nadmiaru soki, posiekać drobno. Dodać do ciasta naleśnikowego, przyprawić pieprzem i resztą przypraw, wymieszać dokładnie. Smażyć jak placki ziemniaczane. Podawać z naturalnym jogurtem, śmietaną, sosem mięsnym, z dodatkiem surówek - co nam tylko do głowy przyjdzie. Jeśli lubicie placki, to spróbujcie też moim placków z cukinii ...lub mojej wersji szwajcarskich placków ziemniaczanych rösti
Codzienna kuchnia niecodziennaćwiartki. Ryż ugotować do miękkości. Na łyżce oleju podsmażyć pieczarki, następnie cebulę. Wyłączyć ogień, dodać cukinię i marchewkę. Doprawić do smaku. Ostygnięte warzywa wymieszać z ostygniętym ryżem dodać jajka, bułkę tartą i drobno posiekaną natkę. Wszystko wymieszać i formować kotlety. Obtoczyć w bułce i smażyć po kilka minut z każdej strony na złoty kolor.. Smacznego
Gaździnka warzySkładniki: 1 mała cukinia 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej sól i pieprz Przygotowanie: Cukinię umyć i zetrzeć na tarce, obsypać lekko solą. Dodać jajko, mąkę oraz pieprz i wymieszać dokładnie, aż powstanie jednolita masa. Rozgrzać olej na patelni i nakładać łyżką placki, smażyć do momentu, kiedy placki nabiorą ładnego złotego koloru z obu stron
The Sweet Damselpół godziny, następnie dobrze odcisnąć. Filety umyć, pokroić w kosteczkę. Mięso wymieszać z cukinią, marchewką, czosnkiem, curry i ziołami. Dodać posiekaną natkę, rozkłócone jajka oraz mąkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Kłaść po łyżce masy na rozgrzany tłuszcz i smażyć na rumiano z obu stron
Czerwień i błękitbulionu warzywnego po 1 marchewce i pietruszce, obrane i starte na grubych oczkach 1 cukinia, umyta i starta na grubych oczkach sól, pierz do posypania starty parmezan Rondel stawiamy na średnim ogniu. Wlewamy oliwę i podsmażamy na niej cebulę z czosnkiem i tymiankiem. Smażymy 3 minuty. Dodajemy starte warzywa. Podsmażamy 2 minuty. Zalewamy bulionem i przecierem. Przykrywamy i doprowadzamy
Dzieje kuchennej Wiewióryświatło i jajka, kawałeczek papryki, 1 pomidor oraz maleńką dynię, którą dostałam od taty z działki. Z tych składników mogłam zrobić tylko fritattę! Osobiście bardziej od dyni wolę cukinię, ale pochwalam gotowanie z sezonowych produktów i wykorzystywanie resztek :)Składniki:4-5 jajek1 mała dyniapół czerwonej papryki1 pomidorszczypiorekkawałek parmezanusól, pieprzolej do smażeniaczosnek granulowanyświeża bazyliaświeży tymianekNa oleju podsmażamy kawałki dyni, paprykę(...)przez chwilę dusimy, dodajemy sól i pieprz, czosnek. W osobnej misce roztrzepujemy jajka. Jajka doprawiamy solą i pieprzem, a potem zalewamy nimi warzywa. Na wierzch posypujemy szczypiorkiem. Chwilkę smażymy na małym ogniu, następnie wkładamy patelnię (albo naczynie żaroodporne na kilka minut do piekarnika by jajka z wierzchu się ścięły. Dekorujemy świeżą bazylią i tymiankiem. podsmażamy dynię z papryką i pomidorem
Bon Appetit Małgorzatysłodkiej łyżeczka papryki ostrej- w wersji pikantnej, natomiast w łagodnej pół łyżeczki Cebulę i cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę można też pokroić w piórka. Dodajemy sól, mieszamy i odstawiamy na 3 godziny lub na całą noc. Następnie przekładamy do garnka i smażymy około 45 minut. Potem dodajemy cukier i ocet. Gotujemy jeszcze 20 minut, często mieszając
Czerwona Porzeczkasałaty. Rzodkiew i cukinię opłukałam i osuszyłam. Rzodkiew obrałam ze skórki, razem z cukinią pokroiłam w plasterki. Sos roztrzepałam z olejem. Polałam warzywa i wszystkie składniki delikatnie, ale dokładnie wymieszałam. Podałam od razu z przecierakami KLIK A to druga suróweczka, skonsumowana dzisiaj ze smażonymi paluszkami rybnymi: PEKINKA Z ROSZPONKĄ I PAPRYKĄ MARYNOWANĄ Pekinka z roszponką i papryką marynowaną Składniki
Kuchenne zapiski Edytypieczeniaok.40ml mlekaszczypta cynamonucukier/miód do smakuew. aromatSuche składniki mieszam ze sobą w miseczce. Cukinię i mleko łączę w drugiej. Część białka ubijam na sztywną pianę, a resztę wraz z żółtkiem dorzucam do mokrych składników. Łącze ze sobą obie miseczki i delikatnie dodaję białko. Smażę na rozgrzanej patelni
More food, love and dreamswykorzystać go jak najlepiej. 1 mała cukinia (pół/ćwierć dużej) 2, 3 średnie pętka dobrej, twardej kiełbasy (najlepiej podwędzanej) 5 pomidorów 2 czerwone papryki 3 cebule 3 ząbki czosnku łyżeczka koncentratu pomidorowego papryka ostra i słodka w proszku/świeża papryczka chilli suszona bazylia vegeta/kostka rosołowa/sól, pieprz natka pietruszki odrobina oleju do smażenia Kiełbasę kroimy w równą, dość sporą(...)patelnię z przesmażoną cebulą wrzucamy pokrojone w dużą kostkę pomidory (można je sparzyć i obrać, ja jednak tego nie robię ;) ) i dusimy przez kilka chwil. W przeciwieństwie do cukinii, one mogą się rozpaść, w tym wypadku nie potrzebujemy ich walorów estetycznych, a tylko smakowych. :) Przekładamy je do garnka z kiełbasą, dorzucamy do nich również pokrojone w cienkie, długości centymetra, paski
Kuchenna Kontrrewolucyapieczony, kurczak smażony, kotlety z kurczaka jeśli zaczyna Wam już brakować pomysłów to zawsze można usmażyć kotlety siekane z kurczaka i pieczarek. Wystarczy piersi z kurczaka i pieczarki drobno posiekać, wymieszać z pozostałymi produktami, aby uzyskać bardzo smaczne, bardzo sycące kotlety.Przygotowuje się te kotlety podobnie jak Placki z kurczaka z pietruszką lub kotleciki z kurczaka i cukinii, a podaje(...)siekamy lub kroimy drobno, dodajemy posiekane pieczarki, wbijamy 2 jajka, dodajemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej, wlewamy mleko, doprawiamy solą, pieprzem cytrynowym i suszonym tymiankiem, wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Kotlety smażymy na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju. Wykładamy na talerz podajemy z dipem BBQ. Z tej ilości wychodzi 12 dużych kotletów.Smacznego! The post Kotlety siekane z kurczaka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwłaściwości nieprzywierające, a mycie garnczka to prawdziwa przyjemność - wystarczy opłukać, przetrzeć gąbeczką nasączoną płynem do mycia naczyń i koniec - garnek umyty! Garnek szybko się nagrzewa, pięknie się w nim smaży i dusi, można używać w piekarniku, ale bez pokrywki. Przez całe testowanie znalazłam tylko jeden minus, który łatwo można zniwelować! Rączki garnka - odlane w całości z garnkiem - bardzo się nagrzewają(...)kurczaka, 2/3 większej cukinii, 300 g pieczarek, 3 marchewki, 110 g zielonego groszku, cebula, 2 ząbki czosnku, świeży tymianek, sól, pieprz, mąka do obtoczenia mięsa, 100 ml białego wina, 500 ml bulionu warzywnego, 170 ml śmietanki 30 % Umyte i oczyszczone piersi kurczaka kroimy na większe kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące. Smażymy w garnku na rozgrzanym
Plate of Joysmażony, no i kotlety z kurczaka, szczególnie z kruchą sałatką Gdy zaczyna brakować pomysłów to można przygotować kotlety siekane z kurczaka i różnych warzyw. Wystarczy piersi z kurczaka i blanszowane warzywa drobno posiekać, wymieszać z pozostałymi produktami, usmażyć i zajadać się smacznymi kotletami. Przygotowuje się te kotlety podobnie jak Placki z kurczaka z pietruszką lub kotleciki z kurczaka i cukinii(...)kawałek gotowanej marchewki ćwiartka papryki 50 ml mleka, pieprz młotkowany z kolendrą do smaku 2 szt jajka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, posiekana natka pietruszki sól do smaku, olej do smażenia Piersi z kurczaka siekamy lub drobno kroimy, dodajemy drobno pokrojone brokuły, pokrojony kalafior, plasterki marchewki i paprykę pokrojoną w kostkę. Do miski z mięsem i warzywami wbijamy 2 jajka, dodajemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięczosnku zioła włoskie 100 g śmietany 18 % 2 łyżki oleju Przygotowanie: Ząbek czosnku posiekać. Cukinię, dynię (hokkaido kroimy ze skórką, a zwykłą obieramy i dopiero potem kroimy w kostkę) i paprykę pokroić w kostkę, a pieczarki w półtalarki. Dodać olej, zioła włoskie i szczyptę soli. Smażyć do miękkości. Pod koniec smażenia dodać śmietanę, chwilę zredukować. Pozdrawiam Anulla
Fabryka pomysłówMięso pokroić w małe kawałki i podsmażyć na mocnym ogniu, odłożyć na bok. Warzywa (cukinie, bakłażana, paprykę, pomidory i cebulę), pokroić w kostkę i podsmażyć, do zarumienienia się. My wolimy podsmażać każde warzywo osobno, zajmuje to więcej czasu, ale pozwala lepiej zachować smak poszczególnych składników. Smażymy do momentu, aż zaczną brązowieć, oczywiście nie przypalając ich. Podsmażone warzywa przekładamy do większego
KasiaiKrzysiu.pldokładnie niż kabaczka, bo zawiera w sobie więcej wody. Składniki: 1 kg kabaczka lub cukinii (u mnie młody kabaczek) 2 jaja 1 średnia cebulka 6-8 łyżek mąki (w zależności od tego, jak dokładnie odcisnęliśmy kabaczka/cukinię) 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu olej dla smażenia Placki z kabaczka - przepis: Kabaczka dokładnie myjemy, obieramy ze skóry i wydrążamy nasiona
Kuchnia Łukaszabędzie gotowa, rozgrzewamy na patelni olej (ja smazyłam na teflonie bez tłuszczu). Maczamy kawałki cukinii w cieście naleśnikowym i kładziemy je na rozgrzanej patelni, po ok.20s sprawdzamy czy zarumieniły się od spodu, jeśli są brązowe to przewracamy na drugą stronę, a jeśli są jeszcze blade smażymy jeszcze chwilę. Zdejmujemy z patelni na talerz i jemy póki ciepłe, bo takie
chili & sugarcebulka1 jajkosól, pieprzsiekana natka pietruszkiok. 5 łyżek mleka100 ml mlekaszczypta czosnku granulowanegoSposób przygotowania:1. Cukinię i obraną marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę drobno posiekać.2. Ser żółty zetrzeć na tarce.3. Wszystko wymieszać, doprawić, w razie potrzeby zmienić ilość mleka i mąki.4. Placuszki smażyć na rozgrzanym oleju.Smacznego!!!Źródło: Qulinarny blog
Kuchnia domowa Anipieprz Cayenne do smaku. Przygotowanie:Warzywa umyć, odsączyć na sicie. Cukinię pokroić w kostkę, z brukselki wykroić głąb małym nożykiem i rozdzielić listki, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.W rondlu na zupę zeszklić na maśle drobno posiekaną szalotkę, dodać przyprawy, smażyć kilka sekund, dodać pozostałe warzywa, dusić 5 minut.Warzywa zalać bulionem, gotować do miękkości ziemniaków
SzczyptaSmaQ