zawartością węglowodanów. W dodatku wszystkie pochodzą ze zdrowych źródeł, czyli świeżych warzyw. Polecam w sezonie! Artykuł Kolorowe węgierskie leczo z cukinią (Keto, Paleo, LowCarb) pochodzi z serwisu Dieta Keto, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie
Modern Cave Girldojrzałych pomidorów ● 75 g drobno poszatkowanej szalotki ● 2 ząbki czosnku ● listki świeżego tymianku i posiekanego rozmarynu ● 50 g czerwonej papryki ● 50 g żółtej papryki ● 50 g bakłażana ● 50 g cukinii Przygotowanie: Rozwiń ciasto francuskie, wytnij kółka za pomocą obręczy do formowania potraw o średnicy 10 cm, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryj drugą blachą, aby ciasto(...)Podsmaż drobno poszatkowane szalotki z rozgniecionymi przez praskę lub posiekanymi ząbkami czosnku, tymiankiem i drobno posiekanym rozmarynem. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w drobną kostkę. Bakłażana i cukinię umyj, bakłażana obierz ze skórki, i pokrój rownież w drobną kostkę. Podsmaż na oliwie, mieszając, aż warzywa będą miękkie. W międzyczasie zagotuj wodę w dużym rondlu, natnij skórkę pomidorów od spodu
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaPrzychodzę do Was z propozycją pysznego, sezonowego obiadu. A mianowicie jest to sos cukiniowy podany z ryżem. Polecam Wam wypróbować. Składniki: - 1100 g cukinii - 1 czerwona papryka - 2 pomidory - 3 łyżki keczupu - 1/2 puszki kukurydzy - 5 ząbków czosnku - 1 łyżka curry - szczypta czarnuszki - szczypta soli, pieprzu, tymianku, oregano, bazylii, lubczyku, pietruszki i koperku Przygotowanie: Cukinię obieramy i kroimy w plasterki
Zainspirowana w kuchnieksperymentować, dlatego dziś zamiast kaszy gryczanej na mojej patelni pojawia się kasza jęczmienna. Oczywiście usmażę ją z jajkami, ale obok nich znajdą się również warzywa, czyli fasolka szparagowa i cukinia. W takim zestawie będzie to z pewnością idealnie skomponowany posiłek. Letni obiad, czyli kasza smażona z warzywami i jajkiem to proste i łatwe do przygotowania danie, a przy okazji możemy(...)też wykorzystać produkty, które zalegają nam w lodówce. Ja użyłam cukinie i fasolkę, ale wspaniale sprawdzą się tutaj również inne warzywa, np. papryka, kalafior czy marchewka. KLIKNIJ I CZYTAJ DALEJ
Kulinarne przygody Gatity