cukinia smażona - 1500 przepisów (strona:73/100)

Tempura z warzywmi i krewetkami 165

Olej Przygotowanie:Paprykę i cukinię (cukinię przekrawam w połowie aby kawałki nie były za długie) kroję na 12 grubych pasków wzdłuż, cebulę na 12 grubszych plastrów, szparagi przycinam w połowie, krewetki obieram i płuczę. Wszystkie składniki dokładnie osuszam papierowymi ręcznikami aby ciasto dobrze się trzymało a olej nie pryskał pod sufit w trakcie smażenia. Krewetki obtaczam w mące.Z maki

Magiczna kuchnia Darii
Leczo 294

łyżki oliwy Sposób przygotowania: Cukinie obrać, jeśli są młode pokroić w większą kostkę w całości, jeśli są starsze, wydrążyć środki. Pomidory sparzyć wrzątkiem, ściągnąć skórkę, pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w półplasterki, cebulę w kosteczkę, paprykę pozbawić pestek, pokroić w większą kostkę. Pieczarki obrać, pokroić w półplasterki. Kiełbasę podsmażyć na oliwie, pod koniec smażenia dodać cebulę i zeszklić. Do dużego

na moim stole...
Roladki schabowe z warzywami gotowane w folii 262

grzybów, tłustych mięs oraz smażonych i pieczonych potraw. Dlatego przygotowałam dla nich roladki ze schabu środkowego, wypełnione warzywami i ugotowane w folii spożywczej, które podałam z  mixem sałat z pomidorkami, kiełkami i ziołowym winegretem . Składniki: 8 kotletów ze schabu środkowego sól zmiękczająca mięso pieprz przyprawa pomidory suszone z czosnkiem i bazylią 1/2 młodej cukinii – około 10 dag kawałek cebuli

Kuchenne zapiski Edyty
Ryba w cieście naleśnikowym 199

cieście naleśnikowym fileciki smażymy na rozgrzanym oleju przez ok. 5 min z każdej strony na średnim ogniu. Po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniczku. Tak przygotowane filety w cieście naleśnikowym można serwować jako danie główne , lub jako przekąskę z sosami. Moje ulubione sosy do takiej rybki, to sos salsa (przepis TU ) i sos z cukinii (przepis TU ) Smacznego!   www.mojpieknystol.pl

Kuchnia Łukasza
Aksamitny krem dyniowy z cukinią i pistacjami z nutą rozmarynu 246

osuszyć, ziemniaki i marchewkę obrać. Cukinię pociąć na cienkie słupki w kształcie spaghetti, wrzucić do wrzącej wody na 3 minuty, odcedzić, włożyć do zimnej wody z kostkami lodu. Z dyń odciąć góry, usunąć gniazda nasienne, wydrążyć pozostawiając ok. 1 cm brzeg.W rondlu zeszklić na maśle posiekaną cebulę, dodać pokrojony miąższ dyni, ½ łyżeczki posiekanego rozmarynu, smażyć na małym ogniu

SzczyptaSmaQ
Kurczak w warzywach z jabłkami. 1319

papryki 1 cebula 1/2 cukinii 1 jabłko 6 suszonych pomidorków cherry zioła prowansalskie natka pietruszki 1 łyżka sosu sojowo sezamowego 1 łyżka oliwy sól, pieprz Wykonanie. Kawałki kurczaka marynować 20 minut w sosie sojowo sezamowym. Warzywa pokroić w duża kostkę. Mięso przesmażyć 2-3 minuty na oleju, dodać warzywa, cząstki jabłka,posypać ziołami i smażyć jeszcze 2-3 minuty ciągle

Kulinarny karnet Christophera
Leczo z papryki i cukinii do słoika 611

smażę kiełbaskę i dorzucam warzywka ze słoika. Nie podaję czasu duszenia papryk, bo wiem, że różne osoby wolą różne konsystencje i stopnie rozgotowania warzywek. Dobierzcie zatem czas duszenia, do swoich upodobań. U nas, nie ukrywam, leczo jest zwykle z makaronem. U męża w domu jadło się je z chlebem. A Wy jak jadacie leczo? Drukuj Leczo z papryki i cukinii

Mieszam w Garnku
Smażony makaron Mie z wieprzowiną i warzywami 258

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Chińska kuchnia jest bardzo aromatyczna i kolorowa. Uwielbiam przyprawę 5 smaków, świeży imbir i chili, dodają daniom tyle smaku. W …

My Blueberry Corner
Tosty z jajecznicą, awokado i wędzonym łososiem 175

Dodać sól i pieprz. Smażyć do ulubionej konsystencji. W międzyczasie przygotować tosty (w zwykłym tosterze). Na tostach rozsmarować awokado. Jajecznicę wykładać porcjami na tosty. Łososia podzielić na małe paski, uformować różyczki i położyć na tostach. Ozdobić bazylią i posypać parmezanem. Tosty z jajecznicą, awokado i wędzonym łososiem gotowe. Podobne przepisy Tarta z wędzonym łososiem i cukinią Jajcarskie tosty – tosty

Pociąg Do Kuchni
Greckie placuszki z pora i szpinaku 216

rozgrzej oliwę. Smaż placuszki z obu stron na złoty kolor (ok. 3 minuty na stronę). Podawaj na ciepło, np. z jogurtem greckim. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kol ejnymi wpisami. Polecam również inne greckie placuszki warzywne: Placki z pomidorów Placki z cukinii

Chilli Czosnek i Oliwa
Zielony torcik naleśnikowy :) Co Wy na to ? 151

Lidlu) z przesmażonymi krążkami cukinii. Posypujemy tą warstwę pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim Kotányi i świeżo zmielonym pieprzem. Soli nie używamy, ponieważ serek bałkański jest słony. Teraz warstwa trzecia i tu pojawia się seler naciowy w towarzystwie tymianku, pieprzu i sosu sojowego. Możecie położyć wcześniej posiekane liście selera naciowego, bo zapewne zostały Wam po przygotowaniu selera do smażenia. Ostatnia warstwa to papryki

vegetanie
Zmodyfikowana, dyniowa wersja ratatuj (z kawałkiem kurczaka) 167

cukinię w ćwiartki grubości ok 1cm, a pieczarki w plasterki. warzywa przekładamy do garnka, podlewamy wodą, solimy i dusimy na wolnym ogniu. Dla chętnych: Mięso kroimy w drobniutką kosteczkę, żeby było delikatnie wyczuwalne w naszym daniu, a nie dominowało go. Przyprawiamy (ja użyłam curry, przyprawy do kebaba :) i ostrej papryki), następnie smażymy na łyżce oleju. Z warzyw, gdy zmiękną, odlewamy

Taste Of My Day
Placuszki z cukinii 453

mniejsze kawałki. Cukinię umyć i wraz ze skórką pokroić na kawałki. Wszystko wrzucać na przemian do robota i zetrzeć na średnich oczkach.  Przełożyć na durszlak, by pozbyć się nadmiaru wody, po czym przełożyć z powrotem do miski.  Dodać drobno posiekany czosnek, jajka oraz mąkę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać na jednolitą masę.  Smażyć

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania