ciasto - 162258 przepisów (strona:3057/10818)

Ciastka z kaszy manny z wiórkami kokosowymi 70

pieczenia: 18 minut Ilość : 16 sztuk Przygotowanie Wszystkie składniki łączymy razem ręcznie lub w robocie kuchennym ( wiórki kokosowe , kaszę mannę , cukier / ksylitol , masło i jajko ). Następnie łyżeczką nabieramy porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego , lepimy kulkę którą dość mocno spłaszczamy. Później ciastka umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w niewielkich odstępach (ciastka nie rosną). Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez(...)jest ostudzić na metalowej kratce . Przechowujemy w szczelnym pojemniku 3-5 dni. Jeszcze więcej wegetariańskich słodkości! Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Chałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Ciasto Lion bez pieczenia Trufle kokosowe (keto) Brownie z kremem orzechowym Ciasto krówka bez pieczenia Popękane ciasteczka Bułeczki cynamonowe Keto bounty (wegańskie) Wegańskie placki bananowe Ciasteczka orzechowe Orzechowy deser śmietankowy

WegePrzepis
Kotlety jajeczne 68

nich majonez , sól , pieprz , natkę pietruszki oraz odciśniętą bułkę . Całość dobrze mieszamy. Przygotowujemy miskę z roztrzepanym jajkiem , oraz osobną z bułką tartą do obtoczenia kotletów. Łyżką nabieramy porcje ciasta, formujemy kotlety i obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej . Najlepiej często moczyć dłonie, gdyż masa bardzo się lepi. Kolety smażymy na rozgrzanym oleju na nieco większym ogniu, dopóki się(...)białej kapusty Pulpety z kaszy jaglanej (wegańskie) Kotlety z buraka (wegańskie) Warzywa z tofu w sosie orzechowym satay (wegańskie) Tofu mielone Omlet jaglany z suszonymi pomidorami Tortilla przepis na ciasto Szakszuka w sosie fasolowym Boczniaki ala strogonow Placki z kaszy gryczanej Zobacz więcej wegetariańskich przepisów A może wegetariańskie słodkości? Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Chałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge

WegePrzepis
Jesienna pizza z figami i serem kozim 54

korzystać. Pizzę piekłam po raz pierwszy na kamieniu do pizzy i powiem Wam, że to jednak duża zmiana na plus w stosunku do pizzy pieczonej na blasze w piekarniku. Ciasto się ładnie i szybko upiekło. Użyłam kamienia marki Enders, która jest nowością na rynku polskim, generalnie produkty tej firmy to akcesoria do grillów gazowych , ale ten kamień może też być(...)Pizza z figami, serem kozim i karmelizowaną szalotką to pyszna, jesienna wersja pizzy. Świetne połączenie smaków, słodkiej figi, sera pleśniowego i przydymionej szalotki. Proporcje na 2 niewielkie pizze Ingredients CIASTO 300 g mąki najlepiej specjalnej na pizzę typ 00 13 g drożdży świeżych 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki cukru

Cooking for Emily
Chleb razowy ze słonecznikiem. 87

ciepłe miejsce by drożdże wyrosły. W misce wymieszaj wszystkie rodzaje mąk z solą. Następnie wlej zaczyn drożdżowy. Mieszaj drewniana łyżką. Powoli wlej pozostałą część wody i wsyp nasiona. Wyrabiaj ciasto aż będzie elastyczne. Miskę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 2 godziny. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Wyrośnięte ciasto ponownie krótko wyrób i przełóż do wysmarowanej(...)tłuszczem keksówki 23×10 cm. Formę przykryj ścierką i odstaw by ciasto ponownie podwoiło swoją objętość. Piekarnik nastaw na 210°C i piecz chleb przez 30 minut. Upieczony chleb wyciągnij z formy i odstaw do ostygnięcia. Szczerze mówiąc – świeżo upieczony chleb jest często tym, na co moje dzieci czekają najbardziej. Ciepły, świeżutki chlebek z dodatkiem masełka … Ten przepis

Zdrowy Styl Joanny
DOMOWA TORTILLA 97

wrzątku - płaska łyżeczka soli Mąki wsypać do miski, dodać sól, zamieszać. Masło stopić w kubeczku, dodać wrzątek. Wlać zawartość kubka do mąki i zamieszać łyżką. Po chwili wyrabiać ciasto ręcznie lub wspomóc się hakiem miksera. Mieszać do uzyskania gładkiej, jednolitej, elastycznej, dość gęstej masy. Z ciasta uformować kulkę, przykryć folią spożywczą, odstawić do wystudzenia, na ok. 20 minut. Następnie ciasto(...)podzielić na 12 równych kawałków. Na podsypanym delikatnie mąką blacie, rozwałkowujemy każdy kawałek ciasta na jak najcieńszy, w miarę okrągły placek. Przenosimy delikatnie, na rozgrzaną wcześniej dość mocno, suchą patelnię. Smażymy do lekkiego przyrumienienia, ok. 20 sekund (u mnie trochę dłużej). Odwracamy na drugą stronę. W tym czasie rozwałkowujemy kolejny kawałek ciasta.  Następnie zdejmujemy placek z patelni, odstawiamy

Smaczne Zdrowe
Kotlety jajeczne 71

nich majonez , sól , pieprz , natkę pietruszki oraz odciśniętą bułkę . Całość dobrze mieszamy. Przygotowujemy miskę z roztrzepanym jajkiem , oraz osobną z bułką tartą do obtoczenia kotletów. Łyżką nabieramy porcje ciasta, formujemy kotlety i obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej . Najlepiej często moczyć dłonie, gdyż masa bardzo się lepi. Kolety smażymy na rozgrzanym oleju na nieco większym ogniu, dopóki się(...)białej kapusty Pulpety z kaszy jaglanej (wegańskie) Kotlety z buraka (wegańskie) Warzywa z tofu w sosie orzechowym satay (wegańskie) Tofu mielone Omlet jaglany z suszonymi pomidorami Tortilla przepis na ciasto Szakszuka w sosie fasolowym Boczniaki ala strogonow Placki z kaszy gryczanej Zobacz więcej wegetariańskich przepisów A może wegetariańskie słodkości? Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Chałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge

WegePrzepis
Pomarańczowe ciasto z blendera, błyskawiczne! 72

Najprostsze ciasto na świecie. Kilka składników, blender i pieczenie! Mokre, pyszne i pachnące pomarańczą! Co nam trzeba? 3 jajka 1 pomarańcza 100g cukru. 80ml oleju rzepakowego 200g mąki pszennej typ 450 (ja dałam 100g zwykłej 100g pszennej pełnoziarnistej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli. 100g orzechów włoskich- posiekanych Robimy! Do blendera kielichowego: Wbijamy jajka, dorzucamy posiekaną całą pomarańczę (wcześniej(...)całą dobrze myjemy i przelewamy wrzątkiem skórkę) oraz cukier. Blendujemy. Następnie dolewamy olej, blendujemy na gładko wszystko. Dorzucamy mąkę wymieszaną z proszkiem i solą i blendujemy do połączenia składników. Ciasto wylewamy do keksówki- ja używam silikonowej- lekko ją tylko natłuszczam. Dorzucamy orzechy włoskie i lekko mieszamy całość widelcem. Ciasto jest dość gęste, nie opadną. Pieczemy w 180 stopniach około

Latosiowydom

Proponowane wyszukiwania