ciasto - 162258 przepisów (strona:3083/10818)

Amoniaczki 95

smaczne ciasteczka, które pieczone są na amoniaku. Wychodzą kruche i lekkie, przepis jest naprawdę świetny.  Można wyciąć ciasteczka dowolnymi foremkami. A mi się spieszyło, wałkowałam po kawałku ciasta, smarowałam białkiem, posypałam cukrem i radełkiem szybciutko wycięłam ciasteczka. I siup do piekarnika - prawda, że szybko? 😂 Z podanej porcji wychodzi ich naprawdę sporo😊 Składniki: 3,5 szklanki mąki pszennej(...)razem. 2. W misce mieszamy 2 całe jajka i 1 żółtko (1 białko odkładamy do smarowania ciastek), cukier, śmietanę, amoniak. Mieszankę wlewamy do mąki z masłem i zagniatamy gładkie ciasto. W razie potrzeby podsypujemy mąką. Gotowe ciasto schładzamy w lodówce przez 30-60 minut. 3. Ciasto wałkujemy, wycinamy foremkami różne kształty, każde ciastko smarujemy białkiem i posypujemy cukrem kryształem

Kuchnia domowa Ani
Szybkie ciasto bez pieczenia 62

Prosty przepis na szybkie ciasto bez pieczenia. Idealne gdy mamy ochotę na coś słodkiego, ale za bardzo nie chcemy się napracować. Składniki 2 kostki margaryny szklanka wody pół szklanki cukru 1 opakowanie mleka w proszku masa krówkowa herbatniki Przygotowanie Masło rozpuścić w wodzie, zagotować. Dodać mleko w proszku, wymieszać mikserem. Blachę wyłożyć herbatnikami, na to masa z mleka, znowu herbatniki(...)górę masa krówkowa. Włożyć do lodówki na jakieś 2-3 godz. i ciasto gotowe. Autor przepisu: Karolina Artykuł Szybkie ciasto bez pieczenia pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Tarta ze szpinakiem i wędzonym łososiem 80

Bardzo lubię tarty! Miękkie, bogate nadzienie z chrupiącym ciastem dookoła kojarzy mi się ze śniadaniem w fajnej kawiarni, albo leniwym weekendowym porankiem. Lubię je także dlatego, że można je zrobić wcześniej i odgrzać w razie potrzeby. Albo pokroić na mniejsze kwadraciki i podawać jako małe przekąski na imprezach. Tarta ze szpinakiem i łososiem łączy w sobie dwa składniki, które świetnie(...)siebie pasują, jeśli pokusimy się o dodanie kilku kaparów to będzie prawdziwa bomba smaków!  Składniki Ciasto: 200 g mąki orkiszowej 150 g masła 1 duże żółtko sól odrobina wody Nadzienie: 200 g szpinaku baby 2 ząbki czosnku kilka plastrów łososia 4 jajka 2 łyżki gęstej śmietany  18% sól, młotkowany pieprz olej, kapary (opcjonalnie) Przygotowanie Mąkę wymieszać ze szczyptą

Kulinarne Inspiracje
Karmelowa babka z krówkami 134

mogą być najróżniejsze - drożdżowe, ucierane, piaskowe, białkowe, czekoladowe, a nawet z budyniu lub galaretki. Dzisiaj proponuję pyszną i bardzo prostą babkę z krówkami i odrobiną likieru jajecznego. Karmelowy smak ciasta i delikatny aromat ajerkoniaku - czego chcieć więcej! Składniki na karmelową babkę z krówkami 150 g drobnego cukru do wypieków 250 g mąki pszennej 150 g tradycyjnych krówek 150 g miękkiego(...)maślanej dodajemy po jednym całym jajku - cały czas miksując. Teraz kolej na ajerkoniak (Advocaat), który również wlewamy do miksowanej masy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i delikatnie do ciasta. Na koniec wsypujemy pokrojone wcześniej krówki. Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 175ºC lub do tzw. suchego patyczka

Korniszonki
babka górnicza + film krok po kroku 82

Następnie dodajemy jajko oraz powidła śliwkowe i miksujemy. Następnie dodajemy przesianą mąkę z sodą, cynamonem oraz kakao i wlewamy w dwóch turach mleko. Miksujemy tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą formy. Pieczemy w ok. 170 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 40 -50 min. Wystudzoną babkę oprószamy cukrem pudrem lub polewamy

Domowy Smak Jedzenia
Pizzerinki z białą kiełbasą 115

pomysł jest tak prosty, że sama trochę się śmieje z siebie, czemu tak późno na to wpadłam. Zwykłe ciasto drożdżowe, odrobina sosu, duża ilość sera i biała kiełbasa, która odgrywa tutaj zasadniczą rolę. Pomyślałam, że takie ślimaki świetnie sprawdzą się jako dodatek do żurku, więc swoje przemyślenia zamieniłam w czyn i tym sposobem mogę śmiało powiedzieć, że warto było! Puchate(...)ciepło, ale i zimne są bardzo smaczne i wcale nie potrzeba nam żurku by je zjeść do końca.... Choć bez wątpienia stanowią jego dopełnienie! Składniki na 16 sztuk Ciasto: 350g mąki 20g świeżych drożdży 250ml ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 1 łyżka oliwy Ponadto: 3 białe kiełbaski 100g sera gouda 100g sera wędzonego 2 łyżki majonezu

Kuchnia w czekoladzie
Domowe pizzerinki z pieczarkami 102

sosem czosnkowym. Znikają w mig i każdy prosi o dokładkę. Proste w przygotowaniu z łatwo dostępnych składników które często posiadamy w swoich domach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 400 gram mąki pszennej tortowej 30 gram świeżych drożdży 1 jajko ok 3/4 szklanki ciepłego mleka 2 łyżki oleju 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Składniki na farsz: ok 400 gram(...)drożdży: do miseczki wkruszamy drożdże, dodajemy cukier, 1 łyżkę mąki. Wlewamy ok 1/3 ciepłego mleka, dokładnie mieszamy a następnie odstawiamy na ok 15 min aż drożdże zaczną pracować. Przygotowanie ciasta: do dużej miski przesypujemy mąkę z solą, wbijamy jajko, dodajemy olej i rozczyn drożdży, wyrabiamy stopniowo dolewając pozostałe ciepłe mleko aż powstanie gładkie i elastyczne ciasto, ( w razie potrzemy możemy

Blog kulinarny S9.PL
Zawijane babeczki drożdżowe z jabłkiem i migdałową kruszonką 65

Wami jednym z moich ulubionych deserów. Moja mama uwielbia jabłka pod każdą możliwą postacią, stąd nie mogłam zrobić nic innego jak zawijane babeczki drożdżowe z jabłkiem i kruszonką. Połączenie ciasta drożdżowego, skarmelizowanego jabłka i migdałowej kruszonki to zestaw, któremu nikt się nie oprze. Podczas ich pieczenia w powietrzu unosi się tak niesamowity aromat, że każda minuta oczekiwania na babeczki dłuży(...)smakują na ciepło, tuż po upieczeniu! Przekonajcie się sami! Przepis na 12 sztuk, jedna to około 244kcal, B: 5,7g, T: 9,4g, W: 36,8g. Składniki na drożdżowe ciasto: – 370g mąki pszennej – 150ml ciepłego mleka – 1 jajko, o temp. pokojowej – 50g miękkiego masła – 30g cukru trzcinowego – 15g świeżych drożdży – szczypta soli Składniki na nadzienie: – 3 jabłka – 30g masła

Be Fit Be Strong
Pizza z szynką 64

Cudowna domowa pizza. Uwielbiamy ją. Znika niesamowicie szybko. Ten przepis na pizzę zachwyci nawet najbardziej wymagających. Składniki na ciasto: 7 g drożdży instant 150 ml ciepłej wody 1/2 łyżeczki cukru 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki suszonej bazylii Do miski wsypujemy drożdże, dodajemy ciepłą wodę, 2 łyżki mąki oraz cukier, dokładnie mieszamy(...)odstawiamy na ok. 10 minut by drożdże urosły. Po tym czasie dodajemy pozostałą mąkę, sól, oliwę i bazylię. Odstawiamy ciasto do wyrośnięcia na około 30 minut. Sos pomidorowy: W dużym kubku umieszczam 4 pomidorki suszone z ziołami takie z oliwy (ze słoiczka), dodaję passatę pomidorową lub 1/2 puszki pomidorów pokrojonych, 1 rozgnieciony ząbek czosnku, sól, pieprz, 4 listki świeżej bazylii

MojaQchnia.pl
babka majonezowa + film krok po kroku 84

miksujemy z cukrem pudrem na puszystą jasną masę. Następnie stopniowo dodajemy majonez i ekstrakt cytrynowy. Na końcu dodajemy przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy szpatułką. Ciasto przelewamy do foremki (natłuszczonej i obsypanej bułką tartą). Pieczemy w ok. 170 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 45 min. Upieczoną wyciągamy z fory, odstawiamy do wystudzenia. Przed

Domowy Smak Jedzenia
Mazurki wielkanocne – 10 najlepszych przepisów 94

Mazurek wielkanocny to ciasto, które absolutnie musi gościć na każdym świątecznym stole. Na tle innych ciast mazurek wyróżnia się bardzo dużą różnorodnością. To zasługa różnego rodzaju mas i polew, które wykorzystuje się do jego dekoracji. Mazurka wypieka się w różnych kształtach: klasycznym prostokątnym, kwadratowym, ale również owalnym czy trójkątnym. W dzisiejszym wpisie zebraliśmy dla was kilka przepisów na mazurki wielkanocne(...)stole. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Mazurek kajmakowy przepis na: Kolorowe Garnki 2. Mazurek bakaliowy przepis na: Słodki Sentyment 3. Mazurek czekoladowo-kajmakowy z orzechami w miodzie przepis na: Świat Ciasta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Mazurek snikers przepis na: Kucharka w Baletkach 5. Mazurek śliwka w czekoladzie przepis na: Domowy Smak Jedzenia 6. Mazurek z białą czekoladą i liofilizowanym proszkiem

BabskiePorady.pl - Przepisy
Sernik pod kokosową pierzynką 54

Przepis na bardzo lekki i delikatny w smaku serniczek pod kokosową pierzynką. Składniki Ciasto: 200g mąki 6 łyżek cukru 75g margaryny 1 jajko 1,5 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg zmielonego sera 2 całe jajka 6 żółtek 2 szkl. mleka 1 szkl.oleju 2 szkl. cukru 2 budynie bez cukru waniliowe Dodatkowo: wiórki kokosowe Przygotowanie(...)Składniki na ciasto połączyć i zapiec w 180* ok. 20 min. Składniki na masę razem zmiksować i wlać na podpieczone ciasto. Piec ok. 1 godz w temp. 180*. Na gorące wyłożyć pianę z białek ubitą z pół szklanki cukru i posypać kokosem. Zapiec do zrumienienia. Autor przepisu: Marcelina Artykuł Sernik pod kokosową pierzynką pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
CIASTKA WIELKANOCNE Z LEMON CURD – NA SŁODKO ZE SWEET DECOR 74

SWEET DECOR przygotowałam przepis na fantastyczne ciastka wielkanocne w kształcie pisanek z kremowym lemon curd. Lemon curd to fantastyczny krem / nadzienie o smaku cytrynowym – idealny dodatek do ciastek, ciast, tart i lodów! Wspaniale przełamuje również słodycz bezy. Ja uwielbiam! Spróbujcie i Wy! Ps. Lemon curd śmiało można przechowywać zamknięty w lodówce. Spróbujcie! Ps. do przepisu wykorzystałam foremki do ciastek(...)SYLWIA2020 – rabat na cały asortyment w sklepie!   Foremka jest dwustronna. Zestaw zawiera 4 dwustronne foremki umożliwiające wycinanie jajek w ośmiu różnych rozmiarach. SKŁADNIKI: ( 10 dużych złożonych ciastek ) CIASTO KRUCHE: * mąka pszenna – 350 g * zimne masło – 200 g * cukier puder – 100 g * żółtko – 1 szt * gęsta, kwaśna śmietana -1 łyżka * sól -1 szczypta LEMON CURD

Ostra na Słodko
Wielkanoc na diecie – czyli krótko o zasadzie 80/20 68

innych, niezdrowych produktów. Zasada 80/20 podczas świąt Kochani, Wielkanoc to wspaniały czas jeśli chodzi o różnorodność potraw na stole. Zwykle są rozmaite sałatki, jajka przygotowane na wiele sposobów, ciasta. Zasadę 80/20 można zastosować w prosty sposób. Bazujmy przede wszystkim na jak największej ilości warzyw, czyli sięgajmy po różne sałatki. Jajka, dobrej jakości pieczywo, może jakaś zupa? Te dania również(...)najbardziej mogą się pojawić. Jeśli chodzi o ciasta i słodkości, to po prostu pamiętajmy o umiarze. Zjedzmy 1-2 kawałki, a nie 5. Pijmy dużo wody, zielonej herbaty albo naparu z pokrzywy. Chyba nie muszę przypominać, że nie pijemy żadnych kolorowych i gazowanych napojów? Z takich rzeczy akurat rezygnujemy zawsze, nie tylko w Wielkanoc Jedzmy powoli i rozkoszujmy się tymi

Natka Pietruszki

Proponowane wyszukiwania