Przepis znalazłam w magazynie Tesco. Przepis wydał mi się smaczny i postanowiłam go wypróbować. "To klasyka kuchni francuskiej, która smakuje jako osobne danie lub dodatek do mięs. Intensywny, aromatyczny i zawierający wszystko to co najlepsze w sezonie świeżych i pysznych warzyw". Ten opis dania bardzo mnie zachęcił do jego przyrządzenia. Efektem dzielę się z Wami :) Składniki na sos: 3 czerwone papryki cebula pomidor marchewka oliwa z oliwek mała ostra papryczka- jak ktoś lubi sól, pieprz, łyżeczka zi... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula