cukinia smażona - 1500 przepisów (strona:76/100)

Smażony makaron Mie z wieprzowiną i warzywami 206

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Chińska kuchnia jest bardzo aromatyczna i kolorowa. Uwielbiam przyprawę 5 smaków, świeży imbir i chili, dodają daniom tyle smaku. W …

My Blueberry Corner
Tosty z jajecznicą, awokado i wędzonym łososiem 138

Dodać sól i pieprz. Smażyć do ulubionej konsystencji. W międzyczasie przygotować tosty (w zwykłym tosterze). Na tostach rozsmarować awokado. Jajecznicę wykładać porcjami na tosty. Łososia podzielić na małe paski, uformować różyczki i położyć na tostach. Ozdobić bazylią i posypać parmezanem. Tosty z jajecznicą, awokado i wędzonym łososiem gotowe. Podobne przepisy Tarta z wędzonym łososiem i cukinią Jajcarskie tosty – tosty

Pociąg Do Kuchni
Greckie placuszki z pora i szpinaku 164

rozgrzej oliwę. Smaż placuszki z obu stron na złoty kolor (ok. 3 minuty na stronę). Podawaj na ciepło, np. z jogurtem greckim. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kol ejnymi wpisami. Polecam również inne greckie placuszki warzywne: Placki z pomidorów Placki z cukinii

Chilli Czosnek i Oliwa
Zielony torcik naleśnikowy :) Co Wy na to ? 110

Lidlu) z przesmażonymi krążkami cukinii. Posypujemy tą warstwę pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim Kotányi i świeżo zmielonym pieprzem. Soli nie używamy, ponieważ serek bałkański jest słony. Teraz warstwa trzecia i tu pojawia się seler naciowy w towarzystwie tymianku, pieprzu i sosu sojowego. Możecie położyć wcześniej posiekane liście selera naciowego, bo zapewne zostały Wam po przygotowaniu selera do smażenia. Ostatnia warstwa to papryki

vegetanie
Zmodyfikowana, dyniowa wersja ratatuj (z kawałkiem kurczaka) 123

cukinię w ćwiartki grubości ok 1cm, a pieczarki w plasterki. warzywa przekładamy do garnka, podlewamy wodą, solimy i dusimy na wolnym ogniu. Dla chętnych: Mięso kroimy w drobniutką kosteczkę, żeby było delikatnie wyczuwalne w naszym daniu, a nie dominowało go. Przyprawiamy (ja użyłam curry, przyprawy do kebaba :) i ostrej papryki), następnie smażymy na łyżce oleju. Z warzyw, gdy zmiękną, odlewamy

Taste Of My Day
Placuszki z cukinii 422

mniejsze kawałki. Cukinię umyć i wraz ze skórką pokroić na kawałki. Wszystko wrzucać na przemian do robota i zetrzeć na średnich oczkach.  Przełożyć na durszlak, by pozbyć się nadmiaru wody, po czym przełożyć z powrotem do miski.  Dodać drobno posiekany czosnek, jajka oraz mąkę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać na jednolitą masę.  Smażyć

Z miłości do słodkości
Cukiniowe placuszki :) 118

pieprz do smakuPrzygotowanie:Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Posypujemy szczyptą soli i odstawiamy. Po chwili odcedzamy powstały sok a do cukini wbijamy jajka, mąkę wymieszną z proszkiem do pieczenia, zmiażdżonym czosnkiem, natką, serem i wszystko mieszamy. Dodajemy zioła i pieprz do smaku i ponownie mieszamy. Łyżką nabieramy niewielkie porcje masy i smażymy placuszki z obu stron

Zainspirowana w kuchni
Węgierskie jesienne leczo 177

pręgowany. Ba, wcale nie musi być podłużny jak ogórek, bo hoduje się również odmiany okrągłe jak kule, specjalnie do faszerowania. Zależy od odmiany. Poniżej kilka odmian kabaczka vel cukinii z wyróżnienia zdjęcia nr. 4. To jest patison, aczkolwiek należący do tej samej rodziny co kabaczek/cukinia. Jak zwał, tak zwał. To tak jak z ziemniakami. Różnie wyglądają, różną mają barwę(...)biały jak już wspomniałam, to paprykę dlatego dla odmiany wzięłam tylko czerwoną i żółtą. Jest wiele wariacji na temat Leczo i dodawane są przeróżne warzywa, mięsa i przyprawy. Bywa smażone nawet na oleju!! A powinno oryginalnie używać się smalcu lub smalcu ze skwarkami. Na oleju i z różnymi warzywami wtedy to już nie przypomina Leczo lecz bardziej zbliżone jest

Sztuka gotowania w/g Samiry
Steki z tuńczyka podane z makaronem z warzywami w sosie serowym + kilka słów o zakupach we Frisco.pl 132

minut. Smażyć lub grillować na złoty kolor z obu stron po ok.  3-5 minut w zależności od wielkości i grubości (uważać, aby ryby nie przesmażyć, bo zrobi się sucha). My wolimy steki zawsze bardziej wysmażone. Makaron: 150-200 g makaronu żytniego (lub innego ulubionego, u mnie gniazda) 70g serka śmietankowego (u mnie Łaciaty) ½ cukinii 1-2 marchewki

Fabryka pomysłów
Placki mięsno-warzywne czyszczące lodówkę. 153

naprawdę mogą zawierać w sobie wszystko na co tylko macie ochotę. Składniki: -> 200g mięsa – ja użyłem udźca indyczego, lecz może być pierś -> 1/3 bakłażana -> 1/3 cukinii -> 1/3 puszki kukurydzy -> ½ papryczka chilli -> 8-10 pieczarek -> 2 jajka -> pomidor -> 2-3 łyżki mąki pełnoziarnistej -> Sól, pieprz, oregano, bazylia,  Wykonanie:   Mięso(...)drobną kostkę przyprawiamy odstawiamy. Warzywa kroimy na grubą kostkę. Dodajemy do mięsa. Wbijamy jajka, dosypujemy mąkę i doprawiamy solą, pieprzem. wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Placki formujemy ręką. Smażymy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu 4-5 minut z każdej strony na niezbyt dużym płomieniu. Odstawiamy na ręcznik papierowy, odciągamy nadmiar tłuszczu. Można podawać na zimno jak i gorąco

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Kabaczek faszerowany mięsem 139

faszerowane pieczoną cukinią , bakłażana faszerowanego mięsem i dynię zapiekaną z grzybami . Kabaczek faszerowany mięsem Czas przygotowania: 90 minut Proporcja dla 4 osób Składniki: 1 duży kabaczek (ok. 40 cm długości) 800 g łopatki wieprzowej 2 cebule 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 łyżeczka suszonego tymianku sól morska  pieprz świeży tymianek olej do smażenia Wykonanie: Cebule kroimy

Kulinarne przygody Gatity
Tortilla hiszpańska - przepis podstawowy 246

marynowaną lub świeżą paprykę, cukinię...Składniki (na obiad dla 2 osób lub przekąskę dla 6):50-60 dag ziemniaków5 jajek1 mała cebulaok. 6 łyżek oliwy sól, pieprz, suszona słodka paprykaPrzygotowanie:Ziemniaki obieramy i kroimy lub ścieramy na jak najcieńsze talarki. Cebulę drobno siekamy. Na patelni o średnicy ok. 22 cm rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej ziemniaki pilnując

Zakręcony Widelec
Serowa krajanka z warzywami i grzybami mun 181

cukinię. Dodajemy grzyby, całość zalewamy bulionem i dusimy ok. 15  pod przykryciem często mieszając. Doprawiamy sosem sojowym, solą i pieprzem. Makaron gotujemy  na al dente, odcedzamy i przelewamy zimna wodą. Do przestudzonego makaronu dodajemy starty ser żółty i 2 łyżki oliwy, mieszamy. Makaron dzielimy na mniejsze porcje i każdą oddzielnie podsmażamy na patelni.  Smażymy  tylko

Moniki Smakołyki
Placki z cukinii 130

cukinii jest delikatna, zostawiamy ją na jednej lub dwóch sztukach) ,  ścieramy na tarce o grubych oczkach, zostawiamy na około 20-30 minut, po czym bardzo mocno odciskamy miąższ z nadmiaru soku.  Dodajemy żółtka jaj, sól, pieprz, szczypior, mąkę i całość mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy powstałą masę  porcjami po 1-2 łyżki.  Smażymy obustronne

Miód i pieprz
Przegrzebki z pomidorową salsą 160

smażyć z każdej strony na złoto (około 1,2-2 minuty z każdej strony; można sprawdzić palcem – przy naciśnięciu palcem przegrzebki powinny lekko „sprężynować”; przesmażone będą gumiaste!). Przegrzebki wyłożyć na talerz, dodać przygotowaną wcześniej salsę. Przegrzebki z pomidorową salsą podawać z bagietką polaną dobrą oliwą z oliwek.   Podobne przepisy Tarta z wędzonym łososiem i cukinią Zupa

Pociąg Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania