Pulpety brokułowe z kaparami

Pulpety brokułowe z kaparami

Pulpety brokułowe z kaparami

Przepis na brokułowe pulpety z kaparami na bazie płatków owsianych i gryczanych oraz tofu. Przygotowuje się je bardzo szybko i co najważniejsze - łatwo lepi. Masa się nie klei i nie rozpada ani w rękach ani na patelni. Opcja wegańska smakująca mięsożercom (; Składniki (11 pulpetów o średnicy ok 5 cm): opakowanie tofu (180 g) 1/2 główek brokuła 3/4 szklanki płatków gryczanych 1/3 płatków owsianych 2 główki czosnku 4 łyżeczki kaparów 3/4 łyżeczki tymianku, najlepiej świeżego sól do smaku Przygotowanie (20 minu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pora na pora i pomidora

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.