cukinia smażona - 1500 przepisów (strona:61/100)

DORSZ W SOSIE CZEKOLADOWYM Z GORGONZOLĄ I WARZYWNYM TAGLIATELLE 147

łyżka * bulion warzywny – 150 ml * sok z cytryny – 1 łyżki * estragon – 1 łyżeczka * sól, pieprz , biały pieprz, skórka cytrynowa – do smaku DODATKOWO: * marchew * cukinia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Masło roztapiamy, dodajemy mąkę, robimy zasmażkę, a następnie rozprowadzamy bulionem i dodajemy sok cytrynowy. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 5 minut, a następnie wrzucamy połamaną czekoladę ( białą i Czekoladę gorzką(...)dokładnie mieszamy. Rybę skrapiamy oliwą, oprószamy solą i pieprzem oraz startą skórką cytrynową. Smażymy po ok. 5 minut z każdej strony na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oliwy, a następnie wkładamy do nagrzanego na 160 piekarnika, by ryba „doszła”. Z marchwi i cukinii wycinamy wstążki, blanszujemy, odrobinę solimy. Tak przygotowaną polewamy sosem i podajemy z różyczkami z warzyw

Ostra na Słodko
Cukinia faszerowana mięsem mielonym 112

pomidory 2 kulki mozzarelli garść lisków świeżej bazylii * PRZYGOTOWANIE Cukinia: Cukinię przekrój na pół, skrop oliwą i wstaw do piekarnika nagrzanego do  180°C . Piecz, aż stanie się miękka. W tym czasie przygotuj farsz. Farsz: Cebulę i czosnek drobno posiekaj i wrzuć na patelnię z rozgrzaną oliwą. Smaż przez 3 minuty . Dodaj posiekaną drobno papryczkę pepperonii i podsmaż jeszcze(...)Wymieszaj z cebulą, a następnie wrzuć mięso mielone. Smaż, aż się zarumieni. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i drobno posiekaj. Dodaj je do mięsa. Gotuj całość na małym ogniu, aż woda z pomidorów odparuje. Na koniec dodaj suszoną bazylię i przypraw opcjonalnie solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Z upieczonej cukinii wybierz miąższ, posiekaj go drobno i dodaj

Food Square
.908. upieczone w słoiku + 2 pomysły na ryż 153

który polecam - jest bardzo smaczny, suszone warzywa dodają mu ciekawego smaku! :) OBIAD - Smażony ryż curry z warzywami PRZEPIS /2 porcje/ ~125g (woreczek) ryżu z warzywami Piątnica ~woda do ugotowania ryżu* ~sól ~curry, pieprz, kurkuma, ostra papryka, kozieradka suszona Piątnica , przyprawa pomidor-czosnek-bazylia Piątnica - do smaku ~300g cukinii ~średnia papryka ~150g pieczarek ~ząbek czosnku ~1-2 łyżki oleju Ryż gotujemy

breakfast of dreams
Omlet z cukinią, groszkiem i cheddarem 167

patelni z metalową rączką rozgrzewamy oliwę z oliwek. Podsmażamy cukinię, a po ok. trzech minutach dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku. Podsmażamy razem jeszcze chwilę i dodajemy zawartość patelni do masy jajecznej. Mieszamy. Na tej samej patelni rozgrzewamy łyżkę masła i wlewamy masę jajeczną wraz z warzywami. Smażymy na średnim ogniu nie mieszając przez ok. 4-5 minut. Posypujemy wierzch pozostałym cheddarem

Poezja smaku
Zapiekanka z kurczakiem, cukinią i kurkami / Chicken, zucchini and chanterelles casserole 231

paski, po czym ułóż je w naczyniu do zapiekania o wielkości około 25×20 cm. Odciśnij soki z cukinii i rozłóż ją na kurczaku, a na niej pokrojone pomidory. Rozgrzej średnią patelnie na dużym ogniu, włóż grzyby i smaż przez około 2-3 minuty. Następnie dodaj cebulę i masło do patelni, dopraw solą i pieprzem, smaż przez kolejne

karmelowy
Rustykalna tarta z kurczakiem 233

ciasto, jedynie do połączenia wszystkich składników. Owiń w folię i włóż do lodówki na 40 minut. Przygotuj nadzienie. Pokrój cukinię i dymkę w plasterki. Usmaż na oleju razem z fasolką. Dodaj karmelizowaną cebulę i pokrojonego kurczaka. Posyp mąką i smaż przez minutę mieszając. Dodaj teraz bulion i śmietankę, dopraw solą, pieprzem i curry. Nadzienie lekko zgęstnieje. Rozwałkuj spód do tarty

codojedzenia
Cukiniowe racuszki 111

przyprawy curry - szczypta soli Przygotowanie: Cukinię obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Białka ubijamy na sztywną pianę. Cukinię łączymy z żółtkami, mąką, cukrem oraz przyprawą curry i solą. Na koniec dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Racuszki smażymy na niewielkiej ilości masła i podajemy polane odrobiną miodu

Zainspirowana w kuchni
Placuszki z cukinii i marchewki 155

przygotowania: Cukinię obieramy i oczyszczamy z ziaren. Marchew również obieramy i myjemy. Warzywa ścieramy na tartce o grubych oczkach. Cukinię solimy i odstawiamy na kilka minut, następnie odsączamy z nadmiaru soku. Dodajemy jajko, przyprawy i mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Po usmażeniu placuszki nakładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z łuszczu. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Kurczak po chińsku 126

sól, pieprz do smaku posiekana natka pietruszki do dekoracji Ugotować ryż wg przepisu na opakowaniu. Mięso, marchew i cukinię  pokroić na cieniutkie paseczki. Cebulę  i paprykę w cienkie plasterki. Na dużej patelni rozgrzać oliwę.  Dodać mięso kurczaka i smażyć na dużym ogniu 2 minuty. Odsunąć je do zewnętrznej krawędzi patelni , a na jej środek wrzucić marchew

Wiem co jem
Szpezle z pomidorkami i cukinią. 213

gałązki tymianku 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżeczka Primerby lub sól, pieprz, trochę vegety pietruszka zielona WYKONANIE: kluseczki gotujemy, cukinię kroimy na paseczki, pomidorki na ćwiartki, masło rozgrzewamy na patelni wkładamy warzywa, posypujemy przyprawą włoską, dodajemy drobno posiekany lubczyk, smażymy około 15min. na wolnym ogniu, następnie dodajemy łyżeczkę Primerby, smażymy 2-3 min.,    warzywa wkładamy na makaron, posypujemy

Kuchnia Beaty
Kremowy pęczak słodko-ostry 216

patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, po chwili dorzucamy posiekany czosnek. Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę cukinię, doprawiamy lekko świeżo mielonym pieprzem.  2. Do warzyw dorzucamy marchewkę i pietruszkę starte na tarce o grubych oczkach. Chwilę smażymy, po czym odstawiamy.  3. W garnku prażymy wcześniej opłukany pęczak. Zalewamy go wodą, doprawiamy solą. Gotujemy około

Sajkofanka smaku
Bakłażany zapiekane z ryżem jaśminowym i warzywami 239

paseczki. W garnku rozgrzać masło, włożyć pokrojone pory i chwile dusić. Wsypać ryż i smażyć ok. 2 minut, mieszając. Wlać 2 szklanki wody i zagotować. Pieczarki oczyścić, pokroić półplastry, umytą i obraną marchew zetrzeć na grubej tarce i razem z pieczarkami dodać do ryżu. Cukinię umyć i również zetrzeć na grubej tarce. Gotować do miękkości aż cały płyn wyparuje, dolewając

Czerwień i błękit
BEZGLUTENOWA ZAPIEKANKA WARZYWNA Z POLĘDWICZKAMI 256

również. Na pewno będzie powtórka tego dania i to już niebawem. Przepis na ok.8 porcji. Można przygotować z połowy porcji. U nas część została na drugi dzień.Składniki:- 3 cukinie- 2 cebule- 3 duże ząbki czosnku- 2 bakłażany- 200g kurek- 1 cały brokuł- 200g sera żółtego (u mnie cheddar)- 2 polędwiczki wieprzowe (u mnie każda po ok.400g)- kilka łyżek oleju(...)pokrojone w dużą kostkę cebule. Podsmażamy je chwilę same. Następnie dodajemy dobrze wymyte grzyby i mieszając chwilę jeszcze smażymy. Bakłażana kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw na patelni. Chwilę podsmażamy (w razie potrzeby dodajemy jeszcze olej kokosowy). Następnie dodajemy pokrojone cukinie. Mieszamy. Podduszamy całość do miękkości, kilka minut. Na końcu dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku. Zagotowujemy i odstawiamy. Przygotowanie sosu

Smaczne Zdrowe
715. Cukinia, kokos, mascarpone.. & i znów jedzeniem was dręczę. 171

czasami mi się chciało aparat wyjąć i zrobić zdjęcie nie tylko śniadaniu.. żytnia tortilla z keczupem, smażonymi ziemniakami, kukurydzą, pomidorami i jajkiem sadzonymkotlety z ciecierzycy z fetą, podane z torillą, sałatką colesław i sosem tzatziki makaron z sosem z cukinii i wędzonym łososiem  muffinki sałatka z pieczonego kurczaka, fety i truskawek, grzanka makaron ryżowy

More food, love and dreams
Lasagne z mielonym mięsem drobiowym 134

mąki Przygotowanie   Posiekaną cebulę zeszkliłem na oleju. Włożyłem mięso, smażyłem 5 minut. Dodałem pomidory z zalewą i posiekaną bazylią. Doprawiłem solą i pieprzem, dusiłem 10 minut. Mąkę z masłem zasmażyłem na złoto, wlałem mleko i mieszając zagotowałem. Sos doprawiłem solą, pieprzem i gałką muszkatołową , dodałem starty parmezan. Cukinię umyłem, odkroiłem końce i pokroiłem wzdłuż na paski. Na dno formy

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania