cukinia smażona - 1500 przepisów (strona:75/100)

Zupa kokosowa z krewetkami i makaronem z cukinii. 161

limonki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Cukinię dokładnie umyć i przy pomocy specjlanej obieraczki zetrzeć ją na "spaghetti". Jeżeli  nie mamy takiej obieraczki wystarczy ją pokroić w cieniutkie słupki. 2. W woku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić posiekany w plasterki czosnek, posiekaną papryczkę chilli oraz imbir, krewetki, pastę z tamaryndowca oraz sos rybny. Smażyć aż krewetki się lekko zetną. Zdjąć z ognia

DefinicjaSmaku
Tagliatelle z cukinii 115

dekoracji parmezan i oliwki Umytą cukinie korzystając z obieraczki do warzyw tniemy wzdłuż w długie paski. Następnie kroimy je nożem wzdłuż na cienkie, długie nitki przypominające tagliatelle. Następnie trzeba wrzucić cukiniowe tagliatelle do osolonego wrzątku i po minucie odcedzić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę. Smażyć przez 3 minuty aż cebula

MarciochaKucharzy
Zupa cebulowa z grzankami 176

plasuje się pomidor, sałata, kapusta, cukinia i ogórek. Polecam zatem tę pyszną zupę cebulową.  Składniki: 4 duże cebule 4 łyżki oleju tymianek  1 liść laurowy 1 litr bulionu warzywnego 100 g białego wina półłwytrawnego sól i pieprz do maku 4 kromki bułki wrocławskiej 4 plastry ostrego sera żółtego  Sposób przygotowania : Cebulę smażymy na oleju, dodajemy tymianek

Gosia gotuje
szaszłyki z warzywami i filetem drobiowym w cytrynowo imbirowej marynacie 77

Kroimy na większe kawałeczki paprykę, cukinię, cebulę. Listki szałwii wkładamy do miseczki z wodą i zostawiamy tak przez chwilę, aby podczas pieczenia za bardzo się nie wysuszyły. Komponujemy szaszłyki według uznania. Pomiędzy warzywa nabijamy po 3 kawałeczki mięsa, a obok nich listki szałwii. Warzywa smarujemy olejem i posypujemy przyprawą do grilla. Smażymy na grillu lub pieczemy w piekarniku z funkcją

noteskulinarnyfiga
Ognisty gulasz 206

czosnek oraz chilli, pokrojoną w paseczki cukinię oraz masło i posiekane w kostkę mięso...Podsmażam około 5 min. na średnim ogniu Gdy już mięso się lekko zarumieni dodaje przecier pomidorowy, przyprawy, pokrojone w plasterki pieczarki oraz ogórka kiszonego, wszystko duszę pod przykryciem około 10 min. następnie zwiększamy ogień i już bez pokrywki smażę około 5 min. Smacznego

NaKońcuJęzyka
Musaka - grecka zapiekanka z ziemniakami, bakłażanem i mięsem pod beszamelem 219

zapiekance często obok bakłażanów pojawia się cukinia. A znajdziemy i taką, w której brak ziemniaków. Grecy do przygotowania musaki najczęściej używają mielonej jagnięciny i baraniny, ale śmiało można użyć mięsa wołowego czy wieprzowego. Grunt to dobrze doprawić mięso mielonym cynamonem :) SKŁADNIKI: Porcja dla 4 osób. Musaka: 1 kg ziemniaków 2 bakłażany oliwa do smażenia 2 ząbki czosnku 2 cebule

W kuchni Katie
Ratatouille i Rachel Khoo 163

suszonego tymianku1 łyżeczka cukrusólSposób przygotowania:Bakłażan, cukinię i papryki kroimy w cienkie plasterki. Pomidory na ćwiartki. Pokrojone warzywa (oprócz bakłażana) umieszczamy w dużym żaroodpornym naczyniu. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni, by się nagrzał.Cebulę kroimy w kostkę. Na dużej patelni podsmażamy ją ze zmiażdżonym czosnkiem i tymiankiem aż się zeszkli. Dodajemy bakłażana i smażymy wszystko pod przykryciem do miękkości

W kuchni wieczorem
Węgierskie leczo 213

kiełbasy, cebuli, pomidorów i kolendry. Pyszny sposób na szybki i prosty obiad. Do przygotowania lecza potrzebowałem: 0,5 kg czerwonej papryki, 5 kiełbas śląskich, 2 średnich czerwonych cebul, 1 cukinii, 1 puszki pomidorów, 3 ząbków czosnku, pęczka świeżej natki kolendry, oliwy z oliwek, czarnego świeżo mielonego pieprzu, suszonego oregano, suszonego tymianku, suszonego lubczyku, suszonej papryki słodkiej, suszonej papryki ostrej, pieprzu(...)około 0,5 cm, a następnie każdy plasterek przekroiłem na dwie części - w półplasterki. Na głębokiej patelni rozgrzałem 2 łyżki oliwy z oliwek, a następnie dodałem pokrojoną kiełbasę, którą smażyłem na dużym ogniu, aż do jej dość mocnego zarumienienia się. Następnie zdjąłem z patelni kiełbasę, pozostawiając na niej tłuszcz ze smażenia. 2 pokrojone w drobne piórka czerwone cebule dodałem

Wyprawy kulinarne
Wołowina z imbirem, cukinią i pomidorami 125

Dzisiaj jedno z dań, które powstają na szybko w głowie i tak samo szybko są robione w kuchni. Szybkość to podstawa w czasie smażenia na woku

slodkokwasnapl
Kotleciki selerowo - cukiniowe. 85

oczkach, por pokroić w plasterki. Cukinie odcisnąć z nadmiaru soku i połaczyc z pozostałymi warzywami. Parówke również zetrzeć na tarce lub pokroić w drobna kostke i dodac do reszty. Doprawic do smaku, dodac jajka, majonez i mąke. Wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli masa jest za rzadka wtedy dodajemy jeszcze mąki. Wykładamy na patelnie i smażymy z obu stron na rumiano. Podajemy

Radość kipiąca uśmiechem.
Letni obiad wegetariański III, Detektyw 187

jaglane (pomysł od smakoszki jaroszki ), cukinia z curry, ziemniaki po węgiersku  (bez papryki). Jak zrobić nuggetsy? Składniki: 1 filiżanka kaszy jaglanej 2 łyżki oleju 2 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżka przyprawy do kurczaka lub kebeb-gyros 2 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę Ugotuj kaszę. Dodaj pozostałe składniki. Formuj małe podłużne kotlety i smaż z obu stron na złoto. Kolejna

Qlinarnie i Qlinarnie
Tempura z warzywmi i krewetkami 135

Olej Przygotowanie:Paprykę i cukinię (cukinię przekrawam w połowie aby kawałki nie były za długie) kroję na 12 grubych pasków wzdłuż, cebulę na 12 grubszych plastrów, szparagi przycinam w połowie, krewetki obieram i płuczę. Wszystkie składniki dokładnie osuszam papierowymi ręcznikami aby ciasto dobrze się trzymało a olej nie pryskał pod sufit w trakcie smażenia. Krewetki obtaczam w mące.Z maki

Magiczna kuchnia Darii
Leczo 253

łyżki oliwy Sposób przygotowania: Cukinie obrać, jeśli są młode pokroić w większą kostkę w całości, jeśli są starsze, wydrążyć środki. Pomidory sparzyć wrzątkiem, ściągnąć skórkę, pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w półplasterki, cebulę w kosteczkę, paprykę pozbawić pestek, pokroić w większą kostkę. Pieczarki obrać, pokroić w półplasterki. Kiełbasę podsmażyć na oliwie, pod koniec smażenia dodać cebulę i zeszklić. Do dużego

na moim stole...
Roladki schabowe z warzywami gotowane w folii 227

grzybów, tłustych mięs oraz smażonych i pieczonych potraw. Dlatego przygotowałam dla nich roladki ze schabu środkowego, wypełnione warzywami i ugotowane w folii spożywczej, które podałam z  mixem sałat z pomidorkami, kiełkami i ziołowym winegretem . Składniki: 8 kotletów ze schabu środkowego sól zmiękczająca mięso pieprz przyprawa pomidory suszone z czosnkiem i bazylią 1/2 młodej cukinii – około 10 dag kawałek cebuli

Kuchenne zapiski Edyty
Ryba w cieście naleśnikowym 155

cieście naleśnikowym fileciki smażymy na rozgrzanym oleju przez ok. 5 min z każdej strony na średnim ogniu. Po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniczku. Tak przygotowane filety w cieście naleśnikowym można serwować jako danie główne , lub jako przekąskę z sosami. Moje ulubione sosy do takiej rybki, to sos salsa (przepis TU ) i sos z cukinii (przepis TU ) Smacznego!   www.mojpieknystol.pl

Kuchnia Łukasza
Aksamitny krem dyniowy z cukinią i pistacjami z nutą rozmarynu 213

osuszyć, ziemniaki i marchewkę obrać. Cukinię pociąć na cienkie słupki w kształcie spaghetti, wrzucić do wrzącej wody na 3 minuty, odcedzić, włożyć do zimnej wody z kostkami lodu. Z dyń odciąć góry, usunąć gniazda nasienne, wydrążyć pozostawiając ok. 1 cm brzeg.W rondlu zeszklić na maśle posiekaną cebulę, dodać pokrojony miąższ dyni, ½ łyżeczki posiekanego rozmarynu, smażyć na małym ogniu

SzczyptaSmaQ
Kurczak w warzywach z jabłkami. 1276

papryki 1 cebula 1/2 cukinii 1 jabłko 6 suszonych pomidorków cherry zioła prowansalskie natka pietruszki 1 łyżka sosu sojowo sezamowego 1 łyżka oliwy sól, pieprz Wykonanie. Kawałki kurczaka marynować 20 minut w sosie sojowo sezamowym. Warzywa pokroić w duża kostkę. Mięso przesmażyć 2-3 minuty na oleju, dodać warzywa, cząstki jabłka,posypać ziołami i smażyć jeszcze 2-3 minuty ciągle

Kulinarny karnet Christophera
Leczo z papryki i cukinii do słoika 572

smażę kiełbaskę i dorzucam warzywka ze słoika. Nie podaję czasu duszenia papryk, bo wiem, że różne osoby wolą różne konsystencje i stopnie rozgotowania warzywek. Dobierzcie zatem czas duszenia, do swoich upodobań. U nas, nie ukrywam, leczo jest zwykle z makaronem. U męża w domu jadło się je z chlebem. A Wy jak jadacie leczo? Drukuj Leczo z papryki i cukinii

Mieszam w Garnku
Smażony makaron Mie z wieprzowiną i warzywami 206

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Chińska kuchnia jest bardzo aromatyczna i kolorowa. Uwielbiam przyprawę 5 smaków, świeży imbir i chili, dodają daniom tyle smaku. W …

My Blueberry Corner
Tosty z jajecznicą, awokado i wędzonym łososiem 138

Dodać sól i pieprz. Smażyć do ulubionej konsystencji. W międzyczasie przygotować tosty (w zwykłym tosterze). Na tostach rozsmarować awokado. Jajecznicę wykładać porcjami na tosty. Łososia podzielić na małe paski, uformować różyczki i położyć na tostach. Ozdobić bazylią i posypać parmezanem. Tosty z jajecznicą, awokado i wędzonym łososiem gotowe. Podobne przepisy Tarta z wędzonym łososiem i cukinią Jajcarskie tosty – tosty

Pociąg Do Kuchni
Greckie placuszki z pora i szpinaku 164

rozgrzej oliwę. Smaż placuszki z obu stron na złoty kolor (ok. 3 minuty na stronę). Podawaj na ciepło, np. z jogurtem greckim. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kol ejnymi wpisami. Polecam również inne greckie placuszki warzywne: Placki z pomidorów Placki z cukinii

Chilli Czosnek i Oliwa
Zielony torcik naleśnikowy :) Co Wy na to ? 110

Lidlu) z przesmażonymi krążkami cukinii. Posypujemy tą warstwę pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim Kotányi i świeżo zmielonym pieprzem. Soli nie używamy, ponieważ serek bałkański jest słony. Teraz warstwa trzecia i tu pojawia się seler naciowy w towarzystwie tymianku, pieprzu i sosu sojowego. Możecie położyć wcześniej posiekane liście selera naciowego, bo zapewne zostały Wam po przygotowaniu selera do smażenia. Ostatnia warstwa to papryki

vegetanie
Zmodyfikowana, dyniowa wersja ratatuj (z kawałkiem kurczaka) 123

cukinię w ćwiartki grubości ok 1cm, a pieczarki w plasterki. warzywa przekładamy do garnka, podlewamy wodą, solimy i dusimy na wolnym ogniu. Dla chętnych: Mięso kroimy w drobniutką kosteczkę, żeby było delikatnie wyczuwalne w naszym daniu, a nie dominowało go. Przyprawiamy (ja użyłam curry, przyprawy do kebaba :) i ostrej papryki), następnie smażymy na łyżce oleju. Z warzyw, gdy zmiękną, odlewamy

Taste Of My Day

Proponowane wyszukiwania