Wołowy gulasz prowansalski z bakłażanem, cukinią, papryką i oliwkami

Wołowy gulasz prowansalski z bakłażanem, cukinią, papryką i oliwkami

Wołowy gulasz prowansalski z bakłażanem, cukinią, papryką i oliwkami

Przepis na : obiad

Charakterystyczny smak tego jednogarnkowego dania to zasługa kompozycji podsmażonych warzyw, oliwek oraz ziół prowansalskich. Składniki: 700 g wołowiny gulaszowej, 1 bakłażan, 1 czerwona papryka, 1 cukinia, 2 ząbki czosnku, szklanka czarnych oliwek, sól, pieprz, słodka mielona papryka, ostra mielona papryka, 2 łyżeczki ziół prowansalskich, liście laurowe, ziele angielskie, 2 kostki mięsne, łyżka koncentratu pomidorowego, 2 łyżki mąki, olej do smażenia Sposób przygotowania: Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nie tylko w kuchni

Autor

Violcia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, mielone, mięso, gulasz, zupa pomidorowa, sosy, danie jednogarnkowe, mięso duszone, wołowina, pieczywo, cukinia, obiad, dania mięsne, mielone z warzywami, mięso mielone, warzywa na patelnie, sos pomidorowy, sos mięsny, gulasz mięsny, mięso na obiad

Inne przepisy z Nie tylko w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.