ciasto - 162258 przepisów (strona:3063/10818)

Szybkie, wytrawne rogaliki z pieczarkami – najlepsze 66

wytrawne rogaliki z pieczarkami Recipe by Aleksandra Course: Na imprezę, Przekąski, Przystawki, Śniadania Liczba 9 rogalików Czas przygotowania 35 minutes Składniki 400 gramów pieczarek 1 duża cebula 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 i 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego sól i pieprz naturalny do smaku Przygotowanie Obierz i pokrój w kostkę cebulę. Podsmaż na średnim ogniu, aż zmięknie – kilka minut. Obierz(...)soli, żeby nie puściły soku. Smaż przez 5-7 minut. Dodaj pieprz ziołowy, pieprz naturalny i sól. Dopraw do smaku. Odstaw do wystygnięcia. Nagrzej piekarnik. W tym czasie pokrój ciasto francuskie na 9 kwadratów. Wystudzone pieczarki wykładaj na kolejne kwadraty. Kwadrat składaj w trójkąt, następnie jeden z rogów zawiń do środka. Włóż do piekarnika i piecz zgodnie z instrukcją

Heca w kuchni
Pierogi z ziemniakami i z parmezanem 47

pierogi z żółtym serem i pieczarkami –  zielone pierogi –  leniwe PIEROGI Z ZIEMNIAKAMI I PARMEZANEM Ilość porcji: około 30 pierogów Przygotowanie: 60 minut Składniki: – cała porcja ciasta z tego przepisu na ciasto do pierogów (wyjdzie około 30-40 sztuk) – 400 g ugotowanych ziemniaków – 200 g tartego sera typu parmezan (możesz też użyć pecorino romano lub sera żółtego(...)twardego dojrzewającego) – 1 jajko – 1 ząbek czosnku – 1 łyżeczka suszonego oregano – sól i pieprz Przygotowanie: Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości. Przygotuj ciasto na pierogi z tego przepisu na najlepsze ciasto na pierogi . Ziemniaki wystudź i przeciśnij przez paskę do ziemniaków. Do chłodnych już ziemniaków dodaj tarty ser, drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku

nietylkopasta.pl
NAMOURA – kokosowe ciasto libańskie / kuchnia libańska 82

wiem czy wiecie, ale kuchnia libańska jest fantastyczna! To jedna z bardziej aromatycznych kuchni świata. Ta bliskowschodnia kuchnia bazuje przede wszystkim na ziołach, jagnięcinie i aromatycznych sosach. Tego typu ciasta jak Namoura, z semoliny są ciężkie, wilgotne i kleiste, bo oblane obficie syropem. Zmieniłam jednak trochę oryginalny przepis i dodałam do niego niewielką ilość swoich ukochanych wiórków kokosowych(...)powinna mieć konsystencję gęstego budyniu ). Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 45-55 minut w !80C ( do zarumienienia ). Studzimy i zajadamy. Smacznego! The post NAMOURA – kokosowe ciasto libańskie / kuchnia libańska first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania